Cum să evitați o audiție necorespunzătoare a monologului

Audiția pentru un spectacol cu ​​un monolog poate fi un lucru minunat. Puteți petrece tot timpul când doriți să repetați și nu trebuie să vă bazați pe abilitățile unui partener de scenă. Cu toate acestea, mulți actori abordează monologii lor în mod greșit. Pentru a vă mări șansele de a fi distribuite, ar trebui să evitați o audiție de monologă proastă, alegând monologul potrivit, repetând bine monologul și efectuarea bunologiei bine.

Pași

Partea 1 din 3:
Alegerea monologului potrivit
  1. Imagine intitulată Evitați o audiție de monologă proastă Pasul 1
1. Selectați un monolog adecvat. Primul pas în evitarea unui monolog rău este de a selecta un monolog adecvat pentru audiție. Ar trebui să luați în considerare punctele forte și punctele slabe. Acum nu este momentul să încercați ceva diferit. Asigurați-vă că monologul pe care îl selectați este relevant pentru partea pe care o aveți audiție pentru.
  • Selectați un monolog care vă arată abilitățile diverse de acțiune.
  • Selectați un monolog adecvat de vârstă. Evitați să utilizați ceva pe care l-ați folosit acum câțiva ani.
  • Cunoașteți limitele dvs. de audiție. Selectați un monolog care se potrivește bine în acele limite de timp, astfel încât să nu terminați timp în timpul audiției.
  • Evitați un monolog care include înjocorarea excesivă, violența sau sexul.
  • Imagine intitulată Evitați o audiție de monologă proastă Pasul 2
    2. Evitați monologii excesivi. Este greu să stați în evidență directorului dacă sunteți audiție pe ceva pe care l-au văzut efectuat de mai multe ori. Acestea vă vor compara performanțele la spectacolele pe care le-au văzut înainte. În acest caz, amestecarea în nu este un lucru bun.
  • Evitați piesele comune Shakespeare, cum ar fi Cătun și Romeo si Julieta.
  • Imagine intitulată Evitați o audiție de monologă proastă Pasul 3
    3. Alegeți un monolog care vă arată abilitățile de actorie. CV-ul dvs. va informa directorul oricăror alte abilități pe care le aveți, cum ar fi gimnastica, cântatul sau dansul. Stick la ceva ce știi că ești bun la. Evidențiați abilitățile pe care le primiți cel mai adesea complimente.
  • Asigurați-vă că monologul dvs. este necesar să acționeze în loc de a spune doar o poveste.
  • Monologul dvs. ar trebui să arate directorul de motivul dvs. unic.
  • Partea 2 din 3:
    Repetarea monologului
    1. Imagine intitulată Evitați o audiție de monologă proastă Pasul 4
    1. Sparge-o. Începeți repetarea monologului dvs. prin ruperea ei în bucăți mai mici. Monologii sunt adesea copleșitoare, deoarece nu sunt definiți în mod natural cu linii de la diferiți actori. Sparge monologul prin paragrafe sau modificări naturale în emoțiile personajului. Gândiți-vă la stadializare, gesturi și tonalități care trebuie să aibă loc în cadrul fiecărei secțiuni.
  • Imagine intitulată Evitați o audiție de monolog rău Pasul 5
    2. Memorează monologul. Lucrați la memorarea rapidă a monologului. Cu cât mai repede memorează materialul, cu atât mai mult veți obține repetarea și perfecționarea cărții de monolog. Acest lucru vă va oferi mai multă încredere în audiție.
  • Încercați să memorați materialul prin scrierea sau tastarea acesteia. Acest lucru vă va ajuta să-l angajați în memorie.
  • Înregistrați-vă vorbind monologul și ascultați-o în timp ce faceți alte lucruri, cum ar fi gătitul sau conducerea.
  • Folosiți aplicațiile de repetiție, cum ar fi repetiția 2, pentru a repeta monologul. Această aplicație vă ajută să vă memorați liniile și să vă dezvoltați caracterul.
  • Imagine intitulată Evitați o audiție de salvare proastă Pasul 6
    3. Repetați monologul în fața altora. Odată ce vă simțiți mai încrezători cu monologul dvs., ar trebui să îl efectuați în fața prietenilor sau familiei. Cereți-i să vă ofere feedback la sfârșitul monologului dvs. pentru ao îmbunătăți. Încercați să imitați audiția cât mai mult posibil, astfel încât să vă simțiți confortabil și pregătiți ziua audiției.
  • Partea 3 din 3:
    Efectuarea monologului
    1. Imagine intitulată Evitați o audiție de monologă rău Pasul 7
    1. Ia-o în caracter. Nu așteptați până când sunteți nesaj pentru a intra în caracter. Luați în considerare faptul că ați intrat în caracter de îndată ce vă treziți în acea dimineață. Întorcându-vă personajul "pe" chiar înainte de a trece pe scenă, poate fi dificil. Luați în considerare emoțiile, gândurile și stilul de viață al personajului dvs.
  • Imagine intitulată Evitați o audiție de monologă proastă Pasul 8
    2. Luați respirații profunde. Este complet normal să fii nervos înainte de audiția ta. Faceți câteva minute înainte de audiția dvs. pentru a încerca să vă relaxați. Luați mai multe respirații adânci. Respirați adânc prin nas și umpleți plămânii cu aer. Eliberați aerul în gură încet.
  • Imagine intitulată Evitați o audiție de salvare proastă Pasul 9
    3. Fii încrezător. Nu mergeți pe scenă întrebarea dvs. sau abilitatea dvs. de a vă îndeplini bine monologul. Mergeți pe cont propriu cu capul ținut ridicat și vă prezentați persoanelor cu care sunteți auditori. Dacă aveți șansa de a-și scutura mâinile, să faci atât de ferm.
  • Fiind prea încrezător, pot ieși la fel de cocoșați sau înghițiți. Nu uitați să rămâneți umili, de asemenea.
  • Imagine intitulată Evitați o audiție de monolog rău Pasul 10
    4. Nu faceți contact vizual în timpul performanței dvs. Efectuarea contactului cu ochii cu publicul dvs. le poate face să se simtă incomod, mai ales într-o audiție. În loc de a căuta oameni în ochi, scopul de a privi chiar deasupra capului lor. Acest lucru va arăta și se simte normal publicului.
  • Imagine intitulată Evitați o audiție de monologă proastă Pasul 11
    5. Evitați utilizarea prea multor gesturi. Majoritatea oamenilor nu depășesc gesturile atunci când vorbesc. Prin urmare, nu ar trebui, în general, să nu utilizați gesturile atunci când acționați. De asemenea, puteți avea un monolog foarte mișcător prin simpla ființă.
  • Există monologuri care pot necesita mai multe gesturi grandioase.
  • Imagine intitulată Evitați o audiție de monolog rău Pasul 12
    6. Nu vă grăbiți. Este normal să zburați prin monologul dvs. când sunteți nervos în timpul unei audiții. Asigurați-vă că vorbiți încet și clar. Vorbind prea repede, va face dificilă publicul să înțeleagă ceea ce spui.
  • Imagine intitulată Evitați o audiție de monologă proastă Pasul 13
    7. Fi deschis la direcție. În majoritatea audițiilor veți primi feedback și apoi veți obține o șansă să vă efectuați din nou monologul. Nu fiți atât de căsătoriți cu versiunea repetată a monologului dvs. că nu puteți aplica direcția și feedback-ul care ți-a fost dat. Directorul dorește să știe că sunteți flexibil și deschis la feedback.
  • sfaturi

    Fii încrezător. Dacă sunteți bine repetat, veți efectua bine monologul.
  • Memorați-vă bine liniile în avans.
  • Fiți încrezători și spuneți-vă că sunteți capabili să o faceți și să nu fiți supărați sau dezamăgiți dacă nu sunteți aleasă.
  • Avertizări

    Chiar dacă ați fi avut o audiție minunată, este posibil să nu faceți parte. Nu lăsați să vă opriți de la audiție pentru un alt spectacol.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar