Cum să vă curățați propria piscină

Dacă aveți propria dvs. piscină, poate doriți să economisiți bani prin curățarea piscinei. Este nevoie de un pic de lucru pentru a curăța o piscină și va trebui să monitorizeze nivelurile chimice de cel puțin trei ori pe săptămână. Cu toate acestea, merită să vă păstrați piscina curată și sigură pentru utilizare.

Pași

Partea 1 din 4:
Skimming și periaj
  1. Imagine intitulată Curățați propria dvs. piscină Pasul 2
1. Asigurați-vă că aveți consumabile corecte. Înainte de a vă deplasa și peria la piscina, faceți stocul de consumabile. Asigurați-vă că aveți tot ce aveți nevoie.
  • Asigurați-vă că aveți un pol telescopic. Majoritatea consumabilelor de curățare a piscinelor se atașează unui pol ca acesta, astfel încât să aveți la dispoziție una disponibilă. S-ar putea să doriți să ștergeți polul pentru a vă asigura că este gratuit de orice resturi care ar putea contamina piscina.
  • Un skimmer de frunze sau skimmer Net este un instrument important de curățare a piscinei. Aceasta este o plasă mică care se atașează la polul telescopic. Utilizați această rețea pentru a elimina frunzele și alte resturi de pe suprafața bazinului dvs. Ca și în cazul consumabilelor de curățare a bazinului, skimmers frunze ar trebui curățate ocazional.
  • Asigurați-vă că aveți o perie de piscină. Acesta este un dispozitiv folosit pentru a curăța laturile, scările și pașii piscinei dvs. Perii pot deveni înfundate cu praf și resturi, asigurându-vă că clătiți periodic peria de piscină pentru a vă asigura că este curată.
  • 2. Scoateți suprafața bazinului dvs. cu un skimmer de frunze. Primul pas pentru curățarea piscinei este de a-și schimba suprafața cu skimmer frunze. De fapt, acest lucru ar trebui făcut într-o bază zilnică pentru a vă asigura că suprafața bazinului este liberă de orice contaminare.
  • Aceasta este o parte destul de ușoară a întreținerii bazinelor. Atașați skimmer la polul telescopic pentru a începe.
  • Apoi, utilizați plasa pentru a scoate resturile. Lucruri precum frunzele și alte frunze se încadrează frecvent în piscine în aer liber. Pur și simplu utilizați skimmerul net pentru a elimina orice corp străin pe care îl vedeți în partea de sus a apei piscinei.
  • 3. Periați părțile laterale ale piscinei și a scării piscinei. Odată ce ați eliminat orice resturi evidente, utilizați o perie de piscină pentru a curăța părțile laterale ale piscinei, precum și orice scări sau scări. Acest lucru ar trebui făcut săptămânal. Pur și simplu atașați peria de piscină la polul telescopic și executați-o în aceste zone, folosind o forță pentru a îndepărta murdăria atunci când este necesar. Țineți cont de zonele cu circulație slabă a apei, cum ar fi scările, pot avea nevoie de mai multă atenție.
  • Partea 2 din 4:
    Vacutare
    1. Imagine intitulată Curățați propria dvs. piscină Pasul 4
    1. Selectați un vid de piscină. Un vacuum de piscină este folosit pentru a curăța podelele unei piscine. Există diferite tipuri de viduri de piscină în funcție de tipul de piscină și de nevoile personale.
    • Automatorii de curățare vin în trei tipuri. Sucuri de aspirație nu sunt recomandate deoarece adesea aspiră în mod accidental lucruri precum roci, care pot dăuna sistemului de filtrare al piscinei. Curățitorii de presiune atașați la jetul de retur al sistemului de filtrare a piscinei și lucrați prin îndepărtarea resturilor de apă filtrată și plasându-l într-o pungă detașabilă. Cu toate acestea, acest lucru vă cere să faceți unele filtrare. Cel mai eficient de curățare automată este un piscină robotică. Aceste unități autonome conduc în jurul fundului bazinului dvs. de colectare a resturilor. Singurul dezavantaj, totuși, sunt tind să fie costisitoare.
    • Puteți economisi bani utilizând un vid de piscină manuală. Puteți cumpăra un vacuum manual de vid online. Ați putea găsi, de asemenea, una de vânzare la un magazin hardware. Vacuumul ar trebui să vină cu instrucțiuni pentru configurarea și utilizarea.
  • Imagine intitulată Curățați propria piscină Pasul 5
    2. Configurați vidul. Odată ce ați selectat vidul la piscină care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs., setați aspirația pentru piscină. Cele mai multe viduri la piscină vin cu un fel de instrucțiuni de utilizare.
  • Pentru un vid manual, există, de obicei, o modalitate de a atașa capul vidului la polul telescopic. Apoi, veți coborî încet capul de vid în piscină.
  • Ar trebui să alimentați furtunul în piscină. Asigurați-vă că tot aerul este îndepărtat din furtun înainte de a le atașa la pompă care vine cu cele mai multe aspiratoare manuale. Atașarea pompei la furtunuri înainte ca aerul să fie expulzat, poate dăuna pompei.
  • Vacuumurile ar trebui să vină întotdeauna cu instrucțiunile producătorului individual. Dacă nu sunteți sigur cum să utilizați o pompă de vid, există de obicei un număr în caseta pe care o puteți apela cu întrebări.
  • 3. Vacuum piscina ca pe un covor. Utilizați viduri la piscină în același mod în care ați vazut un covor. Deplasați vidul în partea de jos a piscinei, rămânând mai mult în zonele care trebuie să apară mai murdare. Unele curățători automate nu vă cer să vă aspirați.
  • Imagine intitulată Curățați propria dvs. Pool Pasul 7
    4. Vid cel puțin o dată pe săptămână. O mulțime de resturi și bacterii se bazează pe fundul unei baze. Ar trebui să vă asigurați că ați vazut piscina cel puțin o dată pe săptămână pentru ao păstra curat și sigur pentru utilizare.
  • Partea 3 din 4:
    Gestionarea substanțelor chimice
    1. Testați nivelul pH-ului apei. Există substanțe chimice în apă de la piscină care ajută la menținerea curățeniei unei baze. Factori precum vremea și utilizarea pot afecta nivelurile chimice. Ar trebui să testați nivelul pH-ului de cel puțin trei ori pe săptămână pentru a vă asigura că piscina este sigură de utilizat.
    • Puteți cumpăra un tester de pH la un supermarket local. Ar trebui să citiți recenzii ale diferitelor branduri înainte de a face o decizie de cumpărare pentru a vă asigura că cumpărați un brand fiabil. Odată ce ați selectat un tester, utilizați acest lucru pentru a verifica nivelul pH-ului piscinei.
    • Nivelul pH al piscinei dvs. ar trebui să fie între 7.2 și 7.8.În funcție de modul în care utilizatorii își cloruie bazinul, pot constata că încercarea de a menține o piscină cu un pH scăzut va aduce adăugări frecvente de acid.Dacă adăugați frecvent acid, poate doriți să vă uitați la scăderea nivelului total al alcalinității (TA).Dacă pH-ul dvs. este în afara acestor intervale, utilizați fie reductor de pH sau crescător pH. Aplicați după cum este necesar pentru a vă aduce piscina la intervalul de pH adecvat.
  • 2. Verificați filtrul de piscină. Ar trebui să păstrați zona din jurul filtrului dvs. de piscină fără resturi și murdărie. Verificați filtrul de piscină pentru resturi, murdărie și alte construite. Dacă observați ceva înfundând filtrul, scoateți-l.
  • Imagine intitulată Curățați propria dvs. piscină Pasul 10
    3. Adăugați comprimate de sanitare clor. Tabletele de sanitizare sunt tabele pe care le puteți achiziționa online sau la multe magazine hardware. Se dizolvă încet și eliberează clorul pentru a ucide orice bacterii în apa de la piscină. Ar trebui să adăugați comprimate la piscina dvs. conform instrucțiunilor pe etichetă. De asemenea, trebuie să adăugați comprimate la Skimmer, Floater sau Alomat pentru a vă asigura că aceste ustensile sunt, de asemenea, bacterii libere.
  • Imagine intitulată Curățați propria dvs. piscină Pasul 11
    4. Luați în considerare șocul pentru piscină. Șocul de la piscină este un tip de piscină care vizează bacteriile eliberate de lucruri cum ar fi părul, urina și transpirația. Dacă sunteți îngrijorat de contaminare, luați în considerare utilizarea șocului pentru piscină
  • Partea 4 din 4:
    Curățarea unei baze foarte murdare
    1. Imagine intitulată Curățați propria dvs. piscină Pasul 12
    1. Îndepărtați resturile cu o plasă de frunze. Dacă aveți o piscină murdară până la punctul, apa este verde, va dura ceva efort suplimentar pentru a curăța. Pentru început, va exista probabil un strat de spumă pe suprafața bazinului. Nu utilizați un skimmer pentru a elimina resturile, deoarece acest lucru va amesteca scumpul în apă și va face ca piscina să arate mai rău. În schimb, utilizați o plasă de frunze pentru a îndepărta resturile de la suprafața piscinei. Dacă nu aveți o plasă de frunze, puteți achiziționa unul la un magazin local de hardware.
  • 2. Ajustați substanțele chimice. O piscină foarte murdară este probabil înotul cu bacterii nedorite. Trebuie să ajustați nivelurile chimice până când apa de piscină este sigură pentru utilizare.
  • Testați și ajustați nivelurile pH-ului apei.Când încercați să eliminați o piscină verde, puteți găsi cel mai bine pentru a reduce mai întâi pH-ul dvs. la 7.2.Acest lucru este parțial deoarece multe teste de pH sunt nevalide la niveluri ridicate de clor.Probabil va dura câteva zile, iar unele încercări și erori cu reductor de pH și măretor, pentru a obține nivelurile de pH la un nivel sigur. În plus față de reductorul și creștetorul pH-ului, este posibil să fie necesar să adăugați creșteri de alcalinitate la piscină. Din nou, un nivel bun de pH este între 7.2 și 7.8 Cu toate acestea, atunci când curățați o piscină verde, este mai bine să reduceți pH-ul la 7.2.
  • Trebuie să șocați piscina. Este probabil foarte murdar și ar putea avea nevoie de câteva galoane de șoc de piscină, administrate pe parcursul a câteva zile, pentru a obține apa înapoi la nivele sigure pentru înot. Începeți prin adăugarea a 3 sau 4 galoane. Vedeți dacă apa de piscină are, dimineața, a schimbat albul noros, verde deschis sau clar. Dacă nu, adăugați alte 3 până la 4 galoane și așteptați până la 24 de ore. Repetați acest proces până când apa a schimbat culoarea.
  • Imagine intitulată Curățați propria dvs. piscină Pasul 14
    3. Rulați filtrul timp de 24 de ore pe zi. Va trebui să rulați filtrul de piscină 24 de ore pe zi pentru câteva zile. Acest lucru este clar bacteriile nedorite și resturile care s-au adunat în piscină.
  • Asigurați-vă că ați spălat filtrul de 3 până la 4 ori pe zi. Apa verde poate cloga un filtru și poate provoca daune. Este normal să trebuiască să spălați frecvent filtrul în timp ce curățați o piscină foarte murdară.
  • Sistemul dvs. de filtrare verificați dacă piscina nu este clar în 4 până la 5 zile. Acest lucru ar putea fi un semn ceva greșit cu sistemul dvs. de filtrare. Este posibil să trebuiască să o înlocuiți înainte de a putea folosi în siguranță piscina din nou.
  • Imagine intitulată Curățați propria piscină Pasul 15
    4. Curățați podeaua piscinei. Odată ce apa de piscină este clară și nivelurile de pH sunt echilibrate, curățați podeaua de piscină folosind vidul dvs. de piscină. Este posibil ca o mulțime de resturi adunate pe podeaua piscinei, astfel încât să poată lua timp suplimentar și efort pentru a aspira piscina. Țineți minte dacă există o mulțime de resturi pe podea, considerați ajutorul profesional dacă nu sunteți experimentat cu piscina curată. Resturile ar putea deveni înfundate în țeavă de piscină, provocând daune și poate provoca, de asemenea, uzură la sistemul de filtrare a piscinei.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar