Cum să curățați o linie de piscină de vinil

Linia de piscină de vinil din piscina dvs. este concepută pentru a adăuga un finisaj frumos în partea de jos și pe părțile laterale ale bazinului. De asemenea, previne creșterea algelor, a bacteriilor și a ciupercilor în piscină. De-a lungul timpului, căptușeala de piscină poate decolora sau acumula pete și murdărie. Pentru a curăța o linie de piscină de vinil, puteți peria, ștergeți și vidați-l. De asemenea, puteți aplica curățătorii la căptușeală pentru ao curăța. Odată ce a fost curățată, ar trebui să mențineți garnitura de piscină, astfel încât să pară cel mai bine.

Pași

Metoda 1 din 3:
Periaj, ștergere și aspirare a căptușelii
  1. Imagine intitulată Curățați o linie de piscină de vinil Pasul 1
1. Curățați linia cu o perie de piscină. Pentru a îndepărta murdăria și murdăria de suprafață pe garnitura de piscină, utilizați o perie de piscină cu nailon sau păr plastic. Perii de piscină sunt curbate și adesea vin cu un mâner extensibil, făcându-vă mai ușor să curățați linia de piscină. Rulați peria peste căptușeală pentru a îndepărta murdăria și resturile. Asigurați-vă că curățați părțile laterale și partea inferioară a căptușelii.
  • Puteți înmuia peria într-o găleată de apă de piscină pentru ao curăța în timp ce mergeți. Peria de piscină trebuie să îndepărteze cu ușurință murdăria și murdăria de suprafață.
  • Pentru a aborda orice murdărie de pe căptușeală care este sub linia de apă a bazinului, evacuați piscina și utilizați peria pentru a ajunge la aceste pete.
  • Imagine intitulată Curățați o linie de piscină de vinil Pasul 2
    2. Ștergeți linia cu o cârpă curată. De asemenea, puteți curăța orice semne groase pe căptușeală cu un prosop curat sau o cârpă. Îndepărtați prosopul în apa de piscină și ștergeți marcajele. Folosind apa de piscină poate face ștergerea mărcilor sau murdăriei pe căptușeală.
  • Această opțiune poate fi mai bună pentru curățarea la fața locului orice zone de probleme pe liner. Puteți păstra o cârpă curată la îndemână pentru a șterge petele murdare pe căptușeală atunci când încep să apară.
  • Imagine intitulată Curățați o linie de piscină de vinil Pasul 3
    3. Vidați orice alge sau resturi pe căptușeală. Obțineți un vid de piscină care are un tele-stâlp, un cap de vid și un cap de vacuum. Asigurați-vă că capul de vid este realizat pentru o căptușeală de la piscină de vinil, deoarece va avea perii, astfel încât să nu rămână linerul. Vacuumul poate fi utilizat pentru a îndepărta resturile și algele de pe linia de piscină.
  • Vacuumul la piscină funcționează prin atașarea furtunului de vid la linia de scummer sau vid în piscină. Rulați vidul împotriva căptușelii de piscină pentru a îndepărta resturile și algele. Orice murdărie sau resturi vor trece prin furtunul la coșul de pompare și filtru.
  • Metoda 2 din 3:
    Aplicarea aparatelor de curățare la căptușeală
    1. Imagine intitulată Curățați o linie de piscină de vinil Pasul 4
    1. Aplicați un dispozitiv de curățare cu înălbitor la căptușeală. Dacă observați că bacteriile sau ciupercile au colorat linerul, utilizați un dispozitiv de curățare bazați pe Bleach. Aceste pete vor arăta ca pete întunecate pe liner. Combinați o înălbitoare de clor și o parte a unei părți. Utilizați o sticlă de pulverizare sau un mic pulverizator de grădină pentru a aplica curățătorul Bleach la liner. Lăsați curățarea să se usuce pe căptușeală, astfel încât să poată elimina petele.
    • Puteți curăța toate punctele de pe căptușeală în timp ce piscina este plină prin aplicarea aparatului mai curat deasupra liniei de apă. Sau puteți scurge piscina pentru a curăța întreaga linie.
    • Ștergeți orice exces de bleah de pe căptușeală odată ce petele au fost îndepărtate. Clătiți linia cu apă, astfel încât nu există nici o înălbire rămasă pe căptușeală.
    • Aveți grijă când utilizați Bleach. Purtați mănuși când atingeți înălbitorul și nu ingerați niciunul dintre înălbitor.
  • Imagine intitulată Curățați o linie de piscină de vinil Pasul 5
    2. Utilizați un detergent pe bază de alcalină. Căutați curățători pe bază de alcalină pentru piscinele de vinil la magazinul dvs. de hardware local sau online. Alertele de curățare pe bază de alcalină vor fi mai blânde pe vinil decât cu mașinile de curățare pe bază de acid și vor funcționa bine pe pete sau pe decolorare. Aplicați mai curat folosind o sticlă de pulverizare sau un pulverizator de grădină mic.
  • Odată ce agentul de curățare a fost aplicat și petele sau decolorările au fost îndepărtate, asigurați-vă că clătiți bine căptușeala cu apă.
  • Imagine intitulată Curățați o linie de piscină de vinil Pasul 6
    3. Încercați o îndepărtare a patului. Dacă aveți pete și spumă pe linerul de piscină, puteți utiliza o pată de curățare făcută pentru garniturile de piscină de vinil. Căutați pete de curățare la magazinul dvs. local de hardware sau online. Puteți găsi cele care vin sub forma unui radieră pe care le puteți atașa la un pol extensibil. Puteți apoi să ștergeți petele ca alge, rugină, vopsea și ulei.
  • Puteți utiliza îndepărtarea petelor pe pete specifice de pe căptușeală cu piscina încă plină de apă. Sau puteți evacua piscina pentru a elimina petele pe întreaga linie.
  • Asigurați-vă că clătiți bine instrumentul de removersiune pete odată ce ați terminat-o folosind. Utilizați apă curată și lăsați-l să se usuce în afara. Acest lucru va asigura ca clorul din piscină să nu deterioreze scula în timp.
  • Metoda 3 din 3:
    Menținerea linerului de piscină
    1. Imagine intitulată Curățați o linie de piscină de vinil Pasul 7
    1. Utilizați o acoperire de piscină. Pentru a păstra garnitura de piscină curată, utilizați o acoperire de piscină când nu utilizați adesea piscina. Puteți face acest lucru în timpul zilei de iarnă pentru a proteja garnitura de piscină. Obțineți o acoperire de piscină care se potrivește bine la piscină și este strâns sigilată la margini. Acest lucru va păstra murdăria și resturile din piscină, care poate crea pete pe căptușeală.
    • Dacă utilizați o acoperire de piscină care plutește peste piscină, asigurați-vă că ridicați marginea capacului la fiecare câteva săptămâni pentru a confirma frunzele sau resturile la piscină.
  • Imagine intitulată Curățați o linie de piscină de vinil Pasul 8
    2. Au nivelurile chimice adecvate în piscină. Cele mai multe bazine se vor curăța și se vor menține bine dacă există niveluri chimice adecvate în bazin. Pentru a vă asigura că linerul de piscină rămâne curat, verificați dacă alcalinitatea, duritatea calciului, pH-ul și nivelele de clor sunt corecte. Puteți utiliza un kit de testare pentru a determina nivelurile chimice din piscină. Testați nivelurile o dată pe săptămână pentru a vă asigura că sunt corecte.
  • Într-o piscină standard, nivelurile chimice recomandate sunt un pH de 7.4-7.8, un nivel total alcalinity de 100-150 ppm (părți per milion) și o duritate de calciu de 200-250 ppm.
  • Nivelul clorului într-o piscină necăzută trebuie să fie de 1-3 ppm și nivelul clorului într-o piscină încălzită trebuie să fie de 2-4 ppm.
  • Dacă acoperiți piscina cu o acoperire a piscinei în timpul iernii, reduceți cantitatea de substanțe chimice din piscină cu 60%.
  • Imagine intitulată Curățați o garnitură de piscină de vinil Pasul 9
    3. Curățați în mod regulat piscina. Mențineți garnitura de piscină prin curățarea bazinului cel puțin o dată pe săptămână. Utilizați un skimmer pentru a îndepărta frunzele, murdăria și resturile de pe suprafața bazinului. Vacuum piscina pentru a elimina algele. Periați garnitura de piscină cu o perie de piscină pentru a scăpa de murdărie înainte de a deveni pete.
  • Puteți lua în considerare obținerea piscinei în mod profesionist o dată pe an, mai ales dacă o utilizați adesea.
  • sfaturi

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Periaj, ștergere și aspirare a căptușelii

    • O perie de piscină cu nailon sau păr plastic
    • O cârpă curată
    • Un vacuum de piscină

    Aplicarea aparatelor de curățare la căptușeală

    • Albire
    • Un detergent alcalin
    • Un rememorat pete

    Menținerea linerului de piscină

    • O acoperire de piscină
    • Un kit de testare pentru piscină
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar