Cum să decolorați apa de piscină

Dacă intenționați să vă descărcați apa de piscină, veți avea nevoie să decolorați în mod corespunzător apa. Puteți utiliza lumina naturală a soarelui în curtea din spate pentru a vă decolora piscina, ceea ce este probabil cea mai ușoară abordare, dar va dura câteva săptămâni. Dacă aveți nevoie să faceți treaba un pic mai rapid, puteți utiliza o varietate de soluții chimice. Unii dechlorinatori chimici au un impact negativ asupra peștilor și a faunei sălbatice, astfel încât să fiți interesați de produsele responsabile din punct de vedere ecologic, cum ar fi dechlorinatorii pe bază de vitamina C.

Pași

Metoda 1 din 3:
Folosind lumina soarelui
  1. Imagine intitulată Dechlorant Pasul 5
1. Opriți adăugați clor la piscină. Pur și simplu opriți adăugarea comprimatelor de clor pe care le puneți în mod regulat în piscina în aer liber. Expunerea la lumina soarelui va decolora treptat apa. Va trebui să părăsiți piscina neacoperită timp de două săptămâni.
  • Imaginea intitulată Faceți un ceai de compost pasul 2
    2. Utilizați o găleată pentru a decolora o cantitate mică de apă. Dacă trebuie doar să decolorați un pic de apă de piscină pentru a iriga un copac sau un arbust, puteți folosi o găleată. Scoateți o găleată de apă și plasați-o într-un loc însorit. Lăsați-l la soare timp de o săptămână, iar clorul ar trebui să fie evaporat.
  • Imagine intitulată scurgere și reumpleți piscina Pasul 3
    3. Rulați pompa de piscină. Deși ați încetat să adăugați clor, trebuie să continuați să rulați pompa. Prin circularea apei din bazinul dvs., pompa va contribui la asigurarea unei decolări amănunțite.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind substanțe chimice
    1. Imagine intitulată Împărțiți o plantă de lavandă Pasul 7
    1. Achiziționați un produs de dechlorație. Pentru a detecta chimic piscina, puteți utiliza comprimate de declurare sau lichid, cum ar fi tiosulfat de sodiu. Cele mai frecvente chimice pentru dechlorație este dioxidul de sulf, deși absorbția de carbon, metabisulfit de sodiu și peroxidul de hidrogen sunt de asemenea utilizate în acest scop. Ar trebui să vă asigurați că produsul pe care îl achiziționați de la comerciantul cu amănuntul al piscinelor afirmă că îndeplinește standardele Agenției pentru Protecția Mediului.
  • Imagine intitulată Dechlorant Apa Pasul 7
    2. Încercați comprimatele de dechlorație pe bază de vitamina C. Puteți utiliza acidul ascorbic sau ascorbatul de sodiu, care sunt două forme de vitamina C, pentru a decolora apa. Vitamina C nu îndepărtează oxigenul din apă și nu este toxic pentru viața acvatică. În timp ce produsele pe bază de sulf îndepărtează oxigenul din apă și sunt toxice pentru pescuit, declornicatorii pe bază de vitamina C, cum ar fi VITA-D-Clor, sunt aliniate la actul de apă curat al APE. Ei sunt în siguranță pentru a se ocupa și ușor de dizolvat.
  • Dechloroarele pe bază de vitamina C sunt mai scumpe decât produsele pe bază de sulf.
  • Imagine intitulată Dechlorant Apa Pasul 8
    3. Cereți o piscină profesionistă despre filtrele de absorbție a carbonului. Dacă căutați cea mai amănunțită metodă de dechlorație, absorbția de carbon este calea de urmat. Cu toate acestea, este mai scump decât unele dintre celelalte metode, cum ar fi comprimatele de dechlorație pe bază de sulf. Va trebui să întrebați un specialist în piscină despre filtrele de carbon disponibile pentru piscina dvs.
  • Ați putea cere profesionistului la piscină ", există un filtru bazat pe carbon care ar funcționa bine pentru piscina mea?"
  • Imagine intitulată PH mai scăzut în apă Pasul 8
    4. Se toarnă tiosulfat de sodiu în piscină. Puteți utiliza o cantitate adecvată de tiosulfat de sodiu pentru a vă decolora piscina. Se toarnă o apă caldă într-o găleată. Adăugați cantitatea necesară de tiosulfat de sodiu la găleată. Se toarnă conținutul găleții în piscină.
  • Dacă piscina conține 5000 de galoane de apă și clorul total este în prezent de 50 ppm, va trebui să adăugați 1.56 de lire sterline (.7 kilograme) de tiosulfat de sodiu.
  • Utilizați un calculator de decolorare online pentru a determina cât de mult tiosulfat de sodiu de utilizat.
  • Metoda 3 din 3:
    Testarea apei
    1. Imagine intitulată Dechlorant Apa Pasul 2
    1. Testați nivelele de clor după două săptămâni. După două săptămâni fără a adăuga clor la piscină și cu pompa care rulează, trebuie să testați nivelele de clor. Cea mai exactă modalitate de măsurare a concentrațiilor de clor este printr-un test DPD (N-dietilpaufeniliamină), deși se pot folosi și benzi de testare sau un colorimetru.
    • Kiturile de testare DPD folosesc un comparator. Un comparator vă permite să comparați eșantionul dvs. la standardele de culoare. Puneți eșantionul în slot și apoi comparați culoarea la standardele din partea laterală a instrumentului.
    • Un colorimetru este un instrument care utilizează lumină albă pentru a determina nivelurile de clor. Este un instrument separat, care nu va fi inclus în kiturile de testare DPD standard.
    • Benzi de testare pot fi de asemenea utilizate pentru a determina nivelurile de clor. Ele sunt cea mai simplă și mai ieftină opțiune.
  • Imaginea intitulată Creșteți un pas de mere Pasul 7
    2. Obțineți o probă de apă pentru testarea cu un kit de testare DPD. Va trebui să obțineți un kit de testare DPD, care ar trebui să includă unele tuburi de testare pentru a obține probe de apă. Ajungeți la piscină pentru a obține o probă de apă de la cel puțin adâncime cotă. Adăugați picăturile recomandate ale reactantului DPD la tuburi. Amestecați soluția în tub rotindu-l cu susul în jos cu capacul pornit.
  • Imagine intitulată Gaz de amestec pentru 2 motoare cu ciclu Pasul 3
    3. Țineți comparatorul la nivelul ochilor în lumina corectă. Deoarece utilizarea comparatorului de culoare inclusă în kitul dvs. de testare va implica diferențierea între diferite nuanțe de aceeași culoare, cum ar fi nuanțele de galben sau roz, va trebui să efectuați testul în condiții bune de iluminare. Dacă sunteți afară, va trebui să țineți comparatorul la nivelul ochilor cu soarele un pic în lateral, spre deosebire de strălucirea direct prin comparator. Va trebui să vă eliminați ochelarii de soare, ceea ce ar putea interfera cu lectura dvs.
  • Dacă sunteți în interior, va trebui să stabiliți iluminatul care este cât mai aproape de lumina zilei.
  • Imagine intitulată Păstrați albastru Hydranges Blue Pasul 2
    4. Comparați culoarea din tub cu comparatorul din kitul de testare. În partea din față a kitului de testare, veți vedea o diagramă de culoare pe care o puteți utiliza pentru a determina nivelul clorului. Găsiți cel mai apropiat meci și notați nivelul asociat clorului într-un notebook.
  • Imagine intitulată PH mai scăzut în apă Pasul 11
    5. Utilizați un colorimetru pentru a determina nivelurile de clor. În loc de comparator inclus într-un kit de testare DPD, ați putea folosi un instrument numit un colorimetru. Acest instrument utilizează un fascicul de lumină albă, care este trimis printr-un filtru optic. Doar introduceți proba de apă în slotul de sus. Porniți colorimetrul, care va trimite o fascicul de lumină albă prin eșantion. Veți primi un număr pe un afișaj digital pe partea frontală a instrumentului, ceea ce indică cantitatea de clor din eșantion.
  • Imagine intitulată Dechlorant Apa Pasul 4
    6. Utilizați benzi de testare. Dacă sunteți în căutarea unui mod simplu și ieftin de a testa nivelele de clor, este posibil să doriți să utilizați benzi de testare. Îndepărtați banda de testare din piscină. Scoateți banda de testare și așteptați numărul de secunde indicate pe kitul benzii de testare. Va trebui să țineți banda de testare orizontală. Apoi, comparați culoarea de pe banda de testare la diagrama de culori inclusă în setul de bandă de testare. Odată ce găsiți un meci, notați concentrația asociată clorului.
  • Deși nu este la fel de precis ca un test DPD folosind un comparator sau un colorimetru, benzile de testare vă vor da o citire suficientă în majoritatea situațiilor.
  • Imagine intitulată Dechlorant apă Pasul 3
    7. Determinați dacă nivelurile de clor sunt aproape de zero. Veți dori să utilizați una dintre metodele de testare pentru a determina dacă nivelurile de clor sunt aproape de zero sau cel puțin la un nivel acceptabil (<0.1 mg / l). Dacă culoarea din proba de apă indică un nivel acceptabil de clor, ați decolorat cu succes piscina.
  • Dacă nivelul clorului nu este acceptabil, îl puteți lăsa în mod natural să se decolorate încă câteva săptămâni sau să folosească o metodă chimică.
  • sfaturi

    Avertizări

    Evitați adăugarea de substanțe chimice la piscina cu mai puțin de două săptămâni înainte de ao închide.
  • În Statele Unite, este împotriva legii de a descărca apa clorurată dacă cantitatea de clor este deasupra nivelurilor acceptabile (<0.1 mg / l).
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar