Cum să calculați zakat personal

Zakat este unul dintre pilonii credinței islamice. Zakat înseamnă literalmente "Alms", și există un fel diferit de alm, e.G. Zakat UL-Fitr (Alms of the Ruperii rapide) sau Zakat Ul-Maal (Alms of the Wealth). Zakat implicit care alcătuiește pilonul Islamului este Zakat Ul-Maal, care mandatează musulmanul să doneze 2.5% din averea lor personală celor care au nevoie, anual.Musulmanii cred că Zakat purifică spiritul și le aduce mai aproape de Dumnezeu și că nu-l plătește face bogăția ta "murdar" (Haram).Aflați cum să vă calculați zakat-ul personal, astfel încât să vă puteți îndeplini îndatoririle spirituale.

Terminologia de bază

  • Nisab Pragul de bogăție este bogăția dvs. trebuie să ajungă înainte ca Zakat să fie plătită pentru aceasta.
  • Data Zakat - Data Hijri pentru care bogăția dvs. depășește Nisab.
  • Calendarul Hijri - este calendarul islamic folosit de musulmani și este un calendar lunar.
  • An lunar Un an în calendarul lunar (bazat pe lună), care este de obicei în jur de 10 zile mai scurt decât anul solar (bazat pe soare) pe care îl folosim și eu.
  • Hawl - Un an lunar care începe la data ZAKAT. Un an fiscal lunar dacă o vei face.

Pași

Partea 1 din 3:
Determinarea averii tale
  1. Imaginea intitulată Calculați Personal Zakat Pasul 5
1. Identificați-vă bunurile și calculați valoarea acestora. Începeți calcularea activelor dvs. sau ceea ce dețineți. Excludeți activele pe care le utilizați pentru viața de zi cu zi. De exemplu, reședința primară, mașina, hainele și echipamentele de afaceri nu sunt utilizate în calculele dvs. Zakat Active. Se bazează pe ceea ce a mai rămas după ce ai grijă de tine și de cheltuielile de viață ale familiei tale.
  • Exemplu de active eligibile din Zakat includ:
  • Bani - orice indiferent de sursă și dacă este în numerar sau în orice cont bancar / economii.
  • Proprietăți
  • Numai Zakat-eligibil dacă este investițional-proprietate (cumpărarea cu intenția primară de ao vinde pentru profit.
  • Proprietatea destinată să trăiască sau să închirieze pentru alții să trăiască nu este eligibilă din Zakat.
  • Metale prețioase, cum ar fi aurul sau argintul.
  • Răscumpărarea pe care o purtați și o folosiți în mod regulat nu este eligibilă din Zakat.
  • Stocuri
  • Activele de afaceri
  • Ca personal: bani, proprietate, bunuri curente în stoc etc.
  • Dacă dețineți doar o parte din afacere, e.G. 50%, plătiți numai Zakat pentru 50% din valoarea totală.
  • Vă rugăm să rețineți că acest lucru este doar un exemplu, dacă aveți mai mult de un pic de numerar sau în orice alt mod nu sunteți sigur ce se aplică pentru dvs., adresați-vă moscheei locale sau găsiți mai multe informații de la un site islamic în care aveți încredere.
  • Imaginea intitulată Calculați dvs. Pasul dvs. Personal Zakat 6
    2. Identificați obligațiile dvs. Datoria de la carduri de credit, colegiu sau alte împrumuturi scade de la valoarea dvs. personală netă. Aceste datorii restante sunt deduse din activele eligibile din ZAKAT.
  • Dacă ați obținut un împrumut personal de orice tip (mașina, acasă, numerar), uitați-vă cât de mult plătiți pe lună către creditorii dvs., nu întreaga datorie remarcabilă.
  • Adăugați cât de mult vă datorați în fiecare lună creditorilor dvs. Multiplu această sumă cu 12 pentru a calcula suma dvs. anuală de răspundere.
  • Vă rugăm să rețineți că acest lucru este, de asemenea, un exemplu - pot exista diferite opinii în rândul oamenilor de știință cu privire la ceea ce puteți și nu deduceți, în funcție de ramura islamică pe care o urmați (Sunni, SHIA) și ce școală de jurisprudență aparțin (Hanafi, Malaki , Jafari etc...)
  • Imagine intitulată Calculați Personal Zakat Pasul 7
    3. Determinați valoarea dvs. Zakat netă. Scade obligațiile dvs. din activele dvs. eligibile din Zakat. De exemplu, activele dvs. pentru anul total de 6.000 $ și pasivele dvs. totale de 2.000 $. Salonul dvs. Zakat Net sau Zakat Pool de bani este de 4.000 $ ($ 6.000 - 2.000 $ = 4.000 $).
  • Partea 2 din 3:
    Determinarea valorii nisab

    Nisab este pragul de bogăție pe care trebuie să îl atingi înainte de a avea o datorie religioasă de a plăti zakat - înainte ca averea ta să fie eligibilă din Zakat.În cazul în care averea dvs. personală totală, Zakatable depășește Nisab, îi datorează Zakat. Dacă nu, atunci nu o datorați Zakat.

    1. Imagine intitulată Calculați pasul dvs. personal Zakat 1
    1. Verificați ratele actuale ale pieței pentru aur și argint. Asigurați-vă că aveți o rată actualizată ca prețurile de aur și argint fluctuează.
    • Cele mai multe site-uri de curs de schimb, de asemenea, ține evidența aurului și a argintului cu codurile valutare Xau și respectiv Xag (1 xau / xag este 1 uncie de aur / argint).
  • 2. Calculați valorile numerarului din Nisab bazate pe aur și argint. Puteți calcula atât valoarea nisab bazată pe aur, cât și valoarea nisab-ului de argint pentru a le compara.
  • Valoarea nisab poate fi calculată pe baza aurului, care este valoarea de 87.48 de grame (3 uncii) de aur - sau poate fi calculată pe bază de argint, care este valoarea de 612.36 de grame (21 uncii) de argint..
  • 3. Alegeți și soluționați o metodă de calculare a nisabului (fie aur, fie argint).
  • Folosirea metodei de aur vă oferă mai multă marjă înainte ca averea dvs. să devină eligibilă din Zakat și este o alegere legitimă, dar utilizând metoda de argint pe care o utilizați cu metoda mai sigură, pentru a vă asigura că averea dvs. rămâne pură (Halal) și că nevoia asta primește ceva, chiar dacă este mic.
  • 4. Determinați data zakat. Dacă aceasta este prima dată când plătiți Zakat, trebuie să vă determinați data ZAKAT.
  • Data dvs. Zakat este în mod ideal în ziua în care ați ajuns la nisab.
  • Cu toate acestea, dacă nu sunteți sigur exact la ce dată, puteți aproxima acest lucru și pur și simplu să se stabilească o aproximare.
  • Dacă nici măcar nu știți când ați ajuns aproximativ la nisab și acest lucru este de complex / imposibil de determinat, pur și simplu adoptați data Hijri Data de astăzi.
  • Puteți vedea și harta datelor islamice / hijri la datele creștine / gregorice pe majoritatea telefoanelor sau în majoritatea aplicațiilor de rugăciune, dar și pe site-uri web, cum ar fi Islamicfinder Hijri și conversiile datelor din GregorianImagine intitulată Calculați pasul dvs. personal Zakat 2
  • Țineți evidența datei astfel încât să vă amintiți când se datorează următorul an lunar.
  • Sunteți datorați direct Zakat, dar aveți un an lunar pentru a vă plăti Zakat și puteți face acest lucru în rate - asigurați-vă că toate acestea sunt plătite înainte de un Hawl, un an întreg Lunar de la data dvs. Zakat, a trecut.
  • Mulți oameni aleg un moment de timp, astfel încât aceștia să plătească Zakat în luna sfântă a Ramadanului, deoarece musulmanii cred că o faptă bună în luna sfântă are mai multă greutate pe scara faptelor bune.
  • Partea 3 din 3:
    Calculul dvs. Zakat
    Imagine intitulată Calculați Personal Zakat Pasul 8
    1. 1. Comparați nisab cu valoarea sau bazinul dvs. Net Zakat.
    2. Dacă valoarea dvs. Zakat Net este mai mult decât Nisab, dar un hawal complet, un an lunar, nu a trecut de când ați ajuns la Nisab pentru prima dată (și ați determinat o dată Zakat), Nu vă datorați niciunului zakat.
    3. Dacă valoarea dvs. Zakat netă este mai mult decât Nisab, și un an lunar, a trecut de când ați ajuns la NISAB tu o datorezi zakat.
    4. Dacă valoarea dvs. Zakat netă este mai mică decât Nisab, Nu-i datorezi Zakat în acest an, iar data dvs. Zakat este nulă și nulă.
    5. Aceasta înseamnă că acum trebuie să urmăriți bogăția dvs. mai regulată decât în ​​fiecare an, pentru a determina o nouă dată Zakat.
    6. Acest lucru înseamnă, de asemenea, data viitoare când vă ajungeți la Nisab, vă determinați o nouă dată Zakat, dar nu o datorați lui Zakat până când nu a trecut un Hawl și încă mai aveți o valoare netă deasupra nisabului.
    7. 2. Calculați Zakat. Zakat este 2.5% din Piscina dvs. Zakat
    8. Pentru a calcula ce 2.5% este de o sumă, multiplicați suma cu 0.025 sau împărțiți-vă suma cu 100 și înmulțiți cu 2.5
    9. Dacă piscina dvs. Zakat este de 4.000 $, atunci Zakat dvs. este de 100 $ (4000 * 0.025 = 100 sau (4000/100 = 40) * 2.5 = 100)
    10. 3. Plătiți-vă Zakat la o caritate ciudată.
    11. Acest lucru este important deoarece Zakat Ul-Maal are un cadru strict al cine este eligibil să primească Zakat. Donarea lui Zakat la E.G. un WWF sau Wikipedia sau orice altă organizație, care ar putea fi foarte bine nevoie, dar cade în afara acestui cadru nu ar conta ca Zakat.
    12. Poți să-i dai lui Zakat rudelor tale dacă ei înșiși nu plătesc zakat (pentru că nu dețin bogăție), dar nu pentru părinții, copiii și frății - acei sunteți obligați să sprijiniți de către dvs., non-Zakat, înseamnă.
    13. Aveți un an lunar întreg pentru a vă plăti Zakat și le puteți plăti în rate dacă doriți.

    Exemple

    1. Exemplul 1.
    2. Jonas, 19, își numără banii la câteva luni după primul său loc de muncă, care este întâmplător la câteva zile după Eid Ul-Fitr, 13 mai 2021 (5 a Shawal 1442).
    3. El găsește că merită netă este de 6.000 de dolari.
    4. El calculează nisab-ul prin metoda de aur și constată că 3 uncii de aur are în prezent o valoare de 5.400 de dolari.
    5. El determină data lui Zakat să fie a 5-a Shawwal și notează acest lucru în calendarul său și / sau o bucată de hârtie.
    6. Anul viitor pe data de 5 a Shawal 1443, 6 mai 2022, el calculează din nou activele eligibile din Zakat și consideră că are o valoare netă de 12.000 de dolari.
    7. Nisab este acum 5.850 de dolari, pe care el îl depășește.
    8. El calculează Zakat să fie de 12.000 * 0.025 = 300 $.
    9. Pentru că va cumpăra o mașină, numerar în câteva luni, ceea ce îl va pune înapoi 15.000 de dolari, așa că amână să-și plătească Zakat, până la Ramadan 2023, cu doar o lună înainte de următorul hawl, și în timpul admisibilității.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Valoarea unei mașini sau a unei case pe care le închiriați altora nu este, de asemenea, luată în considerare. Cu toate acestea, veniturile generate de orice investiție este luată în considerare.
  • Casa ta personală și mașina nu sunt luate în considerare.
  • Orice venit generat de sursa compatibilă non-Shariah, i.E. Interesul obligațiunilor, nu este luat în considerare. Cu toate acestea, se ia în considerare valoarea oricărei obligații financiare convenționale.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar