Cum de a clorura o piscină

Clorul ajută la menținerea unei baze curate și gestionarea nivelului de clor este un aspect important al deținerii unei baze. Comprimatele de clor sunt cea mai bună opțiune pentru menținerea unui nivel normal de 2 până la 3 părți pe milion (ppm). Pentru a distribui substanța chimică, adăugați comprimatele într-un distribuitor automat. În plus față de utilizarea tabletelor, ar trebui, de asemenea, să vă dezinfectați piscina cu un tratament cu șoc lichid sau granular la fiecare 1 până la 2 săptămâni. Indiferent dacă lucrați cu clor în formă de comprimat, lichid sau granular, citiți cu atenție instrucțiunile produsului și utilizați-l conform indicațiilor.

Pași

Metoda 1 din 2:
Menținerea nivelurilor normale de clor
  1. Imagine intitulată clorinat o piscină Pasul 1
1. Purtați unelte de protecție și folosiți prudență la manipularea produselor chimice pentru piscine. Puneți o pereche de ochelari de protecție și mănuși groase înainte de a lucra cu clor și alte substanțe chimice pentru piscine. Dacă tratați o piscină interioară, asigurați-vă că există o ventilație adecvată înainte de a deschide un container chimic.

Sfat de siguranță: Fiți deosebit de precauți dacă utilizați un produs lichid sau granular. Purtați mâneci lungi și pantaloni și aveți grijă să nu vărsați clorul.

  • Imagine intitulată clorina o piscină Pasul 2
    2. Du-te cu comprimate de clor pentru cea mai lungă opțiune de durată. Tabletele sunt cea mai populară modalitate de a clorura o piscină. Ele sunt mai ușor de utilizat, durează mai mult și sunt mai blânde pe garnituri de piscină decât opțiunile de lichid, care sunt cele mai utilizate ca tratamente de șoc. Spre deosebire de opțiunile granulate, tabletele se dizolvă lent, ceea ce asigură o distribuție uniformă.
  • Achiziționați comprimate de clor online sau la un magazin de aprovizionare cu piscină. Tabletele vin în 1 inch (2.5 cm) și 3 inci (7.6 cm) Dimensiuni. Tabletele mai mari sunt opțiunea preferată. Ele sunt mai ușor de manevrat, durează mai mult și sunt, în general, mai puțin costisitoare decât 1 inch (2.5 cm) comprimate.
  • Imagine intitulată clorinat o piscină Pasul 3
    3. Calculați volumul piscinei dacă nu îl cunoașteți deja. Va trebui să știți cât de multă apă conține bazinul dvs. pentru a determina cantitatea potrivită de clor pentru a adăuga. Pentru o estimare rapidă, măsurați lungimea și lățimea bazinului, găsiți adâncimea medie, apoi multiplicați lungimea cu lățimea de adâncimea medie. Dacă piscina dvs. este circulară, măsurați diametrul, împărțiți acea valoare cu 2 pentru a găsi raza, apoi utilizați formula πrh, unde R este raza și H este adâncimea medie.
  • Să presupunem că aveți 50 ft × 20 ft (15.2 m × 6.1 m) piscină. Dacă capătul superficial este de 3 ft (0.91 m) Deep și capătul adânc este de 6 ft (1.8 m) Deep, adâncimea medie este de 4.5 ft (1.4 m).
  • După ce ați găsit adâncimea medie, veți multiplicați 50 × 20 × 4.5 ft (15.2 × 6.1 × 1.4 m) pentru a găsi un volum de 4500 de picioare cubice (127 m). Deoarece 1 picior cubic (0.028 m) conține 7.48 de galoane (28.3 l) de apă, bazinul dvs. deține 33.760 galoane (127.800 l) de apă.
  • De asemenea, puteți descărca o aplicație sau utilizați un calculator online pentru a găsi volumul piscinei.
  • Imagine intitulată clorina o piscină Pasul 4
    4
    Test apă de apă pentru a determina cât de mult clor pentru a adăuga. Înainte de a vă cloria, testați pH-ul și nivelurile chimice utilizând un kit de testare a apei la piscină. Citiți instrucțiunile produsului dvs. - Eticheta vă va informa cât de mult de adăugat pe baza volumului bazinului dvs. pentru a ajunge la nivelul clorului țintă în PPM.
  • Kitul dvs. de testare va afișa mai multe citiri de clor. Clorurile gratuite disponibile sunt active și ucide germenii, în timp ce clorul combinat este suma care a fost consumată de uciderea germenilor. Testați zilnic apa de la piscină dacă primește o utilizare regulată și menține un nivel de clor disponibil gratuit între 1 și 3 ppm.
  • Dacă vă mențineți o spa sau o cadă cu hidromasaj, păstrați nivelul gratuit de clor la aproximativ 4 ppm.
  • Întotdeauna rotiți până la cele mai apropiate 5000 de galoane (19.000 L). De exemplu, să presupunem că aveți o piscină de 33.760 de galoane (127.800 l), nivelul actual de clor este de aproximativ 0 ppm, iar produsul dvs. vă direcționează pentru a adăuga 1 comprimat la 5.000 de galoane (19.000 L) pentru a crește nivelul clorului cu 1 ppm. Ai avea nevoie de 14 comprimate pentru a obține o lectură de 2 ppm.
  • Imagine intitulată clorina o piscină Pasul 5
    5. Investiți într-un distribuitor de clor pentru cea mai eficientă opțiune. Pur și simplu aruncarea comprimatelor în piscină nu vor face truc. În schimb, este mai bine să utilizați un alimentator de clor plutitor, skimmer de clorurare sau alt dispozitiv de distribuire automată. Tot ce trebuie să faceți este să plasați comprimatele în cartușul alimentatorului și să le lăsați să se dizolve, ceea ce durează de obicei câteva zile.
  • Cu excepția cazului în care nivelul clorului dvs. este sub 1 ppm sau mai mult de 5 ppm, este bine să mergeți în înot în timp ce comprimatele se dizolvă. Ele sunt concepute pentru uz de rutină, continuu.
  • Puteți găsi dozatoare de clor online și la magazinele de alimentare cu piscină. Flume simple sunt ieftine, în timp ce skimmers care curată resturile și substanțele chimice de distribuție pot costa sute de dolari (u.S.).
  • Imagine intitulată clorinat o piscină Pasul 6
    6. Adăugați acid cyuranic dacă produsul dvs. de clor nu este stabilizat. Acidul cianic este un stabilizator care face ca clorul să fie mai lung. Dacă clorul dvs. este etichetat "stabilizat", "triclor" sau "diclor", acesta conține deja acid cianic și nu este nevoie să luați nici o altă acțiune. Dacă nu, cumpărați acid cianic lichid sau granulat, diluați-l în conformitate cu instrucțiunile pachetului, apoi adăugați-l la piscină.
  • Suma potrivită pentru a adăuga variază în funcție de produs. În general, va trebui să adăugați aproximativ 4 kilograme (1.8 kg) de acid cianic la 10.000 de galoane (38.000 L) de apă pentru a ajunge la un nivel de 10 ppm. Se recomandă menținerea unui nivel de acid cianic în jurul valorii de 50 ppm.
  • Amintiți-vă să purtați ochelari de protecție și mănuși atunci când amestecați și aplicați substanțe chimice pentru piscine.
  • Nu adăugați acid cianic la o spa sau o cadă cu hidromasaj.
  • Metoda 2 din 2:
    Șocant piscina
    1. Imagine intitulată clorina o piscină Pasul 7
    1. Achiziționați un produs de șoc lichid sau granular de clor. În timp ce tabletele sunt cele mai bune pentru clorurarea de rutină, tratamentele de șoc au în mod obișnuit forme lichide sau granulare.Sumele necesare și metodele de aplicare variază, deci consultați un angajat la magazinul de aprovizionare cu piscină și citiți cu atenție instrucțiunile produsului dvs.
    • În general, veți avea nevoie de 3.5 quarturi americane (3.3 L) de tratare a șocurilor lichide sau 1 lire (0.45 kg) a unui produs granular la 10.000 de galoane (38.000 L) de apă.
    • Pentru a fi sigur, verificați instrucțiunile pentru cantitatea necesară pentru a produce o schimbare de 1 ppm a nivelurilor de clor. Scopul dvs. este de a aduce clor liber disponibil la cel puțin 8 ppm.
  • Imagine intitulată clorinat o piscină Pasul 8
    2. Se amestecă produsul cu apă caldă dacă trebuie dizolvată. Dacă este necesar, umpleți o găleată mare și curată cu cantitatea de apă caldă solicitată în instrucțiuni. Apoi adăugați cu atenție cantitatea recomandată de substanțe chimice pentru a evita vărsarea sau dispersarea fumului. Se amestecă încet soluția până când un produs lichid este dispersat uniform sau un produs granular este complet dizolvat.
  • Asigurați-vă că purtați unelte de protecție atunci când diluați sau aplicați tratamente de șocuri de clor și orice alte substanțe chimice la piscină.
  • Imagine cu denumirea clorinează o piscină Pasul 9
    3. Adăugați suficient clor pentru a aduce nivelul la 8 ppm. Amintiți-vă să vă testați apa de la piscină înainte de a adăuga orice substanțe chimice la el. Odată ce ați măsurat și, dacă este necesar, diluat cantitatea potrivită de substanțe chimice, adăugați-o treptat la piscină. Se toarnă încet, pe măsură ce mergeți în jurul perimetrului piscinei pentru a vă asigura o distribuție uniformă.
  • Nu adăugați un tratament nediluat direct la apă, cu excepția cazului în care instrucțiunile produsului sunt specificate în mod specific.
  • Bacsis: Veți obține mai mult bang pentru dolarul dvs. dacă adăugați tratamentul cu șoc noaptea. Razele ultraviolete descompune clorul, astfel încât tratamentul cu șoc va fi mai puțin eficient dacă îl adăugați în timpul zilei.

  • Imagine intitulată clorina o piscină Pasul 10
    4
    Regla pH-ul apei la piscină, dacă este necesar. Unele tratamente de șocuri de clor au un pH de 10 sau mai mult, ceea ce va arunca nivelul pH-ului piscinei. Dacă este necesar, instrucțiunile produsului dvs. vă vor direcționa pentru a adăuga un amendament de apă acide pentru a contracara pH-ul ridicat al șocului.
  • Adresați-vă unui angajat la magazinul de aprovizionare cu piscină sau consultați instalatorul dvs. de piscină despre combinația potrivită de tratamente de șoc și amendamente la pH. Utilizați produse conform instrucțiunilor și aplicați-le în ordinea recomandată în instrucțiuni.
  • Este esențial să păstrați pH-ul între 7 ani.2 și 7.8. În mod ideal, încercați să o păstrați în jurul anului 7.5. Dacă este prea mare, clorul sanitizează mai puțin eficient. Dacă pH-ul este prea mic, clorul poate coroda conductele, deteriorarea căptușelii și iritați pielea.
  • Imagine intitulată clorina o piscină Pasul 11
    5. Așteptați până la scăderea nivelului clorului la 5 ppm înainte de înot. Tratamentele de șocuri aduc niveluri gratuite de clor la 8 până la 10 ppm, care este în afara domeniului sigur pentru înot. Unele tratamente de șoc funcționează rapid, iar înotul este sigur după doar 15 până la 20 de minute. Pentru alte produse, va trebui să așteptați 4 până la 24 de ore.
  • Testați întotdeauna nivelurile de clor după modificarea apei de la piscină înainte de a permite nimănui să meargă înot. Citiți instrucțiunile produsului dvs. pentru perioade de așteptare specifice.
  • Lăsați în minte un nivel gratuit de clor de peste 10 ppm poate arde banda de testare și poate da o citire falsă de 0 ppm. Dacă se întâmplă acest lucru, retestați apa după câteva ore.
  • Imagine cu titlul clorinează o piscină Pasul 12
    6. Șocați-vă piscina la fiecare 1 până la 2 săptămâni. La minimum, șocați-vă piscina la fiecare 2 săptămâni în timp ce este în uz, indiferent de cât de des îl folosiți. Dacă piscina dvs. devine o mulțime de utilizare, șocați-o săptămânal. În plus, șocați-l după partidele de la piscină și dacă acesta a fost contaminat, cum ar fi după un accident legate de baie.
  • Nivelul combinat de clor sau cantitatea de clor consumat, ar trebui să rămână sub 0.2 ppm. Dacă depășește 0.2 ppm, este timpul să vă șocați piscina.
  • sfaturi

    Depozitați substanțele chimice la piscină într-un loc răcoros și uscat din lumina directă a soarelui. Păstrați-le la îndemâna copiilor și animalelor de companie.
  • Poate părea contraintuitivă, dar un miros puternic de clor nu înseamnă că piscina dvs. este supra-clorurată. De fapt, este un semn că piscina dvs. se datorează unui tratament de șoc.
  • Cantitățile și metodele aplicației variază în funcție de produs, formă de clor și concentrația de clor. Citiți întotdeauna instrucțiunile cu atenție și utilizați produsul dvs. conform instrucțiunilor. Când aveți îndoieli, consultați un angajat la magazinul de alimentare cu piscină sau instalatorul dvs. de piscină.
  • Dacă adăugați clor pentru prima dată, adăugați cantitatea de produs necesar pentru a obține un nivel gratuit de clor disponibil de 2 până la 3 ppm. Instrucțiunile vă vor informa cât de mult de utilizat pentru a ridica nivelurile cu 1 ppm la 10.000 de galoane (38.000 L) de apă.
  • Avertizări

    Nu puneți fața în apropierea unui container deschis de clor sau alte substanțe chimice pentru piscine. Nu uitați să utilizați întotdeauna prudență și purtați unelte de protecție atunci când tratați piscina.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar