Cum să devii un dealer de mașini în california

Există trei modalități de a putea cumpăra și vinde mașini în California. Puteți opera ca un angrosist, care achiziționează mașini din licitații și le vinde la dealerii auto. Puteți opera ca un comerciant cu amănuntul, care cumpără mașini din licitații și dealeri și le vinde direct la public. Și puteți funcționa ca broker, care facilitează vânzările între cumpărători și vânzători și ia o reducere a profiturilor. Toate cele trei activități solicită să aveți o licență de la Departamentul de Vehicule Motor din California.

Pași

Metoda 1 din 7:
Noțiuni de bază
  1. Imaginea intitulată deveni un dealer de mașini în California Pasul 1
1. Decideți dacă aveți nevoie de o licență. Dacă vă vindeți propria mașină uzată, nu aveți nevoie de o licență. Cu toate acestea, dacă veți cumpăra și vând mașini în scopul realizării unui profit, veți avea nevoie de o licență de la DMV. Vânzarea de mașini pentru profit fără o licență în CA este ilegală. Această activitate se numește "curbstoning" și poate implica amenzi hefty dacă sunteți prins.
  • Dacă nu sunteți sigur că situația dvs. necesită o licență, contactați DMV. CA a fost crăpată pe curbistoners în ultimii ani.
  • Imaginea intitulată deveni un dealer de mașini în California Pasul 2
    2. Decideți dacă doriți să fiți un dealer en-gros sau un dealer de retail. Principalele distincții sunt dacă veți vinde mașini direct către public și dacă aveți nevoie să aveți spațiu de vânzare cu amănuntul. Aceeași documentație este necesară pentru obținerea unei licențe de dealer en-gros sau a unei licențe de dealer cu amănuntul.
  • Un dealer en-gros este capabil să cumpere mașini direct de la alți dealer și le va vinde pe alți dealeri. Un dealer en-gros poate exporta, de asemenea, mașini în alte țări. Cu toate acestea, un comerciant cu ridicata nu poate vinde direct publicului. Un dealer en-gros trebuie să aibă un birou, dar nu are nevoie să aibă un semn sau un spațiu pentru afișarea vehiculelor.
  • Un dealer de retail poate cumpăra mașini direct de la dealeri și le va vinde pe alți dealeri și publicului. Un dealer de retail poate, de asemenea, să exporte autoturisme în alte țări. Un detaliu cu amănuntul are nevoie de un birou, un semn și un spațiu pentru afișarea vehiculelor.
  • Imaginea denumită devenind un dealer de mașini în California Pasul 3
    3. Decideți dacă doriți să adăugați o aprobare a brokerului auto la licența dvs. O aprobare a brokerului auto vă permite să acționați ca un intermediar între cumpărători și vânzători. Puteți adăuga o aprobare automată a brokerului fie la o licență de comerț cu ridicata sau o licență de distribuție cu amănuntul.
  • Ca un comerciant cu ridicata, având o aprobare a brokerului auto este singura modalitate de a vinde direct publicului.
  • Nu este necesară nicio documentare suplimentară pentru a obține o aprobare a brokerului auto. Aveți doar o casetă de verificare a aplicației dvs. de licențiere.
  • Metoda 2 din 7:
    Finalizarea unui control de fond abreviat
    1. Imaginea intitulată deveni un dealer de mașini în California Pasul 4
    1. Contactați inspectorul de licențiere ocupațională din zona dvs. Inspectorul vă poate ajuta să decideți dacă trebuie să completați un control de fond abreviat. Toată lumea trebuie să completeze o verificare completă a fundalului pentru a deveni un dealer de mașini în CA. Cu toate acestea, CA oferă o verificare mai ieftină de fundal abreviată pentru persoanele care nu sunt siguri că vor transmite verificarea completă a fundalului. Dacă aveți vreun condamnare penală, falimente sau judecăți civile împotriva dvs., ar trebui să completați un control de fond abreviat înainte de a investi prea mulți bani în afacerea dvs.
  • Imaginea intitulată deveni un dealer de mașini în California Pasul 5
    2. Completați chestionarul istoric personal. Acest formular întreabă despre educația și istoricul de lucru. De asemenea, se întreabă dacă istoria dvs. penală și dacă aveți judecăți civile împotriva dvs.
  • Fii complet cinstit în răspunsurile tale. CA va face o revizuire independentă a fundalului dvs. Dacă vă lăsați orice informații, puteți fi interzis să primiți o licență.
  • Imaginea intitulată deveni un dealer de mașini în California Pasul 6
    3. Adunați copii ale eventualelor înregistrări de arest și a documentelor instanței. Va trebui să le trimiteți împreună cu chestionarul istoric personal. Dacă nu aveți copii la îndemână, le puteți obține de la jurisdicție unde ați fost arestat sau ați fost în instanță.
  • Imaginea intitulată deveni un dealer de mașini în California Pasul 7
    4. Trimiteți documentele către Inspectorul de Licențiere ocupațională. Va trebui să includeți un cec pentru 176 USD pentru a acoperi costul verificării fundalului abreviat.
  • Image denumită devenind un dealer de mașini în California Pasul 8
    5. Așteptați decizia DMV. Acest lucru va dura câteva săptămâni în funcție de fundal. Nu există nici o regulă tare și rapidă cu privire la ceea ce vă poate descalifica pentru o licență. În general, DMV caută o dovadă de "turpitudinea morală."
  • Metoda 3 din 7:
    Configurarea afacerii dvs
    1. Imaginea intitulată deveni un dealer de mașini în California Pasul 9
    1. Creați un nume de afaceri fictiv. Cu excepția cazului în care veți face afaceri sub numele dvs., trebuie să creați și să înregistrați un nume pentru afacerea dvs. Mergeți la biroul dvs. de înregistrare a județului local pentru a depune documentele. Taxa este de 100 USD.
  • Imaginea intitulată deveni un dealer de mașini în California Pasul 10
    2. Aplicați pentru o licență de afaceri. Du-te la Primăria locală și cere să vorbească cu divizia de taxe și de licență. Folosind numele dvs. sau numele de afaceri fictiv pe care l-ați creat, înregistrați-vă afacerea cu orașul.
  • Există multe opțiuni pentru înregistrarea afacerii dvs. Puteți înregistra un LLC, o corporație, un parteneriat sau orice număr de alte entități de afaceri. Cel mai bine este să discutați cu un avocat înainte de a decide ce fel de entitate doriți ca afacerea dvs. să fie.
  • Costul licenței dvs. de afaceri va varia în funcție de oraș, ce fel de entitate ați înființat și veniturile anuale.
  • Imaginea intitulată deveni un dealer de mașini în California Pasul 11
    3. Obțineți o legătură de garanție. Găsiți o companie de legare în California și cumpărați obligațiunea de $ 50.000 $.
  • O obligație de garanție vă asigură că vă veți îndeplini obligațiile ca dealer de mașini.
  • Costul garanțiilor depinde de creditul dvs., dar vă puteți aștepta să plătiți aproximativ 1.000 $ la 15.000 $ pe an.
  • Metoda 4 din 7:
    Configurarea a fi un dealer en-gros
    1. Imaginea intitulată deveni un dealer de mașini în California Pasul 12
    1. Decideți dacă doriți să lucrați din casa dvs. sau din alt spațiu. O distribuție cu ridicata poate fi rulată în întregime din casa dvs. Cu toate acestea, dacă nu aveți spațiu pentru un birou în casa dvs., va trebui să închiriați sau să achiziționați un spațiu.
  • Image denumită devenind un dealer de mașini în California Pasul 13
    2. Înființat un birou. Amintiți-vă, este ok pentru a fi un birou de acasă.
  • Nu aveți nevoie de un semn sau spațiu pentru ca o mașină să fie un dealer en-gros.
  • Imaginea intitulată deveni un dealer de mașini în California Pasul 14
    3. Obțineți o copie a contractului de leasing. Veți avea nevoie de o copie a contractului de leasing dacă vă închiriați biroul. Dacă vă dețineți biroul dvs., este necesară o copie a ipotecii.
  • Metoda 5 din 7:
    Configurarea a fi un dealer de retail
    1. Imaginea intitulată deveni un dealer de mașini în California Pasul 15
    1. Înființat un birou. Este ok pentru a fi un birou de acasă. Cu toate acestea, din moment ce aveți nevoie, de asemenea, de un spațiu de vânzare cu amănuntul pentru a fi un dealer de retail, este mai mult sens pentru biroul și spațiul de vânzare cu amănuntul să fie în aceeași locație.
  • Imaginea intitulată deveni un dealer de mașini în California Pasul 16
    2. Obțineți un semn care este cel puțin două metri pătrați. De când veți vinde publicului, DMV vă cere să aveți un semn care să vă facă publicitate ca un dealer de mașini.
  • Imaginea intitulată deveni un dealer de mașini în California Pasul 17
    3. Au un spațiu suficient de mare pentru cel puțin două mașini. Din moment ce veți vinde mașini direct la public, aveți nevoie de un spațiu pentru a păstra mașinile. DMV vă cere să aveți suficient spațiu pentru cel puțin două mașini, dar, desigur, puteți avea mult mai mult spațiu decât atât.
  • Imaginea intitulată deveni un dealer de mașini în California Pasul 18
    4. Obțineți o copie a contractului de leasing. Veți avea nevoie de o copie a contractului de închiriere dacă vă închiriați spațiul. Dacă vă dețineți spațiul dvs., este necesară o copie a ipotecii.
  • Metoda 6 din 7:
    Configurarea a fi un broker auto
    1. Imaginea intitulată deveni un dealer de mașini în California Pasul 19
    1. Obțineți fie o licență de comerț cu ridicata sau o licență de distribuție cu amănuntul. O aprobare a brokerului auto este o add-on la licența dvs., deci aveți nevoie de o licență înainte de a putea deveni un broker.
  • Imaginea intitulată deveni un dealer de mașini în California Pasul 20
    2. Înființat un birou. Dacă adăugați aprobarea Brokerului la licența dvs. de comerț cu ridicata, puteți utiliza un birou de acasă.
  • Imaginea intitulată deveni un dealer de mașini în California Pasul 21
    3. Obțineți un semn care este cel puțin două metri pătrați. Dacă adăugați aprobarea Brokerului la licența dvs. de distribuție a comerțului cu amănuntul, veți avea nevoie de un spațiu de vânzare cu amănuntul care să se potrivească cel puțin două mașini.
  • Metoda 7 din 7:
    Obținerea licenței
    1. Imaginea intitulată deveni un dealer de mașini în California Pasul 22
    1. Finalizați clasa de licențiere CA. Această clasă este obligată să devină un dealer de mașini în CA. Clasa are șase ore și vă va învăța despre legile CA care reglează dealerii de mașini.
    • Diferitele organizații private oferă clasa. Verificați site-ul CA DMV pentru afișări. Costul este de aproximativ 125 USD, în funcție de organizația pe care o alegeți.
  • Image denumită devenind un dealer de mașini în California Pasul 23
    2. Treceți testul de licențiere. Odată ce ați finalizat clasa, veți efectua un test care vă testează cunoștințele despre legea distribuitorilor auto. Testul costă 16 USD.
  • Imaginea intitulată deveni un dealer de mașini în California Pasul 24
    3. Completați "Cererea pentru licența ocupațională originală."Puteți obține o copie de hârtie a aplicației la DMV sau puteți merge online la https: // DMV.cca.Gov / Portal / WCM / Conectare / 2F99916D-285A-441D-B481-E01F7CB88FA5 / OL248U.pdf?Mod = ajperes. Aplicația vă va întreba dacă solicitați o licență de distribuție angro sau o licență de dealer cu amănuntul și dacă doriți să adăugați o aprobare de broker auto la licența dvs.
  • Au toate documentele pentru afacerea dvs., Bondul dvs. Surety și informațiile dvs. financiare cu dvs. atunci când completați aplicația.
  • Imaginea intitulată deveni un dealer de mașini în California Pasul 25
    4. Adunați copii ale documentelor dvs. de a trimite poștă la DMV. Veți avea nevoie de copii ale următoarelor documente: 1) Bond-2 Surety Bond- 2) Licența de conducere - 3) Închiriere sau ipotecă pentru spațiale de birou și de vânzare cu amănuntul- 4) Dealer Educație Certificat de completare- 5) Licență de afaceri - 6) Declarație de nume fictive - 7) Fotografiile locației dvs. de vânzare cu amănuntul.
  • Păstrați copii ale tuturor lucrurilor pe măsură ce mergeți pentru a face ca procesul final de aplicare să meargă mai ușor.
  • Imaginea intitulată deveni un dealer de mașini în California Pasul 26
    5. Mail în aplicația dvs. completă împreună cu copii ale documentelor dvs. Cel mai bine este să faceți acest lucru prin poștă certificată pentru a vă asigura că DMV primește totul.
  • Va dura câteva săptămâni pentru a lua o decizie. Odată ce aplicația dvs. este aprobată, puteți începe vânzarea de mașini.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar