Cum să reproduceți neon tetras

Neon Tetras sunt ușor de ras, dar condițiile trebuie doar să fie dreptate. Înainte de a începe să reproduceți Neon Tetras, va trebui să configurați un rezervor de reproducere specific, să pregătiți apa și să controlați ciclul de noapte și de zi. De asemenea, va trebui să știți cum să introduceți tetraurile adulte și îngrijirea pentru bebelușul Tetras după ce au tras.

Pași

Partea 1 din 3:
Crearea mediului potrivit
  1. Imagine intitulată de rasă Neon Tetras Pasul 1
1. Configurați un rezervor de reproducere. Veți avea nevoie de mai mult de un rezervor pentru a reproduce Tetras, deci obțineți altul dacă nu aveți deja unul. Puteți utiliza un rezervor de 12 x 8 x 8 inch (30 x 20 x 20cm) pentru a vă reproduce Tetras. Veți folosi acest rezervor pentru a aduce o tetra masculină și feminină împreună pentru reproducere și, de asemenea, ca un loc incubarea ouălor și a copilului tetras.
  • Puteți seta acest rezervor similar cu modul în care ați configurat rezervorul obișnuit. Țineți cont doar că apa va trebui să fie moale și păstrată la o anumită temperatură și aciditate pentru ca reproducerea să se întâmple.
  • Imagine intitulată Rasa Neon Tetras Pasul 2
    2. Pregătiți apa. Când reproduceți neon Tetras, apa din rezervorul de reproducere trebuie păstrată la aproximativ 77 de grade Fahrenheit. De asemenea, apa trebuie să fie moale (conținut scăzut de minerală) și ușor acid (cu un pH de 5-6) pentru ca neon tetras să prospere. Acest tip de mediu este ceea ce cel mai bun imită mediul natural al unui neon tetra. Dacă apa din rezervorul dvs. nu îndeplinește aceste cerințe, va trebui:
  • Obțineți un termometru de rezervor pentru a monitoriza temperatura apei.
  • Testați zilnic pH-ul apei folosind benzi de testare a pH-ului (disponibil la magazinele de animale de companie)
  • Se amestecă o apă de la robinet cu trei părți apă de osmoză inversă pentru a face apă moale pentru rezervor sau pentru a folosi apă de ploaie proaspătă
  • Imagine cu titlu de rasă Neon Tetras Pasul 3
    3. Obțineți un filtru cutie de colț pentru rezervorul dvs. Un sistem de filtrare poate ajuta la îndepărtarea deșeurilor și a bacteriilor de la acvariu, ceea ce va proteja sănătatea Tetras. Un sistem de filtrare poate, de asemenea, să elimine bacteriile din acvariu și să-l păstreze cel mai bine. Filtrele cutiei de colț sunt ideale pentru rezervoarele de reproducere, deoarece sunt blânde.
  • Imagine intitulată Rasa Neon Tetras Pasul 4
    4. Așezați rezervorul într-un loc întunecat sau cu lumină redusă. Tetras nevoie de un mediu întunecat pentru a prospera, așa că nu plasați tetraile în apropierea unei ferestre însorite sau într-un alt loc care primește o mulțime de lumină. Tetras nu au nevoie de întuneric total, dar trebuie să fie plasate undeva care primesc doar o cantitate mică de lumină în fiecare zi.
  • Puteți chiar să vă acoperiți spatele și părțile laterale ale rezervorului în hârtie întunecată pentru a bloca excesul de lumină.
  • Partea 2 din 3:
    Introducerea pe tetras pentru reproducere
    1. Imagine cu titlu de rasă Neon Tetras Pasul 5
    1. Sex tetra. Nu este absolut necesar să vă sexul Tetras înainte de a începe reproducerea deoarece puteți pune mai multe în rezervor împreună și ar trebui să apară reproducerea.Cu toate acestea, dacă doriți să vă sex tetras, tetras de sex masculin și feminin au unele diferențe distincte care vă pot ajuta să le spuneți.
    • Tetraurile feminine tind să fie mai largi și mai grase decât tetraile masculine.
    • Unii crescători susțin, de asemenea, că tetraile masculine au o bandă dreaptă și femelele au o bandă strâmbă.
  • Imagine cu titlu de rasă Neon Tetras Pasul 6
    2. Plasați tetraurile adulte în rezervor. Seara este cel mai bun moment pentru a introduce tetra-ul adult în rezervor, deci intenționați să vă puneți tetraile adulte în rezervor după ce soarele a stabilit. Rețineți că tetraurile pe care le utilizați pentru reproducere vor trebui să fie de cel puțin 12 săptămâni, nu poate fi posibilă reproducerea.
  • Permiteți peștelui să rămână în rezervor pentru o zi sau două. Tetras ar trebui să fie spawn după ce a fost păstrat în rezervor pentru aproximativ una până la două zile.
  • Imagine cu titlu de rasă Neon Tetras Pasul 7
    3. Ajustați condițiile în cazul în care neontele dvs. nu sunt reproduceți. Dacă reproducerea nu se întâmplă, verificați pH-ul și temperatura apei, înmuiați mai mult apa și ajustați iluminarea după cum este necesar. Este posibil să dureze ceva timp și să experimenteze pentru a obține condițiile doar pentru ca tetraurile dvs. de neon să se reproducă.
  • Schimbarea moaletei de apă pare a declanșa reproducerea, deoarece imită precipitațiile. Încercați să adăugați o cantitate mare de apă moale în rezervor dacă neonurile dvs. neonice nu reproduce după câteva zile.
  • Imagine intitulată Rasa Neon Tetras Pasul 8
    4. Scoateți tetraile adulte din rezervor. Ouăle de pește sunt mici și greu de văzut din cauza culorii lor translucide, dar este posibil să le puteți vedea în pietriș sau pe plante din rezervorul de reproducere. De îndată ce observați ouă în rezervor, asigurați-vă că scoateți tetraile adulte din rezervor sau pot mânca ouăle.
  • Imagine intitulată Rasa Neon Tetras Pasul 9
    5. Așteptați ca bebelușul să se ridice. Pot exista între 60 și 130 de ouă, dar nu toate acestea vor fi trase. După ce ouăle sunt lain, vor dura aproximativ 24 de ore pentru a fi trase. Vă puteți aștepta la aproximativ 40 până la 50 de tetra pentru a fi trase din ouă.
  • Baby Tetras va arăta ca niște spini mici de sticlă înot în jurul rezervorului.
  • Partea 3 din 3:
    Îngrijirea copiilor Neon Tetras
    1. Imagine intitulată Rasa Neon Tetras Pasul 10
    1. Păstrați tetra-ul copilului în întuneric. Bebelușul Tetras, cunoscut și ca "Fry", va trebui să fie păstrat în întuneric timp de aproximativ cinci zile după ce au trasat-o. Baby Tetras sunt sensibili la lumină și au nevoie de un mediu întunecat pentru a prospera.
    • Pentru a păstra rezervorul întuneric, puteți acoperi întregul rezervor în hârtie de construcție întunecată sau utilizați o bucată de carton pentru a bloca lumina.
    • Puteți folosi o lanternă slabă pentru a privi din partea de sus a rezervorului în timpul hrănirii, dar fiți scurt când faceți acest lucru.
  • Imagine cu titlu de rasă Neon Tetras Pasul 11
    2. Hrăniți mâncarea specială. Nu vă puteți hrăni pe bebelușul dvs. Tetras Același mâncare pe care tetraile adulte mănâncă, deci va trebui să le dați niște alimente speciale destinate peștelui pentru copii. Aceste alimente ar trebui să fie etichetate, după caz, pentru Fry. Întrebați-vă la magazinul local de animale de companie dacă nu sunteți sigur că alimentele sunt potrivite pentru bebelușul dvs. Tetras.
  • După câteva zile, puteți începe să hrăniți și creveții bebelușului de saramură pentru bebeluși. Puteți cumpăra creveți pentru bebeluși în magazinele de animale de companie.
  • Imagine intitulată Rasa Neon Tetras Pasul 12
    3. Introduceți copilul dvs. Neon Tetras la adultul dvs. neon tetras. După aproximativ trei luni, puteți plasa noul dvs. neon tetras în rezervor cu adulți neon tetras. Nu încercați să le plasați în rezervor înainte, deoarece acestea pot fi consumate, rănite sau agresate de peștele adulți.
  • Țineți minte că unele dintre tetrauri pot muri indiferent de ceea ce faceți. Peștele de copii sunt mai predispuși la boală și mai sensibili la răniri.
  • Imagine intitulată Rasa Neon Tetras Pasul 13
    4. Limitați tetra-urile la două centimetri de pește pentru fiecare galon de apă. Aceasta este o regulă generală pentru rezervoarele de pește care vă pot ajuta să determinați câte tetrauri puteți păstra în rezervorul dvs. la un moment dat. Adult Neon Tetras sunt de aproximativ două centimetri lungime, astfel încât să puteți împărți dimensiunea galonului rezervorului dvs. pentru a găsi numărul de neon tetras pe care îl puteți păstra în rezervor.
  • De exemplu, dacă aveți un rezervor de 50 de galoane (190 l), atunci puteți avea 25 tetras în rezervor.
  • Imagine cu titlu de rasă Neon Tetras Pasul 14
    5. Găsiți case pentru neon tetres. Deoarece multe neon tetres pot fi produse dintr-o încercare de reproducere, vă puteți găsi cu mai multe tetrauri neonice decât puteți găzdui. Adresați-vă prietenilor dacă ar fi interesați să aibă niște tetrauri neonice. Asigurați-vă că prietenii dvs. au echipamentul și resursele corespunzătoare pentru a avea grijă de pește.
  • De asemenea, puteți încerca să sunați la magazinul local de animale de companie pentru a vedea dacă sunt interesați să achiziționeze unii. Țineți cont doar că magazinele de animale de companie plătesc doar între 0 $.11 și $ 0.30 pe neon tetra, deci nu veți face prea mulți bani decât dacă vindeți în cantități mari.
  • sfaturi

    Asigurați-vă că peștele adulți sunt sănătoși înainte de reproducere.
  • Păstrați uneltele rezervorului de pește curate pentru a preveni introducerea bolilor și a bacteriilor tinerilor prăjiți.
  • Nu lăsați lumina în rezervor în timp ce bebelușii sunt de 1-5 zile, poate să le facă rău.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar