Cum să sărbătorească ramadanul

Ramadan este cea mai sfântă lună a anului pentru musulmani din întreaga lume. Este cea de-a nouălea lună a calendarului islamic. Deoarece calendarul este lunar, se mută în jur de unsprezece zile în fiecare an, astfel încât să puteți experimenta Ramadan în timpul anotimpurilor dacă sărbătoriți în fiecare an. Pentru a sărbători Ramadanul, practicați postul în timpul zilei și ruperea rapidă pe timp de noapte. De asemenea, ar trebui să lucrați la îmbunătățirea dvs. în acest timp și apoi la sfârșit Bucurați-vă de Eid Al Fitr, unde sărbătoriți cu prietenii și familia.

Pași

Partea 1 din 4:
Postul pentru Ramadan
  1. Imagine intitulată Celebrează Ramadan Pasul 1
1. Treceți să mâncați și să beți în timpul zilei. Dacă sărbătoriți Ramadan, nu ar trebui să mâncați sau să beți de la răsărit la soare la apus. Care include apă, orice tip de hrană sau lichid și lucruri cum ar fi guma.
  • Postul nu este doar despre a nu mânca. Este vorba despre învățarea de a avea simpatie cu ceilalți, învățarea de auto-reținere și dându-i altora în nevoie.
  • Imagine intitulată Celebrează Pasul 2 Ramadan
    2. Evitați postul dacă aveți anumite condiții de sănătate sau o ocupație intensă. Sunt făcute excepții pentru persoanele care nu pot fi rapide. Vârstnicii sau cei care sunt bolnavi sunt scutiți de la post, ca și mamele însărcinate și care alăptează. Alții care au ocupații intense sunt scutite, de asemenea. În general, încercați să faceți zile mai târziu când nu puteți fi rapid, dar alții dau, de asemenea, carității pentru a ajuta la hrănirea foamei sau voluntarilor la nonprofiturile locale.
  • În mod similar, persoanele care au condiții, cum ar fi diabetul, pot găsi că nu sunt capabile să fie rapid, mai ales dacă sunteți un diabetic de tip 1.
  • Într-adevăr, depinde de dvs. dacă credeți că puteți fi rapid sau nu.
  • Imagine intitulată Celebrează Ramadan Pasul 3
    3. Așteptați până când sunteți destul de bătrâni pentru a repede. Copiii, de obicei, nu încep să posteze până la pubertate. O vârstă obișnuită de a începe postul este de 15. Cu toate acestea, unele practică jumătate sau chiar zile întregi într-un moment în pregătirea când fac repede. În unele cazuri, un membru al familiei ar putea oferi un stimulent de bani sau un tratament ca recompensă pentru numărul de zile pe care copiii repede.
  • Imagine intitulată Celebrează Ramadan Pasul 4
    4. Rapid de la comportamente negative, de asemenea. Majoritatea musulmanilor, de asemenea, rapid de la anumite comportamente în cursul lunii Ramadanului. De la răsărit la apusul soarelui, trebuie să vă abțineți de la lucruri cum ar fi fumatul sau de a face sex. În plus, ar trebui să aveți grijă deosebită să vă urmăriți comportamentul în timpul Ramadanului, asigurându-vă că nu mințiți, înșelăci, se înfurie sau alte lucruri din acea natură.
  • Partea 2 din 4:
    Mâncarea în timpul Ramadanului
    1. Imagine intitulată Celebrează Ramadan Pasul 5
    1. Ridicați devreme pentru masa de dimineață. Pentru că repede în timpul zilei, trebuie să te ridici înainte ca soarele să se ridice să mănânce masa de dimineață. În mod tradițional, această masă este chemată Suhoor. Este, de asemenea, un moment bun pentru a fi hidratat pentru ziua.
    • Încercați să mâncați niște proteine, precum și alimente bogate din fibre (gândiți cerealele, fructele și legumele) pentru a vă ajuta să vă împiedicați prea foame pe tot parcursul zilei. Dacă practicați și Halal, asigurați-vă că ați cumpărat carne Halal și căutați simbolurile Halal sau simbolurile Kosher pe produse lactate și alte produse.
  • Imagine intitulată Celebrează Ramadan Pasul 6
    2. Spargeți rapid cu prietenii și familia. Este obișnuit în timpul Ramadanului pentru a invita prietenii și familia pentru a sparge rapid. Musulmanii și non-musulmanii se pot alătura distracției și comunității, așa că nu vă fie frică să vă aruncați net larg. De asemenea, rapidul este de obicei rupt cu o dată uscată sau două.
  • Masa de seară care sparge rapid este numită IFTAr.
  • Puteți face alimente cum ar fi Falooda Kulfi, Baba Ghanoush, Halwa Puri, sau Adana Kebab.
  • Imagine intitulată Celebrează Ramadan Pasul 7
    3. Decorează pentru IFTAr. Deoarece IFTAR este o sărbătoare, puteți pune decorațiuni pe parcursul lunii. Adesea, decorațiile implică orice fel de lună și stele. Lanternele sunt, de asemenea, populare. Copiii, în special, se bucură de decorarea casei cu acest simbol al calendarului lunar.
  • Imagine intitulată Celebrează Ramadan Pasul 8
    4. Mănâncă Halal la Ramadan, după cum faceți pe tot parcursul anului. "Halal" se referă la ceea ce nu este interzis în legile musulmane în general, dar este cel mai adesea adus în raport cu alimentele. Halal este similar cu Kosher în unele moduri, deoarece ambele necesită o modalitate specifică de a ucide animalul. De asemenea, ambele interzice consumul de carne de porc și (în unele cazuri) crustacee. Deși există diferențe, în căutarea simbolului kosher pe produsele lactate și ne-carne în țările non-musulmane este acceptabil deoarece, de obicei, că alimentele nu conține un produs din carne, cum ar fi gelatina.
  • Partea 3 din 4:
    Lucrul la auto-îmbunătățire
    1. Imagine intitulată Celebrează Ramadan Pasul 9
    1. Oferă rugăciunea specială după Iftar. În mod obișnuit, veți efectua cele cinci rugăciuni prescrise pe zi pe care le veți restul anului, inclusiv cea de-a cincea rugăciune după Iftar. Cu toate acestea, mulți musulmani (în cea mai mare parte sunni) se roagă, de asemenea, o rugăciune suplimentară în acest timp, numită Tarawih sau Taraweeh. Această rugăciune este împărțită în patru cicluri, unde stai, arcul, prostrate și stai. În perioada de așteptare, veți citi părți ale Coranului.
    • În acest moment al anului, Qur`an este împărțit în treizeci de piese. Prin urmare, citiți în mod esențial 1/30 din Coran în fiecare noapte.
    • Puteți face aceste rugăciuni la domiciliu, dar puteți vizita și moscheea pentru rugăciuni.
  • Imagine intitulată Celebrează Ramadan Pasul 10
    2. Vizitați moscheea pentru rugăciune. Ramadanul este un moment de sfințenie și de reflecție, așa că ar trebui să luați în considerare vizitarea Moscheii mai mult în acest timp. Taraweeh se efectuează în majoritatea moschei în fiecare seară în timpul Ramadanului.
  • Multe moschei oferă, de asemenea, mâncare pentru ruperea rapidă, dacă preferați să mâncați la moschee.
  • Unii oameni chiar petrec ultimele zece zile de la Ramadan numai în moschee, care se dedică rugăciunii.
  • Imagine intitulată Celebrează Ramadan Pasul 11
    3. Dați carității. Dacă sunteți în stare, ar trebui să dați acelor mai săraci decât tine. În general, dați cel puțin 2.5% din activele dvs. (zakat-al-mal) În timpul Ramadanului. Poți să donezi celor pe care îi cunoști personal care au nevoie de asistență. Cu toate acestea, dacă nu cunoașteți pe cineva care să doneze, puteți da, de asemenea, organizațiilor de caritate locale și băncilor alimentare.
  • De obicei, dați, de asemenea, o altă sumă mai mică (Zakat-al-Fitr) Înainte de începerea festivalului final din Ramadan, Eid UL FiRr.
  • Cu toate acestea, cât de mult vă dați este întotdeauna până la dvs.
  • Imagine intitulată Celebrează Ramadan Pasul 12
    4. Voluntar timpul. Puteți ajuta la o bancă alimentară, de exemplu sau să serviți alimente la o bucătărie de supă. Unde voluntar depinde de tine, dar caritatea este unul dintre cei cinci piloni ai islamului. Prin urmare, este o idee bună să o practicați în timpul Ramadanului.
  • Partea 4 din 4:
    Bucurați-vă de Eid al FiRr
    1. Imagine intitulată Celebrează Ramadan Pasul 13
    1. Urmăriți luna nouă. Deoarece Ramadan se bazează pe un calendar lunar, Noua Lună marchează începutul Eid al FiRr. Aceasta înseamnă sfârșitul lui Ramadan și este un festival de trei zile care include mâncarea unei mese în timpul zilei.
  • Imagine intitulată Celebrează Ramadan Pasul 14
    2. Practicați recunoștința. De data aceasta este, de asemenea, o perioadă în care oferiți mulțumiri lui Allah pentru a vă ajuta să practicați auto-reținere în timp ce postați. De asemenea, îi mulțumesc lui Allah pentru puterea de a repede.
  • Imagine intitulată Celebrează Ramadan Pasul 15
    3. Purtați cele mai bune fire. Luați în considerare cumpărarea unui nou costum pentru această sărbătoare. Copiii, în special, de obicei, primesc haine noi pentru acest festival, dar vă puteți alătura și distracții. Dacă nu doriți să cumpărați un costum nou, îmbrăcați-vă în echipamentul dvs. Fanciest pentru momentul în care vizitați.
  • Imagine intitulată Celebrează Ramadan Pasul 16
    4. Decorează-ți casa. Dacă nu ați decorat pentru IFTAr, decorarea pentru Eid Al Fitr poate fi distractivă, mai ales dacă veți avea vizită de familie. Lanternele, lunile și stelele sunt tradiționale, dar puteți decora cu toate acestea, vedeți potrivirea.
  • Imagine intitulată Celebrează Ramadan Pasul 17
    5. Durata tratează copiilor. Unii cadouri de schimb musulmani cu toți prietenii și familia lor, dar accentul este într-adevăr pe copii. Copiii de obicei primesc tratamente dulci, bomboane și daruri de bani în această perioadă de timp.
  • Imagine intitulată Celebrează Ramadan Pasul 18
    6. Du-te vizitați. Acum este un moment minunat să vizitați familia și prietenii, precum și să aveți familie și prieteni în casa dvs. Este mai ușor să călătoriți acum că nu trebuie să faceți rapid și este o modalitate bună de a sărbători. De obicei, veți merge la vizitați părinții, copiii sau alți membri ai familiei, precum și prieteni pe care nu ați văzut-o de ceva vreme.
  • Imagine intitulată Celebrează Ramadan Pasul 19
    7. Nu uitați să dați celor care au nevoie. Deși postul a fost atras de aproape, caritatea este încă importantă. De fapt, mulți consideră că este mai important în timpul Eid Al Fitr. Luați în considerare oferirea de bani celor care au nevoie și vă vor oferi voluntariat timpul pentru a ajuta pe alții.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Ramadan este una dintre cele mai sfinte luni într-un an islamic. Profitați de acest timp pentru a vă ruga și reflecta.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar