Cum să găsiți gradul de polinom

Mijloace polinomiale "Mulți termeni," și se poate referi la o varietate de expresii care pot include constante, variabile și exponenți. De exemplu, X - 2 este un polinom - așa este 25. Pentru a găsi gradul de polinom, tot ce trebuie să faceți este să găsiți cel mai mare exponent din polinom. Dacă doriți să găsiți gradul de polinom într-o varietate de situații, urmați acești pași.

Pași

Partea 1 din 3:
Polinomii cu o variabilă sau mai puțini
  1. Imaginea intitulată Găsiți gradul de etapă polinomică 1
1. Combina ca termenii catre. Combinați toți termenii asemănători în expresie, astfel încât să îl puteți simplifica, dacă nu sunt deja combinate. Să presupunem că lucrați cu următoarea expresie: 3x - 3x - 5 + 2x + 2x - x. Doar combinați toate termenii x, x și constanți ai expresiei pentru a obține 5x - 3x - 5 + x.
  • Imaginea intitulată Găsiți gradul de etapă polinomică 2
    2. Aruncați toate constante și coeficienți. Termenii constanți sunt toți termenii care nu sunt atașați la o variabilă, cum ar fi 3 sau 5. Coeficienții sunt termenii care sunteți atașat la variabila. Când căutați gradul de polinom, puteți să ignorați în mod activ acești termeni, fie să le trageți.De exemplu, coeficientul termenului 5x ar fi 5. Gradul este independent de coeficienți, deci nu aveți nevoie de ele.
  • Lucrul cu ecuația 5x - 3x - 5 + x, ați scădea constantele și coeficienții pentru a obține x - x + x.
  • Imaginea intitulată Găsiți gradul de etapă polinomică 3
    3. Pune termenii în ordinea descrescătoare a exponenților lor. Acest lucru se numește, de asemenea, punerea polinomului în forma standard.. Termenul cu cel mai mare exponent ar trebui să fie mai întâi, iar termenul cu cel mai mic exponent ar trebui să fie ultimul. Acest lucru vă va ajuta să vedeți ce termen are exponentul cu cea mai mare valoare. În exemplul anterior, ați fi lăsat cu
    -x + x + x.
  • Imaginea intitulată Găsiți gradul de etapă polinomică 4
    4. Găsiți puterea celui mai mare termen. Puterea este pur și simplu numărul în exponent. În exemplul, -x + x + x, puterea primului termen este de 4. De când ați aranjat polinomul pentru a pune mai întâi cel mai mare exponent, care va fi locul în care veți găsi cel mai mare termen.
  • Imaginea intitulată Găsiți gradul de etapă polinomică 5
    5. Identificați acest număr ca grad de polinom. Puteți scrie doar gradul de polinom = 4 sau puteți scrie răspunsul într-un formular mai adecvat: Deg (3x - 3x - 5 + 2x + 2x - x) = 4. Toți ați terminat.
  • Imaginea intitulată Găsiți gradul de etapă polinomică 6
    6. Știți că gradul de constanță este zero. Dacă polinomul dvs. este doar o constantă, cum ar fi 15 sau 55, atunci gradul de polinom este într-adevăr zero. Vă puteți gândi la termenul constant ca fiind atașat la o variabilă la gradul de 0, ceea ce este într-adevăr 1. De exemplu, dacă aveți constanta 15, vă puteți gândi la asta 15x, care este cu adevărat 15 x 1 sau 15. Acest lucru demonstrează că gradul de constanță este 0.
  • Partea 2 din 3:
    Polinoame cu variabile multiple
    1. Imaginea intitulată Găsiți gradul de etapă polinomică 7
    1. Scrieți expresia. Găsirea gradului de polinom cu variabile multiple este doar un pic mai dificil decât găsirea gradului de polinom cu o variabilă. Să spunem că lucrați cu următoarea expresie:
    • xyz + 2xy + 4xyz
  • Imaginea intitulată Găsiți gradul de etapă polinomică 8
    2. Adăugați gradul de variabile în fiecare termen. Doar adăugați gradele variabilelor din fiecare dintre termenii - nu contează că acestea sunt diferite variabile. Amintiți-vă că gradul de variabilă fără un grad scris, cum ar fi X sau Y, este doar unul. Iată cum o faceți pentru toți cei trei termeni:
  • Deg (xyz) = 5 + 3 + 1 = 9
  • Deg (2xy) = 1 + 3 = 4
  • Deg (4xyz) = 2 + 1 + 2 = 5
  • Imaginea intitulată găsiți gradul de etapă polinomică 9
    3. Identificați cel mai mare grad al acestor termeni. Cel mai mare grad al acestor trei termeni este 9, valoarea valorilor de gradul adăugat ale primului termen.
  • Imaginea intitulată găsi gradul de etapă polinomică 10
    4. Identificați acest număr ca grad de polinom. 9 este gradul întregului polinom. Puteți scrie răspunsul final ca acesta: Deg (xyz + 2xy + 4xyz) = 9.
  • Partea 3 din 3:
    Expresii raționale
    1. Imaginea intitulată Găsiți gradul de etapă polinomică 11
    1. Scrieți expresia. Să presupunem că lucrați cu următoarea expresie: (x + 1) / (6x -2).
  • Imaginea intitulată Găsiți gradul de etapă polinomică 12
    2. Eliminați toți coeficienții și constantele. Nu veți avea nevoie de coeficienții sau termenii constanți pentru a găsi gradul de polinom cu fracțiuni. Deci, eliminați 1 de la numărător și 6 și -2 de la denominator. Ai rămas cu x / x.
  • Imaginea intitulată Găsiți gradul de etapă polinomică 13
    3. Scade gradul variabilei în numitor din gradul variabilei din numărător. Gradul variabilei în numărător este 2 și gradul variabilei în numitor este 1. Deci, scădea 1 din 2. 2-1 = 1.
  • Imaginea intitulată Găsiți gradul de etapă polinomică 14
    4. Scrieți rezultatul ca răspuns. Gradul acestei expresii raționale este de 1. Puteți să o scrieți așa: Deg [(x + 1) / (6x -2)] = 1.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Acest lucru arată doar pașii pe care ați trece-o în mintea voastră. Nu trebuie să faceți acest lucru pe hârtie, deși ar putea ajuta la prima dată. Dacă o faci pe hârtie, totuși, nu veți face o greșeală.
  • Prin convenție, gradul de polinom zero este, în general, considerat a fi infinit negativ.
  • Pentru al treilea pas, termeni liniari cum ar fi X pot fi scrise ca X și termeni constanți non-zero ca 7 pot fi scrise ca 7X
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar