Cum de a conduce un excavator

Un excavator este o bucată mare de mașini folosite pentru a săpa murdăria și resturile din șantierele de construcții. Utilizarea unuia pe un șantier de construcție necesită formarea operatorului și o licență de operator de stat. Pentru a începe, deveniți familiarizați cu comenzile. Aflați cum joystick-urile drepte și stângi controlează cabina, boom-ul, stick-ul și găleata. Apoi conduceți excavatorul cu pedalele de picior. În cele din urmă, combinați toate aceste mișcări pentru a vă completa prima sapă.

Pași

Metoda 1 din 4:
Pornirea mașinii
  1. Imagine intitulată unitatea un excavator Pasul 1
1. Determinați dacă mașina se află într-un model de control ISO sau SAE. Acestea sunt cele două modele de control standard pentru excavatoare. Diferența dintre cele două este că în Iso, mâna stângă controlează leagănul și brațul și mâna dreaptă controlează mișcările de baston și găleată. SAE inversează acest model, deci dacă ați fost instruiți pe una, trecerea la cealaltă este dificilă. Cele mai multe excavatoare mai noi au un afișaj în cabină care vă informează ce model de control este în. Confirmați modelul înainte de a începe să utilizați aparatul.
  • Modificați modelul de control dacă nu este în setarea dorită. Unele excavatoare au un buton sau comutați în cabină care face această schimbare. Uită-te pe ecranul de afișare pentru un buton pentru a comuta modelul de control.
  • Pe alte excavatoare, pârghia de model de control este în spate lângă motor. Deschideți secțiunea din spate și căutați o pârghie albastră sau roșie. Ar trebui să aibă o marcă pentru fiecare setare de model. Glisați maneta de la o setare la alta pentru a comuta modelul.
  • Consultați întotdeauna manualul proprietarului dvs. înainte de a schimba modelul de control, astfel încât să urmați procedura corectă.
  • Dacă învățați doar cum să conduceți un excavator, învățați în modelul ISO. Acest lucru este mai frecvent în excavatoare.
  • Imagine cu denumită un excavator Pasul 2
    2. Urcați în cabină și ajustați poziția scaunului. Scaunele de excavator alunecă înainte și înapoi când trageți o pârghie sub scaun pentru a găzdui oamenii de înălțimi diferite. Verificați poziția scaunului când vă așezați. Asigurați-vă că picioarele dvs. pot ajunge la pedalele din față și puteți apuca toate mânerele confortabile. Trageți maneta și ajustați scaunul dacă trebuie să. Apoi fixați centura de siguranță pentru siguranță.
  • Dacă nu veți fi executați excavatorul cu ușa deschisă, apoi închideți și ușa. Cele mai multe excavatoare au un mâner care blochează ușa, astfel încât să se asigure acest lucru înainte de a porni mașina.
  • Majoritatea operatorilor își conduc mașinile cu ușa închisă pentru a menține resturile. Uneori operatorii păstrează ușa deschisă pentru a comunica cu alți lucrători.
  • Imagine cu denumită un excavator Pasul 3
    3. Rotiți cheia și lăsați mașina inactivă să se încălzească. Urca în cabină și uită-te la dreapta ta. Există o cheie și un buton cu poziții diferite în apropierea cotiera dreaptă. Asigurați-vă că butonul este setat la "I" pentru inactiv. Apoi rotiți cheia pentru a porni motorul.
  • Lăsați mașina să funcționeze în gol timp de 5-10 minute înainte de ao folosi pentru a se încălzi.
  • Dacă vremea este rece, executați comenzile hidraulice prin câteva cicluri înainte de a face orice săpat.
  • Metoda 2 din 4:
    Mutarea brațului și cabinei
    1. Imagine cu denumită un excavator Pasul 4
    1. Deblocați comenzile prin ridicarea pârghiei roșii din stânga. Toate excavatoarele au o pârghie de blocare pe partea stângă a cabinei atașată la cotieră. Este de obicei roșu. Când pârghia este în jos, comenzile de joystick sunt blocate. Împingeți maneta până când se fixează. Acest lucru deblochează comenzile astfel încât să puteți muta brațul și cabina.
    • Niciodată nu vă deblocați comenzile înainte de a vă verifica în jurul dvs. pentru a vă asigura că nu există oameni sau obiecte în apropiere.
    • Dacă cineva se apropie de cabină sau vă apropiați de un obiect, nu doriți să deteriorați, răsturnați pârghia înapoi până când cabina este din nou clară.
  • Imagine intitulată unitatea Un excavator Pasul 5
    2. Deplasați joystick-ul drept înainte și înapoi pentru a ridica și coborî brațul. Boom-ul este secțiunea brațului de săpat cele mai apropiate de cabină. În controlul ISO, joystick-ul drept controlează înălțimea brațului. Găsiți acest joystick în fața cotiera dreaptă. Împingerea avansează și trage înapoi scade.
  • Instrucțiunile sunt date în ISO deoarece aceasta este o setare mai comună de excavator. Pentru SAE, inversați comenzile la partea opusă.
  • Imagine cu denumită un excavator Pasul 6
    3. Deschideți și închideți găleata prin mutarea joystick-ului drept dreapta și stânga. Găleata este la capătul brațului de săpare. Joystick-ul drept controlează, de asemenea, poziția găleată. Împingeți joystick-ul dreptul de a deschide găleata. Împingeți-l la stânga pentru a închide găleata.
  • Imagine intitulată unitatea un excavator Pasul 7
    4. Apăsați pe joystick-ul stâng înainte și înapoi pentru a muta stick-ul înainte și înapoi. Joystick-ul stâng este situat în fața cotiera stângă și controlează bastonul și leagăn pentru excavator. Bastonul este porțiunea de jos a brațului atașat la boom și arată că este un shin atașat la un genunchi. Apăsați pe joystick-ul stâng înainte pentru a împinge stick-ul mai departe de cabină. Trageți joystick-ul înapoi pentru a aduce stick-ul mai aproape de cabină.
  • Utilizați mișcări netede atunci când utilizați bastonul și boom-ul. Acestea folosesc sisteme hidraulice, astfel încât mașinile se vor mișca cât de repede trageți joystick-urile.
  • Nu renunțați brusc la joystick-uri sau mașina va rula repede.
  • Imagine cu denumită un excavator Pasul 8
    5. Rotiți cabina în jurul valorii de mișcarea joystick-ului stâng spre stânga și spre dreapta. În cele din urmă, puteți roti cabina cu controlul balansier al excavatorului. Împingând joystick-ul stâng leagă cabina în direcția pe care o apăsați.
  • Cabina se mișcă liber și poate finaliza o întoarcere de 360 ​​de grade. Dacă țineți joystick-ul într-o singură direcție, cabina va continua să se rotească.
  • Metoda 3 din 4:
    Conducerea excavatorului
    1. Imaginea intitulată unitatea un excavator Pasul 9
    1. Decideți dacă doriți să conduceți mașina cu mâinile sau picioarele. Excavatoarele au 2 pedale cu mânere atașate la ele în fața cabinei. Mânerele se extind, așa că sunt drepte în fața ta. Aceste pedale pot fi operate fie prin pasul pe ele cu picioarele, fie prin lovirea mânerelor cu mâinile. Ambele lucrează în același mod, deci este o chestiune de preferință pentru care alegeți.
    • Dacă sunteți un începător, conducerea cu mâinile poate fi mai ușoară.
    • Majoritatea operatorilor de experți preferă să-și folosească picioarele pentru a conduce.
  • Imagine intitulată Unitatea Un excavator Pasul 10
    2. Împingeți ambele pedale până la avansarea înainte. Controalele de conducere a excavatorului sunt simple. Pentru a vă deplasa înainte, apăsați pe ambele pedale înainte în același timp. Puteți face acest lucru cu mâinile sau picioarele. Cantitatea de presiune pe care o aplicați determină cât de repede se mișcă excavatorul.
  • Dacă folosiți picioarele, odihniți-le pe partea superioară a pedalelor și împingeți-vă acolo.
  • Asigurați-vă întotdeauna că nimeni nu este în jurul tău înainte de a muta excavatorul în orice direcție.
  • Viteza de oprire a excavatorului este de aproximativ 8 mph (13 km / h), deci chiar dacă apăsați în jos cât de tare puteți, nu vă veți mișca foarte repede.
  • Imagine cu denumită un excavator Pasul 11
    3. Trageți ambele pedale înapoi pentru a vă deplasa înapoi. Dacă doriți să vă mișcați înapoi, faceți doar mișcarea opusă. Trageți înapoi pe ambele mânere în același timp pentru a vă deplasa în sens invers.
  • Dacă utilizați picioarele, apăsați pe partea inferioară a pedalelor de picior pentru a vă deplasa înapoi. Schimbați-vă picioarele în jos cu tocurile pe podeaua cabinei. Apoi apăsați în jos cu degetele de la picioare atingerea fundului pedalelor.
  • Verificați întotdeauna în spatele dvs. înainte de a inversa. Unele excavatoare mai noi au camere de luat vederi pe spate pentru a vă ajuta în timp ce vă inversați.
  • Imagine intitulată unitatea Un excavator Pasul 12
    4. Apăsați 1 pedale la un moment dat pentru a activa excavatorul. Pedalele fiecare control 1 a traseelor ​​excavatorului. Când doriți să vă întoarceți, apăsați pe pedala de pe partea opusă pe care doriți să o întoarceți. Apăsând pedala din stânga, pornește excavatorul, și apăsând pedala dreaptă se rotește la stânga.
  • Dacă vă mișcați deja, ușurați unul dintre pedale, mai degrabă decât lăsați să mergeți cu ambele și să apăsați din nou. Acest lucru duce la o conducere mai fină.
  • Aceleași reguli se aplică dacă vă întoarceți înapoi sau înainte. Apăsați pedala din stânga înapoi pentru a vă deplasa înapoi și spre dreapta. Apăsați pe aceeași pedală înainte pentru a vă deplasa înainte și spre dreapta.
  • Metoda 4 din 4:
    Săpat cu excavatorul
    1. Imagine cu denumită un excavator Pasul 13
    1. Reglați cabina, astfel încât este perfect pătrat peste piste. Această poziție este cea mai stabilă și mai echilibrată pentru un excavator. Utilizați joystick-ul stâng și rotiți cabina până când este pătrat cu piesele.
    • Majoritatea excavatoarelor vor rămâne stabile dacă vă săturați când nu sunt perfect centrate, dar în timp ce sunteți începători, asigurați-vă întotdeauna că cabina este pătrată până când veți câștiga mai multă experiență.
    • Odată ce ați ajuns la poziția dorită, îndepărtați-vă picioarele de pe pedalele de picior, astfel încât să nu vă mișcați accidental în timp ce vă săpați.
    • Nu încercați să conduceți și să vă sapa în același timp până când sunteți un operator experimentat.
  • Imagine cu denumită un excavator Pasul 14
    2. Extindeți stick-ul tot drumul în fața dvs. Apăsați pe joystick-ul stâng înainte până când se oprește în creștere. Aceasta este poziția inițială de plecare pentru a se pregăti pentru o săpa.
  • Operatorii experimentați pot săpa cu stickul în poziții diferite. În timp ce încă învățați, totuși, extindeți stickul complet înainte de a săpături.
  • Imagine intitulată unitatea un excavator Pasul 15
    3. Reglați găleata astfel încât dinții se aliniază cu bastonul. Dacă vă săpați în murdărie, aveți nevoie de un mediu fericit între deschiderea găleții tot drumul și o închidere în întregime. Imaginați-vă o linie care continuă de la capătul bățului. Reglați găleata cu joystick-ul drept, astfel încât dinții se odihnesc deasupra acelei linii imaginare.
  • Nu încercați să sapi cu găleata complet extinsă. Acest lucru conduce murdăria și resturile în articulații și ar putea deteriora mașina în timp.
  • Imagine cu denumită un excavator Pasul 16
    4. Coborâți brațul până când găleata intră în murdărie. Apăsați pe joystick-ul drept înapoi pentru a coborî boom-ul. Continuați să coborâți până când secțiunea dințată a găleții intră în murdărie, apoi opriți.
  • Introduceți doar murdăria aproximativ la jumătatea găii. Mai mult și nu veți obține o scoică eficientă.
  • Imagine cu denumită un excavator Pasul 17
    5. Curl și ridică găleata pentru a scoate murdăria. Începeți prin împingerea joystick-ului drept la stânga pentru a curge găleata. Când găleata este aproape închisă, solul va începe să se bată și să formeze un deal. În acest moment, opriți curlarea găleții și ridicați boom-ul. Împingeți joystick-ul drept în sus pentru a ridica brațul în sus și completați scoopul.
  • Imagine intitulată unitatea Un excavator Pasul 18
    6. Rotiți cabina și deschideți găleata pentru a scăpa de murdărie. Odată ce ați scos murdăria, ultimul pas este dărâmat-l. Utilizați joystick-ul stâng și rotiți cabina, fie spre stânga, fie spre dreapta, în funcție de locul în care doriți să aruncați murdăria. Plasați găleata peste acea poziție. Apoi împingeți joystick-ul drept în dreapta și deschideți găleata, dumping murdăria.
  • Lăsați murdăria în apropiere în cazul în care aveți nevoie pentru a umple gaura.
  • Repetați acest proces de câte ori trebuie să terminați săpa.
  • Imagine cu denumită un excavator Pasul 19
    7. Setați pătratul cabinei cu piesele înainte de închiderea mașinii în jos. Când ați terminat lucrarea, rotiți cabina, astfel încât să se așeze pătrat cu piesele, orientate spre înainte. Deconectați comenzile joystick-ului apăsând maneta de comandă înapoi. Apoi aduceți accelerația până la inactiv prin rotirea butonului prin mâna dreaptă. Lăsați motorul să stea în gol timp de 1 minut, astfel încât acesta se răcește. Apoi rotiți cheia și scoateți-o pentru a opri mașina.
  • Urmăriți pasul când ieșiți din cabină. Leziunile din cade sunt comune pe șantierele de construcții.
  • sfaturi

    În majoritatea cazurilor, aveți nevoie doar de o diplomă de liceu sau GED și o licență de conducere pentru a obține un loc de muncă care operează un excavator. Verificați cu reglementările locale pentru a vedea dacă aveți nevoie de alte certificări.

    Avertizări

    Nu conduceți niciodată sau nu mutați excavatorul în timp ce oamenii se află la îndemâna brațului.
  • Urmați întotdeauna reglementările de siguranță la operarea echipamentelor grele.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar