Cum să determinați cine este la vina într-un accident de mașină

În general, șoferul responsabil pentru accident trebuie să plătească pentru toate daunele. Cu toate acestea, multe state au sisteme complicate de determinare a defecțiunii, prin care un procent din vina poate fi atribuit fiecărui șofer, ducând la diferite obligații monetare pentru fiecare parte. În majoritatea statelor, companiile de asigurări ale șoferilor decid răspunderea fiecărui conducător auto și solicită despăgubiri de la cealaltă companie pentru a-și acoperi asiguratul. Companiile de asigurări nu sunt obligate să ajungă la aceleași concluzii ca și poliția cu privire la vina. Companiile de asigurări au ultimul cuvânt în a determina cine cred că este la vină.

Pași

Partea 1 din 2:
Colectarea dovezilor din accident
  1. Imaginea intitulată determină cine este la vina într-un accident de mașină Pasul 1
1. Observați orice citări de trafic sau încălcări ale legii traficului. Orice șofer care încalcă legea traficului va avea loc în mare parte responsabil pentru un accident de mașină rezultat. Dacă unul dintre șoferi este emis o citare pentru accelerare, rularea unei lumini sau o altă încălcare, el sau ea va fi probabil la vină. Dacă nu există nici un polițist să emită citări, să judece singur dacă a avut loc o infracțiune evidentă. Consultați legile locale de trafic, deoarece acestea pot fi diferite de legile statului.
  • Companiile de asigurări pot alege întotdeauna să nu fie de acord cu concluziile poliției la determinarea răspunderii.
  • Ar trebui să sunați întotdeauna poliția la locul unui accident.
  • Imaginea intitulată determină cine este la vina într-un accident de mașină Pasul 2
    2. Luați în considerare dovezile relevante pentru accident. Poliția și companiile de asigurări se pot baza pe mai multe tipuri de dovezi diferite atunci când se determină defecțiunea unui accident. În general, orice relevant poate fi introdus ca dovezi.
  • Fotografiile accidentului pot contribui la stabilirea a ceea ce sa întâmplat și amploarea daunelor.
  • Martorii declarațiilor, în timp ce mai puțin fiabile pot explica ce sa întâmplat. Dacă mai mulți oameni se coroborează reciproc, atunci acest lucru poate contribui la solidificarea unui caz.
  • Rapoartele de poliție oferă o viziune imparțială a ceea ce sa întâmplat la fața locului. Cu toate acestea, cu excepția cazului în care ofițerul de poliție nu a asistat la accident, se bazează pe dovezile pe care le-au colectat la accident.
  • Camerele video (private și publice) pot arăta ceea ce sa întâmplat într-un accident.
  • Dovezile fizice din accident vor juca, de asemenea, un rol important în determinarea vină. Aceasta include deteriorarea vehiculelor, mărcile de alunecare, vopsea pe o mașină etc.
  • Imaginea intitulată Determinați cine este la vina într-un accident de mașină Pasul 3
    3. Decideți dacă accidentul este rezultatul unei coliziuni din spate sau a unei rânduri de stânga. În majoritatea cazurilor, un șofer care lovește o altă mașină din spate este la vina. De asemenea, un șofer care face o întoarcere din stânga este cel mai adesea acuzat de orice accident care rezultă din această întoarcere.
  • Deși aceste situații sunt comune, ele nu sunt întotdeauna cazul. Asigurați-vă că luați în considerare situația completă pentru a determina o determinare a vină și nu doar dacă șoferul din spate a încheiat altul sau a făcut o întoarcere la stânga.
  • De exemplu, dacă un șofer a lovit-o pe pauze fără justificare, șoferul poate fi vina dacă un alt șofer se termină sau ea. În mod similar, un șofer care face o pornire la stânga pe o săgeată verde, evident, nu este în vină dacă altcineva rulează o lumină roșie.
  • Imaginea intitulată determină cine este la vina într-un accident de mașină Pasul 4
    4. Înregistrați toate comentariile făcute de drivere după accident. Rapoartele de poliție și creanțele de asigurare se referă adesea la admiterea de la un conducător auto (adesea inadvertentă) a vinovăției după un accident. Dacă un șofer spune ceva de genul, "Îmi pare rău că te-am lovit "sau "Nu te-am văzut," Șoferul poate fi atribuit cel mai mult sau toată vina pentru accident.
  • Imaginea intitulată determină cine este la vina într-un accident de mașină Pasul 5
    5. Consultați martori despre modul în care a avut loc accidentul. În cele mai multe situații, șoferii nu vor admite vina. Martorii, cu toate acestea, au adesea o opinie clară despre vina într-un accident. Înregistrați numele martorilor și numerele de telefon. Cereți-i să-și relaționeze contul de accident, inclusiv motivul pentru care consideră că unul sau celălalt șofer este la vină.
  • În situațiile fără martori și informații conflictuale - în special în care conducătorul auto a avut o companie de asigurare de lumină verde (și avocați dacă se aplică o audiere) se încearcă să determine ce driver este mai credibil pe baza înregistrării de conducere și a altor informații.
  • Imaginea intitulată determină cine este la vina într-un accident de mașină Pasul 6
    6. Luați în considerare dacă fiecare șofer a fost neglijent înainte de accident. Cu excepția cazului în care șoferul a provocat accidentul în mod intenționat, neglijența este justificarea obișnuită legală pentru a solicita un driver să ramburseze altui ajutor cauzat unui accident. Neglijența este definită ca o încălcare a unei anumite datorie și, prin urmare, cauzând daune. În ceea ce privește un accident, acest lucru înseamnă că un șofer nu a reușit să facă (sau să nu facă) ceva pe care ar fi trebuit să-l facă, ducând la un accident care provoacă daune daune.
  • Neglijența poate fi o încălcare evidentă a legii de trafic, cum ar fi o lumină roșie sau o cădere subtilă de a conduce în mod responsabil. Exemplele comune de neglijență a conducătorului auto includ conducerea fără faruri pe timp de noapte, fără a privi ambele căi înainte de a se întoarce, nu a purtat ochelari cu o vedere slabă sau nu folosiți un blinker la rândul său.
  • Partea 2 din 2:
    Aplicând dovezile pentru a determina defecțiunea
    1. Imaginea intitulată determină cine este la vina într-un accident de mașină Pasul 7
    1. Determinați dacă locuiți într-o stare de asigurare auto fără defecțiuni. Statul în care locuiți determină într-un oarecare măsură modul în care compania de asigurări ar putea atribui o eroare. Există douăsprezece asigurări de autoturisme fără defecțiuni: Florida, Hawaii, Kansas, Kentucky, Massachusetts, Michigan, Minnesota, New Jersey, New York, North Dakota, Pennsylvania și Utah.
    • În aceste state, fiecare companie de asigurări este responsabilă pentru acoperirea pretențiilor asigurate.
    • În Kentucky, New Jersey și Pennsylvania, consumatorii au posibilitatea de a alege între nici o acoperire "full-delictuală" găsită în celelalte treizeci și opt de state.
  • Imaginea intitulată determină cine este la vina într-un accident de mașină Pasul 8
    2. Determinați dacă locuiți într-o stare de neglijență a contribuției pure. Într-un anumit stat, dacă o parte vătămată este chiar cea mai mică lovitură la vina în accident, atunci el sau ea nu poate recupera pierderi pentru rănile sau daunele sale.
  • Câteva state care au legi pure de neglijență contributive includ Alabama, districtul Columbia, Maryland, Carolina de Nord și Virginia.
  • Imaginea intitulată determină cine este la vina într-un accident de mașină Pasul 9
    3. Cercetări dacă statul dvs. are statute de defecțiune comparative pure. În aceste state, dacă o persoană vătămată este parțial de vina pentru a provoca vătămări proprii, daunele sunt reduse cu procentul de defecțiune.
  • Statele în care acest lucru se aplică includ Alaska, Arizona, California, Florida, Kentucky, Louisiana, Mississippi, Missouri, New Mexico, New York, Rhode Island, Dakota de Sud și Washington.
  • Imaginea intitulată determină cine este la vina într-un accident de mașină Pasul 10
    4. Rețineți dacă statul dvs. adoptă o eroare comparativă proporțională la 51%. În aceste state, nu puteți recupera pierderi dacă sunteți mai mult de 51% la vina pentru accident. Aceasta înseamnă că nu puteți depune o cerere de răspundere și un proces împotriva neglijenței celuilalt a șoferului dacă ați fost mai mult de 51% la vină.
  • Aceste state includ Connecticut, Delaware, Hawaii, Illinois, Indiana, Iowa, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Montana, Nevada, New Hampshire, New Jersey, Ohio, Oregon, Pennsylvania, Carolina de Sud, Texas, Vermont, Wisconsin si Wyoming.
  • Imaginea intitulată determină cine este la vina într-un accident de mașină Pasul 11
    5. Rețineți dacă statul dvs. adoptă o eroare comparativă proporțională la 50%. În aceste state, o persoană vătămată mai mică de 50% la vina pentru accident are dreptul la despăgubiri. Dacă aveți 50% sau mai mult la vină, nu aveți dreptul la recuperare pentru răniri.
  • Statele care au adoptat acest standard includ Arkansas, Colorado, Georgia, Idaho, Kansas, Maine, Nebraska, North Dakota, Oklahoma, Tennessee, Utah și Virginia de Vest.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Determinarea defecțiunilor într-un accident de mașină este o știință inexactă. Cea mai bună modalitate de a vă face cazul cu privire la cine este vina este de a avea dovezi tangibile privind încălcările legii traficului sau neglijența. Deoarece companiile de asigurări sunt interesate să se soluționeze rapid și ieftin, argumentul dvs. ar trebui să fie scurt și direct.
  • Nu argumentați. Dacă o persoană de autoritate face o taxă, nu sunteți de acord, furnizați dovezile contrare, mai degrabă decât argumentați.
  • Fiecare stat are legi care dictează modul în care ar trebui să fie determinată defecțiunea și care este obligația financiară rezultată pe drivere la vină. Consultați site-urile guvernamentale de stat pentru informații despre defecțiunile proporționale și de daune juridice. De asemenea, utilizați orientările de stat pentru a decide dacă un șofer a fost neglijent înainte de un accident.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar