Cum să depuneți o cerere de asigurare a mașinilor

Dacă vă aflați într-un accident sau experimentați orice alt fel de defecțiuni auto, este extrem de important să cunoașteți modul corect de a depune o cerere de asigurare a mașinilor.Eșecul de a face acest lucru vă poate costa sute sau chiar mii de dolari și vă puneți viitorul în pericol.Deși polițele de asigurare pot fi adesea Wordy și complicate, depunerea unei afirmații nu trebuie să fie.Contactați compania dvs. de asigurări cât mai curând posibil după ce ați fost implicați într-un accident.Protejați-vă prin luarea de informații despre ceilalți de conducere înainte de a vă despărți de modalități la un accident.

Pași

Partea 1 din 4:
Pregătirea pentru a depune o cerere
  1. Imaginea intitulată Ajutați pasul fără adăpost 17
1. Recunoașteți când ar trebui să depuneți o cerere.Există o serie de situații în care ar trebui să depuneți o cerere de asigurare auto.Cel mai frecvent tip de situație în care ar trebui să depuneți o cerere de asigurare este atunci când mașina dvs. este implicată într-un accident auto.Cu toate acestea, trebuie să depuneți, de asemenea, o revendicare dacă mașina dvs. este vandalizată sau furată.
  • Imaginea intitulată Începeți o scrisoare Pasul 4
    2. Inspectați polița de asigurare.Explicația și amprenta fină a politicilor de asigurare a autovehiculelor par a fi de lungă durată și adesea par extrem de complicate.Cel mai bun lucru de făcut înainte de a trece prea profund în procesul de susținere a asigurărilor este de a citi și a reciti politica dvs.Veți înțelege apoi complicațiile a ceea ce este propria responsabilitate personală în cazul unui accident sau a altor respiratorii auto și care este responsabilitatea companiei dvs. de asigurări în acest incident.
  • Este posibil să trebuiască să plătiți o deductibilă - o taxă pentru a ajuta la acoperirea costurilor accidentului - dacă vă aflați la vină.Dacă nu sunteți la vină, compania dvs. de asigurări vă poate ajuta să recuperați deductibilul de la șoferul care este vina.
  • Imagine intitulată Ajutați la salvarea mediului Pasul 24
    3. Contactați compania dvs. de asigurări.Numărul companiei dvs. de asigurare ar trebui să fie în partea din față a cardului dvs. de asigurare.S-ar putea să îl puteți găsi, de asemenea, printre documentele dvs. de poliță de asigurare sau pe site-ul companiei de asigurări.Contactați compania de asigurări cât mai curând posibil, astfel încât să puteți afla ce implică procesul lor specific de revendicări.
  • Multe companii de asigurări au portaluri online unde puteți depune o cerere, încărcați documente relevante și verificați starea revendicării dvs.Adresați-vă companiei de asigurări despre o astfel de opțiune.
  • Partea 2 din 4:
    Procedând cu procesul de revendicare
    1. Imagine intitulată Obțineți împuternicirea Pasul 8
    1. Furnizați companiei dvs. de asigurări cu informațiile necesare.Va trebui să furnizați informații despre politica dvs. și despre natura afirmației dvs.În funcție de natura afirmației dvs., va trebui să oferiți diferite tipuri de informații.Compania dvs. vă va informa exact ce informații se așteaptă atunci când le contactați prin telefon.
    • Informațiile de bază pe care trebuie să le furnizați includ numele dvs., numărul de politici, natura daunelor către vehiculul dvs. și datele de începere și finale ale politicii dvs.
    • Informațiile suplimentare ar putea include condiții meteorologice, ora și data și numele și adresele tuturor pasagerilor sau șoferilor implicați în accident sau eveniment.
    • Dacă ați fost într-o coliziune cu un alt șofer, furnizați detalii despre ele, cum ar fi numele, compania de asigurări și numărul de politici, plăcuța de înmatriculare și modelul și culoarea mașinii.De asemenea, trebuie să identificați cine a fost la vină, dacă este posibil.
    • Dacă poliția a fost implicată, furnizați o copie a biletului emis și raportul de poliție.
    • Unele companii au nevoie de o declarație jurământ despre detaliile revendicării dvs.
    • Includeți fotografii ale deteriorării mașinii dvs.
    • Păstrați copii ale tuturor documentelor și documentației furnizați companiei dvs. de asigurări într-un dosar împreună cu polița dvs. de asigurare.Este posibil să trebuiască să vă referiți mai târziu la aceste documente.
  • Imaginea intitulată reușește în marketingul de rețea Pasul 16
    2. Consultați reprezentantul companiei.După furnizarea companiei de asigurări informații relevante, cererea dvs. va trece la următoarea etapă și vi se va atribui un reprezentant al cererilor de asigurare.Acest individ va examina dovezi privind pretențiile de vătămare și vă va ajuta să vă ghideze prin procesul de revendicare.Furnizați toate informațiile pe care le puteți prezenta acestui reprezentant și direcționați orice întrebări pe care le puteți avea despre politica dvs. și revendicați-le.
  • Imaginea intitulată are un bun interviu de locuri de muncă Pasul 9
    3. Puneți întrebări ale reprezentantului dvs. Chiar dacă credeți că știți răspunsurile, este mai bine să fiți clar cu privire la procesul de politică și de reclamații.Dacă aveți întrebări în timpul consultării inițiale, întrebați-le.Cu toate acestea, ar trebui să luați cu siguranță timp după consultarea inițială cu reprezentantul companiei dvs. și treceți peste politica dvs. pentru a vă gândi la întrebări care ar putea clarifica procesul. S-ar putea să doriți să întrebați:
  • Cât durează de obicei procesul de revendicare?
  • Există o limită de timp pentru depunerea unei reclamații?
  • Care este limita mea de politică și deductibilă?
  • Imaginea intitulată Obțineți un nou certificat de naștere Pasul 7
    4. Vizitați un magazin de reparații certificați pentru o estimare.Compania dvs. de asigurări sau compania de asigurări a persoanei care a provocat accidentul, trebuie să cunoască costurile de reparație ale vehiculului dvs. Chiar dacă accidentul a fost vina dvs., trebuie să informați compania de asigurări cu privire la costul de reparații.Cu toate acestea, nu mergeți mai departe cu reparația dvs. până când cererea dvs. de asigurare a fost rezolvată.În caz contrar, s-ar putea să plătiți mai mult pentru reparația dvs. decât veți obține din cererea dvs. de asigurare.
  • Dacă credeți că un anumit magazin de reparații este umflat costul reparației, nu vă fie frică să vă luați vehiculul într-un alt magazin.
  • Uneori, totuși, compania dvs. de asigurări va insista asupra unui anumit magazin de reparații din zona dvs., deci asigurați-vă că discutați acest lucru cu reprezentantul dvs. de revendicare.
  • Alegeți un magazin de reparații care oferă prețuri garantate și cronologii specifice pentru repararea automobilelor dvs.
  • Imagine intitulată Faceți o vânzare Pasul 17
    5. Aranja pentru adjudecarea revendicărilor să se uite la mașina dvs.Adjusterii de revendicări este un agent al companiei de asigurări care utilizează rapoarte de poliție, estimările de reparații ale vehiculelor de la magazinul de reparații pe care ați vizitat-o ​​și cealaltă documentație pe care ați furnizat-o pentru a determina defecțiunea și a emite o estimare a costurilor.Când contactați compania de asigurări, întrebați când și cum să atingeți Adjusterul revendicărilor.
  • În anumite cazuri, compania poate trimite o adjudecare a creanțelor la locul accidentului sau pentru a vă inspecta mașina după acest fapt.
  • Un adjuster vă poate cere, de asemenea, să vă aduceți mașina la el sau să o inspectați și să o evalueze.
  • Partea 3 din 4:
    Depunerea altor tipuri de revendicări
    1. Imagine intitulată Fișier pentru divorț în Texas fără avocat Pasul 13
    1. Fișier o revendicare a vătămării corporale.Dacă aveți protecție împotriva vătămării personale (PIP), ca parte a politicii dvs. de asigurare a mașinilor, puteți primi acoperire pe orice facturi medicale suportate ca urmare a unui accident de mașină.Dacă v-ați rupt brațul sau ați experimentat Whiplash ca rezultat al accidentului dvs., puteți profita de PIP-ul dvs. prin depunerea unei afirmații de vătămare corporală.Includeți rapoarte de vătămare și facturi de spital printre celelalte informații pe care le trimiteți companiei dvs. de asigurări.Fotografiile oricăror vătămare pe dvs. sau de pasagerii dvs. pot fi susținute, de asemenea, sunt utile.
  • Image denumită falimentul fișierului în Statele Unite Pasul 9
    2. Fișier o revendicare a daunelor proprietate.Dacă ați avut o proprietate valoroasă în mașina dvs., care a fost deteriorată în momentul accidentului sau chiar furate din mașina dvs., ați putea să depuneți o revendicare a daunelor de proprietate cu compania dvs. de asigurări.De exemplu, dacă transportați un nou computer nou în trunchiul dvs. și cineva și-a distrus mașina în spate, zdrobind noul dvs. PC, puteți depune o revendicare a daunelor proprietate.Consultați compania dvs. de asigurări pentru a vedea dacă politica dvs. acoperă pretențiile daunelor de proprietate.
  • Acest tip de revendicare ar putea, de asemenea, să acopere lucrurile cum ar fi bărci sau echipamente de specialitate pe care le-ați fi remorcat în spatele mașinii dvs. în momentul accidentului dvs.
  • Fotografia deteriorării proprietății personale care au avut loc ca urmare a accidentului efectuați o cerere.
  • Imaginea intitulată Pregătiți o putere de avocat Pasul 11
    3. Fișier o afirmație terță parte.O revendicare terță parte este una în care introduceți o cerere cu ceilalți companii de asigurări ale șoferului.Aceasta este calea comună când celălalt șofer este hotărât să fie la vină.O revendicare terță parte se desfășoară aproape identic cu cea a unei afirmații standard pe care le-ați depus cu propria companie de asigurări auto, dar ar putea dura mai mult decât atunci când se ocupă de propria companie.
  • Dacă compania pare să-și tragă picioarele, contactați reprezentantul companiei de la compania dvs. de asigurări pentru sfaturi despre cum să procedăm.Ei pot să intervină și să afle mai multe informații.Este posibil să trebuiască să vă angajați în subrogare, procesul prin care compania dvs. de asigurări colectează costurile asociate accidentului dvs., apoi le plătește înapoi la dvs.
  • Dacă politica celuilalt conducător auto nu acoperă cheltuielile totale, contactați compania dvs. de asigurări despre depunerea unei cereri de acoperire subterană.Acest lucru vă va permite să obțineți diferența cu privire la costurile dvs. de la compania dvs. de asigurări.
  • Partea 4 din 4:
    Revenind pe drum
    1. Imagine intitulată Salvare pentru o mașină Pasul 14
    1. Obțineți o mașină de închiriat.În funcție de polița de asigurare, este posibil să puteți obține o mașină de închiriat fără costuri suplimentare în timp ce mașina dvs. este reparată.Adresați-vă reprezentantului dvs. de asigurări dacă politica dvs. include rambursarea închirierii.
    • Dacă nu puteți obține costurile unei mașini acoperite de compania dvs. de asigurări, plătiți-vă pentru unul din buzunar, sau aveți un prieten sau un membru al familiei să vă ducă unde trebuie să mergeți.
  • Imaginea intitulată Fii un agent secret Pasul 9
    2. Finalizați revendicarea.Completați orice documentație pe care dispozitivul de reglare prezintă și acceptă verificarea plății.Dacă litigii cu privire la defecțiune apar sau dacă simțiți că nu ați primit suficienți bani pentru deteriorarea mașinii dvs., puteți cere ca compania dvs. de asigurări să vă uitați mai atent la cazul dvs. pentru a obține o plată corectă.Dacă accidentul a fost vina dvs. și vă simțiți că plătiți prea mult pentru costurile de reparație ale celeilalte părți, poate fi necesar să se ia măsuri legale.
  • Dacă tu și celălalt șofer aveți două povestiri diferite despre ceea ce sa întâmplat și companiile de asigurări nu pot ajunge la un acord despre cine a fost responsabil, este posibil să trebuiască să continuați litigiul.Consultați un avocat calificat dacă intenționați să luați măsuri legale.
  • Imagine intitulată Salvare pentru o mașină Pasul 15
    3. Au reparat mașina.Politica dvs. de asigurare ar putea acoperi costurile tuturor sau a unor daune.După ce ați primit verificarea cererii, treceți mai departe cu procesul de reparație a mașinii.Dacă mașina dvs. este declarată nereparabilă ("totalitate"), veți primi prețul de carte albastră (un preț standard atribuit mașinilor uzate) ajustat pentru anumite specifice, cum ar fi kilometrajul și starea mașinii dvs.
  • Cu check-ul în mână, nu este nevoie să mergeți la magazinul de reparații auto care a efectuat estimarea inițială.Dacă magazinul de reparații auto pe care l-ați dus a fost unul, compania de asigurări a insistat, priviți în jur de prețuri diferite.S-au reparat mașina la cel mai fiabil magazin încă la prețuri.
  • Reparați-vă mașina cu piese auto generice în loc de producător recomandate sau certificate pentru a economisi bani.
  • sfaturi

    Chiar dacă nu depuneți o cerere, trebuie să raportați toate accidentele la compania dvs. de asigurări.Dacă sunteți în judecată mai târziu, compania va fi mai bine pregătită să vă ajute.
  • Niciodată admiteți imediat vina într-un accident, indiferent cât de evident poate fi.Companiile de poliție și de asigurări vor determina cine este la vina, iar admiterea defecțiunilor devreme va face dificil pentru a vă refuza mai târziu responsabilitatea dacă nu vă aflați la vină sau sunteți într-un accident fără defecțiuni.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar