Cum să facem față cu deținerea unui catelus neliniștit

Care se ocupă de un catelus neliniștit poate fi dificil, dar există mulți pași pe care îi puteți lua pentru a vă calma noul animal de companie. Primul exclude problemele de sănătate ca o cauză de agitație, observându-l, ajustând dieta sa și luând-o la un veterinar, dacă este necesar. Păstrați-vă cățelușul ocupat prin învățarea comenzilor de bază, oferindu-i exercițiu, jucând cu el și îngrijirea ei. Utilizați antrenamentul cu crate ca măsură pentru a vă calma catelul neliniștit, dar nu pentru ao pedepsi.

Pași

Metoda 1 din 3:
Rularea problemelor de sănătate
  1. Imagine intitulată face ca deținerea unui cățeluș neliniștit Pasul 1
1. Respectați obiceiurile cățelușului. În timp ce un pic de nemulțumire și excesul de energie este normal pentru cățeluși, neliniștea poate fi un simptom al bolilor de sănătate, de asemenea. Monitorizați mancarea, eliminarea și dormirea catelului dvs. pentru a căuta steaguri roșii. De exemplu, dacă catelul dvs. nu a avut o mișcare intestinală în peste 24 de ore, agitația sa este probabil din cauza constipației.
  • Pentru a rămâne organizat, păstrați un jurnal pentru a urmări sănătatea catelului. Observați orice alte nereguli care pot apărea (e.G. iritatie de piele).
  • Imagine intitulată face față cu deținerea unui cățeluș neliniștit Pasul 2
    2. Încercați să schimbați dieta. Alergiile de mediu sunt foarte frecvente la câini, dar câinii pot fi, de asemenea, alergici la alimente specifice. Dacă catelul dvs. demonstrează alte semne ale unei alergii (e.G. o lipsă de apetit, creștere slabă în greutate, iritații ale pielii), neliniștea ei ar putea fi, de asemenea, un simptom. Încercați să vă schimbați la un alt aliment de animale de înaltă calitate (fără conservanți și aditivi) pe parcursul mai multor zile pentru a evita șocarea sistemului digestiv al catelusului dvs. și vedeți dacă suferă neliniștea.
  • Introduceți un pic de mâncare nouă cu alimentele obișnuite ale catelului, reducând alimentele obișnuite în consecință. În următoarele câteva zile, măriți partea din noua mâncare până când înlocuiți complet alimentele vechi.
  • Imagine intitulată face față cu deținerea unui cățeluș neliniștit Pasul 3
    3. Vizitați Vet. Dacă agitația câinelui tău este suficient de intensă pentru a provoca îngrijorare, adu-l imediat la veterinar. Comportamentul neobișnuit sau agresiv poate fi un semn de afecțiuni grave de sănătate cum ar fi tumori, paraziți sau diabet zaharat. Un medic veterinar va fi capabil să determine dacă cauza care stă la baza neliniștei a catelusului este o problemă fiziologică și sugerează alte opțiuni dacă nu este (e.G. Modificări la dietă, exercițiu și mediul de viață).
  • Metoda 2 din 3:
    Păstrați-vă cățelușul ocupat
    1. Imagine intitulată face ca deținerea unui cățeluș neliniștit Pasul 4
    1. Da-i o mulțime de exerciții fizice. La vârsta fragedă, catelul dvs. ar trebui să se exercite în mod regulat și în mod consecvent, dar nu prea viguros. Exercițiile fizice oferă stimularea mentală și vă ajută câinele să evite artrita și problemele comune mai târziu în viață și va duce, de obicei, la un comportament mai calm. În mod ideal, câinele dvs. ar trebui să obțină 5 minute de exerciții cu impact redus pentru fiecare lună, de două ori pe zi (i.E. Un câine vechi de 3 luni va avea nevoie de 15 minute de exercițiu, de două ori pe zi).
    • Exercițiul cu impact redus pot include mersul pe jos, jucând în curte sau înotul supravegheat.
  • Imagine intitulată face față cu deținerea unui cățeluș neliniștit Pasul 5
    2. Joaca jocuri. Agitația câinelui vostru poate fi datorată plictiselii, așa că încercați să jucați jocuri cu ea pentru ao menține ocupat. Jocurile de bază cum ar fi remorcherul de război, preluarea și ascunderea și căutarea sunt destul de simple pentru a juca cu un catelus. Pentru a juca ascunde și a căuta, de exemplu, spuneți că catelul dvs. să stea și să rămână, să-l arătați un tratament, apoi să vă ascundeți într-o altă cameră și să vă sunați-o. Jocul se bazează și îmbunătățește sentimentul de miros al catelului tău și își dezvoltă capacitatea de a veni când este chemat.
  • Oferiți jucării de puzzle pentru cățelușul dvs. ori de câte ori nu sunteți în stare să vă acordați toată atenția. Acestea vă vor menține câinele ocupat și stimulate.
  • Imagine intitulată face față cu deținerea unui cățeluș neliniștit Pasul 6
    3. Învățați-i comenzile de bază. La aproximativ 12-16 săptămâni, încercați Predarea comenzilor de bază ale catelusului Folosind metoda de recompensă. Recompensele ar trebui să fie orice ca catelusul dvs. să se bucure (e.G. tratează, jucării preferate). Formarea inițială trebuie să se întâmple pe ședințe scurte, la 10-15 minute și să fie un proces plăcut pentru dvs. și pentru cățelușul dvs.
  • Vizitați site-ul Clubului American Kennel la http: // Akc.Org / Conținut / Dog-Training / Articole / Teach-Your-Puppy-Aceste-5-Basic comenzi / Pentru un ghid detaliat și videoclipuri instructive despre cum să vă învățați câteva comenzi de bază:"Sta","Stau", "Așezat "," Heel "și "Vino aici".
  • Imagine intitulată face față cu deținerea unui cățeluș neliniștit Pasul 7
    4. Groom-ți catelul tău. Îngrijindu-ți catelul tău De la o vârstă fragedă este importantă pentru a fi obișnuit să fie tratată (așa cum va fi de către veterinari și groomers în viitor, de exemplu). De asemenea, păstrează catelul dvs. curat și ajută la forțarea unei legături cu proprietarul (proprietarul). Îngrijirea poate include băi, periaj, tăierea unghiilor și curățarea urechii și ar trebui să se întâmple într-o anumită formă ori de câte ori o dată pe zi.
  • Imagine intitulată face ca deținerea unui cățeluș neliniștit Pasul 8
    5. Socializați-vă catelul. Socializarea formează și îmbunătățește temperamentul câinelui dvs. și este o modalitate pozitivă pentru a exercita energie și a construi încredere și respect pentru oameni. Socializarea cu alți câini este la fel de importantă, iar experiențele timpurii ale catelusului vor forma abilitățile sale sociale ca un câine crescut. Invitați prietenii cu animalele lor de companie "Puppy Play Dates", Și când catelul tău este mai vechi de trei luni, adu-l pentru plimbări în parc pentru a întâlni oameni noi și animale.
  • Având ca catelusul tău neliniștit socializați cu alți oameni poate fi o oportunitate excelentă de a face o pauză (e.G. Având prieteni sau familie de familie cu ea sau luați-o pentru o plimbare).
  • Metoda 3 din 3:
    Cratează-ți catelul tău
    1. Imagine intitulată face față cu deținerea unui cățeluș neliniștit Pasul 9
    1. Achiziționați o cutie. Formarea cu crate funcționează cu instinctul natural al unui câine densning și nu este destinat ca o pedeapsă, deși poate ajuta la reducerea comportamentului neliniștit sau perturbatoare. Cutia câinelui dvs. ar trebui să devină refugiul său, un loc care să se simtă în siguranță și confortabil în și să-i numească propriul. Cu acest lucru în minte, cumpărați o cutie care va găzdui catelul dvs. atunci când ajunge la dimensiunea adulților. În timp ce este încă un cățeluș, utilizați un divizor pentru a bloca partea din cutie, permițându-i suficient spațiu pentru a se ridica, se întinde și se întoarce în mod confortabil.
  • Imagine intitulată face față cu deținerea unui cățeluș neliniștit Pasul 10
    2. Ia-ți catelul confortabil cu cutia sa. Liniați cutia cu o pătură și câteva jucării și lăsați-o deschisă pentru a fi explorată la voința dvs. de catelus. Hrăniți-l tratează în timp ce este înăuntru și îl încurajează să ia NAP în cutie, conducând acolo când este somnoros. Începeți să vă hrăniți mesele de catelus în interiorul cutiei pentru a-și mări confortul și asociațiile pozitive cu ea.
  • Imaginea intitulată face față cu deținerea unui cățeluș neliniștit Pasul 11
    3. Închideți ușa. Începeți închiderea ușii cu catelul dvs. în interiorul acesteia pentru câteva secunde la un moment dat în timp ce catelul tău mănâncă. Rămân în apropierea cutiei până când catelul dvs. pare confortabil cu faptul că este înăuntru cu ușa închisă (i.E. nu pleacă să fie lăsată). Încercați să părăsiți camera timp de câteva minute în timp ce catelul dvs. este înăuntru, apoi recompensând-o cu laudă și tratează odată ce vă întoarceți și lăsați-o afară.
  • Pe măsură ce catelul dvs. crește mai confortabil cu acest lucru, părăsiți camera pentru perioade mai lungi de timp.
  • Imagine intitulată face față cu deținerea unui cățeluș neliniștit Pasul 12
    4. Ieși din casă. Odată ce catelul dvs. este confortabil cu a fi lăsat în cutia sa timp de până la 30 de minute, încercați să părăsiți casa înăuntru. Crăcirea catelului tău în timp ce ești afară poate reduce anxietatea sa de a fi pe cont propriu într-un spațiu mare. Cuțiți catelul dvs. timp de aproximativ 15-20 de minute înainte de a ieși să evitați să asociați cutia cu dvs. plecând. Păstrați-vă plecarea și sosirea acasă-cheie scăzută pentru a evita obținerea câinelui dvs. supraexpodat.
  • Continuați să vă tăiați catelul în timp ce sunteți acasă, de asemenea, în perioade scurte - cățeluși mai mici de 6 luni nu ar trebui lăsați în cutia lor timp de mai mult de 3-4 ore la un moment dat, deoarece acestea trebuie să se elibereze mai des decât câinii mai în vârstă.
  • Imagine intitulată face ca deținerea unui cățeluș neliniștit Pasul 13
    5. Cratează-ți catelul peste noapte. Dacă catelul dvs. este mai mare de 6 luni și neliniștit noaptea, încercați să-l tăiați peste noapte. Începeți prin păstrarea cutiei în dormitor, astfel încât să puteți lăsa catelul dvs. dacă trebuie să se elibereze în timpul nopții. Pe măsură ce catelul dvs. crește mai confortabil cu somnul acolo, încercați să o mutați din camera dvs. într-o locație pe care o preferați.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar