Cum să vă îngrijiți pisica după sterilizare sau spargere

Intervențiile chirurgicale spay și neaute sunt operațiuni de rutină, dar sunt încă intervenții chirurgicale. Dacă sunteți îngrijorat de modul de îngrijire a pisicii dvs. după ce a fost spayed (pisici de sex feminin) sau neatered (pisici masculi), ai ajuns la locul potrivit. Există mai multe lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta pisica să se recupereze de la funcționarea sa și să se întoarcă la sinele său fericit și fericit felinar.

Pași

Partea 1 din 3:
Crearea unui spațiu de recuperare sigură
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru pisica dvs. după sterilizare sau spaying Pasul 1
1. Oferiți un spațiu liniștit și confortabil pentru pisica dvs. Pisica ta se va simți probabil greață și ieșită de fel pentru primele 18-24 de ore după anestezie. Poate fi, de asemenea, mai probabil să se răstoarne la oameni și la alte animale, oferind un spațiu liniștit, izolat, în care pisica dvs. se poate odihni este foarte importantă.
  • Asigurați-vă că puteți vedea în continuare pisica dvs. din locul de odihnă. Blocați toate spoturile sau punctele de ascundere periculoase pe care nu le puteți accesa cu ușurință.
  • Păstrați copiii și alte animale de companie departe de pisică. Pisica ta trebuie sa se odihneasca si sa se recupereze, si acest lucru este mai greu de a face daca este in mod constant întreruptă sau deranjat de altii.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisica dvs. după sterilizare sau spargere Pasul 2
    2. Păstrați pisica confortabilă. Asigurați-vă că pisica dvs. are un loc confortabil de a dormi. Dacă pisica dvs. nu are un pat obișnuit, încercați să cătușeți o cutie cu o pernă moale sau o pătură.
  • Dacă puteți, puneți patul pisicii într-o zonă cu podele de țiglă sau lemn. Pisicile se bucură de răcirea abdomenilor, întinzându-se pe podele răcoroase, solide, iar acest lucru poate ajuta la calmarea sitului chirurgical.
  • Dacă este posibil, încercați să păstrați patul scăzut și să le împiedicați să trebuiască să sari un întreg.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisica dvs. după sterilizare sau spargere Pasul 3
    3. Păstrați luminile scăzute. Pisicile care au avut anestezie sunt de obicei sensibile la lumină. Diminuează luminile din zona de odihnă a pisicii dvs. sau le opriți.
  • Dacă aceasta nu este o opțiune, oferiți ceva de genul unui pat de cupru care oferă o scăpare din lumină.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisica dvs. după sterilarea sau spionajul 4
    4. Furnizați o cutie de gunoi curată și alimente ușor accesibile și apă. Pentru a vindeca după intervenția chirurgicală, pisicile nu ar trebui să sară, să urce scări sau să se exercite pentru a ajunge la necesități.
  • Nu utilizați așternut regulat de pisici timp de cel puțin o săptămână după operație. Poate intra în incizii chirurgicale și poate provoca o infecție, în special în pisicile masculine. Folosiți hârtie sau ziarul mărunțit, "Știrile de ieri" (făcute cu hârtie mărunțită) sau orez de grâu neplăcut în caseta de gunoi.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisica ta după smeritare sau spargere Pasul 5
    5. Păstrați pisica în interior. Nu permiteți pisicii în aer liber timp de cel puțin două săptămâni după intervenția chirurgicală. Acest lucru va ajuta site-ul chirurgical să rămână curat, uscat și fără infecție.
  • Partea 2 din 3:
    Tratarea pisicii dvs. după operație
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru pisica dvs. după sterilarea sau spionajul 6
    1. Inspectați zona de incizie a pisicii dvs. Privind la incizia pisicii tale vă poate ajuta să obțineți o idee despre cum arată și vă va ajuta să monitorizați progresul său. Dacă este posibil, adresați-vă medicului veterinar să vă arate incizia înainte să vă luați casa de pisică. Poate doriți să faceți o fotografie a site-ului în prima zi pentru un punct de referință.
    • Pisicile feminine și pisicile de sex masculin cu testicule nedorite vor avea incizii pe burtă. Cele mai multe pisici masculine vor avea două incizii mici pe zona de scrot (sub coadă).
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisica dvs. după sterilizare sau spargere Pasul 7
    2. Utilizați un guler "Elizabethan". Veterinarul dvs. poate oferi acest guler sau puteți achiziționa unul la magazinul dvs. local de animale de companie. Acest tip de guler se extinde peste fața pisicii dvs., astfel încât să nu poată deranja zona inciziei.
  • Aceste gulere pot fi, de asemenea, numite gulere "protectoare", "e-colare" sau "cone" gulere.
  • Pisica dvs. poate sau nu are nevoie de acest lucru în funcție de comportament. Încercați să mergeți cu / fără ea, dar asigurați-vă că vă uitați la pisica. Dacă încep să sapă excesiv la rana pusă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisica dvs. după sterilarea sau spionajul 8
    3. Oferiți alimente de pisică și apă. Puteți oferi pisicii dvs. un pic de apă într-un vas de mică adâncime (sau un cub de gheață) de îndată ce ajungeți acasă de la veterinar. Veterinarul dvs. vă va da, probabil, instrucțiuni de hrănire și ar trebui să urmați pe aceștia. Dacă nu ați primit instrucțiuni, luați în considerare următoarele:
  • Dacă pisica dvs. pare a fi alertă și receptivă, puteți oferi pisicii dvs. aproximativ un sfert din porțiunea normală de alimente la aproximativ 2-4 ore după ce ajungeți acasă de la intervenția chirurgicală. Nu forțați pisica să mănânce sau să bea, totuși.
  • Dacă pisica dvs. este capabilă să mănânce, dați-o altă masă mică în 3-6 ore. Repetați acest lucru până când pisica a mâncat o porțiune completă de alimente, apoi reluați programul de hrănire normal al pisicii.
  • Dacă pisica ta este mai mică de 16 săptămâni, hrăniți-vă pisica o masă mică (aproximativ jumătate din suma normală) de îndată ce o primiți acasă și stabiliți după operație.
  • Dacă pisoiul dvs. nu va mânca după întoarcerea acasă, puteți încerca să puneți o cantitate mică de arțar sau de sirop de porumb pe o minge de bumbac sau la vârful Q și să-l frecați pe gingiile pisicilor.
  • Nu oferiți pisicii dvs. nici o "specială" alimente, tratează sau hrană junk după o intervenție chirurgicală. Stomacul pisicii tale se poate simți supărat, așa că păstrați dieta pisicii dvs. cât mai regulată posibil. Nu oferi pisicilor tale pisicile nu pot digera.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisica dvs. după sterilizare sau spargere Pasul 9
    4. Lăsați-vă pisica. Nu încercați să vă alăturați sau să jucați cu pisica imediat după operație. În timp ce acest lucru se poate simți liniștit pentru dvs., poate să vă păstrați pisica să se simtă în siguranță și să se odihnească.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisica ta după neutering sau spaying Pasul 10
    5. Evitați să vă ridicați pisica decât dacă este absolut necesar. Puteți rupe cu ușurință incizia chirurgicală a pisicii dvs. dacă vă ridicați sau mutați pisica prea mult. Pentru pisici masculine, evitați să puneți presiune asupra scrotului (sub coadă). Pentru pisicile feminine (și pisicile de sex masculin care au avut o intervenție chirurgicală pentru testicule nedorite), evitați să punem presiune asupra abdomenului.
  • Dacă trebuie să vă ridicați pisica, încercați această abordare: Cupa capătul spate al pisicii dvs. cu o mână și utilizați cealaltă mână pentru a vă susține pieptul pisicii chiar sub picioarele din față. Ridicați ușor corpul pisicii.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisica dvs. după sterilarea sau spionajul 11
    6. Restricționați mișcarea pisicii dvs. Pentru săptămâna viitoare după intervenția chirurgicală, asigurați-vă că pisica dvs. nu sară în jur, să joace sau să se miște prea mult. Acest lucru poate irita sau provoca infecția la locul chirurgical.
  • Îndepărtați copacii de pisici, percepe și alte mobilier pe care pisica dvs. se poate bucura de sărituri.
  • Păstrați pisica într-o cameră mică, cum ar fi spălarea sau baia, sau într-o canisa sau cutia când nu sunteți în stare să o supravegheați.
  • Luați în considerare purtarea pisicii în sus și pe orice scări. Pisica este puțin probabil să dăuneze site-ului de incizie sau de operare prin ridicarea în sus și jos, dar aceasta este o precauție sensibilă.
  • Să înțeleagă că pisicile care sunt în primejdie - cum ar fi cei care au avut chirurgie - pot încerca să scape. Fiți foarte vigilenți în supravegherea pisicii dvs., mai ales pentru primele 24-48 de ore după intervenția chirurgicală.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisica ta după smeritare sau de spionaj Pasul 12
    7. Evitați îmbăierea pisicii. Nu vă scăldați pisica timp de 10-14 zile după operație. Acest lucru poate provoca iritarea sau infecția la locul chirurgical.
  • Dacă este necesar, curățați în jurul inciziei chirurgicale cu o cârpă ușor umedă (fără săpun), dar nu obțineți zona de incizie reală umedă. Do nu curățați zona chirurgicală.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisica dvs. după sterilarea sau spionajul 13
    8. Dați medicamente de durere numai Așa cum este indicat de medicul veterinar. VET-ul dvs. vă poate trimite acasă cu medicamente pe bază de prescripție medicală pentru pisica dvs. Dacă da, asigurați-vă că dați acest medicament conform instrucțiunilor, chiar dacă nu observați că pisica voastră este în durere. Pisicile sunt foarte bune la ascunderea durerii și pot suferi chiar dacă nu o arată. Nu dați pisicii dvs. orice medicament care nu a fost prescris în mod specific de medicul veterinar.
  • Medicamente umane și chiar medicamente destinate alte animale, cum ar fi câinii, pot ucide pisicile! Nu oferiți pisicilor dvs. nici un medicament, chiar și medicamentelor contrare, că veterinarul dvs. nu a verificat ca fiind potrivit pentru pisica dvs. Chiar și medicamentele, cum ar fi Tylenol, pot fi fatale pentru pisici.
  • Nu aplicați niciun produs la locul chirurgical, inclusiv antibiotice sau creme de dezinfectare, cu excepția cazului în care medicul dvs. veterinar le-a aprobat pentru pisica dvs.
  • Partea 3 din 3:
    Monitorizarea pisicii tale
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru pisica ta după smeritare sau spargere Pasul 14
    1. Urmăriți vărsături. Dacă vărsările de pisică după ce ați mâncat noaptea, aduceți-o acasă de la intervenția chirurgicală, scoateți alimentele. Încercați să vă hrăniți o cantitate mică de alimente din nou în dimineața următoare. Dacă se varsă din nou pisica sau dacă are diaree, sunați-vă medicul veterinar.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisica dvs. după sterilizare sau spargere Pasul 15
    2. Verificați site-ul inciziei în fiecare dimineață și noapte. Timp de 7-10 zile după intervenția chirurgicală, verificați site-ul inciziei pisicii în fiecare dimineață și noapte. Comparați aspectul său la site-ul inciziei în prima zi după operație pentru a judeca modul în care pisica ta vindecă. Sunați-vă medicul veterinar dacă observați oricare dintre următoarele:
  • Roşeaţă. Incizia poate fi inițial roz sau roșu deschis în jurul marginilor. Această roșeață ar trebui să se estompeze cu timpul. Dacă se intensifică sau incizia apare în orice moment întuneric roșu, acesta ar putea fi un semn al unei infecții în curs de dezvoltare.
  • Vânătăi. Unele vânătăi ușoare care merg de la roșu la purpuriu, deoarece vindecările sunt normale. Dacă vânătăi se răspândește, devine, mai rău sau este severă sau dacă apare o vânătăi noi, totuși, ar trebui să căutați imediat îngrijiri de urmărire.
  • Umflătură. Unele umflături în jurul site-ului inciziei este o parte normală a vindecării, dar dacă umflarea persistă sau se înrăutățește, ar trebui să vă numiți medicul veterinar.
  • Descărcarea de gestiune. Puteți vedea o cantitate foarte mică de descărcare roșie ușoară în jurul inciziei când vă aduceți casa de pisică. Acest lucru poate fi normal, dar dacă descărcarea persistă mai mult de o zi, cantitatea de descărcare crește, descărcarea este sângeroasă sau descărcarea este verde, galben, alb sau mirositor murdar, pisica dvs. are nevoie de atenție veterinară.
  • Separarea marginilor plăgilor. Într-o pisică masculină, inciziile scrote vor fi deschise, dar ar trebui să fie mici și ar trebui să se închidă rapid. O pisică de sex feminin sau un bărbat care avea o intervenție chirurgicală abdominală sau nu poate avea cusături vizibile. Dacă pisica are cusături vizibile, acestea ar trebui să rămână intacte. Dacă pisica nu are cusături vizibile, marginile plăgilor ar trebui să rămână închise. Dacă încep să separe sau să observați ceva, inclusiv materialul suturii, proeminenți de la rană, luați pisica la medicul veterinar imediat.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisica dvs. după sterilizare sau spargere Pasul 16
    3. Verificați gingiile pisicilor. Gingiile pisicii tale ar trebui să fie de culoare roz de culoare roșie. Când apăsați ușor pe gingie și apoi lăsați-vă, culoarea ar trebui să se întoarcă rapid în zonă. Dacă gingiile pisicii tale sunt palide sau nu se întorc la culoarea lor normală când sunt apăsate, sunați-vă VET.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisica dvs. după sterilarea sau spargând pasul 17
    4. Căutați semne de durere. Pisicile nu afișează întotdeauna durerea cum fac oamenii (sau chiar câinii). Fi în căutarea semnelor de disconfort în pisica ta. Dacă vedeți semne de durere, pisica dvs. are nevoie de ajutor și ar trebui să vă apelați. Semnele comune de durere postoperatorie la pisici includ:
  • Persistentă ascunzând sau încearcă să scape
  • Depresie sau letargie
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Postura cu mâna
  • Tensionați mușchii abdominali
  • Mârâind
  • Hissing
  • Anxietate sau skittism
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisica dvs. după sterilizare sau spargere Pasul 18
    5. Urmăriți alte semne de avertizare. Asigurați-vă că pisica dvs. se recuperează prin menținerea unui ochi asupra comportamentului său. Orice lucru care nu pare "normal" ar trebui să dispară în 24 de ore de la intervenția chirurgicală. Dacă observați un comportament neobișnuit sau simptome în pisica dvs., apelați imediat medicul veterinar. Următoarele sunt semne de vizionat pentru:
  • Letargie pentru mai mult de 24 de ore după intervenția chirurgicală
  • Diaree
  • Vărsături după prima noapte
  • Febră sau frisoane
  • Reducerea apetitului pentru mai mult de 24-48 de ore după intervenția chirurgicală
  • Eșecul de a mânca nimic după 24 de ore (pentru pisici adulți) sau 12 ore (pentru pisoi)
  • Urinare dificilă sau dureroasă
  • Nu defecând mai mult de 24-48 de ore după intervenția chirurgicală
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisica ta după sterilizare sau spaying Pasul 19
    6. Contactați un veterinar de urgență. În cele mai multe cazuri, contactarea medicului veterinar normal când sunteți în cauză va fi suficient pentru a vă ajuta să vă recuperați pisica. Cu toate acestea, în anumite cazuri, ar trebui să căutați îngrijirea de urgență pentru pisica dvs. Apelați un medic veterinar de urgență sau un spital de animale dacă observați oricare dintre următoarele în pisica dvs .:
  • Inconştienţă
  • Lipsă de răspuns
  • Respiratie dificila
  • Semne de durere extremă
  • Starea mentală modificată (pisica nu pare să vă recunoască împrejurimile sau se comportă foarte neobișnuit)
  • Abdomenul a dispărut
  • Sângerare
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisica dvs. după sterilizare sau spargere Pasul 20
    7. Păstrați orice întâlnire de urmărire. Pisica ta nu poate avea suturi de piele (cusături vizibile). Cu toate acestea, dacă pisica dvs. are suturi, veterinarul dvs. va trebui să le elimine în 10-14 zile după operație.
  • Chiar dacă pisica ta nu are suturi, păstrați numiri de urmărire pe care medicul dumneavoastră veterinar a recomandat.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Păstrați pisica departe de copiii mici pentru prima zi.
  • Utilizați NEWSPRINT OR "Fără praf" pisică pentru curățare ușoară.
  • Păstrați pisicile de sex masculin netered de la femelele neatimate timp de cel puțin 30 de zile după intervenția chirurgicală. Pisicile de sex masculin pot impregna pisicile de sex feminin timp de până la 30 de zile după ce au fost sterilizate.
  • Avertizări

    Dacă simțiți că ceva este în neregulă cu pisica dvs., apelați-vă la veterinar cât mai curând posibil.
  • Nu lăsați pisica dvs. să iasă în afara timp de cel puțin 7-10 zile, deoarece ar putea dăuna inciziei chirurgicale.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar