Cum să urcați pe un munte

Alpinismul de munte este privit de unii ca un sport extrem, în timp ce pentru alții este pur și simplu o distracție exhilarantă care oferă provocarea finală a puterii, rezistenței și sacrificiului. Poate fi foarte periculos, chiar fatal, mai ales când alpinistul este în afara adâncimii lor sau pur și simplu se copleșește de vreme, teren, gheață sau alte pericole ale muntelui. Independența, planificarea slabă și echipamentul inadecvat pot contribui la răniri sau la moarte, astfel încât să știi ce să facă lucruri corecte.

În ciuda tuturor celor negative, când se face bine, alpinismul de munte este o experiență interesantă, exhilarară și plină de satisfacții.Acest articol este un articol de ansamblu Ghidul începătorului și prezintă elementele de bază inițiale de învățare - în realitate, fiecare pas merită un articol în sine, iar întreaga țară au fost scrise pe munții de alpinism, așa că ați sfătuit să petreceți o afacere bună din învățarea începătorului dvs. scufundată în citirea pe scară largă. Această prezentare de bază vă va oferi o idee despre ceea ce este implicat într-o urcare.

Pași

Imagine intitulată 568864 1
1. Faceți cercetarea. Înainte de a vă porni chiar să urcați pe munți, faceți cât mai multă citire cât puteți despre abilitățile necesare și despre experiențele altor persoane. Este la fel de important să se înțeleagă efortul mental necesar pentru a urca un munte, deoarece trebuie să se potrivească și să știi cum să folosească echipamentul în mod corespunzător și una dintre cele mai bune modalități de înțelegere este să citești povestirile de alpinisti care au urcat provocator , interesant, sau mulți munți. Multe librării poartă acum secțiuni special dedicate ambarcațiunii de alpinism, deci nu va fi greu să găsești cărți bune.
  • O carte bună de pornire este cea de Steve M Cox și Kris Fulaas, Alpinism: libertatea dealurilor.
  • Urmăriți DVD-uri despre experiențele de alpinism montan. Există multe documentare bune și filme concentrate pe alpinismul de munte disponibile.Imagine intitulată urcând un munte la Landmanlaugar
  • Aflați despre cele mai bune momente pentru a urca munți în diferite regiuni ale lumii. Dacă sunteți în măsură să călătoriți în munți dincolo de țara dvs., acest lucru poate deschide mai multe oportunități cu diferite sezoane alpine din întreaga lume. De exemplu, cea mai bună alpinism din Europa este iunie până în septembrie, în Noua Zeelandă este decembrie până în martie, iar în Alaska este iunie și iulie. În cadrul acestor sezoane de alpinism, există variații marcate de adecvare dependentă de cantitatea de oameni care urcă, variațiile meteorologice care nu pot fi prezise până când apar și realitatea că unele anotimpuri sunt bune și unele sunt rele.
  • Aflați tot ce puteți despre condițiile meteorologice și munților. Munții își creează propriile sisteme meteorologice (micro-climă). Aflați cum să citiți portstari de vreme rea, Cum să citiți norii, cum să testați direcția vântului și să înțelegeți ce se schimbă vremea pe tot parcursul zilei pentru urcarea voastră. Aflați cum să răspundeți fulgera.
  • Imagine intitulată 568864 2
    2. Evaluați-vă putere mentală. O mulțime de alpinism montan este despre atitudinea dvs. mentală, deoarece va trebui să faceți judecăți solide și rapide despre condițiile, indicațiile și siguranța. Pentru mulți alpinisti, provocarea mentală este o mare parte a atracțiilor, deoarece sunteți luați complet din rutina obișnuită a birourilor cu aer condiționat și stilul de viață ușor într-o lume în care luarea deciziilor are consecințe majore și sunteți testați temeinic. Unele lucruri de a vă întreba includ:
  • Panicați cu ușurință sau recurgeți la luarea deciziilor cutanate? Acest tip de temperament este periculos atunci când urcă un munte, care are nevoie de un cap constant, o gândire calmă și clară și o abilitate de a rezolva cea mai bună soluție repede.
  • Puteți să împingeți barierele dureroase din trecut sau preferați să renunțați și să găsiți altceva mai puțin obositor să faceți?
  • Ești pozitiv prin natura, dar și realist și cinstit cu tine însuți? Overconfidence nu este de dorit deoarece vă poate duce la probleme grave atunci când alpinism.
  • Ești un bun rezolvator de probleme?
  • Imagine intitulată 568864 3
    3
    Se potrivesc. Alpinismul de munte necesită abilități bune de fitness și de anduranță, deoarece este o activitate fizică intensă exigentă. Nu puteți pur și simplu să vă întoarceți o urcare mare după un stil de viață relativ sedentar de birou. Tren pentru fitness și putere în moduri care beneficiază cel mai bine.Tipurile de regimuri de fitness care vă pot ajuta să includeți:
  • Alergând și jogging, inclusiv rezistența.
  • Mers pe jos și Drumeții, cu drumeții devin din ce în ce mai greoaie, probabil, inclusiv.
  • Haltere, sau mersul pe jos cu greutăți într-un rucsac sau ținut în mâinile dvs. în timp ce mergeți în sus.
  • Alpinism Practica - pereții locali, lecțiile de alpinism de gheață și mersul ghețarului pot fi instruiți utili.
  • Schi și snowboarding (mai ales dacă intenționați să le utilizați ca mijloc pentru a reveni după o urcare, care este cu adevărat extrem, dar posibilă pe niște munți).
  • Orice care îmbunătățește puterea și rezistența, cele două esențiale pentru aptitudinile fizice de vârf atunci când alpinismul muntelui.
  • Imagine intitulată 568864 4
    4. Achiziționați uneltele de viteză. Uneltele de alpinism sunt foarte specifice și absolut esențiale. Aveți două opțiuni - cumpărați proprietarul dvs. de angajare. Dacă vă decideți să achiziționați propria dvs., acest lucru va fi inițial scump, dar dacă este făcut treptat, este o opțiune bună, deoarece puteți fi sigur că totul este echipat exact și dacă intenționați să urcați mai mult de un munte, este o investiție bună. Dacă angajați unelte, nu veți fi garantați ideal, iar elementele vor fi utilizate în mod evident, dar dacă utilizați un costum de renume, acestea vor putea oferi produse de calitate, testate. Este probabil o idee bună să angajezi pentru prima experiență pentru a vedea dacă chiar vă bucurați de alpinism montan și apoi decideți dacă doriți sau nu să vă asamblați propriile unelte. Chiar și cu angajarea, vor fi încă elemente pe care trebuie să le achiziționați pentru dvs., cum ar fi straturile de îmbrăcăminte Wick-departe și, probabil, cizmele dvs., deoarece obiectele de îmbrăcăminte sunt mult mai importante pentru a fi montate în mod corespunzător decât axul de gheață sau crampoanele etc.
  • Consultați lista sub "Lucrurile de care veți avea nevoie" Pentru o listă bună de începere a echipamentului.
  • Fiți conștienți de faptul că alpinistii sunt obsedați de greutate și cu un motiv bun. Trebuie să dai totul cu tine tot drumul până la acel munte. Să fie încărcat în jos de uneltele inesențiale nu este o opțiune pentru un alpinist montan, iar alpinistii caută mereu modalități de tăiere fără tăierea colțurilor în siguranță. Acest lucru poate crește costurile ca materiale ușoare, cum ar fi titanul va costa mai mult decât omologii lor mai grei.
  • Imagine intitulată 568864 5
    5. Aflați despre etica alpinismului. Știind cum să urc pe un munte nu este doar despre aspectele fizice și mentale. Mulți munți sunt situați în zone îndepărtate ale lumii, iar alpinismul dvs. poate avea un impact asupra mediului local. Este un privilegiu de a putea să urc pe Munții Pristine și majoritatea muncii sunt foarte preocupați de a păstra munții în starea lor originală, precum și să nu abuzeze de facilități locale sau să ruleze de bornitate asupra culturilor locale.
  • Aflați nu lăsați nici un set de principii.
  • Trecerea încet, fi un avocat pentru protecția sălbatică și obțineți toate permisele necesare.
  • Citiți codul de alpinism. Acest cod a fost dezvoltat în scopuri de siguranță și este o citire esențială pentru începători.
  • Nici o urcare de munte nu ar trebui vreodată să fie încercată singură - cel puțin, urcați cu prietenii care au urcat deja munți.
  • Imagine intitulată 568864 6
    6. Obțineți pregătire. Dacă intenționați să faceți prima dvs. urcare ca un curs pentru începători, atunci cursul va servi drept instruire inițială. Pe de altă parte, dacă intenționați să urcați cu un însoțitor, este posibil să trebuiască să întreprindeți o pregătire de bază înainte de a opri dacă nu sunteți pregătit "Aflați cum mergeți" cu ghidul dvs. Un club de munte vă poate oferi cursuri specializate în astfel de abilități ca (și trebuie să le cunoașteți pe toate):
  • Alpinismul, tăierea pașilor de gheață, folosind toporul de gheață.
  • Tehnici de auto-stopare.
  • Glissading (o tehnică descendentă) în care glisați în jos, folosind toporul ICE pentru a vă verifica viteza.
  • Traversarea crevazurilor și a tehnicilor de salvare a crevării și traversarea podurilor de zăpadă.
  • Folosind crampoanele, inclusiv punerea lor, mersul pe jos în ele și tehnici specifice etc.
  • Gheţar mers pe jos.
  • Diferite tehnici de alpinism și abilități, inclusiv găsirea traseului, citirea hărții, folosind pitoni, pene și șuruburi, legarea nodurilor, gestionarea și utilizarea cablurilor (belaying etc.)
  • Avalanche de formare de siguranță. Acesta este, de obicei, un curs distinct și vă puteți alătura cursurilor oferite în multe locuri din întreaga lume, de obicei pentru schiori și snowboarderi, dar și unele adaptate la alpinisti și profesioniști de salvare. Acest curs este util, chiar dacă nu vă păstrați alpinismul muntelui, ci continuați să participați la sporturile de iarnă.
  • Primul ajutor de bază Tehnicile și semnalele de salvare ar trebui, de asemenea, învățate ca parte a formării dvs.
  • Imagine intitulată 568864 7
    7. Planificați-vă prima urcare. Prima dvs. ascensiune ar trebui să fie una potrivită pentru un începător și, de preferință, cu un ghid experimentat. Nivelul de dificultate a unui munte este afectat atât de altitudinea, cât și de terenul său. Munții sunt clasificați de la ușor la extrem de dificil, cu multe gradări între ele.Un alpinier începător ar trebui să urce întotdeauna un "uşor" munte pentru a începe cu, în timp ce încă mai ia toate măsurile de precauție necesare pentru că un munte este încă un munte, indiferent de cum "uşor" se consideră. Diferite țări atribuie sisteme diferite de grad, deci va trebui să faceți mai întâi o mică cercetare.Veți avea nevoie, de asemenea, să înțelegeți terenurile de stâncă (de la foarte dificilă până la greu, foarte severă) și terenuri de gheață Dacă șarpele de rocă și de gheață (Alpine și Ghetfall ICE) sunt o problemă pe munte căutată pentru a fi urcat.
  • Încercați non-tehnic "urca" Munții să înceapă, cum ar fi Muntele Elbert și Muntele Kilimanjaro. Acestea vă vor ajuta să aflați ce se simte să urcați mai mult, să aflați despre schimbările meteo și să vă simțiți pentru energia consumată.
  • "Unde" va fi de până unde locuiți și cât de mult se întinde bugetul, dar este recomandat să vă îndreptați scăzută pentru prima dvs. urcare sau urcă. În acest fel, veți începe să vă simțiți pentru alpinism, schimbări minore ale altitudinii și veți putea să vă petreceți mai mult timp concentrându-vă mai degrabă pe tehnica, decât să vă îngrijorați de expunere, de privarea de oxigen și lipsa de competențe pentru a face față. Amintiți-vă că fiecare urcare poate fi atât de puțin mai greu și mai mare, așa că nu încercați să depășiți-o.
  • Cercetați să urcați bine bine. Check out regiunea, modelele meteorologice pentru timpul anului pe care intenționați să urcați, pericolele cunoscute și fiecare posibil mod de ascendent a muntelui. Pentru un începător, alegeți întotdeauna rutele cele mai recomandate pentru cea mai ușoară urcare și întrebați ghiduri sau localnici dacă acest lucru nu este clar.
  • Aflați ce cabane de serviciu și alte facilități sunt disponibile la bază și de-a lungul drumului. Aflați ce reguli există despre utilizarea facilităților și plăților necesare.
  • Găsiți hărți ale urcării și aflați tot ce puteți despre rutele. Hărțile ar trebui să vă însoțească întotdeauna pe o urcă - tăiați marginile dacă sunteți îngrijorat de greutatea adăugată.
  • Imagine intitulată 568864 8
    8. Continuați să vă îmbunătățiți abilitățile și să încercați urbane mai greu de munte. Apoi, încercați munții de vârf glaciat, care necesită unelte și abilități tehnice montane de bază. Vulcanii tind să formeze mari munți începători de acest tip și cu o pregătire de bază, ar trebui să le puteți realiza cu ușurință. Exemplele includ Mt. Blanc, Mt. Rainier, Mt. Brutar, vulcani în Ecuador și Mexic, precum și munții trekking în Nepal. Grand Teton și Mt. Stuart poate fi urcat în această etapă dacă aveți abilități bune de alpinism.
  • Treceți la vârfurile expediției care necesită o plimbare lungă, abilități bune de alpinism și cunoștințe alpinismului. De aici, cerul este limita.
  • Imagine intitulată 568864 9
    9. Găsiți un ghid bun. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face este să vă alăturați unui club de alpinism lângă dvs. Din acest club, vă veți conecta în curând în alte cluburi printr-o rețea comună și veți putea găsi ghiduri bune, de încredere și reputație prin cluburi. Marele lucru despre cluburi este că ei vor aranja urbane de grup, care sunt adesea vizate la începători la alpiniști intermediari, astfel încât să puteți învăța abilitățile în timp ce se întâlnesc cu alte alpinisti asemănători.
  • Petreceți timp vorbind cu alpiniști cu experiență în întâlnirile clubului. Ei vă pot spune o mare afacere mai mult decât veți învăța vreodată doar de la citire și chiar ei pot chiar să ajungă la oferirea de a vă îndruma sau cel puțin la oamenii potriviți care vă pot ajuta pe calea voastră.
  • Cluburile de alpinism tind să abordeze mai mulți munți din punct de vedere tehnic decât echipamentele comerciale. Pe măsură ce abilitățile dvs. de alpinism se îmbunătățesc, țineți cont de acest lucru când doriți să vă extindeți abilitățile.
  • Imagine intitulată 568864 10
    10. Pregătiți-vă pentru călătorie. Dacă muntele dvs. este aproape, va fi mai puțin de aranjat decât dacă este nevoie de călătorie pentru a ajunge. Dacă nu locuiți în apropierea munților, va trebui să călătoriți și să rezervați cazare, iar dacă această călătorie include zborul de peste mări, va trebui, de asemenea, să luați în considerare indemnizațiile pentru bagaje și cerințele privind vizele etc. În ambele cazuri, luați în considerare asigurarea faptului că aveți asigurare pentru pierderea echipamentelor și pentru evacuarea medicală, rănirea și moartea.
  • Împachetați uneltele cu grijă. Dacă axul dvs. de gheață, crampoanele, cizmele și alte unelte trebuie să zboare, ambalați cu mare grijă. Unele dintre aceste elemente pot rupe cu ușurință pungi și pot rupe lucrurile altora sau căzând și se pierd și se pierd. Când conduceți, asigurați-vă că ați așezat uneltele într-un loc sigur pentru a împiedica zborul înainte dacă trebuie să frânați brusc.
  • Verificați dacă aveți nevoie de permise. Mulți munți populari necesită acum permise pentru motivele de siguranță, control și motive de mediu.
  • Chiar dacă nu este necesar un permis, trebuie să aflați întotdeauna unde să lăsați detalii despre călătoria dvs. intenționată și să vă asigurați că plecați de plecare și așteptați la întoarcerea cu oficialii locali care au responsabilitatea pentru zona montană, precum și cu familia și prietenii.
  • Imagine intitulată 568864 11
    11. Înțelegeți ce este implicat la sosirea la munte. Înainte de urcare, este obișnuit să înființeze o tabără de bază. Dacă vă urcați cu un curs, pot avea o colibă ​​permanentă la tabăra de bază, deci întrebați când vă rezervați cursul. Tabăra de bază servește drept punct de plecare și uneori puteți petrece timp considerabil aici doar așteptând îmbunătățirea vremii, în funcție de dificultatea muntelui și de urcare. Pentru munții mai puțin trădători, tabăra de bază poate fi doar o oprire de prima noapte înainte de a ieși pentru a urca cu tovarășul sau grupul.
  • Utilizați acest timp pentru a dubla și triple verificați echipamentul. Verificați că aveți tot ce aveți nevoie (luarea unei liste este utilă) și verificați dacă totul este în stare bună de funcționare.
  • Verificați orice alte consumabile necesare, cum ar fi alimentele, apa, îmbrăcămintea etc.
  • Petreceți timp vorbind cu ghidul sau însoțitorul dvs. despre traseu și ce trebuie să fie așteptat prin pericole, condițiile meteorologice, zonele problematice probabile și orice alte aspecte care trebuie acoperite. Priviți-vă pe harta zonei și cunoașteți traseul bine în mintea voastră.Căutați orice alte căi posibile care ar putea fi necesare, deoarece ieșirile de siguranță ar trebui să fie greșit.
  • Exercițiu de către întindere, mers pe jos, alergând etc. - indiferent de ce faceți de obicei pentru a continua să stați în formă.
  • Mâncați o masă bună și să vă culcați mai devreme.
  • Imagine intitulată 568864 12
    12. Începeți alpinismul.Acest pas este pur și simplu o prezentare generală, pentru că urcarea reală necesită multe tehnici diferite și este contextuală la munte. Acesta este locul în care citirea cărților detaliate despre urcarea dvs. de munte intenționată este de neprețuit, împreună cu a vorbi cu alpiniști care au urcat deja. Cele mai multe urcii încep foarte dimineața devreme pentru a vă asigura că aveți timp să vă întoarceți înaintea întunericului sau dacă dormiți pe munte, pentru a vă asigura că ajungeți la un loc potrivit pentru a dormi în fiecare noapte. După verificarea, aveți tot ce aveți nevoie (pe care ar fi trebuit să-l împachetați cu o noapte înainte) și având un mic dejun consistent, prezentați-vă pe urcarea cu ghidul dvs. sau cu însoțitorul experimentat. Puneți în acțiune toate abilitățile pe care le-ați instruit înainte de a ajunge la acest munte.
  • Lipiți pe traseul dvs., cu excepția cazului în care există sarcini majore care vă împiedică să faceți acest lucru.
  • Urmați ce vă cere ghidul dvs. să faceți. Ca începător, a ascultat înțelepciunea celor experimentați în timp ce încă folosește propria judecată și a fi responsabil.
  • Luați pauze scurte regulate pentru a mânca alimente energetice, odihniți pe scurt și pentru a vă evalua direcția. Cu toate acestea, nu stai prea mult timp unde te răcești prea mult.
  • A pastra hidratat. Este ușor de deshidrat în frig, deoarece corpul tău nu pare însetat, deci asigurați-vă că continuați lichidurile de băut în mod regulat.
  • Rămâi cu ceilalți alpiniști în orice moment.
  • Bucurați-vă de summit-ul. A face poze și se simt mândru.
  • Imagine intitulată 568864 13
    13. Coborâți cu mult timp pentru a vă întoarce în siguranță. Fiți conștienți de faptul că coborârea este greu și periculoasă. În timp ce poate părea mai ușor decât să urce, acesta este momentul în care accidentele sunt cel mai probabil să apară și când concentrația tinde să scadă.
  • Rămâi concentrat pe găsirea unor funduri bune atunci când se amestecă și urcând în jos.
  • Lupta în cazul în care este sigur să faceți acest lucru. Este mai rapid și mai ușor de luptat cu fața în afară.
  • Fiți foarte atenți atunci când abaterile de absență-de-a doua zi tinde să aibă rate ridicate de accidente, deoarece oamenii obosesc, ancorele înșelătoare, au alunecare pauză și, în general, nu stau la fel de atent ca este necesar.
  • Continuați să cădeți roci, avalanșe și slăbiciune de zăpadă și zăpadă în minte în timp ce coborâți.
  • Păstrați-i drumul. S-ar putea simți ca și cum ai fi aproape la baza când traversați ultimul ghețar, dar dacă nu sunteți nepăsători și cădeți o crevază, asta-i.
  • sfaturi

    Păstrați hidratat. Vremea rece tinde să păcălească oamenii să creadă că nu sunt însetate, dar frigul plus nivelul ridicat de activitate înseamnă că este important să vă mențineți lichidele în orice moment.
  • Urca în grupuri și cu alpiniști cu experiență. Nu urcați niciodată singur - dacă credeți că acest punct este îngăduit acasă, există un motiv bun pentru asta!
  • Puneți întotdeauna prudență înainte de Bravado. Este mai bine să veniți acasă și să încercați din nou decât să mergeți prea departe și să nu vă întoarceți niciodată.
  • Acesta este un sport "pe viata". Vă puteți bucura de alpinism la munte la multe vârste, cu condiția să rămâneți în formă și să aveți mentalitatea potrivită.
  • Să cunoască semnele de privare de oxigen, epuizare și hipotermie - acest lucru nu este doar pentru tine, ci și pentru alții, așa cum trebuie să știi dacă cineva a devenit delir și împinge în ciuda realității că ar trebui să se întoarcă și să primească ajutor sau asistență medicală.
  • Dacă nu există toalete pe urcare, efectuați toate deșeurile personale.
  • Întotdeauna aveți grijă de ceea ce este în fața dvs.
  • Avertizări

    Alpinismul de munte este un sport extrem și periculos.Tren cu un alpinist cu experiență înainte de a încerca prima urcare. Nu urcați singur.
  • Nu încercați nici o urcare montană provocatoare până când nu aveți experiență solidă bună cu munți mai mici și provocările lor. Și să fie pe deplin conștienți de cât de periculoasă este alpinismul de munte. Cele mai periculoase urcări sunt (cifrele din 2008): Annapurna (8.091 m), unde 130 de alpiniști au depus Annapurna, în timp ce 53 au murit. Rata de decese globală este astfel 41% - Nanga Parbat (8,125m) unde 216 de alpiniști au depus Nanga Parbat și 61 au murit. Rata globală a deceselor astfel 28.24 la sută - și K2 (8.611 m), unde 198 de alpiniști au sunat la cel de-al doilea cel mai înalt vârf al lumii și 53 au murit. Rata de decese totală a lui K2 este de 26 de ani.77%.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Îmbrăcăminte caldă (fără bumbac) - utilizați straturi care îndepărtează umezeala, șosete suplimentare, mănuși, balaclava sau masca de față, șosete suplimentare (nu puteți avea prea multe șosete)
    • Cizme de cizme cu crampon - fiți conștienți de faptul că poate luni și chiar ani pentru a găsi "dreapta" cizme. Uită-te online și în străinătate Dacă magazinele locale nu stochează cizme destul de confortabile. Faceți-vă cercetarea în cizme de alpinism, deoarece acestea trebuie să fie corecte sau veți suferi
    • Ice ax, ciocan de gheață
    • Cască
    • Ghetre
    • Ham, belay pauză
    • Lampă de cap
    • Rucsac - alegeți unul care este ușor, dar puternic, suficient de mare pentru a vă purta toate nevoile dvs., dar nu voluminoase și cu cârlige pentru toporul de gheață și crampoanele pentru a se bloca
    • Frânghii și carabinere (karabiners) - fac nu Cumpărați carabinii flimsici utilizați ca jucării sau uzură decorativă - acestea trebuie să fie cele puternice făcute pentru alpinism - sunt scumpe și sunt de obicei ținute în spatele contoarelor
    • Bandă pentru buclele abseil
    • Șuruburi de gheață, nuci, curele, etc. - Rețineți că aceste elemente depind de tipul de munte alpinistat, asigurați-vă că știți bine în avans
    • Kit de prim ajutor
    • Suncreen și salvare a buzelor, ochelari de soare, ochelari de protecție
    • Cort (aceasta trebuie să fie una care poate rezista vântului ridicat și zăpezii - aceste tipuri de corturi tind să fie foarte specializate și cele mai scumpe sau bivuac
    • Sac de dormit - calitatea muntelui
    • Consumabile de gătit (asigurați-vă că obțineți un aparat de gătit ușor și va lumina în condiții îngrozitoare de frig și vânt) și ustensile ușoare și cană, placă
    • Alimente - alimente de energie mare este o necesitate. Citiți pe tipurile de consumabile alimentare, de obicei bogate în grăsimi (ciocolată, nuci, dulciuri, cookie-uri (biscuiți), lapte condensat, brânză, fructe uscate, bucăți de zahăr, ulei de măsline, bare de energie etc.)
    • Apă, băutură de fructe reconstituită (pulbere)
    • Paie pentru a vă permite să sugerați scurgeri de apă din roci sau bazine de-a lungul drumului ca o hidratare suplimentară
    • Cuțit de buzunar mic
    • Fecale și hârtie de îndepărtare a urinei și hârtie loo (da, există aspecte neplăcute, dar necesare pentru a fi om)
    • Permis de alpinism
    • Hartă
    • Compass, poate GPS
    • Camera (opțional, dar sunt disponibile acum cele ușoare) - să fie conștienți de faptul că bateriile reci nu funcționează. Este posibil să trebuiască să păstrați bateriile calde într-un buzunar și apoi să le îmbinați în camera când este necesar
    • Pașaport în cazul în care trecerea frontierelor (de exemplu, în Europa)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar