Cum să se ocupe de petele chel

Mulți oameni trebuie să se ocupe de pete chele și să subțieze părul zilnic. Există mai multe produse disponibile acum ca niciodată când vine vorba de manipularea acestei probleme, dar există și modalități mai simple de a vă trata petele chel. Puteți cumpăra diferite produse de îngrijire a părului pentru a vă vadiza părul, vizitați un medic pentru o rețetă sau un transplant de păr sau să schimbați unele părți ale stilului dvs. de viață pentru a vă ajuta părul să rămână sănătos. Din fericire, aveți o mulțime de opțiuni de a alege de la care este vorba de a face față petelor chel!

Pași

Metoda 1 din 3:
Degomodificarea petelor baldale
  1. Imagine intitulată Deal cu pete chel 1
1. Cumpărați pulbere volumizantă pentru a curăța uleiul și reziduul construit. Multe geluri, pomade și ceară cântăresc părul și fac dificil să vă arătați cel mai bine. Pulberile volumizante fac părul să pară mai plin și mai proaspăt, curățând, de asemenea, scalpul de uleiuri nedorite și de reziduuri. Aceste pulberi pot fi găsite la magazinul local de droguri sau de frumusețe. Pur și simplu stropiți o cantitate mică de pulbere pe părul dvs. și folosiți degetele pentru a le distribui uniform. Pulberea nu trebuie să fie periat din păr și poate fi ușor spălată cu șampon.
  • De asemenea, puteți pune pulberea pe palme sau degete și să o aplicați direct în părțile părului pe care doriți să le îmbunătățiți.
  • În timp ce priviți în pulbere volumizantă, luați în considerare cumpărarea unui nou balsam pentru a vă potrivi profilului de păr. Există anumite produse pentru anumite tipuri de păr.
  • Imagine intitulată Deal cu Pasul 2 Bald Pasul 2
    2
    Utilizați un uscător de suflare pentru a face ca locul dvs. chel să fie mai puțin vizibil. Uscarea cu aer și uscarea prosopului nu funcționează aproape, precum și uscarea prin suflare, care vă oferă volumul părului prin ridicarea și separarea firelor. Acest lucru dă aspectul că părul tău este mai gros decât este de fapt.
  • Aerianul de uscare determină ca firele de păr să cadă drept și, prin urmare, nu face o treabă excelentă de acoperire a petelor chel.
  • Avertizare: Uscarea prosopului la păr și poate provoca, de fapt, fire de păr să cadă de pe cap.

  • Imagine intitulată Deal cu locurile chel Pasul 3
    3. Ia o tunsoare pentru a decola parul aproape de cap. O tunsoare bună poate face minuni pentru aspectul și încrederea. Aveți frizerul dvs. să vă cultivă părul cât mai aproape de cap posibil. Noul aspect poate ține ochii departe de orice parte a capului în care părul ar putea fi subțierea.
  • Asigurați-vă că vă spuneți frizerului că doriți în mod specific locul dvs. chel acoperit înainte de a începe să vă taie părul.
  • Adresați-vă frizerului dacă pot adăuga culori sau vopsea pe părul și scalpul. Nu numai că părul tău strălucește, dar scalpul tău nu va arăta la fel de mult.}}
  • Metoda 2 din 3:
    Tratarea chelității medicale
    1. Imagine intitulată Deal cu pete chel Pasul 4
    1. Obțineți o rețetă pentru finasteridă pentru a reduce pierderea părului. Du-te la medicul tău pentru a vedea dacă finasterida este potrivită pentru tine. Este o pastilă pe care o luați zilnic pentru a încetini pierderea părului și, potențial, să crească părul nou. Va trebui să luați această pastilă o dată pe zi pentru a profita de beneficiile. Acest tratament ar putea să nu funcționeze, de asemenea, pentru bărbați cu vârsta peste 60 de ani.
    • Un alt nume pentru această pastilă este propecia.
    • Alte medicamente pentru bărbați includ dutasterida. Pentru femei, tratamentul poate include spironolactonă.

    Avertizare: Există unele efecte secundare rare pentru a lua finasteridă, inclusiv unitatea sexuală diminuată și funcția sexuală. Femeile care sunt sau ar putea fi însărcinate nu ar trebui să atingă comprimate zdrobite sau rupte.

  • Imagine intitulată Deal cu pete chel Pasul 5
    2. Obțineți un transplant de păr pentru a vă restabili părul. În timpul acestei proceduri, un chirurg îndepărtează patch-uri mici de piele cu mai multe fire de păr din partea sau spatele scalpului. Acea persoană implantează părul un folicul la un moment dat la secțiunile chele ale scalpului tău. Aceasta se numește "metoda benzii". S-ar putea să aveți nevoie de mai multe intervenții chirurgicale pentru a obține efectul dorit.
  • Aceste proceduri sunt scumpe și pot fi foarte dureroase. Unele riscuri pentru chirurgia transplantului de păr includ cicatrici și sângerări.
  • Imagine intitulată Deal cu locuri chel Pasul 6
    3. Încercați o fâ pentru un alt tip de transplant de păr. Într-o fâ, care reprezintă extragerea unității foliculare, medicii recoltează fiecare grefe de păr câte unul câte unul cu un instrument de pumn. Un instrument de pumn are o margine ascuțită care se taie în piele și îndepărtează foliculii de păr prin baza lor. Extracțiile FUE pot implica părul pe stomac, piept sau înapoi dacă nu aveți prea multă păr pe cap.
  • Este nevoie de mai puțin timp pentru o fâre pentru a vindeca decât un transplant al metodei benzii. Fue se vindecă în decurs de 3-5 zile, în timp ce metoda benzii durează aproximativ 10 zile pentru a vindeca pe deplin.
  • Metoda 3 din 3:
    Minimizarea chelnerii prin modificări ale stilului de viață
    1. Imagine intitulată Deal cu pete chel Pasul 7
    1. Evitați stresul pentru a vă menține părul intact. Există câteva modalități diferite că stresul poate duce la pierderea părului. Unul se numește Alopecia Areata, unde stresul sever poate duce la sistemul dvs. imunitar care atacă foliculii de păr. Altul este Trichotillomania, care apare atunci când o persoană stresată simte nevoia de a-și trage părul tot timpul. O a treia condiție este efluvuiul Telogen, care se întâmplă atunci când stresul împinge un număr mare de fire de păr într-un loc de odihnă și acele fire de păr se încadrează atunci când pieptenești sau spălați părul.
    • Dacă vă controlați stresul sub control, părul dvs. ar putea crește înapoi.

    Modalități de reducere a stresului:

    Ia 7-8 ore de somn în fiecare noapte
    Mananca 3 mese sanatoase pe zi
    Exercitați în mod regulat și faceți yoga
    Relaxați-vă cât de des vă puteți

  • Imagine intitulată Deal cu pete chel 8
    2. Mănâncă alimente bogate în proteine ​​pentru a vă face părul mai gros și mai strălucitor. Alimentația nutritivă este o modalitate bună de a vă menține părul rămas sănătos și luxuriante. Ouăle, migdalele și ovăzul sunt printre alimentele ambalate cu proteine, care sunt sănătoși, de asemenea. Alte alimente umplute cu proteine ​​includ brânză de cabana, iaurt grecesc și broccoli.
  • Calculați alocația dietetică recomandată pentru proteine ​​prin înmulțirea greutății în kilograme cu 0.36 pentru a găsi numărul de uncii de proteine ​​să mănânce. De exemplu, o persoană care cântărește 140 de kilograme (64 kg) ar trebui să mănânce 1.9 uncii (54 g) de proteine ​​pe zi.
  • Imagine intitulată Deal cu pete chel Pasul 9
    3. Consumați alimente cu o mulțime de vitamina B pentru a vă ajuta părul să rămână sănătos. Sari peste vitaminele B poate întrerupe formarea celulelor părului și a creșterii părului. Mâncați o mulțime de pui, pește, ouă sau carne de porc pentru a obține partea ta de vitamina b. Cantitatea zilnică recomandată de vitamina B este de 2.4 micrograme.
  • Schimbarea obiceiurilor alimentare nu va aduce în mod magic părul înapoi, dar părul pe care îl aveți încă va rămâne sănătos pentru o lungă perioadă de timp dacă mâncați bine.
  • Bacsis: Dacă sunteți un vegetarian sau vegan, verdele de frunze ca spanacul sunt de asemenea afectați de vitamina B și vă poate ajuta cu sănătatea părului.

  • Imagine intitulată Deal cu pete chel Pasul 10
    4. Opriți fumatul de țigări pentru a evita să vă deteriorați părul. Fumatul poate fi sigur că părul se strânge și le restricționează să obțină hrana de care au nevoie. Toxinele din țigări afectează ADN-ul foliculilor de păr și accelerează pierderea părului. Fumatul țigărilor vă pot provoca, de asemenea, părul să fie gri prematur.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar