Cum să obțineți idei pentru un film scurt

Dacă vă luptați să generați idei pentru următorul film scurt, nu vă faceți griji. Există atât de multe locuri diferite pe care le puteți căuta inspirație și am compilat câteva dintre cele mai bune sfaturi pentru a descoperi următoarea idee mare poveste. Vom merge, de asemenea, prin cum să luăm o idee minunată, să o dezvoltăm într-o poveste de cărți și să o transformi într-o realitate.

Pași

Partea 1 din 3:
Găsirea unei povesti
  1. Imagine intitulată Obțineți idei pentru o scurtă film 1
1. Începeți cu un cuvânt, o imagine sau obiect.Toate nevoile unei povesti sunt o sămânță pe care o puteți urmări până când crește. Se va transforma într-un film scurt? Poate ca da, poate ca nu. La început, tot ce trebuie să vă concentrați la început este să începeți o idee și să vă vedeți unde merge. Iată câteva modalități eficiente de brainstorming pentru a obține o poveste a început:
  • Modalitate bună de a începe o poveste? Începeți să scrieți. Scoateți hârtia și creionul sau așezați-vă în fața computerului și faceți-vă să continuați să scrieți pentru o anumită perioadă de timp. Spune 10 sau 15 minute. Nu vă faceți griji dacă ceea ce scrieți este a "poveste" sau va face pentru un film bun. Căutați doar o idee. S-ar putea să scrieți junk 99%, dar ar putea exista un mic fragment care ar putea genera într-o poveste. Dă-ți o idee.
  • Imaginea intitulată Obțineți idei pentru un film scurt 2
    2. Încercați un exercițiu de cuvinte. Tot ce aveți nevoie pentru a obține o idee de poveste este o mică scânteie. Generați o listă de imagini mai mult sau mai puțin aleatoare, primele cuvinte care apar în capul dvs.: grădinița, Oakland, scrumieră, vopsea de ulei. Listă mare. Veniți cu cel puțin 20 de cuvinte, apoi începeți să încercați să le conectați. Ce te face să te gândești la lista? O clasă de pictura după școală plină de grădiniță în Bayul de Est? O țigară care arde în studioul pictorului? Începeți cu o imagine și lăsați-o să se rostogolească. Găsiți povestea în jurul imaginilor.
  • Imaginea intitulată Obțineți idei pentru un film scurt 3
    3. Începeți speculați pentru câteva idei bune. O modalitate bună de a merge într-o idee de poveste este de a începe specularea unor scenarii ciudate, surprinzătoare sau absurde care ar putea face o poveste bună. Ce se întâmplă dacă toate produsele alimentare erau în formă de pilule? Dacă ați aflat că tatăl tău era un spion? Dacă câinele dvs. ar putea vorbi brusc? Parcelele și personajele bune pot ieși din speculații.
  • Imaginea intitulată Obțineți idei pentru un scurt film Pasul 4
    4. Căutați povestiri scurte pentru a se adapta. O modalitate mare de a veni cu o idee pentru un scurt film este de a adapta o poveste care a fost deja scrisă de altcineva. Check out recent publicate colecții de poveste scurte alcătuite din povești cu parcele convingătoare și găsiți unul care ar putea fi distractiv de film.
  • În general, ar fi greu să adaptezi un roman într-un film scurt. Încercați să rămâneți axați pe povestiri scurte. Check out Joyce Carol Oates ` "Unde te duci, unde ai fost?" Pentru un mare exemplu de o poveste minimă, cu un complot convingător și interesant.
  • Imaginea intitulată Obțineți idei pentru un scurt film Pasul 5
    5. Încercați să filmați viața reală. Cine spune că un film scurt trebuie să fie ficțiune? Dacă doriți să faceți un scurt film, luați în considerare filmația din întreaga dvs. și făcând un documentar. Găsiți un festival de muzică locală în zona dvs. și întrebați dacă puteți filma interviuri cu trupele sau încercați să filmezi prietenul dvs. să-și întreprindă regimul de formare pentru sport. Găsiți o poveste bună care se întâmplă în jurul vostru și obțineți permisiunea de ao înregistra.
  • Chiar dacă nu doriți să faceți un documentar, puteți obține încă inspirație de la oameni reali și povestiri în jurul vostru.
  • Imagine intitulată Obțineți idei pentru un scurt film Pasul 6
    6. Păstrați un jurnal de vis. Visele pot oferi o bună inspirație pentru un film scurt, mai ales dacă vă place ciudat. Dacă doriți să veniți cu o idee pentru un vis, ați stabilit o alarmă în mijlocul nopții pentru a vă trezi în mijlocul unuia, apoi scârțâiți repede complotul. Visele pot fi un loc minunat pentru a furniza imagini, apariții ciudate și dialog pentru filme scurte.
  • Ce te sperie? Un vis înfiorător bun poate fi o modalitate excelentă de a începe o groază scurtă. Când vă scrieți scriptul și filmul dvs. scurt, încercați să capturați aceeași vibrație a viselor dvs. înfiorătoare. Verificați seria scurtă a lui David Lynch Iepuri pentru inspirație.
  • Imagine intitulată Obțineți idei pentru un scurt film scurt
    7. Uită-te la istorie. Istoria este plină de povești fascinante și adesea fantastice. Alte domenii de studiu pot fi, de asemenea, la fel de recompense: Psihologie (pentru dezvoltarea caracterului), geografia etc
  • Imagine intitulată Obțineți idei pentru o scurtă film Pasul 8
    8. Adaptați o idee de film de lungime a caracteristicilor. Nu există niciun motiv pentru care nu ați putut adapta o idee de film de lungime a caracteristicilor la un film scurt. Ați putea să vă adaptați ideea luând o scenă, un caracter sau un caracter din filmul de lungime ale caracteristicilor.
  • Imagine intitulată Obțineți idei pentru o scurtă film Pasul 9
    9. Fierbeți povestea. Puteți scrie o scurtă pedeapsă de 15 cuvinte sau mai puțin, care conturează conceptul fundamental și complotul ideii dvs? Atunci ești pe drumul cel bun. Odată ce ați primit ideea inițială, încercați să vă aduceți "Lift Pitch" jos. Descrieți-vă filmul la fel de scurt și rapid posibil pentru a vă oferi șansa de a scrie cel mai bun script posibil și de a descrie povestea altora, astfel încât veți putea să vă înscrieți actorii și alți susținători. Evitați vagonitatea sau abstractizarea și concentrați-vă pe scenariul și parcela.
  • Exemple bune de sinopsis de poveste ar putea arăta ca:
  • Un băiat găsește un mic străin într-un câmp și o aduce acasă.
  • Gradianul încep să picteze imagini ciudate după școală.
  • Exemple rele de sinopsis de poveste ar putea arăta ca:
  • Un om se luptă cu depresia.
  • O serie de evenimente misterioase se confruntă cu locuitorii lui Pittsburgh.
  • Imagine intitulată Obțineți idei pentru o scurtă film Pasul 10
    10. Gândiți-vă practic. Luați în considerare ceea ce este disponibil pentru dvs. și cum puteți folosi ceea ce aveți. Faceți o listă de orice poziție, locație și actor disponibil la nivel local și luați în considerare modul în care acestea ar putea genera o poveste bună pe măsură ce începeți. Poate prietenul tău care are de trei ori pe săptămână ar putea inspira o poveste de box.
  • Asigurați-vă că povestea dvs. este filmabilă. Echipamentele și seturile sunt la o primă când faceți un film pe cont propriu și lucrați fără suport pentru studio și o grămadă de bani. Din nou, va fi greu de filmat o operă sci-fi în subsolul mamei tale. Încercați să vă asigurați că veți putea obține fotografiile de care aveți nevoie pentru a face filmul pe care doriți să-l faceți. Veți putea să faceți o lovitură de macara înapoi în New York City dacă locuiți în Scranton și nu aveți bani sau o cameră foto? Probabil ca nu. Lucrați în jurul lui.
  • Partea 2 din 3:
    Dezvoltarea povestirilor
    1. Imagine intitulată Obțineți idei pentru o scurtă film Pasul 11
    1. Găsiți un protagonist și antagonistul. Fiecare poveste are un protagonist și un antagonist care să furnizeze conflicte și să ofere tensiune. Dacă nu sunteți sigur că este vorba de care, este important să vă gândiți la dezvoltarea povestirii dvs., astfel încât să existe un simț clar al cine ar trebui să avem grijă și de ce.
    • Un protagonist este personajul pe care îl înrădăcinăm, cel pe care îl înfometăm și simțim un fel de legătură emoțională.
    • Antagonistul este caracterul, situația sau stabilirea care funcționează împotriva protagonistului, creând dramă. Un antagonist nu este neapărat un răufăcător, dar poate fi o situație dificilă sau o altă abstracție.
  • Imagine intitulată Obțineți idei pentru un scurt film scurt
    2. Găsiți un cadru minunat. Într-un scurt film, aceasta va fi parțial o preocupare practică și o preocupare de poveste. Setările bune oferă tensiune și dramă proprie, dar este posibil să nu puteți zbura la Bermuda pentru a filma o scenă de plajă. Găsiți un loc pentru a vă stabili povestea care va completa povestea pe care doriți să o spuneți, dar este de asemenea disponibilă.
  • Încercați să lucrați cu ceea ce aveți. Dacă știi că va trebui să filmezi la casa părinților tăi, ar fi greu să filmezi un Epic Sci-Fi în curte și în subsol. În schimb, încercați să vă gândiți la o poveste domestică bună care ar funcționa bine la nivel local. Gândiți-vă la povestiri care se întâmplă în case, în orașul în care ați putea trăi. Povești care lucrează cu setarea lor funcționează mult mai bine.
  • Imagine intitulată Obțineți idei pentru un scurt film 13
    3. Găsiți un conflict. Povestirile au nevoie de conflicte pentru a ne îngriji. Ce va lega privitorul în a deveni investite în povestea ta și în filmul tău scurt? Ce vrea protagonistul tău? Ce păstrăm protagonistul să-l primească? Răspunsurile la aceste întrebări furnizează sursa dvs. de conflict. Odată ce ați avut ideea dvs. originală, începeți să vă concentrați asupra a ceea ce creează conflictul din poveste și îl taie cât mai mult posibil.
  • Conflictul nu trebuie să implice o luptă cu pumnul sau o lovitură de foc pentru a număra ca dramă înaltă. Trebuie să implice un conflict real între caractere și heft emoțional. Dacă un băiat aduce acasă un străin, ce probleme este probabil să se întâlnească? Care este riscul în el pentru el? Ce ne confruntăm cu privire la vizionarea vopselei de grădinițe?
  • Găsiți povestea interioară și povestea exterioară. Ceea ce urmăm este povestea exterioară: un personaj se mișcă în jurul lumii și lucrurile se întâmplă. Ceea ce face să fie convingătoare este povestea interioară. Cum schimbă acest caracter caracterul? Ce înseamnă pentru caracter? Un film scurt scurt, sau orice fel de poveste, va avea ambele elemente care se întâmplă simultan.
  • Imaginea intitulată Obține idei pentru o scurtă film Pasul 14
    4. Nu te complica. Să limiteze cât mai mult posibilul poveste. Un scurt film este povestea barebone, o poveste scurtă, nu un roman. Asta nu înseamnă că nu poate fi ambițios și neconvențional, dar filme scurte trebuie să lucreze cu un număr limitat de elemente, caractere și scene pentru a funcționa corect.
  • Alternativ, ar putea fi distractiv să vă forțați să filiați o poveste super-lungă sau complicată cât mai curând posibil. Ce ar arăta războiul și pacea ca un scurt timp scurt? Ce se întâmplă dacă toate filmele de șase stele Wars s-au întâmplat în 10 minute cu echipamentul pe care l-ați primit la îndemână? Cum ai fi retras?
  • Imaginea intitulată Obține idei pentru un scurt film Pasul 15
    5. Fiți conștienți de clișeele comune scurte. Ca orice formă de artă, filmul scurt nu este fără idei obosite și povestiri clișete. Dacă nu ați mai făcut niciodată unul înainte, veți fi cu un pas înaintea jocului dacă săriți aceste cloșuri. Evitați următoarele clipări de film scurt:
  • Un personaj este singur, privindu-se într-o oglindă care vorbește, apoi se sinucide.
  • Evitați genurile care au fost excesive în filme scurte, cum ar fi filmul Noir și filmul gangster.
  • Orice implică un Hitman.
  • Două personaje susțin despre ceva, până când descoperim că este într-adevăr un caracter cu tulburări de personalitate multiple
  • Filmul începe cu un buzzing de alarmă, iar protagonistul iese din pat.
  • Imagine intitulată Obțineți idei pentru un scurt film scurt
    6. Scopul de a păstra filmul sub 10 minute de timp de funcționare. Făcând un film de orice lungime este extrem de dificil. Încercați să păstrați filmul cât mai scurt posibil, mai ales când începeți mai întâi. Filmarea unui film foarte mare, strâns, dramatic, interesant de trei minute este o realizare serioasă. Încercați să faceți acest lucru cu succes înainte de a aborda o capodoperă de 45 de minute de gangster cu o lovitură lentă.
  • Imagine intitulată Obțineți idei pentru un scurt film scurt
    7. Urmăriți câteva filme scurte. Dacă veți face un film, urmăriți câteva filme. Așa cum nu ar trebui să încercați să scrieți un roman fără a studia forma romanului, este important să obțineți un sentiment de funcționare a filmelor scurte și ceea ce este nevoie pentru a face un film scurt înainte de a încerca să vă faceți unul singur. Nu este doar o versiune mai scurtă a unui film cu lungime întreagă: un film scurt este un mediu unic propriu cu trucuri și tehnici diferite. Urmăriți unii înainte de a vă face să vă faceți propria dvs.
  • YouTube și Vimeo sunt mari resurse pentru filme scurte, atât rele cât și bune. Check out și vezi dacă orașul dvs. are sau nu un festival scurt de film - comun în unele zone de metrou - pentru a vedea unele observații în persoană.
  • Videoclipurile muzicale sunt, de asemenea, un stil de film scurt pe care probabil că sunteți deja familiarizat. Urmăriți îndeaproape modul în care videoclipurile dvs. preferate de muzică sunt puse împreună și le studiați îndeaproape. Check out Spike Jonze, Hype Williams, și Michel Gondry pentru maeștrii moderni ai formei.
  • Partea 3 din 3:
    Scrierea scenariului
    1. Imagine intitulată Obțineți idei pentru un scurt film Pasul 18
    1. Descrieți povestea. Schițele de poveste nu trebuie să fie formale sau să implice numerele romane (deși pot dacă doriți). Storyboards sunt utilizate în mod obișnuit pentru a vă ajuta să obțineți un sentiment de fotografii pe care veți avea nevoie pentru a filma mai târziu în acest proces și pentru a obține o temă vizuală în stilul de benzi desenate pentru filmul în jos pe măsură ce scrieți. Schița pe scurt ceea ce se va întâmpla fizic în poveste și dialogul de bază.
    • Filmul este un mediu vizual de a spune povestiri, astfel încât să nu vă bazați exclusiv pe dialog pentru a spune povestea. În povesti bune, schița ar trebui să fie explicită cu privire la povestea exterioară, deși povestea interioară ar trebui implicită.
  • Imaginea intitulată Obține idei pentru un scurt film Pasul 19
    2
    Scrieți un script. Când aveți elementele de bază ale povestirii, așa cum doriți, atunci puteți completa restul cu un tratament mai îndeaproape, cu tot dialogul și direcțiile de scenă pe care doriți să le includeți în filmul dvs. Încercați să o faceți cât mai specifică, așa că altcineva ar fi capabil să o filmeze și să o vadă așa cum o vedeți.
  • Imaginea intitulată Obține idei pentru o scurtă film Pasul 20
    3. Lasă-te să fii surprins. Probabil că aveți o idee despre locul în care doriți ca povestea dvs. să meargă, dar încercați să salvați camera pentru a vă surprinde cum faceți de fapt scrisul. Dacă sunteți blocat într-o anumită direcție pentru filmul dvs. scurt, acesta poate fi dezactivat ca fiind surprinzător și așteptat și la audiență, de asemenea. După cum scrieți, încercați să o luați într-o direcție pe care nu sunteți sigur. Să se întâmple accidente fericite și să le urmeze în alte concluzii mai interesante. Așa sunt scrise bune.
  • Francis Ford Coppola a filmat continuarea Cei de afară, numit Rumble pește.ro, Fără a fi scris un script până în ziua în care scena urma să fie împușcată. Niciunul dintre actori nu a avut nici o idee despre ce se va întâmpla în continuare, oferind filmul un simț spontan și experimental.
  • Imagine intitulată Obțineți idei pentru un scurt film scurt
    4. Căutați critici constructive. Odată ce ați pus un script împreună, arătați-le unor prieteni sau unor oameni care împărtășesc dragostea dvs. de film și care vor putea oferi critici constructive. Ascultați-le și încercați să vă revizuiți scriptul cât mai mult posibil. Unii regizori lucrează la scripturi de ani de zile, care sunt apoi în producție de ani de zile după aceea. Efectuarea unui film este un proces lung pentru un motiv.
  • Încercați să arătați scriptul dvs. la potențialii colaboratori, de asemenea. Actori, producători, potențiali directori. Arătați-vă scriptul persoanelor care vă pot ajuta.
  • Imaginea intitulată Obține idei pentru o scurtă film Pasul 22
    5. Începeți un dosar de idei. Nu fiecare idee va lucra chiar acum. Păstrați un dosar în care vă păstrați ideile și lăsați-i să genereze în viitoarele scripturi. Unii regizori au o idee și nu primesc un film făcut de zeci de ani. Gangurile lui Cercese din New York au fost discutate ca o posibilitate de peste 30 de ani. Păstrați-vă ideile în jur de ori că ar putea fi mai funcționale. Păstrați-vă micile schițe organizate în conformitate cu următoarele elemente:
  • Caractere
  • Locații
  • Parcele
  • Structura
  • sfaturi

    Păstrați un fișier pentru ideile dvs. de film.
  • Deși filmul este un mediu vizual, ar trebui să vă gândiți la relația sa cu sunetul.
  • Fii răbdător! Nu este ușor să obțineți idei bune. Încercați din nou!
  • Filmele scurte animate sunt cele mai mici filme bugetare și sunt mai ușor de creat cu o singură persoană. Blender este un software de animație gratuită de 100%.
  • Când încercați să obțineți unii actori folosiți prieteni sau stick-up postere ca pentru o audiție sau ceva de genul ăsta.
  • Protagonistul nu ar trebui să se schimbe.
  • Se distrează cu ea! Ia-ți prietenii să fii actorii tăi și stai pe un scaun cu un vorbitor care strigă la ei!
  • Nu trebuie să faci un script! Ai putea doar să o faci în timp ce mergeți!
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar