Cum să obțineți tumori grase în câini

Tumorile grase, cunoscute ca lipoame, sunt comune în câinii de vârstă mijlocie și mai în vârstă. Ele sunt frecvent benigne, adică să crească încet și să nu invadeze țesuturile din apropiere sau să se răspândească în întregul corp. Cele mai multe tumori grase sunt doar probleme cosmetice și nu trebuie să fie eliminate. Cu toate acestea, unele tumori grase pot provoca probleme reale de sănătate, făcând o îndepărtare chirurgicală necesară. Dacă câinele dvs. are o tumoare grasă care necesită îndepărtarea, scoateți tumora după veterinarul dvs. și aveți grijă de câinele dvs. după operație.

Pași

Partea 1 din 2:
Primirea îngrijirii veterinare
  1. Imaginea intitulată Obține tumori grase eliminate la câinii Pasul 1
1. Determinați dacă este necesară îndepărtarea tumorii. Pentru a diagnostica o tumoare grasă la câinele dvs., veterinarul dvs. va folosi un ac și o seringă mică pentru a elimina o probă din tumoare și va fi analizată sub un microscop. După diagnosticare, dvs. și veterinarul dvs. va trebui să decideți dacă tumora trebuie eliminată. De obicei, o tumoare grasă poate fi lăsată singură. Mai jos sunt câteva motive pentru care o tumoare grasă ar trebui eliminată:
  • Tumora crește rapid sau cresc din nou după o perioadă de creștere
  • Tumora a schimbat aspectul (neted la Lumpy) sau textura (moale la greu)
  • Funcțiile corpului sunt afectate de dimensiunea și locația tumorii (dificultate de mers pe jos, respirație sau înghițire) sau provocând dureri (de la presiune asupra nervilor)
  • Locația tumorii (Paw, Armpit, coapsa) face ca îndepărtarea să fie dificilă, deoarece nu poate fi suficientă piele pentru a închide rana chirurgicală
  • Câinele se deranjează tumora (mușcătura, zgârierea), potențial cauzând leziuni ale pielii și infecții
  • Imaginea intitulată Obține tumori grase eliminate la câinii Pasul 2
    2. Discutați despre îndepărtarea tumorii chirurgicale cu VET dvs. Frecvent, îndepărtarea chirurgicală a unei tumori grase este o procedură simplă. Este puțin probabil ca medicul veterinar să întâlnească probleme când va elimina tumora. Înainte de operație, veterinarul dvs. va lua o probă de sânge pentru a vă asigura că câinele dvs. este suficient de sănătos pentru intervenții chirurgicale. Mai jos sunt câteva întrebări pe care le puteți cere medicului dumneavoastră despre procedură:
  • Despre cât va dura intervenția chirurgicală?
  • Va fi cineva să mă contacteze după ce operația sa terminat sau dacă există probleme în timpul intervenției chirurgicale?
  • Pot să-mi iau câinele în aceeași zi de intervenție chirurgicală?
  • Ce îngrijire este necesară după operație?
  • Trebuie să ne întoarcem să luăm suturile sau capsele îndepărtate? Dacă da, când?
  • Există restricții de exerciții (e.G. Cage Restul, LEASH WALKS NUMAI, FĂRĂ ÎNCEPUT)?
  • Imaginea intitulată Obține tumori grase eliminate la câinii Pasul 3
    3. Pregătiți-vă câinele pentru chirurgie. Dacă tu și medicul veterinar decide cu privire la eliminarea chirurgicală, va trebui să vă pregătiți câinele pentru chirurgie. Nu mai hrăniți câinele cu 12 ore înainte de intervenție chirurgicală. De asemenea, nu permiteți câinelui să bea apă timp de opt ore înainte de intervenție chirurgicală. Câinele dvs. ar trebui să aibă un stomac gol pentru a preveni vărsăturile în timpul intervenției chirurgicale.
  • În cazul în care voi vom varia în timpul intervenției chirurgicale, voma ar putea intra în plămâni și poate provoca o afecțiune gravă numită pneumonie de aspirație. Pneumonia de aspirație necesită tratament veterinar.
  • Înainte de operație, asigurați-vă că VET dvs. este conștient de toate medicamentele pe care le ia câinele dvs.
  • Dacă câinele dvs. are o afecțiune medicală, adresați-vă medicului veterinar despre orice preparate speciale pre-chirurgicale, mai ales dacă câinele dvs. are diabet și ia insulină.
  • Veterinarul dvs. vă va oferi alte instrucțiuni de pre-chirurgie, cum ar fi atunci când doriți să vă dați medicamente vitale de câine (medicamente ale bolilor de inimă, insulină) și la ce oră pentru a vă aduce câinele în intervenție chirurgicală.
  • Urmați toate instrucțiunile pentru a vă asigura că câinele este pregătit pentru chirurgie.
  • Dacă medicul veterinar nu vă oferă nici o orientare pentru pregătirea câinelui dvs. pentru operație, luați-o asupra dvs. pentru a vă întreba.
  • Imaginea intitulată Obține tumori grase eliminate la câinii Pasul 4
    4. VET VET scoateți chirurgical tumora grasă. Tumorile grase sunt de obicei situate între piele și mușchiul subiacent, făcând îndepărtarea chirurgicală ușoară. Dacă tumora grasă este mare, poate exista un spațiu gol mare în care tumoarea a fost aceea de a fi. Pentru a preveni umplerea acestui spațiu cu fluid și provocând probleme post-chirurgicale, veterinarul dvs. poate plasa o scurgere chirurgicală în acel spațiu.
  • Scurgerile chirurgicale sunt de obicei lăsate în trei până la cinci zile.
  • Se așteaptă ca câinele să aibă suturi (fie sub piele, fie pe piele) sau capse care închid incizia. Uneori se utilizează o învelire de presiune sau un bandaj pentru a împiedica acumularea fluidului în spațiul în care a fost îndepărtată tumora.
  • Partea 2 din 2:
    Îngrijirea câinelui dvs. după îndepărtarea tumorii
    1. Imaginea intitulată Obține tumori grase eliminate la câinii Pasul 5
    1. Plasați un guler Elizabethan pe câinele dvs. Este foarte important! Câinele dvs. va dori probabil să lingă sau să mestece la incizia chirurgicală. Cu toate acestea, acest lucru ar putea întârzia vindecarea și, eventual, infectează rana. Un guler Elizabethan, cunoscut în mod obișnuit ca un guler E, va împiedica ca câinele să ajungă la incizie. Câinele dvs. va trebui să poarte e-gulerul până când este timpul pentru o vizită de urmărire cu VET dvs.
    • Cele mai multe e-gulere sunt plastice și în formă de capotă. Altele sunt tesatura si nu sunt modelate ca o capota. Veterinarul dvs. va plasa probabil e-gulerul pe câinele dvs. la scurt timp după operație.
    • E-gulerele pot fi ciudate pentru câini. Dacă câinele dvs. are probleme cu mâncarea cu gulerul E, luați în considerare luați-o în timpul mesei de câine. Asigurați-vă că vă uitați la câinele dvs. pentru a vă asigura că nu încep lins rana.
    • E-gulerele de plastic pot fi murdare, de asemenea, în timp. Dacă câinele dvs. are un guler de plastic, ștergeți-l în interiorul ei cu o cârpă umedă când se murdărește.
  • Imaginea intitulată Obține tumori grase eliminate la câinii Pasul 6
    2. Verificați site-ul inciziei. Este normal pentru o incizie chirurgicală să arate un pic roșu pentru câteva zile după operație. Când examinați incizia, asigurați-vă că este curat și că marginile sale se ating reciproc. Dacă site-ul inciziei este extrem de umflat sau este sângerări continuu, contactați medicul veterinar.
  • Examinați site-ul inciziei cel puțin o dată pe zi.
  • Altele decât umflarea sau sângerarea, verificați evacuarea verde sau galbenă provenind de pe site-ul inciziei. Descărcarea verde sau galbenă indică infecția.Roșeață și căldură în jurul site-ului inciziei pot indica, de asemenea, infecții.
  • Imaginea intitulată Obține tumori grase eliminate la câinii Pasul 7
    3. Curățați scurgerea. Dacă VET-ul dvs. a introdus o scurgere chirurgicală, este posibil să fie nevoie să o curățați acasă pentru ao păstra de la înfundare. Dacă medicul veterinar vă sfătuiește să curățați scurgerea, faceți acest lucru de două ori pe zi. Utilizați o cârpă umedă pentru a curăța ușor scurgerea cu apă caldă și ușor sărată (nu săpun).
  • Uneori, lichidul care se scurge din incizie poate irita pielea din jurul scurgerii. Curățați ușor pielea din jurul scurgerii cu apă caldă, cu săpun și o cârpă umedă.
  • VET-ul dvs. vă poate spune să examinați scurgerea fără ao curăța.
  • Imaginea intitulată Obține tumori grase eliminate la câinii Pasul 8
    4. Administrați medicamentele de durere așa cum sunt prescrise. După intervenția chirurgicală, câinele dvs. va fi probabil într-o anumită durere. VET dvs. va prescrie medicamente de câteva zile de durere pentru câinele dvs. Medicamentul va fi fie în formă de pilule, fie în formă lichidă.
  • Dacă trebuie să-ți dai câinele a pilula, Încercați să ascundeți pilula într-un tratament gustos.
  • Pentru medicamente pentru durere lichidă, veterinarul dvs. poate fie să completeze seringile, fie să prescrie suma pe care ar trebui să o trageți în seringi.
  • Așezați seringă umplută cu medicamente într-una din colțurile gurii câinelui tău. Odată ce gura câinelui se deschide, goliți ușor conținutul în gura câinelui dvs., permițându-vă câinelui să înghită medicamentul.
  • Dacă câinele dvs. nu va lua medicamentul sau dacă credeți că medicamentul vă face ca câinele să fie bolnav (vărsături, nu mâncați, diaree), opriți-l la câinele dvs. și apelați medicul veterinar pentru sfaturi.
  • Imaginea intitulată Obține tumori grase eliminate la câinii Pasul 9
    5. Urmați instrucțiunile VET. Cu atenție, urmând instrucțiunile de îngrijire la domiciliu ale veterinarului vă vor ajuta câinele să facă o recuperare completă a intervenției chirurgicale. Dacă nu sunteți sigur de oricare dintre instrucțiuni, cum ar fi curățarea în jurul inciziei sau administrarea medicamentelor durerii, cereți-vă medicului dumneavoastră să vă arate tehnica potrivită.
  • Imaginea intitulată Obține tumori grase eliminate la câinii Pasul 10
    6. Luați câinele înapoi la veterinar. O întâlnire de urmărire după operație va permite medicului veterinar să elimine suturile (și scurgerea chirurgicală, dacă este necesar) și să examinați îndeaproape situsul chirurgical. Dacă observați probleme cu incizia sau scurgerea, nu așteptați până când întâlnirea programată de urmărire - luați câinele la veterinar cât mai curând posibil.
  • În timpul vizitei de urmărire, luați în considerare punerea acestor întrebări: Tumorile grase vor reveni? Există vreo modalitate de a preveni formarea mai multor tumori grase? Ce ar trebui să fac dacă văd mai multe tumori grase? Câinele meu trebuie să păstreze poartă e-gulerul?
  • sfaturi

    Anumite rase (Doberman Pinchers, Retrieverii la Labrador) sunt predispuși la dezvoltarea de tumori grase. Femelele supraponderale sunt, de asemenea, expuse riscului de tumori grase.
  • Tumorile grase sunt ușor de mutat sub piele. Dacă atingeți partea de tumori grasă a câinelui, probabil că va aluneca puțin cu presiunea degetului.
  • În cele mai multe cazuri de tumori grase, îndepărtarea chirurgicală este un tratament permanent.
  • Nu este neobișnuit ca un câine să aibă mai mult decât tumora grasă la un moment dat. Dacă observați unul, verificați îndeaproape corpul câinelui pentru alții.
  • Liposucția este o altă modalitate de a elimina tumorile grase la câini. Este mai puțin invazivă decât intervenția chirurgicală și funcționează bine pentru tumorile grase mai mici de 6 inci (15 centimetri) în diametru.
  • Avertizări

    Rareori, tumorile grase sunt maligne, adică invadează țesuturile din apropiere. Tumorile maligne sunt numite liposarcomas și sunt foarte dificil de îndepărtat complet. Ei sunt, de asemenea, probabil să se întoarcă după eliminare.
  • Deși majoritatea tumorilor grase sunt benigne, nu le ignorați. Lăsat netratate, au devenit foarte mari și, în funcție de locația lor, afectează capacitatea câinelui de a merge, respira sau de a înghiți.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar