Cum de a construi o piscină de beton

Betonul este responsabil pentru unele dintre cele mai înalte piscine construite vreodată. Când este construit în mod corespunzător, o piscină de beton durează ani de zile înainte de a necesita întreținerea sau reparațiile de bază. Piscinele de beton sunt realizate cu ciocănitură sau gunoi, amestecuri de beton sau nisip pulverizat pe un cadru metalic. Planificați cu atenție și angajați contractori pentru a vă face o piscină fantastică capabilă de durată de zeci de ani.

Pași

Partea 1 din 3:
Proiectarea și documentarea bazinului dvs
  1. Imagine intitulată Construiți o piscină de beton Pasul 1
1. Alegeți un loc pentru a construi piscina. Găsiți un loc pe proprietatea dvs. cu suficient spațiu pentru piscină. O zonă spațioasă de curte este de obicei cea mai bună opțiune. Observați orice obstacole care vor trebui eliminate, cum ar fi copaci, roci, garduri sau chiar linii de utilități. Eliminarea acestor obstacole are timp suplimentar și bani.
  • Gândiți-vă cu atenție la ceea ce doriți dintr-o piscină. Lăsați spațiul pentru caracteristici cum ar fi sistemele de pompare și plăcile de scufundări. Pentru a estima dimensiunea acestor caracteristici, calculați dimensiunea bazinului dvs. sau cât de multă apă va apărea, apoi căutați produse adecvate.
  • Obstacolele subterane precum liniile de utilitate sunt greu de găsit fără săpare. Sunați companiile dvs. de utilități locale pentru sfaturi. Cereți-i să trimită un tehnician pentru a marca locația liniilor dvs.
  • Locația pe care o alegeți afectează piscina. Puneți-vă piscina deasupra unei pante, astfel încât resturile să nu se spele în ea în zilele ploioase. Păstrați-o în lumina soarelui pentru a încălzi apa în mod natural.
  • Imagine intitulată Construiți o piscină de beton Pasul 2
    2. Schițați un design de bază pentru piscina dvs. Ridicați un creion și o bucată de hârtie, apoi creați piscina pe care o planificați la construire. Stabiliți-vă pe forma și dimensiunea piscinei. Apoi, începeți să planificați caracteristicile, inclusiv pașii de piscină, iluminatul și alte accesorii. Factor în limitări precum spațiul de curte pe care îl aveți la dispoziție pentru a alege piscina potrivită pentru situația dvs.
  • O bazin mediu de beton este ceva de genul 10 ft × 20 ft (3.0 m × 6.1 m) în dimensiune cu o adâncime de până la 10 ft (3.0 m). Toate aceste dimensiuni pot fi modificate în funcție de piscina ideală.
  • Piscina de beton trebuie să fie de cel puțin 6 în (15 cm) groasă, atât de extinsă și aprofundarea conturului după cum este necesar pentru a compensa.
  • Rețineți că fiecare caracteristică suplimentară ridică angajamentul de cost și timp de a construi o piscină.
  • Imagine intitulată Construiți o piscină de beton Pasul 3
    3. Luați-vă designul la un constructor de servicii profesionale pentru sfaturi. Căutați zona dvs. pentru un contractori de încredere cu o experiență de construcție a bazinelor de beton. Un antreprenor bun vă va arunca o privire la planul dvs. și vă va oferi sfaturi despre cum să o îmbunătățiți. Cereți să vedeți o licență de contractor valabil cu licențierea de specialitate la piscină înainte de a angaja pe nimeni.
  • Cel puțin, aveți nevoie de contractori pentru a vă aproba designul înainte de a obține o autorizație de construcție. Trebuie să faceți acest lucru, chiar dacă intenționați să construiți singur piscina.
  • Căutați subcontractanți specializați în zone cum ar fi instalații sanitare și cabluri electrice. Ele vă pot ajuta să finalizați designul.
  • Imagine intitulată Construiți o piscină de beton Pasul 4
    4. Aplicați pentru permisele de construcție necesare guvernului dvs. local. Deoarece construirea unei bazine implică schimbarea terenului și a multor preocupări de siguranță, trebuie să obțineți un permis înainte de începerea construcției. Se îndreaptă spre departamentul de clădire de la Primăria locală să se aplice. Aduceți designul finalizat pentru a arăta ceea ce intenționați să construiți.
  • Dacă este cazul, consultați ghidul de asociere ale proprietarilor de case din vecinătate înainte de a vă completa cererea. Unele locuri restricționează piscinele.
  • În funcție de locul în care locuiți, este posibil să aveți nevoie să obțineți un permis electric separat înainte de a începe construcția.
  • Dacă ați angajat un constructor de piscină sau un subcontractant, cereți-i să ajute la obținerea permiselor necesare. Multe companii se ocupă de procesul de aplicare în mod implicit.
  • Partea 2 din 3:
    Excitarea bazei piscinei
    1. Imagine intitulată Construiți o piscină de beton Pasul 5
    1. Măsurați și marcați dimensiunile bazinului pe sol. Utilizați Chalk marcaj pentru a crea o schiță temporară pentru piscină. Pulverizați creta direct pe pământ. Rețineți granițele bazinului, apoi plasarea pereților, pașilor și a altor accesorii care trebuie plasate în timpul excavării.
    • Amintiți-vă să scoateți suficient spațiu pentru a crea plăcile groase de beton pentru podeaua și pereții piscinei.
  • Imagine intitulată Construiți o piscină de beton Pasul 6
    2. Săpat solul pentru a crea forma de bază a bazinului. Cea mai rapidă modalitate de a face acest lucru este cu o buldou. Localizați o companie de închiriere sau închiriați un subcontractant pentru a face treaba. Setați solul excavat departe de marginea piscinei. Utilizați o bandă de bandă sau bastoane de măsurare marcate pentru a urmări adâncimea piscinei.
  • De exemplu, dacă piscina dvs. trebuie să fie de 6 ft (1.8 m), tăiați un 6 ft (1.8 m) pol pentru a fi utilizat ca referință. Faceți referiri la sfârșitul adânc și superficial dacă piscina dvs. le are. Amintiți-vă că puteți pune mereu murdăria înapoi dacă vă săturați prea mult.
  • Săturați solul cu mâna dacă nu puteți obține o buldoexcară. Utilizați un scule sau unelte alternative de săpare. Unele zone nu sunt accesibile echipamentelor grele și trebuie să fie săparea modului de modă veche.
  • Asigurați-vă că aveți permisul dvs. și știți despre linii de utilități din pământ. A lovit o linie de utilitate este o mare problemă. Închiriați un antreprenor pentru a avea grijă de orice linii de utilități care trebuie deplasate.
  • Pământul rămas poate fi vândut, eliminat de un antreprenor sau reputat pentru alte proiecte, cum ar fi paturile de plante.
  • Imagine intitulată Construiți o piscină de beton Pasul 7
    3. Nivelul fundului și pereților bazinului cu o rake. Chiar și în partea de jos a bazinului cât mai mult posibil cu o rake cu oțel. Apoi, ai grijă de pereți. Aplatizați solul după cum este necesar cu un instrument de tamper. Când ați terminat, testați diferite zone ale bazinului, ținând un nivel mare de dulgher peste sol. Piscinele la nivel corespunzător sunt mai puternice și mai rezistente la daune, deci luați timp pentru a obține această fundație perfectă.
  • Pentru a urmări nivelul bazinului, instalați mizele din colțurile piscinei. Rulați șiruri între ele. Împachetați solul la aceeași înălțime ca șirul pentru a vă asigura că acesta rămâne la nivelul bazinului.
  • Formați-vă piscina în funcție de designul original. De exemplu, piscina dvs. poate avea o podea înclinată. Faceți panta cât mai treptără posibilă, rack-ul solului neted pentru a vă proteja piscina de daune mai târziu.
  • Imagine intitulată Construiți o piscină de beton Pasul 8
    4. Încadrați piscina cu plăci din oțel și placi de placaj. Alegeți tije de rebar aproximativ 0.625 în (1.59 cm) în diametru. Așezați-le de-a lungul interiorului piscinei într-un model Crisscross, distanțându-le cu 2/2 în (6.4 cm). Păstrați entuziasmul de 3 în (7.6 cm) deasupra solului. Apoi, stand /2 în 1.3 cm) - Placaj în jurul marginii superioare a piscinei pentru a preveni betonul turnat de la vărsare.
  • Utilizați un Bender de rebar pentru a se potrivi metalului de-a lungul pereților. Legați barele împreună după cum este necesar cu legăturile metalice de la un magazin hardware.
  • Rebarul formează un cadru care întărește betonul după ce îl vărsați. Așezați întotdeauna rețelele de rebar înainte de a adăuga betonul.
  • Imagine intitulată Construiți o piscină de beton Pasul 9
    5. Instalați liniile sanitare sub rebar și placaj. Consultați designul original pentru a afla unde să plasați liniile sanitare. Va trebui să săpați tranșee pentru a ghida țevi PVC de la piscină la sistemul de pompare și filtrare. Face ca țevile să iasă în interiorul piscinei, sub bariera de placaj. Îndepărtați conductele până la pompa și sistemul de filtrare când ați terminat.
  • Contractați un instalator pentru a avea grijă de liniile de apă. Piscina sanitare este complexă și codurile de construcție variază de la comunitate la comunitate. Un instalator bun vă va asigura că piscina dvs. funcționează în siguranță.
  • Imagine intitulată Construiți o piscină de beton Pasul 10
    6. Sarma sistemul de filtrare a bazinelor si alte componente electrice. Apelați un electrician cu experiență pentru a conecta accesorii la piscină la rețeaua electrică a comunității dvs. Electricianul va pune sârmă de la pompa și sistemul de filtrare a piscinei la casa dvs. Ele vor conecta, de asemenea, sisteme de iluminare și alte componente opționale în designul dvs.
  • Lăsați munca electrică până la un profesionist. Mesajul cu liniile electrice comunitare este ilegală și periculoasă. Cablajul sărac crește riscul de incendii și șocuri electrice.
  • Partea 3 din 3:
    Finalizarea interiorului piscinei
    1. Imagine intitulată Construiți o piscină de beton Pasul 11
    1
    Se toarnă beton în piscina pentru a crea placa inferioară. Achiziționați o mulțime de amestec de shotcrete sau gunoi. Puneți totul într-un camion de amestecare echipat cu un furtun mare sau șină de dumping. Aruncați betonul pe bord sau pulverizați-l cu un furtun atașat la camion. Utilizați suficientă beton pentru a face podeaua piscinei cel puțin 6 în (15 cm) grosime.
    • Pentru a face turnarea betonului mai ușor, începeți să pulverizați pereții pe măsură ce vă așezați beton pe podea, astfel încât să nu trebuie să mergeți înapoi și înapoi peste amestecul umed la fel de mult.
  • Imagine intitulată Construiți o piscină din beton Pasul 12
    2. Pulverizați pereții pentru a le acoperi cu beton. Puneți niște cizme de lucru robuste că nu vă deranjează să vă umezi, apoi intrați în piscină. Acoperiți pereții pentru a face un strat de beton de cel puțin 6 în (15 cm) gros, de asemenea, adăugați beton la buza superioară a bazinului marcat de placaj.
  • Aveți grijă să nu pulverizați peste deschiderile de țevi expuse. Capoli-le și spray în jurul lor.
  • Imagine intitulată Construiți o piscină de beton Pasul 13
    3. Netezi betonul cu un float de beton. Treceți în piscină pentru a accesa plăcile de beton. Veți avea nevoie de un flotor, care este ca o mătură mare pentru beton. Împingeți plutitorul peste podea pentru a le ridica, apoi faceți același lucru pentru pereți.
  • De asemenea, puteți utiliza un strat de metal mare pentru a netezi pete dificile de-a lungul zidurilor și colțurilor. Stradgedge-ul este, de asemenea, util pentru a netezi pașii într-o formă de bloc.
  • Imagine intitulată Construiți o piscină de beton Pasul 14
    4. Acoperiți betonul cu o foaie de plastic timp de cel puțin 5 zile. Pentru o piscină de lungă durată, lăsați tratamentul concret înainte de a continua să lucreze la el. Achiziționați o foaie de plastic mare de la un magazin hardware. Asigurați-vă că acoperă întreaga piscină. Aplatizați-l împotriva betonului, apoi fixați-l cu mize, cărămizi și alte obiecte grele.
  • Dacă nu aveți o acoperire de plastic bună, pulverizați betonul cu apă dintr-un furtun de 3 sau 4 ori pe zi. Păstrați-l saturat pentru a împiedica uscarea.
  • De asemenea, puteți plasa panza umedă sau înfășurată peste beton pentru ao proteja. Adăugați apă la capac, după cum este necesar pentru ao menține umed.
  • Imagine intitulată Construiți o piscină de beton Pasul 15
    5. Acoperiți bazinul piscinei cu țiglă la impermeabilitate. Placi de sticlă, ceramică și porțelan sunt câteva dintre cele mai populare modalități de a termina o piscină. Mix Mortar, apoi răspândiți-o peste beton cu o mistrie. După așteptarea a cel puțin 24 de ore, răspândiți grout peste mortar. Plasați plăcile pe grout, lăsând o /8 în (0.32 cm) decalaj între fiecare.
  • Lăsați un decalaj de 6 în (15 cm) între buza piscinei și rândul superior al plăcilor.
  • Asigurați-vă că mortarul și zgomotul rezistă clorului și a altor substanțe chimice în apă. Țiglă durează până la 10 ani în medie și rezistă petelor mai bine decât alte finisaje, deși tinde să fie puțin mai scumpă.
  • Unele alte finisaje pentru a încerca includerea tencuielii, a pietrei sau a unei vopsele epoxidice rezistente la apă. Finisaje alternative durează între 5 și 8 ani în medie.
  • Imagine intitulată Construiți o piscină de beton Pasul 16
    6. Instalați coping în jurul buzei bazinului. Copierea este vizibilă și oferă o cameră de mers pe jos în jurul marginii piscinei. Țiglă este o opțiune comună, dar puteți obține și beton, marmură sau piatră. Fiecare stil adaugă o mai mare estetică la piscină, dar toate sunt impermeabile din betonul expus. Așteptați cel puțin 1 până la 2 zile pentru țiglă și coping pentru a vindeca înainte de a adăuga apă la piscină.
  • Instalați confortul cu mortar și gout ca și când ați făcut atunci când garnit interiorul piscinei. Acoperiți decalajul de 6 în (15 cm) pe care l-ați lăsat în interiorul piscinei, apoi aranjați un alt rând de material de coping în jurul marginii piscinei.
  • Imagine intitulată Construiți o piscină de beton Pasul 17
    7. Umpleți piscina cu apă. Acum aveți o piscină de beton în curtea ta. Tot ce trebuie să faceți pentru a face funcțional este adăugarea apei. Rulați furtunurile de grădină din vârfurile de apă din apropiere pentru a începe. Făcând acest lucru durează mult timp, astfel găsiți modalități alternative de a aduce mai multă apă. Încercați să închiriați un camion cu apă pentru a îndepărta cantități mari de apă în piscină.
  • Dacă nu puteți obține un camion la piscină, continuați să utilizați un furtun. Poate dura toată ziua, dar cu puțină răbdare, veți avea în curând o piscină funcțională.
  • Urmăriți piscina pentru scurgeri și alte probleme. Goliți piscina înainte de a încerca o fixare.
  • sfaturi

    Scurgeți piscina înainte de a încerca reparații. Utilizați sistemul de pompare și drenaj pentru a goli grupul de apă.
  • Pentru a repara fisurile, le curățați cu un ciocan și daltă, apoi completați-le cu beton nou. Utilizați o mistrie pentru a aplica plasturele de beton și pentru ao netezi.
  • Obțineți un contractor pentru părți dificile și întrebări. Piscinele sunt scumpe și greșelile pot fi catastrofale, deci nu luați niciun risc.
  • Avertizări

    Obțineți întotdeauna permise de construcție înainte de a începe construcția. Fără un planificator adecvat și permis, vi se poate cere să rupeți piscina.
  • Lucrările electrice și instalate sunt foarte delicate. Apelați un contractor pentru o instalare profesională pentru a crea o piscină sigură care respectă codurile locale de clădiri.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Autorizatie de constructie
    • Creion
    • Hârtie
    • Prezentarea cretei
    • Buldoexcavatoare sau unelte de excavare
    • Miză
    • Corzi sau nivel de nivel
    • Shotcrete
    • Beton Float sau Straightge
    • Materiale de căptușeală interioară
    • Material de coping
    • Mortar
    • Grout
    • Mistrie
    • Foaie de plastic
    • Furtun de apa
    • țeavă PVC
    • Accesorii pentru piscină
    • Contractori de constructii de piscine
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar