Cum să eliminați și să împiedicați algele verzi într-o piscină

Apa verde sau algele plutitoare sunt probleme comune în piscine. Tratamentul poate lua mai multe substanțe chimice și câteva zile de așteptare dacă algele au avut timp să se construiască. Puteți împiedica revenirea algelor cu mult mai puțin efort prin întreținerea regulată a bazinului.

Pași

Metoda 1 din 3:
Uciderea algelor verzi cu clor
  1. Imaginea intitulată Eliminați și împiedicați algele verzi într-o piscină Pasul 1
1. Utilizați clorul ca ucigaș al lui Go-to Algae. Când apa dvs. de piscină este verde sau conține aglomerări de alge vizibile, piscina dvs. nu are suficientă clor. "Şocant" Piscina cu o doză mare de clor este cea mai eficientă modalitate de a ucide algele existente și de a aduce piscina înapoi în condiții sanitare. Aceasta funcționează de obicei în decurs de 1-3 zile, dar poate dura până la o săptămână dacă condițiile de piscină sunt slabe.
  • Celelalte metode enumerate mai jos sunt mai rapide, dar pot să nu stabilească preocupările de salubritate subiacente. Ele sunt, de asemenea, mai scumpe și pot avea efecte secundare nedorite.
  • Imagine intitulată 14917 2
    2. Periați pereții și podeaua piscinei. Periați viguros pentru a îndepărta cât mai mult din alge posibil. Acest lucru va reduce timpul necesar pentru a ucide și a șterge floarea algelor. Acordați o atenție deosebită pașilor, în spatele scărilor și altor colțuri și cranii în care algele tinde să se adune.
  • Asigurați-vă că peria este compatibilă cu piscina. Perii de oțel funcționează bine pe beton, în timp ce perii de nailon sunt preferabile pentru piscinele de vinil.
  • Imaginea intitulată Eliminați și împiedicați algele verzi într-o piscină Pasul 3
    3. Revizuirea siguranței chimice a piscinei. Veți manipula substanțe chimice periculoase în timpul acestei metode. Citiți întotdeauna informațiile de siguranță pe etichete. La minim, urmați aceste standarde de siguranță pentru toate substanțele chimice pentru bazine:
  • Purtați mănuși, protecția ochilor și îmbrăcăminte care acoperă pielea. După utilizare, spălați-vă mâinile și inspectați hainele pentru substanțe chimice.
  • Evitați inhalarea substanțelor chimice. Utilizați prudență la manipularea în vremea lui Windy.
  • Adăugați întotdeauna substanțe chimice în apă, niciodată apă la substanțe chimice. Nu așezați scoopurile umede înapoi în recipient.
  • Depozitați substanțele chimice în recipiente sigilate, ignifuge, departe de copii, pe rafturi separate la același nivel (nu unul deasupra celeilalte). Multe produse chimice de piscină explodează când ating o altă piscină chimică.
  • Imaginea intitulată Eliminați și împiedicați algele verzi într-o piscină Pasul 4
    4. Reglați pH-ul piscinei. Utilizați un kit de testare a pH-ului piscinei pentru a măsura pH-ul apei. Dacă pH-ul este mai mare de 7.6 - care este comună în timpul unei alge floare - Adăugați un reductor de pH (cum ar fi bisulfat de sodiu) la piscina conform instrucțiunilor de etichetare. Scopul nivelurilor de pH între 7.2 și 7.6 pentru a vă face clorul mai eficient și reducerea creșterii infestării. Așteptați cel puțin câteva ore, apoi testați din nou piscina.
  • Kiturile de testare care utilizează tablete sau droppers sunt mult mai precise decât benzile de testare a hârtiei.
  • Dacă nivelul pH-ului se întorc la normal, dar alcalinitatea totală este mai mare de 120 ppm, verificați eticheta reductorului de pH pentru instrucțiuni pentru a aduce alcalinitatea totală între 80 și 120 ppm.
  • Imaginea intitulată Eliminați și împiedicați algele verzi într-o piscină Pasul 5
    5. Alegeți un produs de șoc de clor. Clorul pe care îl utilizați pentru tratamentul cu piscină obișnuit poate să nu fie cea mai bună alegere pentru un tratament de șoc. În mod ideal, ar trebui să utilizați un produs de clor lichid destinat piscinelor. Produsul trebuie să conțină hipoclorit de sodiu, hipoclorit de calciu sau hipoclorit de litiu.
  • Evitați hipocloritul de calciu dacă aveți apă tare.
  • Toate produsele hipoclorite sunt inflamabile și explozive. Litiul este relativ mai sigur, dar mult mai scump.
  • Evitați produsele granulare sau clorului de tabletă (cum ar fi diclor sau triclor), care conțin stabilizatori care nu trebuie adăugați la piscină în cantități mari.
  • Imaginea intitulată elimină și împiedică algele verzi într-o piscină Pasul 6
    6. Adăugați o doză mare de șoc. Verificați eticheta produsului de clor pentru "şoc" instrucțiuni. Pentru a lupta cu algele, utilizați de două ori suma recomandată pentru un șoc regulat. Utilizați triplă cantitatea dacă apa este foarte tulbure sau chiar cvadruplu dacă nu puteți vedea nici măcar trenul de sus al scării. Cu filtrul de piscină care rulează, adăugați șocul direct la perimetrul bazinului. (Dacă aveți o linie de piscină de vinil, turnați șocul într-o găleată de apă de piscină mai întâi pentru a evita albizarea.)
  • Avertizare - clorul lichid va exploda și produce gaz coroziv dacă atinge comprimatele sau granulele de clor. Nu vărsați niciodată clorul lichid în piscina dvs. Skimmer sau altceva care conține aceste produse.
  • Deoarece razele UV în lumina soarelui descompun clor, șocant este cel mai eficient atunci când este adăugat seara și lăsați peste noapte.
  • Imaginea intitulată Eliminați și împiedicați algele verzi într-o piscină Pasul 7
    7. Testați din nou piscina a doua zi. După ce filtrul de piscină a funcționat timp de 12-24 ore, examinați piscina. Algele moarte devine albă sau gri, fie suspendă în apa de piscină sau se stabilește pe podea. Indiferent dacă algele sunt sau nu moarte, testați din nou piscina pentru noile niveluri de clor și pH.
  • Dacă nivelurile de clor sunt mai mari (2-5 ppm), dar algele sunt încă acolo, continuă să mențină aceste niveluri ca de obicei pentru următoarele zile.
  • Dacă nivelele de clor au crescut, dar sunt încă sub 2 ppm, șocate a doua oară în seara următoare.
  • Dacă nu a existat o schimbare semnificativă a nivelului de clor, bazinul dvs. are probabil prea mult acid cianuric (mai mult de 50 ppm). Acest lucru provine din utilizarea clorului granulat sau tabletă și poate "Lacăt" clorul dvs. în forme inutilizabile. Singura modalitate de a lupta acest lucru este de a șoca în mod repetat (uneori de mai multe ori) sau la parțial scurgeți piscina.
  • Cantități mari de gunoi de frunze sau alte obiecte din piscină pot, de asemenea, să mănânce clorul. Dacă piscina a fost neutilizată de mult timp, acest lucru ar putea lua o săptămână completă și mai multe tratamente de șoc.
  • Imaginea intitulată Eliminați și împiedicați algele verzi într-o piscină Pasul 8
    8. Perie și testul zilnic. Periați viguros pentru a lupta împotriva creșterii algelor noi pe pereți. În următoarele câteva zile, clorul ar trebui să omoare algele. Încercați zilnic pentru a confirma că nivelurile de clor și pH sunt acceptabile.
  • O piscină bine întreținută are aproximativ următoarele valori: Clor liber: 2-4 ppm, pH: 7.2 - 7.6, Alcalinitate: 80 - 120 ppm și duritate de calciu: 200 - 400 ppm. Diferențele ușoare de standarde sunt comune, deci o mică abatere nu ar trebui să fie o problemă.
  • Imagine intitulată 14917 9
    9. Vid algele moarte. Odată ce nu există nici o culoare verde la piscina dvs., aspirați toată algele moarte până când apa este clară. Puteți sări peste acest pas și lăsați filtrul să se ocupe, dar numai dacă aveți un filtru puternic și sunteți dispus să așteptați câteva zile.
  • Dacă aveți probleme să obțineți toate algele, adăugați coagulantul sau floculantul, așa că se agită împreună. Acestea sunt disponibile la magazinele de piscină, dar pot să nu merite achiziționarea pentru o piscină la domiciliu.
  • Imaginea intitulată elimină și împiedică algele verzi într-o piscină Pasul 10
    10. Curățați filtrul. Dacă aveți un d.E. filtru, Setați-l să-i spună. Dacă aveți un filtru de cartuș, eliminați-l și Curățați cartușul cu un furtun la o presiune înaltă, urmată de acid muriatic diluat sau de clor lichid, dacă este necesar. Dacă nu curățați bine filtrul, algele moarte poate bloca filtrul.
  • Metoda 2 din 3:
    Alte tratamente de alge verzi
    1. Imaginea intitulată Eliminați și împiedicați algele verzi într-o piscină Pasul 11
    1. Îmbunătățiți circulația pentru a gestiona petele mici ale algelor. În cazul în care mici aglomerări de forme de alge, dar nu se răspândesc la restul bazinului, este posibil să aveți zone de apă stagnantă. Verificați dacă jeturile de apă funcționează corect. Ei ar trebui să indice apa la un unghi, astfel încât apa se mișcă într-un model spiralat.
  • Imaginea intitulată Eliminați și împiedicați algele verzi într-o piscină Pasul 12
    2. Adunați algele cu un floculant. Un floculant sau coagulant aglomeră algele împreună, făcând posibilă vacuum alge. Acest lucru poate avea o zi grea de lucru, dar piscina dvs. ar trebui să fie clară până la sfârșitul acesteia. Aceasta este cea mai rapidă modalitate de a vă arăta piscina bună, dar o face nu faceți apa în siguranță să înoate. Dacă algele pot multiplica, deci pot viruși și bacteriile. Urmați acest lucru cu un tratament de șoc de clor pentru a dezinfecta piscina și nu înotați în piscină până când nivelele de clor și pH-urile sunt înapoi la normal.
  • Imaginea intitulată elimină și împiedică algele verzi într-o piscină Pasul 13
    3. Tratează piscina cu algaecidă. Algacide vă va ucide cu siguranță algele dvs., dar efectele secundare și cheltuielile nu merită să merite. Iată câțiva factori de cântărire atunci când luați în considerare această opțiune:
  • Unele produse algacide nu sunt suficient de puternice pentru a trata o floare existentă, mai ales dacă aveți și alge negre. Adresați-vă unui angajat al magazinului de piscină pentru ajutor sau găsiți un produs cu 30% + ingrediente active.
  • Algaedecide cuaternare de amoniac ("poli quats") sunt ieftine, dar provoacă apa la spumă. Mulți oameni găsesc acest enervant.
  • Algadedele pe bază de cupru sunt mai eficiente, dar scumpe. De obicei, vă pată pereții de la piscină.
  • După adăugarea algeadeidei, așteptați cel puțin 24 de ore înainte de a adăuga alte substanțe chimice.
  • Metoda 3 din 3:
    Prevenirea algelor
    1. Imaginea intitulată elimină și împiedică algele verzi într-o piscină Pasul 14
    1
    Mențineți apa de piscină. Algele nu ar trebui să crească dacă păstrați în partea de sus a chimiei dvs. de la piscină. Testați în mod regulat piscina pentru nivelele de clor liber, pH, alcaline și acid cianuric. Cu cât faceți mai repede o problemă, cu atât este mai ușor să se ocupe de ea.
    • Testarea zilnică este ideală, mai ales în săptămâna sau două după o floare algală. Testați întotdeauna cel puțin de două ori pe săptămână în timpul sezonului de înot.
  • Imaginea intitulată Eliminați și împiedicați algele verzi într-o piscină Pasul 15
    2. Adăugați o algacidă ca o preventivă. Algadedele sunt utilizate cel mai bine în doze mici, săptămânale atunci când condițiile de piscină sunt normale. Acest lucru va ucide populațiile de alge înainte de a avea șansa de a crește. Verificați eticheta produsului pentru instrucțiuni.
  • Asigurați-vă că urmați instrucțiunile de prevenire regulată, nu pentru floarele de alge existente. Prea multă algacă poate să vă pată piscina sau să provoace spumarea.
  • Imagine intitulată 14917 16
    3. Scoateți fosfații. Algele se hrănesc cu mai mulți nutrienți în apă, în special fosfați. Kiturile de testare fosfat sunt un mod ieftin de a testa aceste substanțe chimice în piscina dvs. Dacă acestea sunt prezente, utilizați o demontare de fosfat de rezistență comercială de la un magazin de aprovizionare cu piscină. Lăsați filtrul și robotul sau vidul manual să îndepărteze fosfatul în ziua următoare sau două. Șocați piscina odată ce fosfații sunt la un nivel rezonabil.
  • Profesioniștii din piscină nu sunt de acord cu privire la nivelurile acceptabile de fosfat. 300 ppm este probabil suficient de scăzută dacă nu aveți probleme de alge recurente.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Căldura și lumina soarelui descompun clorul și încurajează creșterea mai rapidă a algelor. Păstrați un ceas mai apropiat asupra nivelurilor de clor în timpul vremii calde, însorite.
  • În timpul iernii, investiți într-o acoperire a bazinului de plasă care va împiedica intrarea resturilor la piscină, totuși permite să treacă apa.
  • Monitorizați îndeaproape sistemul de filtrare a piscinei în timpul întregului proces. Bine spălați sau curățați filtrul de fiecare dată când presiunea crește de 10 psi deasupra presiunii normale de funcționare. Algele mortale pe care filtrul dvs. de piscină colectează poate să murdări rapid filtrul și trebuie să fie curățate frecvent.
  • Dacă aveți timp, adăugați ½ cantitatea recomandată a substanței chimice de piscină, apoi adăugați restul dacă aveți nevoie încă câteva ore mai târziu. Acest lucru reduce riscul de depășire a obiectivului dvs., ceea ce poate face dificilă ajustări suplimentare.
  • Avertizări

    Piscina nu poate fi utilizată până când algele sunt moarte, iar nivelul de clor al apei de piscină sa întors la un nivel sigur de 4 ppm sau mai puțin.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar