Cum să diagnosticați și să tratați sindromul rămășiței ovariene la pisici

Sindromul rămășiței ovariene (ORS) poate apărea atunci când țesutul ovarian este lăsat în urmă de o operație anterioară de eliminare a ovarului. Pentru a diagnostica și a trata ORS, începeți prin vizionarea semnelor că pisica dvs. de sex feminin intră în căldură, cum ar fi neliniștea, precum și afecțiunea crescută și vocalizarea. Faceți o întâlnire cu VET pentru a trece peste simptomele clinice și comportamentale. Dacă pisica dvs. este diagnosticată cu ORS, chirurgia poate fi cea mai bună opțiune.

Pași

Metoda 1 din 3:
Recunoașterea semnelor și a simptomelor
  1. Imagine intitulată Diagnosticarea și tratarea sindromului rămășiței ovariene în Piss Pasul 1
1. Monitorizați pisica îndeaproape după operație. Pisicile pot dezvolta ORS după trecerea printr-o ovariohisterectomie (ohe) pentru a-și îndepărta ovarele. Acest lucru se întâmplă atunci când nu toate țesutul ovarian este scos conform planificării. După o intervenție chirurgicală sau orice altă procedură chirurgicală care implică organe reproductive ale pisicii feminine, monitorizează îndeaproape în timpul perioadei de recuperare.
  • Urmăriți-vă dacă pisica dvs. prezintă simptome comportamentale asociate cu căldura, cum ar fi vocalizările puternice, neliniștea sau afișarea unei afecțiuni crescute.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea și tratarea sindromului rămășiței ovariene la Pisica Pasul 2
    2. Simțiți-vă pentru orice extindere a glandei. Puneți mâinile sub pisica voastră și localizați sfarcurile lor. Simțiți ușor în jurul acestor zone pentru a vedea dacă observați orice piele înfundată sau creșteri neobișnuit de ferme. Acesta ar putea fi un semn că glandele pisicii dvs. se extinde, un semn de reproducere care ar putea indica ORS.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea și tratarea sindromului rămășiței ovariene în Pisici Pasul 3
    3. Notați orice comportament de reproducere. Urmăriți pentru a-ți exercita acțiuni în care pisica ta își poziționează corpul pentru a atrage bărbații pentru reproducere. Aceasta include ținându-și coada în sus și pe partea sau făcând mișcări de trecere cu picioarele din spate. Pisica ta poate începe să se rostogolească sau să se prăbușească în moduri neobișnuite.
  • Vocalizările sporite sunt un alt semn al preparatelor de reproducere, care pot indica spre ORS. Deci, dacă pisica ta se mișcă în toate orele de noapte, atunci poate doriți să vorbiți cu veterinarul dvs.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea și tratarea sindromului rămășiței ovariene în Pisici Pasul 4
    4. Urmăriți schimbări agresive comportamentale. Pisicile din mijlocul sezonului de reproducere, iar cei care suferă de ORS, pot începe să acționeze violent prin zgâriere sau îngrijitori de mușcături. Acestea ar putea, de asemenea, să afișeze comportamente agresive minore, cum ar fi marcajul sau mobilierul de gheare. Punctul principal aici este de a urmări schimbări neobișnuite în acțiunile și personalitatea pisicii dvs.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea și tratarea sindromului rămășiței ovariene în Pisici Pasul 5
    5. Rețineți orice pierdere neobișnuită în greutate. Prezența țesutului ovarian rămășiță poate provoca niște pisici să încetinească obiceiurile alimentare, ducând la pierderea bruscă în greutate. Dacă pisica dvs. se recuperează de la o intervenție chirurgicală și ați observat o schimbare a greutății lor, discutați cu medicul veterinar despre modul de a vă deplasa înainte.
  • Fiți conștienți de faptul că pierderea în greutate și nutriția săracă care însoțesc pot provoca, de asemenea, pisica voastră să-și piardă unele din blană.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea și tratarea sindromului rămășiței ovariene la pisicile Pasul 6
    6. Fiți conștienți de faptul că ORS se pot dezvolta încet. Este posibil ca pisica ta să ia luni pentru a arăta orice semne de OR după o intervenție chirurgicală. Din acest motiv, răbdarea și vigilența sunt esențiale la diagnosticarea ORS. În special, pisicile care dezvoltă tumori în asociere cu procedurile OHE pot dura până la zece ani înainte de a fi văzute pentru un tratament suplimentar.
  • Este nevoie de o medie de 17 luni pentru o pisică cu o procedură problematică pentru a arăta semne de ORS.
  • Metoda 2 din 3:
    Diagnosticarea ORS
    1. Imagine intitulată Diagnosticarea și tratarea sindromului rămășiței ovariene în Pisici Pasul 7
    1. Discutați cu veterinarul dvs. De îndată ce observați că pisica dvs. nu se simte 100%, faceți un apel la veterinarul dvs. și obțineți o întâlnire. În timpul vizitei, medicul veterinar va întreba despre comportamentele recente ale pisicii dvs. și poate lua o altă privire la orice note asociate cu operațiile recente. Să fie la fel de cinstit cum puteți și să fiți pregătiți pentru posibilitatea ca VET să ceară să vă mențină pisica peste noapte pentru testare suplimentară.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea și tratarea sindromului rămășiței ovariene în Pisicile Pasul 8
    2. Obțineți un test de citologie vaginală. Aceasta este o modalitate de a spune dacă pisica dvs. este supusă unui ciclu de căldură (sau estrului). VET va lua un eșantion de tampon de bumbac de la vaginul pisicii dvs. și apoi va examina rezultatele sub microscop. Prezența unor celule de reproducere particulare va indica prezența estrogenului în sistemul pisicii dvs., ca urmare a resturilor ovariene.
  • Fiți conștienți de faptul că majoritatea veterinarilor nu vor face un diagnostic al ORS pe baza unui test de citologie vaginală singur. Acesta este, de obicei, doar unul dintre primii pași ai procesului de diagnosticare.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea și tratarea sindromului rămășiței ovariene la pisicile Pasul 9
    3. Sunt de acord cu testarea hormonală. Aceasta implică veterinarul dvs. de desenare a sângelui și apoi căutați niveluri de hormoni de bază. La un nivel mai avansat, veterinarul dvs. poate efectua un test de stimulare hormonală pentru a vedea cum corpul pisicii dvs. răspunde când i se dă un hormon sintetic. O probă de sânge trasă până la o săptămână mai târziu va indica dacă ORS este o posibilitate.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea și tratarea sindromului rămășiței ovariene în Pisicile Pasul 10
    4. Permiteți imagistica de diagnosticare. Majoritatea veterinarilor pot face o scanare cu ultrasunete sau CT în biroul lor în aceeași zi ca o vizită. Aceste scanări pot arăta locația oricărui țesut ovarian rămas, dar au unele limitări. Dacă țesutul este destul de mic, atunci rezultatul poate fi neconcludent.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea și tratarea sindromului rămășiței ovariene în Pisicile Pasul 11
    5. Chirurgia exploratorie. Dacă medicul veterinar determină că istoricul medical al pisicii dvs. și semnele fizice / clinice corespund cu un diagnostic de ORS, atunci pot sugera efectuarea unei intervenții chirurgicale exploratorie pentru a localiza orice țesut rămășiță. Aceste intervenții chirurgicale au unele riscuri, cum ar fi infecția, asigurându-vă că discutați procedura și recuperarea în detaliu cu VET dvs.
  • Chirurgia exploratorie poate avea cel mai bun succes atunci când este efectuat la cel puțin două săptămâni după ce pisica îți completează ciclul de căldură.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea și tratarea sindromului rămășiței ovariene la Pisica Pasul 12
    6. Obțineți oa doua opinie. Dacă VET-ul dvs. sugerează mai multe teste sau chirurgie exploratorie, ar putea fi o idee bună să vă consultați și cu un alt veterinar. Comparați ceea ce spun acești doi profesioniști despre opțiunile de diagnosticare și tratament ale pisicii dvs. Alegeți veterinarul care credeți că are cele mai bune șanse de tratare a pisicii cu succes.
  • Metoda 3 din 3:
    Tratarea ORS
    1. Imagine intitulată Diagnosticarea și tratarea sindromului rămășiței ovariene în Pisicile Pasul 13
    1. Lăsați rămășița ca și cum este. Este posibil ca VET dvs. să sugereze pur și simplu respectarea dezvoltării țesutului ovarian rămășițe în timp. Acesta este adesea cazul dacă țesutul pare să fie foarte mic și nu influențează prea mult comportamentele sau sănătatea pisicii. Dacă alegeți această abordare, asigurați-vă că ați programat vizitele regulate de verificare cu VET dvs.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea și tratarea sindromului rămășiței ovariene în Pisicile Pasul 14
    2. Consimțământul la operație. Dacă locația țesutului ovarian este mai degrabă specifică, poate fi utilizată o abordare chirurgicală vizată. Dacă țesutul nu a fost localizat, intervenția chirurgicală exploratorie este singura opțiune invazivă reală. Fiți conștienți de faptul că o intervenție chirurgicală care trebuie să navigheze prin țesutul cicatricial anterior poate fi mai complicată, deci discutați despre toate beneficiile și provocările procedurii cu VET dvs.
  • Asigurați-vă că urmați toate instrucțiunile pre- și post-OP ale veterinarului dvs. foarte atent. De exemplu, ele pot solicita să nu vă hrăniți pisica în ziua intervenției chirurgicale.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea și tratarea sindromului rămășiței ovariene în Piss Pasul 15
    3. Așteptați rezultatele țesutului. În anumite cazuri, țesutul ovarian sau celulele care o înconjoară, ar putea fi canceroase. Pentru a regula acest lucru, veterinarul dvs. va lua o probă de țesut din intervenția chirurgicală și va trimite-o pentru testare. Timpul de așteptare variază foarte mult pentru aceste teste, deci discutați cu medicul veterinar despre calendarul.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea și tratarea sindromului rămășiței ovariene în Pisicile Pasul 16
    4. Permiteți pisicii să se odihnească. Îndepărtarea rămășiței ovariene laparoscopice este o intervenție chirurgicală majoră, așa că așteptați ca pisica dvs. să fie pe o restricție de exerciții și medicamente pentru durere timp de până la două săptămâni. Păstrați pisica limitată într-o zonă limitată în această perioadă și încercați să limitați orice factori care cauzează stres, cum ar fi vizitatorii de uz casnic suplimentar.
  • Imaginea intitulată Diagnosticarea și tratarea sindromului rămășiței ovariene în Pisica Pasul 17
    5. Completați orice întâlnire de urmărire. VET dvs. va descărca probabil pisica dvs. cu o zi după operație. Apoi, probabil vor dori să vă vadă pisica pentru cel puțin o întâlnire post-op, de obicei câteva săptămâni mai târziu. Un alt test hormonal poate fi comandat în acest moment, doar pentru a verifica dacă nivelurile sunt acum corecte.
  • sfaturi

    Încercați să nu fiți prea frustrați cu pisica dvs. dacă încearcă să-i facă pe Yowl sau să acționeze. Dacă au ORS, atunci ei nu își pot controla comportamentul așa cum este condus hormonal.

    Avertizări

    Asigurați-vă că obțineți o listă clară de la VET a tuturor costurilor asociate tratamentului pisicii dvs.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar