Cum de a rasa pugs

Pugurile sunt una dintre cele mai angajate și mai sassy de câini. Pugurile sunt puternice care sunt puternice, dar sunt pline de caracter. Dacă vă bucurați de puii voștri, poate doriți să vă suportați băiatul și fata de fetițe unul cu altul. Deși această sarcină nu trebuie luată cu ușurință, puteți învăța modalitatea corectă de a vă reproduce PUG.

Pași

Partea 1 din 3:
Decizia de a-ți reproduce pupul
  1. Imagine intitulată Pugele de rasă Pasul 1
1. Examinați-vă motivațiile pentru reproducere. Când începeți să vă gândiți la reproducerea Pug-ului, trebuie să vă asigurați că reproduceți pentru motivul potrivit. Motivul real pe care ar trebui să-l reproducați este să îmbunătățiți rasa PUG în ansamblu.
  • Aceasta înseamnă că doriți să vă reproduceți pupul pentru a produce specimene mai fericite și sănătoase.
  • Nu trebuie să creați pugs dacă doriți doar să faceți bani sau să profitați în orice alt mod.
  • Imagine intitulată Pugele de rasă Pasul 2
    2
    Găsiți case pentru cățeluși înainte de a începe. Pugurile de reproducere nu este o practică solitară. Odată ce Pug produce pui, puii vor avea nevoie de un loc pentru a merge. Pentru a vă asigura că reproducerea dvs. poate fi oprită fără un cârlig, încercați să aliniați case pentru pupurile PUG înainte de timp. Va trebui să vizitați posibilele proprietari pentru a vă asigura că vor crea o casă bună pentru PUG.
  • Dacă aveți camera, banii și spațiul, puteți să planificați să păstrați puii atâta timp cât doriți sau până când le găsiți acasă după ce se naște. Rețineți că acest cost include vaccinări, dezwormings, comenzi de parazitare și spargere / sterilizare.
  • Nu puteți fi niciodată siguri de câte puppies va avea, dar asigurați-vă că aveți un număr decent de case, între cinci și șapte, deja aliniate în sus.
  • Acest preparat va asigura că puii nu vă vor pune în picioare o povară și le împiedică din adăposturi.
  • Imagine cu titlu de rasă Pasul 3
    3. Cercetare Pug sarcină. Înainte de a începe să vă reproduceți pupul, trebuie să vă asigurați că înțelegeți ce se întâmplă în timpul sarcinii. Va trebui să știți cum să faceți față unui pug gravidă. Aceasta include cât timp stau însărcinată, ce fel de îngrijire va avea nevoie atunci când este însărcinată și orice urgență care ar putea apărea.
  • De asemenea, trebuie să știți cum să gestionați și procesul de naștere.
  • De asemenea, trebuie să vă asigurați că aveți un medic veterinar cu care aveți încredere și că puteți apela în cazul în care există o urgență.
  • Partea 2 din 3:
    Determinând dacă PUG-ul dvs. este corect pentru reproducere
    1. Imagine cu titlu de rasă Pasul 4
    1. Urmăriți temperamentul lui Pug. PUG-ul dvs. trebuie să aibă un temperament plăcut și plăcut. PUG pe care intenționați să-l reproduceți cu a ta ar trebui să se comporte bine și chiar și la temperaturi. Acest lucru va asigura că puii lor vor fi buni, animale puternice.
    • Dacă câinele dvs. are probleme emoționale sau de temperament, ar trebui să-l regândiți la reproducerea lui sau ea. Vrei doar să spui cele mai bune pugs pe care le poți.
  • Imagine cu titlu de rasă Pasul 5
    2. Verificați genele Pug. Înainte de a-ți spăla pupul, trebuie să-l faci testat pentru a-și determina fundalul genetic. Acest lucru va testa linia de sânge a câinelui pentru a vă asigura că există doar calități bune în linia sa de sânge. Dacă PUG-ul dvs. este înregistrat ca o pură, puteți obține linia de sânge a câinelui dvs. de la Clubul Kennel American sau de altă autoritate de înregistrare.
  • Trebuie să vă asigurați că Pug și PUG pe care intenționați să-l reproduceți, nu sunt direct legate pentru a preveni eventualele defecte genetice cauzate de încrucișare.
  • Imagine intitulată de rasă Pasul 6
    3. Examinați sănătatea lui Pug. PUG-ul dvs. ar trebui să fie în formă fizică fină pentru a fi crescută. Aceasta înseamnă că PUG-ul dvs. ar trebui să fie eliberat de orice probleme de sănătate genetice care ar putea fi transmise de la el sau ei la puii. Luați-vă pupul la medicul veterinar pentru a fi verificat. Bolile comune care vă vor împiedica să vă reproduceți PUG includ:
  • Patellasul de lux, cunoscut și sub numele de "Knecaps Wobbly", care este mișcarea excesivă a genunchiului lateral, care poate determina blocarea piciorului din spate într-o poziție extinsă.
  • Hip displazia, care este atunci când șoldurile sunt slab formate, astfel încât acestea să nu se miște fără probleme în îmbinarea șoldului, determinând ca câinele să aibă un capăt slab și să ducă la artrită timpurie
  • Entropion, care este o întoarcere spre interior a pleoapelor în care firele de păr se freacă pe suprafața ochiului și provoacă iritații constante
  • Hemivertebra, care este o malformație a oaselor coloanei vertebrale care determină o deformare fizică a coloanei vertebrale
  • Cleft palat, care este o separare a palatului din zona gurii, adesea corectată de către o intervenție chirurgicală la o vârstă fragedă
  • Imagine cu titlu de rasă Pasul 7
    4. Verificați starea de vaccinare a puprinderii. Înainte ca Pug-ul dvs. să fie împerecheat sau crescute, trebuie să vă asigurați că este la curent cu toate vaccinările necesare. Acest lucru este deosebit de important pentru femela dvs. PUG deoarece majoritatea vaccinurilor nu pot fi administrate în timpul sarcinii.
  • PUG-ul dvs. trebuie să aibă imunitatea oferită de vaccinare, astfel încât să poată trece unii dintre acești anticorpi la puii ei prin laptele, ceea ce va oferi puii un nivel scăzut de protecție la un moment în care sistemele lor imunitare sunt slabe și dezvoltate.
  • Ar trebui, de asemenea, să fie la curent cu toate tratamentele sale parazite, inclusiv totul, de la mese de inimă la viermii rotunzi.
  • Toate aceste lucruri sunt, de asemenea, importante pentru pugs de sex feminin, deoarece sarcina suprimă sistemul imunitar. Aceasta înseamnă că orice parazit ar putea profita de imunitatea ei slăbită și de rasă, ceea ce ar putea afecta sănătatea ei și, precum și pe puii nenăscuți.
  • Imagine cu titlu de rasă Pasul 8
    5. Evaluați greutatea Pugului. Pugul dvs. ar trebui să fie la o greutate sănătoasă pentru a fi suficient de sănătoasă pentru a se reproduce. Pentru a vă verifica greutatea pugantului, rulați degetele de-a lungul coastei lui. Cu o presiune ușoară, ar trebui să puteți simți cu ușurință coastele fără role de grăsime în cale.
  • PUG-ul dvs. ar trebui să aibă, de asemenea, o talie definită dacă arăți din partea și deasupra. Cu toate acestea, ar trebui să existe suficientă acoperire a grăsimilor pe care oasele șoldurilor și pelvisului nu se lipesc.
  • Imagine cu titlu de rasă Pasul 9
    6. Luați în considerare vârsta lui Pug. Când decideți să vă reproduceți pugul de sex feminin, ar trebui să vă asigurați că are cel puțin 18 luni. Aceasta înseamnă că ar fi trebuit să treacă prin cel puțin trei cicluri de căldură, ceea ce îi va permite dreptul de timp să crească pe deplin și să se maturizeze pe deplin. Acest lucru se va asigura că poate să se ocupe de rigorile sarcinii și să ofere naștere.
  • Pugul de sex masculin ar trebui să fie de aproximativ 12 până la 15 luni, deoarece acesta este cât va dura să ajungă la maturitate sexuală completă.
  • Pugurile de sex feminin nu ar trebui să fie crescute dacă sunt mai vechi de șase ani. De această vârstă, se apropie de echivalentul câinilor de vârstă de pensionare, ceea ce înseamnă că tulpina de sarcină ar putea provoca daune de organe.
  • De asemenea, ca regulă generală, odată ce PUG-ul dvs. este crescut, nu ar trebui să aibă alte gunoi în sezonul următor, așa că asigurați-vă că îi dați o pauză între ele. Pugurile de sex feminin nu ar trebui, de asemenea, să aibă mai mult de patru gunoi în timpul vieții sale.
  • Imagine cu titlu de rasă Pasul 10
    7. Alegeți pugul drept mascul. Dacă nu aveți atât o femeie de sex feminin, cât și de sex masculin, puteți găsi PUG un câine de sex masculin, prin diferite surse. Puteți cumpăra serviciile unui Pug de sex masculin, găsiți un alt crescător local sau găsiți un proprietar dispus să vă ajute. Asigurați-vă că cereți să vedeți pedigree de sex masculin și să vedeți dacă este înregistrat la Clubul Kennel, ceea ce va permite ca puii să fie înregistrați ca fiind pură.
  • Clubul Kennel nu păstrează un registru al câinilor Stud, deci orice informație pe care o păstrați despre PUG de sex masculin trebuie să fie făcută pe cont propriu.
  • Asigurați-vă că vă întâlniți cu Pug de sex masculin înainte de a fi de acord să reproduceți pentru a vă asigura că are un temperament bun și aspect fizic.
  • Partea 3 din 3:
    Reproducere Pug
    1. Imagine intitulată Pugele de rasă Pasul 11
    1. Urmăriți căldura ei. Singura dată când un pug poate rămâne însărcinată este în timpul căldurii ei. Pugul tău de sex feminin va intra în căldură de două ori pe an sau aproximativ o dată la șase luni. Perioada de căldură va dura aproximativ trei până la patru săptămâni. Ea va suferi schimbări fizice și comportamentul ei poate schimba unele în timpul căldurii. Câinii masculi vor fi, de asemenea, mai atrași la ea în acest timp.
    • Cel mai bun mod de a ști sigur dacă PUG-ul tău este în căldură este să te uiți la zona genitală. În timpul căldurii ei, ea va avea o vulvă umflată și va elibera o descărcare sângeroasă.
  • Imagine intitulată Pugele de rasă Pasul 12
    2. Determină când este ovularea. Pugul dvs. de sex feminin nu poate rămâne însărcinată în timpul întregului ciclu de căldură. Ea poate rămâne însărcinată numai când este ovulantă. Acest timp tinde să fie de aproximativ 11 până la 14 din ciclul ei de căldură.
  • Acesta este momentul în care vrea să aibă și compania de sex masculin.
  • Gama de ovulație poate varia în funcție de câine.
  • Imagine cu titlu de rasă Pasul 13
    3. Au testat ciclul de căldură. Dacă nu doriți să așteptați să verificați căldura sau ghiciți când este ovulantă, puteți să vă verificați VET ciclul de căldură al lui Pug, astfel încât să știți exact când începe. Acest lucru vă va oferi cea mai bună șansă pentru ca ea să scadă însărcinată, deoarece veți ști exact când trebuie să se reproducă.
  • VET-ul poate să-și taie vulva și să analizeze celulele sub un diapozitiv de microscop pentru a spune exact ce etapă de căldură este în și dacă este un moment bun să o îmbogăți.
  • De asemenea, puteți obține un test de sânge de ovulație, care analizează nivelurile de hormoni din sângele ei și detectează atunci când ovulează pe baza creșterii hormonilor.
  • Imagine cu titlu de rasă Pasul 14
    4. Păstrați-o supravegheată în timpul căldurii. În timpul întregului ciclu de căldură, Pugul dvs. de sex feminin va fi atractiv pentru toți câinii de sex masculin. Când ea este afară, asigurați-vă că păstrați un ochi apropiat pentru a vă asigura că un alt câine de sex masculin nu vine și se împerechează cu ea fără să știi despre asta.
  • Acest lucru este deosebit de important dacă lăsați câinele liber într-un împrejmuit în curte. Câinii de sex masculin sunt cunoscuți că sari garduri pentru a ajunge la femele în căldură.
  • Imagine cu titlu de rasă Pasul 15
    5. Introduceți pugul de sex masculin. Odată ce determinați când Pugul dvs. de sex feminin este ovulat, au adus-o pugul de sex masculin. Când le introduceți, asigurați-vă că le păstrați pe o plumb. Acest lucru le va păstra în siguranță în cazul în care nu se plac reciproc, asigurându-vă că le puteți separa rapid. Odată ce se întâlnesc, ar trebui să ia unul la altul.
  • Femeia nu va permite pug-ului de sex masculin lângă ea până când nu este gata să se reproducă, dar dacă l-ați gândit corect, aceasta nu va fi o problemă.
  • Niciodată să restrângeți cu forța pugul de sex feminin pentru a ajunge să se supună Pugului de sex masculin. Dacă momentul este corect, ea va fi un participant dorit.
  • Imagine cu titlu de rasă Pasul 16
    6. Verificați pentru împerecherea de succes. Veți putea spune dacă reproducerea a avut succes în jur de 28 de zile după ce pug-urile au fost împerecheate. Puteți face acest lucru printr-un test de sânge care va arăta schimbarea hormonilor ei.
  • VET dvs. poate efectua, de asemenea, o scanare cu ultrasunete cu o săptămână mai devreme pentru a verifica dacă este gravidă.
  • Veți observa, de asemenea, o schimbare fizică la PUG dvs. dacă ea este însărcinată, cu o burtă ușor proeminentă și nipluri pe stomacul ei apare mai mare decât normal în jurul săptămânii două sau trei după împerechere.
  • Cu patru săptămâni după împerechere, burta ei va fi evidentă.
  • Imagine intitulată Pugele de rasă Pasul 17
    7. Păstrați-vă pupul sănătos în timpul sarcinii. Aveți grijă să nu vă suprasolicitați PUG în prima jumătate a sarcinii. Creșterea în greutate în acest moment poate provoca probleme cu nașterea. În schimb, lipiți cu cantități regulate de alimente normale. O dată la jumătatea sarcinii, treceți la o mâncare de catelus și hrăniți-o puțin și de multe ori, deoarece stomacul ei va fi comprimat de puii în creștere.
  • De asemenea, asigurați-vă că are destul timp să se odihnească, deoarece ea va fi mai obosită decât normală. Cu toate acestea, ar trebui să o parcurgeți în fiecare zi, deși într-un ritm mai lent decât înainte. Acest lucru ar trebui să se schimbe numai dacă VET dvs. a pus restricții de exerciții.
  • Pugurile sunt însărcinate pentru o medie de 63 de zile, dar oriunde de la 60 la 65 de zile este normală.
  • Asigurați-vă că aveți o cutie de gropi / birting pentru Pug, care ar trebui să fie suficient de mare pentru ea și pentru oricare dintre puii și să conțină o pătură care miroase ca ea.
  • Imagine intitulată Pugele de rasă Pasul 18
    8
    Aveți grijă de cățeluși. Când se naște puii, trebuie să le urmăriți cu atenție în primele câteva săptămâni. Ei trebuie să fie curați, calzi, alimentați continuu și câștigați o greutate la o rată sănătoasă. Aceasta înseamnă că ar trebui să câștige aproximativ 10% din greutatea lor pe zi pentru primele două săptămâni.
  • În jur de patru săptămâni, dați-le o zonă mai mare pentru a merge în jurul ei deoarece vor fi mai activi.
  • Luați-le la veterinar pentru a obține controalele la șapte până la opt săptămâni.
  • Odată ce câinii sunt de douăsprezece săptămâni, le puteți trimite în noile lor case.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar