Cum să conduci noaptea

Deși poate fi dificil să se spună dacă o formă neagră în fața farurilor dvs. este un cerb sau un pieton când conduceți târziu noaptea, este nu greu de văzut de ce conducerea de noapte poate fi atât de descurajantă pentru mulți șoferi. În ciuda faptului că majoritatea conducerii se face în timpul zilei, aproximativ 40-50% din accidente apar noaptea. Din fericire, nu există niciun motiv pentru care conducerea de noapte trebuie să fie nesigură - cu câteva măsuri simple de precauție, puteți conduce în siguranță, păstrați vizibilitatea ridicată și chiar bucurați-vă de experiența unică a unei unități de noapte imersive!

Pași

Partea 1 din 3:
Utilizarea practicilor de conducere în condiții de siguranțăSuport WikiHow și Du-te gratuit
  1. Imagine intitulată unitatea pe noapte pasul 1
1. Când aveți îndoieli, întoarceți luminile. Pe măsură ce noaptea încearcă încet să cadă pe străzile și autostrăzile unui oraș, există aproape întotdeauna o oră sau două în timpul căreia unele mașini își vor avea farurile și alții nu vor. Ca regulă generală, dacă observați că ziua devenind mai întunecată (chiar și puțin ușor), este o idee inteligentă să vă întoarceți farurile. Deși este posibil să nu aveți nevoie de farurile dvs. pentru a vedea drumul în aceste vremuri, alți șoferi pot avea un timp mai ușor de văzut tu Cu farurile dvs. (mai ales dacă soarele set se află în spatele dvs., ascunderea viziunii traficului virnic).
  • În plus, este important să rețineți că în multe jurisdicții, conducerea fără farurile dvs. în seara sau dimineața poate fi împotriva legii. De exemplu, în California, farurile trebuie să fie aprinse de la o jumătate de oră înainte de apusul soarelui la o jumătate de oră după răsăritul soarelui (și în orice alte condiții de vizibilitate scăzută).
  • Imagine intitulată unitatea la noapte Pasul 2
    2. Încetini. Ca regulă generală, conducerea de noapte necesită viteze mai mici decât conducerea în timpul zilei. Deoarece vizibilitatea este mult mai mică în timpul zilei decât în ​​timpul zilei (chiar și pe drumurile urbane bine luminate), este nevoie de mai mult timp pentru a vedea și a reacționa la pericolele traficului, pietonilor și alte obstacole. Deoarece nu puteți controla tipurile de pericole, veți întâlni unitatea dvs., dar voi poate sa Controlați conducerea, cea mai inteligentă mișcare este pur și simplu pentru a conduce mai încet, oferindu-vă mai mult timp pentru a reacționa la orice probleme pe care le întâlniți. Nu veți mai dori niciodată "out-dr" farurile dvs. - adică pentru a conduce atât de repede încât nu vă puteți opri în interiorul distanței iluminate de farurile dvs. în fața dvs.
  • O regulă bună de degetul mare pentru conducerea de noapte este: "Limita de viteză postată este cea mai mare viteză care este legală - nu cea mai mare viteză care este în siguranță." Nu vă fie frică să mergeți mai lent decât limita de viteză postată dacă nu puteți vedea foarte departe în fața dvs., mai ales dacă rotunji un colț sau treceți peste un deal, unde vizibilitatea dvs. este în continuare ascunsă. Permiteți altor șoferi să vă transmită după cum este necesar.
  • Imagine intitulată unitatea la noapte pasul 3
    3. Să fie atenți la șoferii beți și obosiți. Din punct de vedere statistic, există aproape întotdeauna driveri mai buni și excitat pe drum pe timp de noapte decât în ​​timpul zilei. Acest lucru poate avea consecințe mortale - de exemplu, în 2011, conducerea în stare de ebrietate a contribuit la mai mult de patru ori mai multe accidente pe timp de noapte, așa cum a făcut-o în timpul zilei de zi. Ambele aceste condiții pot reduce dramatic viteza de reacție a unui șofer și pot duce la un comportament nesăbuit, deci țineți un ochi pentru șoferii neregulați pe drum și să le dați o daneză largă.
  • Rețineți că nopțile de weekend (vineri și sâmbătă) au de obicei mai mulți șoferi buni decât nopțile obișnuite, deoarece mulți oameni aleg să-și înceapă weekend-ul cu o băutură sau două. Sărbătorile pot fi in mod deosebit rău. De exemplu, o analiză a arătat că la începutul orelor de 1 ianuarie poate fi cel mai mortal timp al anului pentru accidentele de conducere în stare de ebrietate.
  • Imagine intitulată unitatea la noapte Pasul 4
    4. Luați pauze frecvente pentru a lupta împotriva oboselii. Așa cum veți dori să țineți un ochi pentru alți autovehicule care pot fi afectați de oboseală, veți dori, de asemenea, să vă asigurați că vă păstrați oboseala proprie. Figitat pe drum poate avea multe dintre aceleași riscuri ca fiind beat, inclusiv o conștientizare scăzută, timpi de reacție mai lentă, frecventă "Schimbarea out-ului," țesut în și în afara benzii și așa mai departe. Pentru a lupta împotriva acestor probleme, asigurați-vă că vă opriți frecvent, oferindu-vă o șansă de a vă exercita, aveți niște alimente și / sau cofeină și re-focalizați înainte de a vă întoarce pe drum.
  • Dacă sunteți prea obosit să conduceți în siguranță - de exemplu, dacă aveți probleme cu păstrarea ochilor deschisi - trageți sau găsiți o oprire de odihnă și obțineți un somn. Este mult mai bine să fii în siguranță decât să-ți pare rău, iar riscurile care pun în pericol viața de a adormi la roată timp de câteva secunde sunt mult mai importante decât inconvenientele de a fi târziu la destinație.
  • Imagine intitulată Drive noaptea Pasul 5
    5. Urmăriți animalele, în special în zonele rurale. Animalele care traversează drumul pot fi deosebit de periculoase pe timp de noapte. Poate fi foarte dificil să vezi animalele înainte de tine pe drumuri slab luminate atunci când conduceți la viteze mari și accidente care implică animale mari cum ar fi cerbul pot fi morți sau provoacă daune majore (pentru șofer, animal și mașină). Rămâneți vigilent când sunteți în locuri în care cerbul sau alte animale sunt susceptibile de a traversa drumul (cum ar fi zonele rurale). Acordați atenție oricăror semne de trecere a animalelor postate lângă drum și reduceți viteza corespunzătoare. În plus, fiți conștienți de faptul că majoritatea accidentelor legate de căprioare apar la toamna târzie și iar iarna (deși se pot întâmpla pe tot parcursul anului).
  • Dacă vedeți un animal înainte de dvs., cea mai inteligentă mișcare este de obicei să nu se rătăcească. Deși poate fi primul dvs. instinct, răsturnarea este de fapt cauza principală a rănilor și a deceselor de la accidentele legate de cerb. În schimb, reduceți viteza cât de mult puteți apăsând frânele și permiteți mașinii să lovească animalul.
  • Un truc util pentru a observa animalele înainte de tine este să-i cauți retinii. În timp ce este de obicei dificil sau imposibil de văzut corpul unui animal înainte de a intra în gama farurilor dvs., puteți vedea adesea lumina reflectată în ochii ei de la mult mai departe. Dacă vedeți două puncte strălucitoare în întuneric în întuneric, încetiniți!
  • Imagine intitulată unitatea la noapte pasul 6
    6. Țineți-vă ochii în mișcare. "Schimbarea out-ului" poate fi o mare problemă pentru driverele de noapte. Pentru a rămâne concentrat, încercați să vă păstrați ochii în timpul conducerii. Scanați în mod constant drumul din fața dvs. pentru potențialele pericole. O privire spre părțile laterale ale drumului și verificați oglinzile ocazionale pentru a rămâne conștienți de împrejurimile dvs. Rezistă nevoia de a se concentra pur și simplu pe linia de divizare în mijlocul drumului - acest lucru nu vă oferă informații vizuale importante și poate "hipnotiza" într-o stare de conștientizare redusă.
  • Atmosfera relativ liniștită și calmă a celui mai mare de conducere de noapte și uniformitatea împrejurimilor întunecate sau negre-negru se pot combina pentru a pune șoferii de noapte într-o stare periculoasă de transă. Chiar dacă un șofer nu adormește, acest stat distras, care poate provoca timpuri de reacție mai mici, uitare și alte probleme periculoase, poate fi foarte nesigure. Întotdeauna rămâneți alertă și vigilent - viața și viața altor șoferi pot depinde de ea.
  • Imagine intitulată unitatea la noapte pasul 7
    7. Luați toate precauțiile normale de conducere în timpul zilei. Poate părea evident, dar cu siguranță poartă menționând că toate măsurile de precauție de siguranță pe care le luați în timpul zilei sunt deosebit de importante pe timp de noapte. Asigurați-vă că vă bucurați, ajustați scaunul și oglinzile, puneți-vă telefonul mobil și vă concentrați asupra conducerii în timp ce vă aflați în spatele roții. Aceste precauții simple, de zi cu zi fac ca conducerea mai sigură și accidentele mai puțin probabil, zi sau noapte.
  • Partea 2 din 3:
    Îmbunătățirea vizibilitățiiSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imagine intitulată unitatea la noapte Pasul 8
    1. Păstrați farurile, oglinzile și parbrizul în stare superioară. Farurile dvs. sunt cele mai importante linii de salvare atunci când conduceți noaptea. Dacă nu sunt în stare bună de lucru, creșteți, în esență, riscul unui accident pentru nimic. Păstrați farurile curate prin spălarea la fiecare câteva săptămâni - acest lucru ar trebui să-și păstreze luminozitatea și claritatea. Dacă un faruri arde, înlocuiți-l cât mai curând posibil în timpul zilei și evitați să conduceți noaptea până când puteți face acest lucru. Rețineți că este adesea ilegal să conduceți fără faruri de lucru adecvate.
    • În plus, pentru vizibilitate de vârf, veți dori să vă păstrați parbrizul, ferestrele și oglinda cât mai clară și curată. Evitați să vă folosiți mâna pentru a șterge aceste părți importante ale mașinii dvs. - Uleiul natural al pielii pot părăsi murdările ascunse. În schimb, utilizați un prosop de ziar sau microfibră.
  • Imagine intitulată unitatea la noapte Pasul 9
    2. Utilizați grinzile ridicate pentru situații cu lumină redusă. Luminile cu fascicul de mare ale mașinii vă pot spori serios siguranța în timp ce conduceți noaptea, dar numai dacă le utilizați corect. Grinzi mari ar trebui să fie utilizate la conducerea în zone foarte întunecate, de vizibilitate redusă, unde nu există prea multe trafic. În aceste cazuri, grinzile mari vă pot face câmpul vizual mult mai larg și mai adânc, astfel încât să le folosiți după cum este necesar.
  • Asigurați-vă că ați dezactivat grinzile înalte atunci când urmați o altă mașină sau se apropie traficul. În aceste cazuri, lumina puternică a grinzilor mari poate distrage atenția altor drivere, făcându-l mai greu pentru a conduce în siguranță.
  • Dacă rotunji un colț sau treceți peste un deal și începeți să vedeți strălucirea slabă a farurilor altei mașini din jurul curbei, întoarceți-vă grinzile în avans, astfel încât celălalt șofer nu este brusc orbit.
  • Imagine intitulată unitatea la noapte Pasul 10
    3. Luați în considerare ajustarea farurilor. Uneori, farurile unei mașini sunt înclinate mai jos la sol decât sunt necesare sau nu sunt aliniate perfect simetric. Cele mai strălucitoare faruri din lume nu sunt utile dacă nu sunt înclinate în mod corespunzător să lumineze cât mai mult drum din fața dvs., așa că dacă aveți un timp greu să vă vedeți în timp ce conduceți noaptea, poate doriți să ia în considerare faptul că farurile dvs. sunt re-ajustate. La un magazin mecanic profesionist, această procedură este de obicei destul de rapidă și ieftină.
  • De asemenea, este posibil să vă ajustați singuri farurile. Deoarece fiecare mașină este diferită, dacă doriți să faceți acest lucru, asigurați-vă că urmați instrucțiunile din manualul proprietarului mașinii dvs. Fiți răbdători - poate dura ceva timp pentru a obține un set de faruri aliniate perfect.
  • Imagine intitulată unitatea la noapte Pasul 11
    4. Să se ocupe de grinzile mari ale altora, privindu-se pe partea laterală a drumului. Într-o lume perfectă, alți șoferi își vor diminua întotdeauna grinzile înalte atunci când vă vor vedea, așa cum ați fi pentru ei. Din păcate, șoferii nu îmi amintesc întotdeauna să facă acest lucru. Dacă o mașină care se apropie are grinzi ridicate, evitați să le priviți, deoarece lumina lor strălucitoare vă poate orbi. În schimb, priviți spre partea dreaptă a benzii dvs. (sau, în țările care conduc pe partea stângă a drumului, stânga), păstrând atenția viziunii periferice la pericole. Aceasta vă ține la fel de alertă a pericolelor din jurul dvs., păstrând în același timp viziunea dvs.
  • Dacă o mașină in spate Utilizați grinzile sale ridicate, încercați să ajustați oglinda din spate pentru a păstra lumina din ochi. Puteți chiar să mutați oglinda pentru a străluci lumina înapoi la șofer și a alerta la greșeala lui.
  • Imagine intitulată unitatea la noapte Pasul 12
    5. Luați în considerare adăugarea luminilor de ceață redusă la sol. Dacă anticipați să faceți o mulțime de conducere pe timp de noapte și în condiții de ceață, este posibil să doriți să luați în considerare investiția într-un set de lumini de ceață post-piață. Adesea, aceste lumini sunt montate în jos pe bara de protecție din față pentru a ilumina cât mai multă dintre drumul din față (ceața este adesea mai subțire în picior sau chiar deasupra drumului). Cu toate acestea, nu toate luminile post-piață sunt create egale, deci discutați cu un expert pentru automobile înainte de a efectua această achiziție.
  • Nu folosiți niciodată grinzile de înaltă calitate ale mașinii dvs. în ceață. Particulele reflectorizante de apă care alcătuiesc ceața pot străluci lumina strălucitoare înapoi la tine, ascunzând viziunea dvs. de drum mai mult decât dacă ați fi folosit deloc lumini.
  • Imagine intitulată unitatea la noaptea 13
    6. Dacă purtați ochelari, utilizați o acoperire anti-reflectorizantă. Alte faruri ale mașinilor (și mai ales grinzi mari) pot prezenta provocări unice pentru șoferii cu ochelari. Ochelarii pot uneori să reflecte luminile viitoare în moduri care creează o strălucire ascunră pentru purtător. Pentru a evita acest lucru, încercați să purtați contacte sau să cumpărați un set de ochelari care utilizează o acoperire anti-reflector, care ar trebui să minimizeze aceste efecte.
  • Dacă cumpărați o pereche de ochelari de specialitate, păstrați-i în mașină, astfel încât să vă fie la dispoziție ori de câte ori mergeți la conducere.
  • Partea 3 din 3:
    Bucurați-vă de o unitate de noapteSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imagine intitulată unitatea la noapte Pasul 14
    1. Rămâneți treaz vorbind cu un pasager. Odată ce ați stăpânit fundamentele de conducere de noapte sigură, experiența poate fi de fapt o distracție, relaxantă, mai ales dacă profitați la maximum de oportunități de distracție de asemenea vă ajută să conduceți în siguranță. De exemplu, dacă aveți un pasager în mașină cu dvs. în timp ce conduceți noaptea, poate doriți să vă angajați parțial într-o conversație ușoară cu el sau cu ea. Vorbind cu alți oameni este o modalitate excelentă de a opri oboseala de conducere, iar împrejurimile calme, pitch-negru pot încuraja adesea conversații surprinzător de intime.
    • Asigurați-vă că nu vă angajați de asemenea puternic în conversație. Intrarea într-un argument încălzit, de exemplu, vă poate distrage atenția de la cea mai importantă sarcină de la conducere în siguranță.
  • Imagine intitulată unitatea la noapte pasul 15
    2. Ascultați melodiile de conducere de noapte. Conducerea pe timp de noapte poate fi un moment fantastic pentru a vă asculta muzica preferată pe stereo-ul mașinii. Relativ liniștit și calm de conducere de noapte face mai ușor să audă detaliile minore ale unei melodii, făcând muzică bună deosebit de plăcută. Unii oameni preferă să asculte tăieturi de disco sau electronică Slick noaptea, în timp ce alții apreciază emoția pieselor de rock tare. Nu este "dreapta" Tipul de muzică pentru a asculta noaptea - Depinde de tine! Mai jos sunt doar câteva piste de conducere de noapte grozavă din mai multe genuri diferite (există multe, multe altele):
  • Kavinsky - "NightCall"
  • Cromatică - "Înapoi din mormânt"
  • DJ Shadow - "Miezul nopții într-o lume perfectă"
  • Kyuss - "Gardenie"
  • Regatul Allan - "Evergreens"
  • Cercei de aur - "Radar dragostea"
  • Dave Dee, Dozzy, Beaky, Mick și Tich - "Ține-te bine"
  • Revoltă liniștită - "Petrecere toată noaptea"
  • Șmecher caraghios - "a lua legatura"
  • Charles Mingus - "Moan ""
  • Imagine intitulată unitatea la noapte Pasul 16
    3. Vizitați atracțiile târzii. Conducerea pe timp de noapte poate fi uneori o modalitate de a intra în contact cu oamenii și lucrurile pe care nu le-ați vedea altfel! De exemplu, cele mai importante centre de oraș cu adevărat "veniți la viață" noaptea și agitația cu personaje unice care se bucură de viața de noapte. Chiar și zonele rurale pot avea cota lor de noapte unică târziu "aromă". Fiecare întindere a drumului este diferită, deci păstrați-vă ochii decojiți pentru atracții în timp ce conduceți - dacă luați o mulțime de pauze pentru a lupta împotriva oboselii de conducere de noapte, ar trebui să aveți oportunități ample de a vă opri. Mai jos sunt doar câteva lucruri pe care doriți să le căutați pentru:
  • Diners / Hang-Outs târziu
  • Baruri și cluburi de noapte (Notă: Evitați băuturile și conducerea, mai ales noaptea)
  • Camioane stații / zone de odihnă
  • Pălării pitorești și priveliște
  • Tabără
  • Atracții de conducere (teatre, restaurante etc.)
  • Imagine intitulată unitatea la noapte Pasul 17
    4. Bucurați-vă de calmul (responsabil). Conducerea pe timp de noapte poate fi o experiență ca nici un altul. Cu zgomotul calm, constant al motorului și întunericul împrejurimilor dvs., conducerea poate fi aproape ca zborul prin spațiu. Conducerea pe timp de noapte se simte misterioasă, distractivă și chiar captivant - Pentru unii oameni, este una dintre cele mai simple bucurie cele mai dependente. Este perfect bine să vă bucurați de o unitate bună de noapte, dar nu uitați să vă concentrați asupra a ceea ce este cel mai important din toate - siguranța și siguranța altor drivere. Întotdeauna amintiți-vă că vă distrați în timp ce conducerea poate fi mortală (mai ales noaptea), deci păstrați-vă atenția pe drum. Dacă sunteți încrezător în obiceiurile dvs. de conducere în siguranță, veți putea să vă relaxați în mod responsabil, să vă bucurați și să vă bucurați de plimbare!
  • sfaturi

    Puneți oglinda din spate în ea "flipped în jos" sau "noapte" MODE pentru a reduce strălucirea farurilor din spate.
  • Verificați periodic toate luminile vehiculului, mai ales dacă viitoarele luni de iarnă înseamnă că veți face mai multă conducere după întuneric. Pentru a face procesul mai ușor, puteți să vă întoarceți cu un prieten care să opereze luminile și să urmărească pentru a vedea că toți vin sau vă puteți urmări propria reflecție în ferestrele unei clădiri din sticlă-frontală.
  • Blocați distragerile în timpul conducerii, dar nu vă concentrați exclusiv pe drum. Acest lucru vă poate pune într-o stare de hipnoză și puteți chiar mental "gol" pentru un moment. Păstrați-vă ochii în jurul mașinii și peisajului.
  • Avertizări

    Purtați întotdeauna o centură de siguranță și încurajați-vă pasagerii să facă același lucru.
  • Nu conduceți beat.
  • Nu credeți legenda urbană că ochelari de soare cu lentile galbene sau luminoase colorate vă ajută să vedeți mai bine noaptea. Purtarea lor noaptea poate face obiecte să pară mai luminoase
  • Purtați întotdeauna permisul de conducere pentru a împiedica un ofițer de poliție să devină suspicios de o situație care nu este acolo.
  • Nu conduceți niciodată fără licență de conducere legală înregistrată în numele dvs.
  • Nu conduceți când sunteți obosiți. În unele țări, conducerea în timp ce se simte numărătoare de somn ca conducere depreciată. Indiferent de lege, este periculos.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar