Cum să conduceți defensiv

Adoptarea defensivă conducere Tehnicile vă pot ține pe tine și pe alții în siguranță pe drum. Conducerea defensivă înseamnă pur și simplu să conduceți fără a avea un a accident de prevenire. Rămâneți alertă, lăsați suficient spațiu între vehiculul dvs. și altele și ajustați corespunzător la orice situație periculoasă. Acest lucru va ajuta pe toată lumea să ajungă la destinațiile lor în siguranță. Puteți chiar să economisiți bani pe asigurarea auto, rămânând fără accidente sau prin obținerea certificată ca un șofer defensiv!

Pași

Metoda 1 din 3:
Concentrându-se pe conducerea
  1. Imaginea intitulată Rămâi calm în timpul rasei rutiere Pasul 2
1. Evitați distragerile. Conducerea defensivă înseamnă concentrarea asupra unui singur lucru: conducere. Asigurați-vă că nu vă distrați de conversații, radioul, telefonul sau orice altceva. A fi la fel de atent posibil, puneți telefonul și alte distracții departe și întoarceți-vă radioul în jos. Dacă sunteți distras când vorbiți, nu participați la conversații până când ajungeți la destinație.
  • Imaginea intitulată Rămâi calm în timpul flăcării rutiere Pasul 16
    2. Stai atent. Observați lucrurile cum ar fi semnele direcționale, markerii limită de viteză și semnalele Pe măsură ce conduceți. De asemenea, trebuie să vă asigurați că verificați periodic oglinzile pentru o vizualizare completă a condițiilor din jurul vehiculului. Intrarea în obișnuința de a observa aceste lucruri vă menține alertă și pregătiți pentru orice, care vă vine în timpul conducerii.
  • Este foarte greu să rămâi alertă când conduci în timp ce somnoros sau sub influența. Nu vă puneți pe voi înșivă și pe alții în pericol. Așteptați până când vă aflați într-o stare mai bună sau întrebați pe altcineva să conducă.
  • Imagine intitulată Manual de antrenare Pasul 11
    3. Uită-te în fața drumului. În loc să se concentreze doar pe ceea ce este chiar în fața mașinii dvs., asigurați-vă că ați scanat în mod regulat pe drum. În acest fel, veți fi pregătiți pentru ceea ce urmează să vină. Uită-te la lucruri cum ar fi:
  • Vehiculele încetinesc în depărtare.
  • Drivere neregulate în ambele banda.
  • Pericole în drum, cum ar fi membrele căzute sau rotiri ascuțite.
  • Metoda 2 din 3:
    Răspunzând altor șoferi
    1. Imagine intitulată Rămâi calm în timpul rasei rutiere Pasul 11
    1. Nu vă urmați prea îndeaproape. Păstrați o distanță de 3-4 secunde (sau o pereche de mașini) între dvs. și vehiculul din față, ori de câte ori este posibil. Acest tampon vă oferă mai mult timp pentru a reacționa dacă șoferul înainte frânează brusc sau face o altă mișcare periculoasă.
    • De exemplu, numărați "1 independență, 2 independență, 3 independență" Când mașina din fața dvs. merge printr-un obiect. Dacă treceți același obiect înainte de a vă face numărarea, încetiniți un pic.
  • Imagine intitulată Rămâi calm în timpul ratei de rasă
    2. Respectați regulile dreptului de drum. Randamentul altor drivere atunci când este necesar. Dacă nu sunteți sigur când faceți acest lucru, consultați autoritatea locală de transport pentru o perfecționare a regulilor. Fiind răbdător și dând altor șoferi rândul lor - chiar și atunci când vă grăbiți - ajută la prevenirea accidentelor.
  • Dacă întâmpinați un șofer care nu respectă regulile de dreapta, lăsați-i să plece. Este mai bine să așteptați decât să vă încheiați într-un accident, deoarece un alt șofer a fost nerăbdător.
  • Imagine intitulată Rămâi calm în timpul furiei rutiere Pasul 8
    3. Anticipați reacțiile altor motoare. Nu puteți citi mintea altor șoferi, dar puteți face o presupunere educată despre modul în care vor acționa atunci când vor fi pe drum. Ajustați conducerea dvs. ca răspuns la acest lucru. De exemplu, dacă sunteți prinși în spatele unui driver fericit, lăsați o distanță suplimentară între vehiculul și a lor, astfel încât să nu terminați din spate.
  • Imagine intitulată Rămâi calm în timpul rasei rutiere Pasul 7
    4. Nu recurge la furie rutieră. Este extrem de frustrant când alți șoferi sunt neregulați, nu respectați regulile sau sunt pur și simplu periculoase. Rezista nevoilor de a încerca să se întoarcă la ele, totuși. Obosit doar face ca accidentele mai probabil. Luați o respirație, aveți răbdare și concentrați-vă la destinația dvs. în siguranță.
  • De exemplu, imaginați-vă că sunteți prinși în spatele unei persoane care vă împiedică să vă încetinească chiar în fața dvs. S-ar putea să simtă că trebuie să fie în față, ceea ce poate fi foarte frustrant.
  • În loc să încerce să le treacă în mod constant, încercați să vă mutați într-o altă bandă, luând un traseu alternativ sau pur și simplu agățat până când nu sunt în cale.
  • Metoda 3 din 3:
    Reacționarea la condițiile de conducere
    1. Imagine intitulată Depanarea transmisiei Pasul 4
    1. Controlați viteza. Acordați atenție limitelor de viteză postate și ajustați conducerea în consecință. Păstrarea cu fluxul de trafic, fie pe o stradă oraș sau pe autostradă, ajută la evitarea accidentelor. Cu toate acestea, dacă alți șoferi se mișcă la viteze periculoase de mare, nu încercați să le potriviți. Încercați să ajungeți la o bandă unde puteți rămâne la o viteză sigură, din calea lor.
  • Imagine intitulată Depanarea transmisiei Pasul 1
    2. Lăsați alți șoferi să știe ce faceți. În timp ce stați alertă la ceea ce fac alții, va trebui, de asemenea, să îi ajutați să vă anticipeze acțiunile. Faceți tot ce puteți pentru a vă face vizibil pentru alți șoferi și pentru a semnala când vă întoarceți, frânarea etc.
  • Verificați semnalele de întoarcere, lămpile de frână și farurile în mod regulat. Utilizați-le în mod consecvent, astfel încât ceilalți șoferi să poată vedea ce faceți. De exemplu, încercați să semnalizați aproximativ o jumătate de bloc în avans când intenționați să vă întoarceți.
  • Evitați punctele orb: Nu vă lăsați în zonele în care șoferul din fața dvs. nu vă poate vedea în oglinzile lor sau prin ferestrele lor.
  • Imagine intitulată Unitatea unei mașini în vremea de iarnă Pasul 21
    3. Ajustați conducerea pe baza condițiilor meteorologice. Ploaie, ceaţă, zăpadă, gheaţă, vânt, noroi și alte meteo caracteristici cu toate mijloacele de conducere a impactului. În condiții meteorologice brute sau periculoase, veți dori să faceți lucruri cum ar fi:
  • Încetini
  • Lăsați spațiu suplimentar între vehiculul dvs. și altele
  • Porniți luminile dacă este greu de văzut
  • Fiți foarte atenți cu întoarcerea și drumurile abrupte
  • Trageți dacă se simte prea periculos să conducă
  • sfaturi

    Multe domenii au cursuri de conducere defensive pe care le puteți înscrie. Unele sunt disponibile online. Puteți chiar să vă calificați pentru o reducere a ratei de asigurare pentru luarea unuia dintre aceste cursuri.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar