Cum să acționați după un accident de mașină

Un accident de mașină poate fi o experiență traumatică și înfricoșătoare, ceea ce face dificilă cunoașterea modului de reacție. Este important să acționăm rapid pentru a vă asigura că toți cei implicați sunt în siguranță. Știind cum să luați măsuri după un accident de mașină vă poate proteja de procesele frivole și să vă asigurați că primiți compensația corespunzătoare pentru orice vătămări sau deteriorarea vehiculului dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Asigurarea siguranței
Imaginea intitulată ia măsuri după un accident de mașină Pasul 1
Imaginea intitulată ia măsuri după un accident de mașină Pasul 1
1. Ia o clipă să se calmeze. Probabil că va fi supărat, speriat, șocat, nervos, vinovat sau o combinație a tuturor acestor emoții în urma unui accident. Calmanul este, cu atât mai bine veți putea să vă ocupați de situație. Luați câteva respirații adânci sau numărați la zece pentru a vă stabili.
  • Imaginea intitulată ia măsuri după un accident de mașină Pasul 2
    2. Stați la fața locului. Lăsând scena unui accident, indiferent dacă ați cauzat accidentul sau nu, poate duce la sancțiuni criminale grave. Sancțiunile pentru părăsirea unei persoane vătămate la fața locului variază de la stat la stat și în conformitate cu amploarea leziunilor, dar, în general, duc la amenzi între 5.000 și 20.000 de dolari și închisoare de până la 15 ani, în plus față de daunele civile. Lăsând scena după chiar daunele minore, poate duce la suspendarea licenței dvs.
  • Imaginea intitulată ia măsuri după un accident de mașină Pasul 3
    3. Determina orice leziune. Cel mai important lucru de făcut imediat după un accident de mașină este de a evalua leziunile pe care le-ați primit sau pe ceilalți șoferi, iar pasagerii au primit. Determinați-vă propria siguranță, apoi verificați cu ceilalți oameni implicați și, dacă este necesar, solicitați imediat o ambulanță.
  • Dacă cineva este inconștient sau are dureri de gât, mișcarea acestora poate provoca vătămări grave. Lăsați-le în loc până când personalul medical să sosească, cu excepția cazului în care le-ar lăsa în loc să le pună în pericol (i.E. ei se află în trafic, mașina lor este pe foc, etc.).
  • Imaginea intitulată ia măsuri după un accident de mașină Pasul 4
    4. Suna la politie. Chiar și pentru ceea ce arată ca o fender-Bender, este încă o idee bună să sunați. În acest fel veți avea un record oficial al accidentului, care vă va ajuta să vă protejați în cazul în care cealaltă parte vă suge sau contestă contul dvs. de accident. Poliția poate, de asemenea, să trimită asistență în cazul unui accident grav.
  • Stați la telefon cu poliția până când ajung sau vă instruiesc să închideți. Mulți operatori 911 pot furniza instrucțiuni de siguranță.
  • Cereți ca un raport de poliție să fie depus. Acest raport va ajuta la depunerea cererilor de asigurare și în cazul unui proces. În unele state, poliția va depune doar un raport dacă sunt implicate leziuni. În acest caz, dosar un raport privind accidentele de stat, disponibil la stațiile de poliție sau pe site-ul Departamentului Autourilor Autovehicule.
  • Obțineți numele și numerele de insigne ale poliției care sosesc, în cazul în care agentul dvs. de asigurare sau avocatul trebuie să le contacteze.
  • Imaginea intitulată ia măsuri după un accident de mașină Pasul 5
    Imaginea intitulată ia măsuri după un accident de mașină Pasul 5
    5. Mutați vehiculul dvs., dacă este posibil. Dacă vă puteți conduce în siguranță vehiculul dvs., mutați-l în partea laterală a drumului și din calea traficului. Acest lucru vă va păstra la o distanță sigură de trafic, în timp ce faceți schimb de informații cu ceilalți șoferi și faceți mai ușor ca lucrătorii de poliție și ambulanță să ajungă la locul accidentului.
  • Image denumită Acțiune după un accident de mașină Pasul 6
    6. Porniți pericolele și configurați conuri sau rachete dacă nu vă puteți mișca mașina. În special pe autostradă, tot ce puteți face pentru a alerta traficul care se referă că există un vehicul cu handicap pe șosea vă va mări siguranța.
  • Imaginea intitulată ia măsuri după un accident de mașină Pasul 7
    Imaginea intitulată ia măsuri după un accident de mașină Pasul 7
    7. Rămâneți în mașina dvs. cu centura de siguranță fixată. Nu încercați să traversați traficul să coborâți de pe drum și să nu stați lângă o mașină care este blocată în trafic sau pe umăr. Oamenii care ies din mașină sunt uciși sau răniți mai des decât cei care stau înăuntru.
  • Cu toate acestea, dacă mirosi gaz, ieșiți din mașină imediat. Acest lucru ar putea semnala o scurgere de combustibil care ar putea duce la un incendiu sau o explozie.
  • Partea 2 din 3:
    Colectarea informațiilor
    1. Imaginea intitulată ia măsuri după un accident de mașină Pasul 8
    1. Informații de schimb. Obțineți numele și numerele de telefon ale tuturor celorlalte drivere implicate în accidentul de circulație. Notați numărul de măsură, modelul, anul și plăcuța de înmatriculare a fiecărui vehicul. Asigurați-vă că obțineți toate informațiile de asigurare, inclusiv compania, numărul de politici și orice informații de contact ale agentului de asigurare, șoferul poate furniza.
    • Fi politicos, dar nu-mi cere scuze. Dacă spui: "Îmi pare rău că te-am lovit", poate fi admis răspunderea juridică pentru accident. Încercați să nu recunoști vinovăția în mod inutil ca aceasta, deoarece este posibil ca acesta să nu fie clar cine a fost vina în imediata vecinătate.
    • Fi atenți la furtul de identitate. Criminalii, uneori, fender-benders pentru a obține informațiile necesare pentru a fura identitatea altui motorist.
    • Nu dați niciodată numărul dvs. de securitate socială sau lăsați un alt driver să ia o imagine a permisului de conducere. Din motive de siguranță, nu furnizați fie adresa dvs. de domiciliu, nici.
  • Imaginea intitulată ia măsuri după un accident de mașină Pasul 9
    2. Vorbește cu martorii. Obțineți nume și informații de contact pentru orice martori ai accidentului. Scrieți-și contul de ceea ce sa întâmplat și asigurați-vă că sunt de acord să lase avocatul sau agentul de asigurare să le contacteze și să le pună întrebări. Acestea pot fi de ajutor dacă celălalt șofer vă diferențiază contul de accident.
  • Imaginea intitulată ia măsuri după un accident de mașină Pasul 10
    3. Fa poze. Fotografia deteriorării mașinii dvs. și a celorlalte vehicule implicate în accident. De asemenea, faceți fotografii ale locației de accident și a persoanelor implicate. Acest lucru va ajuta la documentarea daunelor atunci când trimiteți o revendicare a accidentului companiei dvs. de asigurări. De asemenea, vă va ajuta să vă protejați în cazul în care celălalt motorist creează o vătămare mai gravă sau deteriorarea mașinii decât au avut loc efectiv.
  • Partea 3 din 3:
    Care se ocupă cu pretențiile și procesele
    1. Imaginea intitulată ia măsuri după un accident de mașină Pasul 11
    1. Fișier o cerere de asigurare. Raportați imediat accidentului de mașină companiei dvs. de asigurări. Furnizați, de asemenea, companiei de asigurări informații despre celălalt șofer. Deplasarea imediată a unei cereri va accelera procesul de reparație a mașinii și de a asigura un vehicul de închiriere, dacă este necesar. Nu minți atunci când afirmați faptele accidentului, deoarece acest lucru poate duce la negarea acoperirii dvs.
    • Celălalt șofer poate sugera că nu depune cereri în caz de accident mic, deoarece depunerea unei revendicări vă va ridica ratele. Cu toate acestea, este întotdeauna o idee bună să depuneți o pretenție pentru a vă proteja. Celălalt șofer poate să-și schimbe mai târziu mintea și să depună o pretenție, chiar să pretindă leziuni care nu au fost evidente în momentul accidentului. Doriți să vă asigurați că compania dvs. de asigurări are versiunea dvs. de accident cât mai curând posibil.
  • Imaginea intitulată ia măsuri după un accident de mașină Pasul 12
    2. Luați în considerare angajarea unui avocat. În special dacă cineva a fost rănit în accident, angajarea unui avocat este o idee bună. Un avocat vă poate ajuta să maximizați recompensa dacă ați fost rănit sau vă apărați dacă celălalt motorist a fost rănit.
  • Imaginea intitulată ia măsuri după un accident de mașină Pasul 13
    3. Document de tratament medical. Păstrați înregistrări ale oricăror vizite, teste, prescripții sau alte cheltuieli care apar ca urmare a accidentului dvs. auto. Aceste informații vor fi necesare de către compania dvs. de asigurări și de avocat.
  • Imaginea intitulată ia măsuri după un accident de mașină Pasul 14
    4. Țineți evidența durerii și a suferinței și a salariilor pierdute. Dacă accidentul afectează viața dvs. în măsura în care decideți să depuneți un costum de vătămare corporală, puteți solicita despăgubiri pentru suferința mentală și fizică și / sau salariile pierdute, precum și tratamentul medical. Păstrați un jurnal al modului în care leziunile afectează viața dvs., inclusiv zilele de lucru pierdute, activitățile de rutină pe care nu le puteți întreprinde și vă schimbă viața de familie.
  • Imaginea intitulată ia măsuri după un accident de mașină Pasul 15
    5. Obțineți o evaluare a daunelor companiei de asigurări. Acest lucru va determina cât de mult compania dvs. sau compania celuilalt motorist dacă ar fi vina, este dispusă să plătească pentru a înlocui sau a rezolva mașina. Dacă credeți că numărul este prea mic, obțineți propriile estimări independente, apoi discutați-vă cu adjutorul dvs.
  • Imaginea intitulată ia măsuri după un accident de mașină Pasul 16
    6. Protejați-vă de companiile de asigurări. Desigur, compania celuilalt motorist, și poate că dvs. este posibil să nu aibă interesele dvs. la inimă.
  • Dacă compania de asigurări a celuilalt motorist vă sună, refuză politicos să discutați despre accident cu ei și să menționați apelul către propria companie de asigurări sau avocat.
  • Dacă compania dvs. vă oferă o așezare timpurie, nu o semnați până când sunteți sigur că veți fi compensați pentru toate rănile dvs. Unele leziuni - în special cele înapoi și gâtul cauzate de whiplash - s-ar putea să nu apară sau să atingă nivelul maxim de durere până la săptămâni sau chiar luni după accident.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar