Cum să blocheze zgomotul pe timp de noapte

Dacă locuiți pe o stradă aglomerată sau casa dvs. are ziduri subțiri, sau aveți un partener care snores, ați putea avea o mulțime de zgomote vă deranjează noaptea și păstrați-vă.Pierderea somnului din cauza zgomotului poate fi extrem de frustrant, iar lipsa de somn poate chiar să vă afecteze sănătatea.Indiferent dacă zgomotul invadează casa dvs. din exterior sau zidurile subțiri face ca vecinii să pară să pară zgomotoși, există mai multe modalități de a ajuta la reducerea și chiar a bloca, zgomote noaptea.

Pași

Metoda 1 din 2:
Modificarea dormitorului
  1. Imagine intitulată bloc de zgomot la noapte pasul 1
1. Rearanjați mobilierul în camera dvs.Uneori deplasarea mobilierului în camera dvs. curentă poate reduce semnificativ poluarea sonoră pe timp de noapte.Doriți să vă asigurați că există obiecte mari, groase de blocare sau care vă separă de ceea ce provoacă cel mai mare zgomot.De exemplu:
  • Puneți un raft groasă împotriva unui perete pe care îl împărțiți cu un vecin zgomotos pentru a ajuta la umplerea zgomotului.Cele mai multe cărți pe care le plasați pe aceste rafturi, cu atât mai mult zgomot se va umple!
  • Dacă dormitorul dvs. împărtășește un perete cu camera de zi a vecinului zgomotos, mișcați patul în partea laterală a camerei care este cea mai îndepărtată de sursa zgomotului.
  • Mutați patul pentru a fi departe de orice ferestre pentru a ajuta la reducerea cantității de zgomot pe care îl auziți de pe stradă.
  • Imagine intitulată Blocul zgomotului la noapte Pasul 2
    2. Instalați plăcile acustice.Plăcile acustice sunt utilizate cel mai adesea în studiourile și teatrele de înregistrare pentru a absorbi și a difuza sunetele - cu toate acestea, puteți utiliza această tehnologie pentru a ajuta la blocarea sunetelor pe timp de noapte.Disponibil online sau din multe magazine de hardware, plăcile acustice vin într-o varietate de forme și culori și când sunt instalate, pot arăta adesea artă de perete.
  • Puteți aplica permanent plăci acustice dacă sunteți un proprietar de case sau temporar dacă sunteți un chiriaș.Puneți-le pe pereții unde vine sursa zgomotului, iar gresie vor absorbi și difuza zgomotul pentru a bloca sunetele pe timp de noapte.
  • Dacă nu găsiți plăci acustice sau nu vă place aspectul lor, încercați să atârnați o tapiserie sau un covor gros pe perete pentru un efect similar.
  • De asemenea, puteți să atârnați plăcile acustice sau tapiserii groase de la tavan pentru a bloca zgomotele de sus.
  • Imagine intitulată bloca zgomotul la noapte pasul 3
    3. Rezolvarea fonică a ferestrelor.Dacă zgomotele puternice vin din exterior, cel mai bun mod de a bloca zgomotele pe timp de noapte este de a vă asigura că ferestrele dvs. sunt izolate.Dacă alegeți să instalați noi ferestre duble la domiciliu, atunci aceasta poate fi o soluție scumpă. Dar există și alte modalități mai rentabile de a obține rezultate similare:
  • Sigilați orice lacune sau fisuri în ferestre cu o spumă izolatoare din magazinul dvs. de hardware local.Această spumă nu va dăuna cadrelor existente sau ferestrelor, dar va opri zgomotul să intre în dormitorul dvs. prin aceste fisuri.
  • Atârnă perdele groase sau perdele izolate fonic pe toate ferestrele din dormitorul tău.Țesătura groasă a acestor perdele va crea un tampon pentru a reduce în mod eficient cantitatea de zgomot exterior care intră în dormitor noaptea.
  • Imagine intitulată bloc de zgomot la noaptea 4
    4. Izolați podeaua.Dacă zgomotele ofensatoare provin de jos, o mare opțiune pentru blocarea acestuia este de a izola podeaua, făcând stratul între podea și zgomotul lor mai gros.Dacă închiriați apartamentul sau casa, acest lucru se poate face prin așezarea covoarelor sau a covoarelor groase sau chiar instalarea unui covor nou, gros, dacă proprietarul dvs. este de acord.
  • Dacă dețineți spațiul, dar nu vă place aspectul covorului, puteți instala, de asemenea, izolați subboardurile de podele din lemn de esență tare.Corkul este cel mai bun tip de material de podea izolator, dar există și alte opțiuni pentru izolarea plăcilor de bază, inclusiv inserții din fibră de sticlă și plăci de podea acustic.
  • Pentru a bloca într-adevăr sunete de jos, dublează izolarea podelei prin izolarea podelelor din lemn de esență tare și Punerea covoarelor groase de suprafață.
  • Imagine intitulată bloc de zgomot la noapte pasul 5
    5. Mutați locația dormitorului dvs.Uneori zgomotele de noapte sunt amplificate pur și simplu din cauza locului în care dormitorul dvs. este situat în casă sau în apartament.Dacă dormitorul dvs. este o cameră care se află pe drumul principal al străzii sau lângă o cameră în care există un copil țipăt, atunci camerele de comutare pot ajuta la blocarea multor zgomot pe timp de noapte.
  • Schimbarea camerelor nu este întotdeauna o opțiune Dacă nu aveți o altă cameră pentru a trece la, dar dacă este o posibilitate, încercați să rămâneți câteva nopți într-o eventuală cameră nouă pentru a vedea dacă nivelurile de zgomot sunt destul de reduse pentru a obține unele dormi.
  • Metoda 2 din 2:
    Copierea cu un mediu zgomotos
    1. Imagine intitulată bloca zgomotul la noapte pasul 6
    1. Purtați dopuri de urechi.Earplugurile sunt o modalitate eficientă de a ajuta la blocarea zgomotelor exterioare în timp ce dormiți pentru că se umflă și de a reduce distragerea zgomourilor exterioare.Earplugurile pot fi un pic incomod la început până când vă obișnuiți să le purtați. Există multe tipuri de dopuri de urechi, dar sunt disponibile simple cățeri de urechi la majoritatea farmaciilor locale.
    • Căutați cabluri de urechi care sunt evaluate NRR 33, ceea ce înseamnă că reduc zgomotul într-o cameră cu 33 de decibeli, deoarece această reducere ar trebui să ofere suficientă relief pentru cele mai multe sunete.
    • Asigurați-vă că spălați-vă mâinile înainte de a introduce dopurile de urechi și înlocuiți-le în mod regulat sau curățați-le în conformitate cu instrucțiunile produsului.
    • Earplugurile sunt cele mai eficiente atunci când sunt purtate în mod corespunzător.Pentru cele mai bune rezultate, rotiți-l pe ureche într-un cilindru subțire, împingeți-l în ureche și țineți-l acolo până când se extinde pentru a umple canalul urechii.
    • În timp ce ecușele sunt o soluție sigură pentru blocarea zgomotului, acestea vin cu unele riscuri. Nu forțați vreodată urechea adânc în ureche.Doriți să puteți elimina cu ușurință urechea, trăgând spre exterior și răsuciți.Punerea lor prea profundă în canalul urechii poate provoca o presiune care să vă poată rupe andrumul.
    • Un alt preocupare cu prizele de urechi este că blocarea zgomotului înseamnă că nu puteți auzi o alarmă de detector de fum, o întrerupere sau un ceas deșteptător.
  • Imagine intitulată Blocul zgomotului la noapte Pasul 7
    2. Acoperă zgomotul cu zgomot alb.Poate părea ciudat să acopere zgomotele de distracție cu Mai mult Zgomot, dar anumite tipuri de sunete de fundal, cum ar fi zgomotul alb, face mai puțin probabil ca tu să observi zgomotele exterioare. Zgomotul devine întotdeauna o problemă atunci când este prea tare sau prea liniștită. Acesta este motivul pentru care nu auziți robinetul care picură în casă în timpul zilei (pentru că există suficient un alt zgomot pentru ao masca), dar noaptea este singurul lucru pe care îl auziți.Zgomotul alb este un tip de zgomot constant care nu are o variantă sau tempo recunoscută, astfel încât să nu observați cu adevărat că auziți ceva deloc.Puteți cumpăra mașini de zgomot alb, utilizați aplicații specifice care vă permit să jucați tot felul de sunete de fundal, cum ar fi Noisli, sau utilizați obiecte în jurul casei dvs.Unele sunete populare de zgomot alb includ:
  • Un fan
  • Ploaie cazatoare
  • Valurile oceanului crashing
  • Imagine intitulată Blocul zgomotului la noapte Pasul 8
    3. Joacă ceva distrag atenția.Dacă zgomotul alb nu funcționează pentru dvs., există și alte tipuri de zgomot pe care le puteți utiliza pentru a ajuta la blocarea zgomotului pe timp de noapte.Zgomotul alb este un aspect al "culorilor" zgomotului, care include alte grupuri de culori de sunete.Zgomotul albastru este o versiune mai capricioasă a zgomotului alb, inclusiv sunete cum ar fi păsările chirping sau copiii care râd.Zgomotul roz include tonuri calde, ecou, ​​cum ar fi sunetul o cochilie cu conch, atunci când suflați-o în ea.Mulți oameni găsesc, de asemenea, muzică ambientală sau sunetele murmururing ale oamenilor care vorbesc în jurul lor reconfortant, astfel încât să puteți încerca, de asemenea, să vă lăsați televizorul sau radioul pe liniște în timp ce încercați să adormiți pentru a vedea dacă acest lucru vă ajută.
  • Deoarece părăsirea televizorului sau a radioului pe toată noaptea poate perturba modelele naturale de somn, se recomandă să porniți un cronometru pentru a închide automat dispozitivul după o anumită perioadă de timp.
  • Dacă puteți, întoarceți luminozitatea în jos pe televizor, astfel încât lumina de la televizor să nu vă întrerupeți somnul.
  • Când alegeți muzica ambientală, încercați mai întâi să îl ascultați în timpul zilei pentru a vedea dacă vă relaxează înainte de a încerca ca un ajutor de dormit.
  • Imagine intitulată bloc de zgomot la noaptea 9
    4. Investiți în produse de suprimare a zgomotului de înaltă tehnologie.Dacă zgomotul noaptea este atât de mare încât zgomotul alb simplu sau dopurile de urechi sunt ineficiente, atunci ar putea fi o idee bună să investiți în mai multe produse de înaltă tehnologie pentru blocarea zgomotului.Există o mare varietate de produse disponibile online, așa că faceți un pic de cercetare pentru a afla ce va funcționa cel mai bine pentru nevoile dvs. Rețineți că aceste produse de înaltă tehnologie pot fi, de asemenea, scumpe, dar investiția vă poate merita pentru un somn bun.Unele dintre cele mai frecvente produse de suprimare a zgomotului includ:
  • Earpluguri de înaltă tehnologie care conțin un cip acustic mic care permite zgomotele liniștite să treacă, dar blochează zgomotele puternice în afara unui nivel de decupare stabilit.Acest lucru este minunat pentru oamenii care vor încă să poată auzi dacă copilul lor îi cheamă sau partenerul lor vorbește cu ei, dar vrea să blocheze sunetele de mașini de lucru sau de lucrări de construcții.
  • Căștile de anulare a zgomotului care utilizează microfoane pentru a detecta modelele de sunet ambiental și pentru a crea un semnal "anti-zgomot" pentru a anula aceste sunete.Acest lucru funcționează excelent pentru zgomote constante, de joasă frecvență, cum ar fi pe un avion, dar nu este neapărat cea mai bună alegere pentru zgomotele care cauzează spikes de decibeli bruște.
  • Căștile care funcționează la fel ca o earpluție prin blocarea zgomotului exterior, dar care includ, de asemenea, un difuzor mic în interior pentru a canaliza zgomotul alb sau muzica ambientală direct în urechi.Acest produs este minunat pentru persoanele care doresc să blocheze în totalitate zgomotul exterior, dar care găsesc și zgomotul alb liniștit.
  • Imagine intitulată Blocarea zgomotului la noapte Pasul 10
    5. Încercați tehnicile de reducere a zgomotului bazate pe minte.Pentru unii oameni, blocarea zgomotului distragător pe timp de noapte este la fel de simplu ca să se ocupe de experiența în loc să reacționeze la el cu frustrare și disperare.Similar cu tehnicile de relaxare utilizate pe tot parcursul zilei, fiind atenți la zgomot și reacția dvs. la acesta și apoi modificați această reacție poate ajuta adesea oamenii să ia un somn bun.Scopul acestui lucru este de a reduce cât de mult vă permiteți să vă supărați de zgomot pe timp de noapte, ceea ce se poate face mai multe moduri:
  • Concentrați-vă asupra respirației dvs. și respirați încet, adânc în nas și în gură.Concentrați-vă pe modul în care diafragma și plămânii se umple cu aer și ascultați numai sunetele respirației proprii.
  • Încercați să vă concentrați pe relaxarea pe deplin a fiecărei părți a corpului dvs., o parte a corpului la un moment dat.Începeți la picioarele voastre, lucrați la picioarele, trunchiul, spre exterior la brațe și degete, apoi gâtul și fața.
  • Încercați să adoptați o nouă atitudine față de zgomot.Iartă-i pe oricine sau orice face zgomotul și vă reamintesc că vă veți obișnui cu timpul.
  • sfaturi

    Amintiți-vă că nivelurile de zgomot adecvate sunt o stradă cu două sensuri.Asigurați-vă că încercați și să nu faceți prea multă zgomot pe timp de noapte!
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar