Cum se calculează cifra de afaceri a inventarului

Cifra de afaceri a inventarului este o modalitate de măsurare de câte ori o afacere își vinde stocul de inventar într-o anumită perioadă de timp. Întreprinderile folosesc cifra de afaceri a inventarului pentru a evalua competitivitatea, profiturile proiectului și, în general, dau seama cât de bine fac în industria lor. Spre deosebire de cifra de afaceri a angajaților, o cifră de afaceri ridicată a inventarului este în general văzută ca un lucru bun, deoarece acest lucru înseamnă că bunurile sunt vândute relativ repede înainte ca ei să aibă șansa de a se deteriora. În general, cifra de afaceri a inventarului este calculată cu formula Cifra de afaceri = Costul bunurilor vândute (Cogs) / Inventarul mediu.

Pași

Partea 1 din 2:
Găsirea raportului de cifră de afaceri a inventarului
  1. Imagine intitulată Calculează cifra de afaceri a inventarului Pasul 1
1. Alegeți o perioadă de timp pentru calculul dvs. Cifra de afaceri a inventarului este întotdeauna calculată pe o anumită perioadă de timp - acest lucru poate fi ceva dintr-o singură zi la un an fiscal - chiar și întreaga durată de viață a afacerii. Cu toate acestea, cifra de afaceri a inventarului nu poate fi un instantaneu instantaneu al performanței unei afaceri. Deși este posibil să se definească valoarea inventarului unei afaceri în orice moment specific, costul bunurilor vândute este lipsit de sens ca o valoare instantanee, deci trebuie aleasă o anumită perioadă de timp.
  • Să urmărim împreună cu o problemă de exemplu pe măsură ce procedăm prin această secțiune. Spuneți că deținem o companie de cafea cu ridicata. Pentru problema noastră de exemplu, să alegem un timp de timp un an din această operațiune de cafea. În următorii câțiva pași, vom găsi cifra de afaceri a inventarului pentru această perioadă de un an.
  • Imagine intitulată Calculează cifra de afaceri a inventarului Pasul 2
    2. Găsiți costul bunurilor vândute pentru perioada de timp. După definirea unei perioade de timp, primul dvs. pas este să găsiți costul bunurilor vândute (sau "Cogs") În această perioadă. Cogs reprezintă costul direct al creării bunurilor dvs. De obicei, acest lucru înseamnă costul de fabricație al bunurilor dvs. plus costurile forței de muncă legate direct de fabricarea acestora.
  • Cogs nu includ costuri cum ar fi transportul maritim și distribuția care nu sunt direct legate de crearea bunurilor.
  • În exemplul nostru, să spunem că am avut un an de randament ridicat pentru cafea, am cheltuit 3 milioane de dolari pe semințe, pesticide și alte cheltuieli legate de creșterea fasolei de cafea și 2 milioane de dolari pe costurile forței de muncă din cultivarea semințelor. În acest caz, am putea spune că Cogs este de 3 milioane de dolari + 2 milioane de dolari = 5 milioane de dolari.
  • Imagine intitulată Calculează cifra de afaceri a inventarului Pasul 3
    3. Împărțiți-vă Cogs prin inventarul dvs. mediu. Apoi, împărțiți bilele de la valoarea medie a inventarului în timpul perioadei de analiză pe care o analizați. Inventarul dvs. mediu este valoarea monetară medie a tuturor bunurilor pe care le aveți în depozite și pe rafturile magazinelor care nu au fost vândute într-o anumită perioadă de timp. Cea mai simplă modalitate de a găsi acest lucru este de a adăuga valoarea dvs. de inventar de pornire pentru perioada de timp pe care ați ales-o la valoarea dvs. de inventar de sfârșit și să vă împărțiți cu două. Cu toate acestea, utilizarea punctelor de date suplimentare între ele vă pot oferi o valoare mai exactă pentru media dvs. Dacă utilizați mai mult de două puncte de date, adăugați toate valorile împreună, apoi împărțiți-vă de numărul de puncte de date pentru a vă găsi media.
  • Să spunem că, în exemplul nostru, la începutul anului am avut 0 $.5 milioane de fasole de cafea stocate ca inventar în depozitele noastre. La sfârșitul anului, am avut 0 $.3 milioane în valoare de fasole. (0.5 milioane + 0.3 milioane) / 2 = o medie de $ 0.4 milioane în inventar.
  • Apoi, împărțiți Cogs prin inventarul mediu pentru a găsi cifra de afaceri a inventarului. În exemplul nostru, Cogs este de 5 milioane de dolari, iar inventarul mediu este de 0 $.4 milioane, astfel încât cifra de afaceri a inventarului pentru anul este de 5 milioane de dolari / $ 0.4 milioane = 12.5. Această cantitate este un raport și nu are unități.
  • Imagine intitulată Calculează cifra de afaceri a inventarului Pasul 4
    4. Utilizați formula Turn Circover = vânzări / inventar numai pentru estimări rapide. Dacă nu aveți timp să treceți prin ecuația standard descrisă mai sus, această scurtătură vă poate oferi o valoare aproximativă pentru inventarul dvs. de cifră de afaceri. Cu toate acestea, majoritatea întreprinderilor preferă să evite utilizarea acestei ecuații, deoarece rezultatele sale pot fi inexacte. Întrucât vânzările sunt înregistrate la costul oferit consumatorilor, dar inventarul este înregistrat la costuri cu ridicata mai mici, această ecuație poate face ca cifra de afaceri a inventarului să arate mai mare decât este de fapt. Ca regulă generală, această ecuație ar trebui să fie utilizată numai pentru estimări rapide - utilizarea celui de mai sus pentru sarcini grave.
  • În exemplul nostru, să spunem că am înregistrat 6 milioane de dolari în vânzări în ultimul an. Pentru a găsi cifra de afaceri a inventarului cu ecuația alternativă de mai sus, am împărți acest lucru prin inventarul final enumerate mai sus $ 0.3. $ 6 milioane / $ 0.3 milioane = 20. Acest lucru este semnificativ mai mare decât valoarea de 12.5 Am obținut cu ecuația standard.
  • Partea 2 din 2:
    Mastering ecuația
    1. Imagine intitulată Calculează cifra de afaceri a inventarului Pasul 5
    1. Utilizați mai multe puncte de date de inventar pentru un răspuns mai precis. După cum sa menționat mai sus, găsirea inventarului mediu de la începutul și valorile inventarului final vă poate obține o medie aproximativă pentru inventarul dvs., dar această valoare nu va lua în considerare fluctuațiile inventarului pe tot parcursul perioadei de timp. Utilizarea punctelor de date suplimentare vă va face valoarea mai precisă.
    • Când alegeți punctele de date, asigurați-vă că punctele dvs. sunt distanțate uniform pe parcursul perioadei de timp la intervale regulate. De exemplu, dacă găsiți inventar mediu timp de un an, nu utilizați douăsprezece puncte din ianuarie. În schimb, utilizați un punct din prima din fiecare lună.
    • Să presupunem că inventarul nostru de pornire pentru un an de exploatare a afacerii noastre este de 20.000 de dolari și că inventarul nostru final este de 30.000 de dolari. Folosind metoda de bază de mai sus, am obține o valoare medie de 25.000 de dolari. Cu toate acestea, doar un punct suplimentar de date ne poate oferi o imagine diferită. De exemplu, să spunem că, de asemenea, folosim un punct din mijlocul exact al anului cu o valoare de 40.000 de dolari. În acest caz, inventarul nostru mediu este (20.000 $ + 30.000 $ + 40.000 $) / 3 = 30.000 $ - un pic mai mare (și mai mult reprezentant al mediei actuale) decât înainte.
  • Imagine intitulată Calculează cifra de afaceri a inventarului Pasul 6
    2. Utilizați Formula Time = 365 zile / cifra de afaceri pentru a găsi timpul mediu pentru a vă vinde inventarul. Cu o singură operație suplimentară, puteți găsi cât timp vă duce în medie pentru a vă vinde întregul stoc de inventar. În primul rând, găsiți cifra de afaceri a inventarului anual ca normal. Apoi, împărțiți 365 de zile de raportul pe care l-ați primit pentru inventarul de afaceri. Răspunsul dvs. va fi numărul de zile care vă duc pentru a vă vinde întregul inventar în medie.
  • De exemplu, să spunem că avem un raport de cifră de afaceri de inventar de 8.5 pentru un anumit an. Prin împărțirea 365 de zile / 8.5, ajungem 42.9 zile. Cu alte cuvinte, în medie, vindem un întreg stoc de inventar aproximativ la fiecare 43 de zile.
  • Dacă ați găsit cifra de afaceri a inventarului pentru o perioadă de timp de altă dată decât un an, înlocuiți numărul de zile din perioada dvs. de timp timp de 365 de zile în formula. De exemplu, dacă ați avut o cifră de afaceri de inventar de 2.5 Pentru luna septembrie, veți găsi timpul mediu pentru a vă vinde inventarul prin împărțirea a 30 de zile / 2.5 = 12 zile.
  • Imagine intitulată Calculează cifra de afaceri a inventarului Pasul 7
    3. Utilizați cifra de afaceri a inventarului ca o măsură aproximativă a eficienței. De obicei (deși nu întotdeauna) întreprinderile doresc să-și vândă inventarul rapid, mai degrabă decât încet. Din acest motiv, cifra de afaceri a inventarului de afaceri poate fi utilizată pentru a câștiga indicii despre cât de eficient funcționează o afacere, în special în comparație cu concurenții. Cu toate acestea, este foarte important să ne amintim că contextul este important în aceste tipuri de comparații. O cifră de afaceri scăzută a inventarului nu este întotdeauna rău și o cifră de afaceri înaltă a inventarului nu este întotdeauna bună.
  • De exemplu, mașinile sportive de lux nu vinde de obicei foarte repede pentru că există o piață destul de mică pentru ei. Astfel, s-ar putea să vă așteptați ca un distribuitor de mașini sportive de import să aibă o rată destul de scăzută de inventariere a inventarului - ei nu pot chiar să-și vândă întregul stoc într-un singur an. Pe de altă parte, dacă aceeași dealer are brusc un vârf major în cifra de afaceri a inventarului, acest lucru ar putea fi un lucru foarte bun, dar ar putea fi un lucru rău, în funcție de context - de exemplu, acest lucru poate semnifica un deficit, care poate duce la pierderea vânzărilor.
  • Imagine intitulată Calculați cifra de afaceri a inventarului Pasul 8
    4. Comparați clientul dvs. de afaceri pentru mediile din industrie. O modalitate utilă de a judeca eficiența operațională a afacerii este de a compara raportul său de afaceri al inventarului la valoarea medie pentru întreprinderile din aceeași industrie. Unele publicații financiare (atât în ​​imprimare, cât și online) publică clasamentul mediu al cifrei de afaceri de inventar pe sectorul industrial, care vă pot oferi un punct de referință dur pentru a măsura performanța unei companii împotriva. Un astfel de clasament poate fi găsit Aici. Cu toate acestea, este important să ne amintim că aceste valori reprezintă mediile industriei și că, în anumite contexte, ar putea fi un lucru bun să aveți o cifră de afaceri inventar semnificativ mai mică sau mai mare decât valoarea publicată.
  • Un alt instrument la îndemână pentru compararea cifrei de afaceri a inventarului de afaceri către mediile din industrie este Calculatorul cifrei de afaceri al inventarului BDC. Acest instrument vă permite să alegeți o industrie, apoi să găsiți un raport ipotetic al inventarului de inventar, introducând bilele de afaceri și inventarul mediu și comparați-l cu valoarea medie pentru industria pe care ați ales-o.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Uită-te la statisticile specifice industriei pentru a vedea cum inventarul dvs. se clasifică la cea a concurenților și a afacerilor similare. Compania de contabilitate a companiei recomandă obținerea celor mai multe situații posibile pentru a evalua cu adevărat modul în care numerele dvs. de afaceri a inventarului dezvăluie nivelul de succes al companiei dvs. în domeniul său.
  • Asigurați-vă că costul dvs. de bunuri vândute și valorile medii ale inventarului se bazează pe aceeași evaluare. De exemplu, dacă sunteți o afacere multinațională, asigurați-vă că moneda pe care o utilizați este aceeași. Deoarece ambele numere vor fi sub formă de valoare totală, vor corela și vor produce un rezultat precis.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar