Cum se adaugă ulei în mașină

Uleiul care rulează prin motorul vehiculului dvs. ajută la răcirea tuturor părților sale în mișcare. Vă puteți salva câțiva dolari prin schimbarea uleiului în mașina dvs. În timp ce toate vehiculele sunt puțin diferite, adăugarea de ulei este ceva ce poate face oricine cu un ochi pentru detalii și dorința de a se murdări. Adăugarea de ulei, cu toate acestea, nu este un substitut pentru a vă schimba uleiul.

Pași

Partea 1 din 3:
Verificarea petrolului
  1. Imagine intitulată Adăugați ulei la mașina dvs. Pasul 1
1. Verificați uleiul după ce mașina sa odihnit timp de 5 minute. Dacă verificați uleiul de ulei după întoarcerea mașinii, veți obține o citire inexactă, deoarece unele dintre ulei vor fi în continuare în partea de sus a motorului. Păstrați mașina la nivel, chiar și pe suprafață, pentru a vă asigura că nu verificați uleiul pe o înclinare.
  • Majoritatea producătorilor auto necesită verificarea uleiului după ce mașina a fost încălzită prin începerea acestuia pentru 3-5 minute. Verificați manualul proprietarului dacă există vreo îndoială.
  • Pentru a fi în siguranță, ar trebui să vă verificați uleiul în fiecare lună și, mai frecvent, dacă trebuie să conduceți distanțe lungi.
  • 2. Pop capota mașinii. De obicei, trebuie să trageți o mică pârghie sau apăsați un buton lângă scaunul șoferului pentru a debloca capota. De acolo, conduceți mâna între capotă și corpul mașinii până când găsiți o mică pârghie, de obicei în mijlocul capotei și apăsați-l spre interior pentru a elibera complet capota.
  • 3. Localizați dipsticul mașinii. Acest capac mic, de obicei galben, cu o buclă este adesea etichetat "Ulei de motor," Dar chiar dacă nu este greu de găsit. Dipstickul este o bucată lungă de metal care se întinde pe un tub la tigaia de ulei, spunându-vă, pe baza cât de mare este linia de ulei, cât de mult ulei este în motor. Este aproape aproape de partea din față a mașinii și are un mâner circular sau în formă de cârlig, în formă de cârlig, pe care îl puteți utiliza pentru a scoate bastonul fără a atinge orice ulei.
  • 4. Scoateți dipstick-ul și ștergeți-l cu o cârpă uscată. Uleiul de la motor se va sparge pe dipstick atunci când mașina rulează, ceea ce înseamnă că trebuie să o curățați și să o reintroduceți pentru a obține o citire exactă. Rețineți că mărcile din apropierea mijlocului sau inferior al stickului, adesea puncte, linii, pătrate încrucișate sau îndoiți în baston. Cea mai mare marcă este "Linie completă," și uleiul dvs. ar trebui să fie undeva între cele două linii.
  • 5. Reintroduceți dipstick-ul și trageți-l pentru a vă verifica uleiul. De data aceasta ar trebui să observați unde se află uleiul pe baston. Ar trebui să fie mai aproape de marca de sus decât de partea de jos, de obicei cât mai aproape de tine. Cu toate acestea, cu excepția cazului în care nivelul este la sau sub marcajul minim nu trebuie să adăugați mai mult ulei.
  • Dacă linia este închisă și nu sunteți sigur dacă adăugați sau nu uleiul, conduceți mașina și verificați din nou uleiul după 2-3 săptămâni.
  • Imagine intitulată Adăugați ulei în mașina dvs. Pasul 6
    6. Înțelegeți aspectul dipstick-ului. Este uleiul negru, maro sau clar? Este dipticul însăși curat, sau pătrat și întunecat? Uleiul poate începe bronzul deschis, dar se va întuneca întotdeauna cu utilizarea pe măsură ce motorul funcționează, colectarea impurităților din ciclul de ardere și de la a obține cald. Culoarea sa depinde, de asemenea, de kilometraj. De exemplu, dacă conduceți o mașină mai veche de 5000 de mile pe lună, mașina dvs. ar putea arde un litru de ulei pe lună.
  • Dacă uleiul arată lapte sau alb, ați putea avea o scurgere de răcire și trebuie să obțineți mașina remorcată imediat la un mecanic.
  • Dacă uleiul are particule metalice sau biți în el, duceți-l imediat la un mecanic.
  • Dacă uleiul pare murdar sau de nămol, este timpul să vă schimbați uleiul.
  • Nu trebuie să completați ulei la fiecare câteva săptămâni sau lună - acest lucru ar putea fi semnul unei scurgeri.
  • Partea 2 din 3:
    Alegerea uleiului potrivit
    1. Imagine intitulată Adăugați ulei în mașina dvs. Pasul 7
    1. Utilizați uleiul recomandat în manualul de utilizare. Nu există prea multe motive pentru a trece de la uleiul recomandat din manualul proprietarului, dar de multe ori nu face mai ușor să cumpere ulei de cumpărare. Înțelegerea diferitelor numere și ratinguri pe ambalajul cu ulei de motor vă va face un consumator mai bun și vă poate ajuta să vă mențineți fără probleme mașina.
  • Imagine intitulată Adăugați ulei la mașina dvs. Pasul 8
    2. Înțelegeți cum să citiți vâscozitatea petrolului. Viscozitatea reprezintă o grosime a fluidelor sau rezistența la curgere. O vâscozitate ridicată este mai puțin probabil să curgă fără probleme, deoarece este mai groasă (iaurtul este mai vâscos decât laptele, de exemplu). Există două numere pentru vâscozitatea unui ulei, reprezentate în combinație, cum ar fi 10W-30 sau 20W-50. Primul număr, cu W, este pentru temperatura de iarnă a uleiului. Acest lucru vă spune cât de bine curge în vreme rece când uleiul este mai gros. Cel de-al doilea număr este cât de bine, uleiul își menține grosimea în căldură.
  • Primul număr ar trebui să fie de cel puțin 5W sau mai mic dacă locuiți în zone foarte reci (consultați manualul proprietarului dvs.), deoarece uleiul poate deveni prea gros pentru ca mașina să înceapă dacă viscozitatea de iarnă este prea mare.
  • Manualul proprietarului dvs. va avea un rating de vâscozitate recomandat pentru mașina dvs. Dacă există un singur număr, așa cum se găsește în unele mașini mai vechi, mașina dvs. utilizează a "o singură greutate" ulei.
  • Imagine intitulată Adăugați ulei la mașina dvs. Pasul 9
    3. Verificați manualul proprietarului pentru certificările necesare pentru nevoile dvs. de ulei. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că mașina dvs. rămâne sănătoasă și în garanție. Fiecare ulei de motor are mai multe certificări diferite, de la API-ul în formă de Starburst la ILSAC recomandat. Asigurați-vă că orice ulei pe care îl utilizați îndeplinește standardele prezentate de producătorul dvs.
  • Unele certificări se schimbă ca fiind mai modern. Desemnarea actuală API este SL, deși a fost SJ și SI înainte. Din nou, consultați manualul dvs. pentru mașina dvs.
  • Imagine intitulată Adăugați ulei la mașina dvs. Pasul 10
    4. Utilizați uleiuri sintetice pentru autoturisme high-end sau condiții extreme. Deși, uleiurile sintetice mai eficiente sunt, de asemenea, mai scumpe decât omologii lor naturali.
  • Cu toate acestea, uleiurile de amestecare sunt perfect acceptabile, deci nu trebuie să vă scoți pentru un ulei sintetic pur, dacă pare prea scump.
  • Imagine intitulată Adăugați ulei în mașina dvs. Pasul 11
    5. Nu treceți la un ulei de greutate multi-greutate pe mașinile mai vechi. Dacă mașina dvs. a funcționat bine pe un ulei de greutate unică (un rating de vâscozitate), nu doriți să comutați acum. Acest lucru ar putea provoca nămol și murdărie care a fost construită în motor pentru a dezlănțui și provoca probleme. Stick cu ceea ce este obișnuit mașina și nevoile - trecerea la un ulei de înaltă performanță mai târziu va provoca mai multe probleme.
  • Luați în considerare trecerea la un ulei de greutate mai mare (40 timp de 30) pentru lunile de vară, când devine mai fierbinte, în loc să treceți la un ulei multi-greutate, cum ar fi 20W-40W.
  • Partea 3 din 3:
    Adăugarea petrolului
    1. Imagine intitulată Adăugați ulei la mașina dvs. Pasul 12
    1. Adăugați ulei la mașină dacă citirea dipstickului este aproape de linia minimă. Ar trebui să vă completați imediat mașina dacă sunteți la sau sub nivelul de ulei adecvat pentru a preveni deteriorarea mașinii dvs. Adăugarea de ulei în mașină, cu toate acestea, nu este un înlocuitor pentru înlocuirea uleiului dvs. în mod regulat.
    • Verificați întotdeauna manualul proprietarului pentru a vedea cât de des aveți nevoie pentru a vă schimba uleiul - poate fi de până la 3000 de mile sau cât de rar la fiecare 20.000 de mile. Majoritatea experților recomandă schimbarea uleiului la fiecare 5.000 de mile.
  • Imagine intitulată Adăugați ulei la mașina dvs. Pasul 13
    2. Achiziționați uleiul potrivit pentru mașina dvs. Verificați manualul proprietarului pentru a vedea ce ulei este potrivit pentru mașina dvs. sau discutați cu mecanicul dvs. Nu vă opriți de petrolul recomandat dacă nu aveți un motiv foarte bun - nu va face neapărat mașina să funcționeze mai bine decât dacă este făcută pentru acel ulei.
  • Imagine intitulată Adăugați ulei în mașina dvs. Pasul 14
    3. Pop capota mașinii. Trebuie să trageți o pârghie sau apăsați un buton de către scaunul șoferului pentru a obține capota în sus. Întoarceți-vă în partea din față a mașinii și rulați mâna între capotă și corp până când găsiți o pârghie, de obicei în mijlocul capotei. Apăsați-l spre interior pentru a elibera complet capota și expuneți motorul.
  • 4. Găsiți portul de umplere a uleiului. Este aproape întotdeauna etichetat ulei cu o imagine mică a unui ulei poate pe partea de sus. Dacă aveți probleme, verificați manualul proprietarului, deși se găsește de obicei în apropierea frontului mașinii în apropierea motorului și a dipstick-ului. Deșurubați partea de sus și o scoateți deoparte.
  • 5. Verificați dipstick pentru a determina cât de mult ulei trebuie să adăugați. De obicei, diferența dintre partea de jos a bastonului și partea de sus este de 1 litru, astfel încât să puteți utiliza acest lucru pentru a estima cât de mult ulei doriți să adăugați. Dacă este la jumătatea drumului, de exemplu, trebuie să adăugați o jumătate de litru de ulei. Acestea fiind spuse, trebuie să adăugați întotdeauna uleiul în trimestru incremente pentru a preveni suprapunerea, deoarece acest lucru poate provoca probleme serioase ale motorului.
  • 6. Adăugați ulei lent la rezervor, verificând periodic. Adăugați ulei timp de 2-3 secunde, așteptați un minut, apoi verificați dipsticul. Curățați-l când ați terminat, adăugați mai multe uleiuri și verificați din nou. Doriți ca nivelul uleiului să fie aproape de marcajul de sus de pe joja, deci obțineți-l cât mai aproape de tine, fără a fi plâns.
  • O pâlnie va face mai ușor să adauge ulei fără a-l vărsa pe motor.
  • 7. Închideți capacul de umplere a uleiului. Ar trebui rareori să adăugați mai mult decât un litru de ulei. Dacă faceți acest lucru, pot exista probleme mai serioase la redare în motor și ar trebui să verificați din nou uleiul într-o săptămână pentru a verifica dacă se scurge. În caz contrar, motorul dvs. ar trebui să fie bun pentru a alerga. Amintiți-vă să vă schimbați uleiul când este murdar sau după 5.000 de mile.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Ulei
    • Pâlnie
    • Șervețel, cârpă, țesut sau prosop (pentru a șterge dipstick)

    sfaturi

    Efectuați o căutare pe Internet pentru mașina dvs., model și an, dacă nu știți ce tip de ulei ar trebui să adăugați.

    Avertizări

    Păstrați orice flăcări deschise de la motor pe măsură ce lucrați.
  • Fiți precauți când lucrați la mașină în timp ce motorul este fierbinte.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar