Cum să se ocupe de un accident de mașină minor

Ajungerea într-un accident de mașină poate fi înfricoșătoare, chiar dacă este doar una minoră. Chiar dacă nimeni nu este rănit, există încă câțiva pași cheie pe care trebuie să o luați pentru a vă proteja și ratele de asigurare. Este bine să vă simțiți nervosi sau speriați după un accident - respirați adânc, asigurați-vă că sunteți bine și vă mișcați mașina în siguranță.

Pași

Partea 1 din 3:
Evaluarea situației
  1. Imagine intitulată Deal cu un accident minor de accident de mașină Pasul 2
1. Asigurați-vă că nimeni nu este rănit. Nu este probabil că veți fi răniți în timpul unui accident minor, dar este întotdeauna bine să verificați. Respirați adânc și verificați-vă pentru hiplash sau dureri de cap. Dacă sunteți bine, treceți și la verificarea pasagerilor dvs. Întrebați-le dacă simt nici o durere, disconfort sau dureri de cap, deoarece acest lucru ar putea fi un semn de comoție.
  • Dacă cineva este rănit prost, apelați imediat serviciile de urgență.
  • Imagine intitulată se ocupă de un accident de mașină minor pas 4
    2. Mișcați mașina din calea traficului. Dacă accidentul dvs. sa întâmplat în mijlocul drumului, ar putea fi periculos să vă lăsați mașina acolo. Dacă mașina dvs. este condusă, trageți spre banda dreaptă sau de urgență. Porniți pericolele pentru a lăsa altor șoferi să știe că mașina dvs. este oprită pentru a vă menține în siguranță.
  • În unele state, este obligată prin lege să vă scoateți mașina din calea traficului după un accident.
  • Imagine intitulată Deal cu un accident de mașină minor pas 3
    3. Sunați la poliție și faceți un raport. Ar putea părea inutilă, dar depunerea unui raport de poliție este necesară pentru orice accident (chiar și mici). Raportul de poliție va ajuta companiile de asigurări să determine cine este responsabil pentru plata.
  • Dacă poliția nu este disponibilă să vină pe scenă, puteți depune un raport vizitând o secție de poliție în termen de 72 de ore de la accident.
  • Partea 2 din 3:
    Documentarea informațiilor
    1. Imagine intitulată se ocupă de un accident de mașină minor pas 1
    1. Rețineți numărul plăcii de înmatriculare a altora, faceți, model și culoare. Există o șansă ca celălalt șofer să încerce să conducă, mai ales dacă sunt la vină. De îndată ce mașina dvs. se oprește, privește în spatele mașinii. Rețineți numărul plăcii de înmatriculare și continuați să repetați cu voce tare până când îl puteți scrie în jos. Faceți același lucru cu marca, modelul și culoarea.
    • Transformați aceste informații într-un șir pe care îl puteți memora și îi puteți da un ritm. De exemplu: "Blue Toyota Corolla 922 Rie."
    • Încercați să faceți o imagine a mașinii dacă o puteți face în siguranță.
    • Dacă cealaltă mașină fuge de scenă, acest lucru va fi de ajutor când raportați accidentul.
  • Imagine intitulată se ocupă de un accident de mașină minor pas 7
    2. Căutați martori. Dacă accidentul sa întâmplat în vederea pietonilor, un magazin sau alți șoferi, cereți-i să rămână pe scenă până când poliția să sosească astfel încât să poată oferi declarații. Dacă este posibil, obțineți numele și numărul de telefon în cazul în care aveți nevoie pentru a le contacta din nou.
  • Acest lucru este deosebit de important dacă celălalt șofer a fost în vina.
  • Imagine intitulată se ocupă de un accident de mașină minor pas 8
    3. Exchange informații cu celălalt driver. Chiar dacă nu vedeți niciun fel de daune în mașina dvs., ar trebui să faceți schimb de informații cu celălalt șofer doar în caz. Asigurați-vă că le oferiți și informațiile dvs., astfel încât să-și poată alerta compania de asigurări. Dacă cealaltă persoană nu are asigurare, obțineți numele, numărul și adresa. Dacă au asigurare, scrieți cealaltă persoană:
  • Numele, adresa și adresa de e-mail completă.
  • Numărul permisului de conducere.
  • Numărul plăcii de înmatriculare.
  • Compania de asigurări și numărul de politici.
  • Face, model și culoarea vehiculului.
  • Imagine intitulată se ocupă de un accident de mașină minor pas 9
    4. Faceți fotografii cu privire la orice daune. Utilizați telefonul pentru a vă documenta vehiculul, vehiculul celuilalt, locația și orice proprietate care a fost deteriorată în accident. De asemenea, puteți face fotografii ale oricăror semne de oprire și semafoare în apropiere de utilizat ca referință.
  • Imaginile vor fi pentru compania dvs. de asigurări, astfel încât acestea să picteze o imagine exactă a scenei.
  • Partea 3 din 3:
    Raportarea accidentului
    1. Imagine intitulată se ocupă de un accident de mașină minor pas 10
    1. Face un raport către ofițerul de poliție care detaliază ceea ce sa întâmplat. Dacă un ofițer apare la fața locului, puteți folosi mașina și cealaltă persoană să intre în detaliu. Dacă depuneți un raport mai târziu, puteți utiliza fotografiile pentru a spune povestea. Să fie specific cu privire la ceea ce sa întâmplat și să includă cât mai multe detalii posibil.
    • Unele state nu necesită să vă raportați accidentul dacă nimeni nu a fost rănit sau vehiculul nu a fost deteriorat. Dacă nu știți legile specifice ale statului, faceți un raport doar pentru a fi în siguranță.
    • Dacă ofițerul oferă un număr de referință pentru raportul de poliție, asigurați-vă că vă jot.
    • Dacă cealaltă mașină a fugit pe scenă, puteți spune ofițerului de poliție informații despre care vă amintiți despre mașina lor.
  • Imagine intitulată Deal cu un accident minor de accident de mașină Pasul 11
    2. Nu recunoști că ai fost vina pentru accident. Chiar dacă credeți că ați cauzat accidentul, nu trebuie să recunoașteți niciodată să fiți vină. Dacă îi spui oamenilor că ești vina și este în evidență, s-ar putea să fii tras la răspundere pentru daune.
  • Să fie deosebit de atenți pentru a nu recunoaște vina atunci când vorbește cu celălalt șofer sau de poliție. Dacă o faceți, va fi înregistrată în raportul de poliție.
  • Imagine intitulată se ocupă de un accident de mașină minor pas 12
    3. Notificați compania dvs. de asigurări a accidentului. Majoritatea companiilor de asigurări necesită ca le informați despre orice accident, inclusiv cele minore. Apelați-vă compania de asigurări cât mai curând posibil pentru a le spune despre accident și includ cât mai multe detalii posibil.
  • Acest lucru este deosebit de important dacă mașina dvs. are nevoie de reparații.
  • Imagine intitulată se ocupă de un accident de mașină minor pas 13
    4. Faceți o reclamație cu compania dvs. de asigurări pentru a obține compensații. Dacă aveți nevoie să vă reparați mașina, puteți deschide o cerere pentru a vă plăti înapoi pentru orice muncă pe care o are nevoie. Începeți prin contactarea companiei de asigurări și le dați informațiile despre accident și asigurarea celuilalt al șoferului. Apoi, puteți vizita un magazin auto pentru a vă evalua daunele.
  • Compania dvs. de asigurări poate sugera un magazin mecanic sau auto pentru a merge însă, puteți alege orice persoană de reparații pe care ați dori.
  • Documente de probă

    Eșantion de e-mail către cineva care ți-a lovit mașina
    Descrierea eșantionului accidentului auto
    Formular de revendicare a automobilelor

    sfaturi

    Luați în considerare păstrarea conurilor de trafic sau a flarelor rutiere în mașină, astfel încât să puteți avertiza alți șoferi în cazul în care nu vă puteți mișca mașina.

    Avertizări

    Unii șoferi pot fi beligeranți și ofensivi în cazul unui accident. Dacă celălalt driver începe să fie agresiv și vă temeți că s-ar putea să devină violenți, să ajungă în vehiculul dvs. și să blocheze ușile.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar