Cum să fii un punct de gardă

Adesea numit "liderul infracțiunii" și în comparație cu fundașul de fotbal american, Point Guard este una dintre cele mai exigente poziții de pe terenul de baschet. Punctul de joc de joc necesită mari abilități de manipulare a bilelor, abilități bune de notare și o înțelegere aprofundată a strategiei echipei dvs. Cu toate acestea, această poziție versatilă vă permite, de asemenea, să jucați un rol esențial în instanță, conducând eforturile ofensive de notare. Fiind un punct de gardă este o muncă grea, dar și una dintre pozițiile cele mai pline de satisfacții pentru un jucător de baschet.

Pași

Partea 1 din 4:
Învățarea rolului
  1. Imaginea intitulată Fii un pas de poartă Pasul 1
1. Aduceți-vă la trunchiuri de bilete. La un nivel foarte de bază, Point Guard este responsabil pentru mutarea balonului, păstrându-l în posesia echipei sale, și înființarea de piese ofensive. Aceasta înseamnă trecerea mingii la coechipierii săi pentru a începe piesele și, atunci când este posibil, notarea pe cont propriu. Garda Point primește de obicei mingea când a trecut la limită la începutul unei posesiuni ofensive. În general, el va aduce balonul în sus la cheia apărării, apoi să rămână în jurul perimetrului, lângă linia de trei puncte pentru a configura piesele.
  • Există excepții de la acest lucru, desigur. De exemplu, în cazul în care apărarea conduce o presă de jur mare (adică, ei păzesc fiecare jucător ofensator chiar înainte de a traversa linia de tribunal), paznicul de puncte poate să nu aibă libertatea de a aduce mingea în instanță toate de el însuși. În acest caz, ar putea fi nevoie să-l transmită unui coechipier destul de repede.
  • Imaginea intitulată Fii un pas de poartă Pasul 2
    2. Păstrați mingea în posesia echipei dvs.Pe măsură ce Garda Point mișcă balonul, el va continua să-l dibreze până când începe o piesă. În timp ce se apropie de plasă, el va intra sub presiune mai mare și mai mare din apărare. De obicei, până când ajunge la linia de trei puncte, el va avea un singur om care să-l păzească și nu va putea să continue să meargă înainte, fără a se deschide până la o presiune grea defensivă. Pe măsură ce garda de puncte se apropie de cerc, el trebuie să fie atent să nu dea apărării șanse să fure mingea.
  • Rețineți că, în general, este considerată o idee proastă pentru punctul de protecție la punctul de a opri driparea mingea înainte de a avea nevoie (de exemplu, la începutul unei piese). Dacă garda Point oprește dribling, el nu se poate mișca din nou fără a obține o pedeapsă numită pe el, ceea ce înseamnă că apărarea trebuie doar să se protejeze împotriva trecerii sau fotografiilor, oferindu-le un loc mult mai ușor.
  • Imaginea intitulată Fii un pas de poartă Pasul 3
    3. Faceți o trecere la un coechipier deschis.Una dintre cele mai importante îndatoriri ale Point Guard este de a face trecerea colegilor care au o șansă bună de a notifica.În general, dacă garda de protecție vede un coechipier lângă cercul sau în jurul perimetrului cheii care nu este bine-apărat, ar trebui să-i vadă, ca să aibă o lovitură neobstrucționată. Un gardian bun ar trebui să aibă o mulțime de asistă la sfârșitul majorității jocurilor sale - acestea sunt semne că el trece mingea pentru oamenii potriviți pentru a raționa scorul echipei sale. Dar nu ar trebui să forțezi niciodată trecerile.
  • Imaginea intitulată Fii un pas de poartă Pasul 4
    4. Dacă sunteți deschis, mergeți la o lovitură de salt sau layup. În timp ce este important pentru a seta paza alte jucătorii de până la punctele de scor, el nu ar trebui să fie nici un scor. Dacă garda de puncte vede că toți coechipierii săi sunt legați de apărători, dar există o deschidere pentru el să înscrie, va dori să fie capabil să atace cercul mergând la oyup sau să împușcă o lovitură de salt. Dacă apărarea vede că nu poate face aceste lucruri foarte bine, ei îl pot lăsa relativ nepăsători și se concentrează pe ceilalți jucători, făcându-l mai greu pentru echipă ca un întreg să înscrie.
  • Un punct de gardă cu o lovitură de trei puncte excelentă sau o lovitură de jump este deosebit de valoroasă. Cu această abilitate, el are potențialul de a înscrie de la aproape oriunde în jurul coșului, ceea ce înseamnă că apărarea va trebui aproape întotdeauna să folosească un bărbat care să-l păzească. Acest lucru face mai ușor pentru ceilalți oameni din echipa Point Guard să înscrie!
  • Imaginea intitulată Fii un pas de poartă Pasul 5
    5. Fi gata să joace apărare după împușcat.Indiferent dacă împușcătura echipei dvs. o face în coș, Garda Point ar trebui să fie gata să ajungă la apărare de îndată ce mingea este în aer. Cu excepția cazului în care Point Guard a văzut o deschidere și a condus la cercul pentru oyup, probabil că va fi poziționat undeva în partea de sus a cheii sau de-a lungul liniei de trei puncte. Acest lucru îi dă un avantaj crucial asupra apărării - pentru că de obicei este cel mai îndepărtat de cerc, el este, de obicei, unul dintre cei mai buni jucători care au înființat o apărare timpurie în cazul în care mingea schimbă mâinile.
  • Feriți-vă de pauza rapidă - Dacă vedeți o lovitură de apărător după tine pe drumul spre celălalt coș de îndată ce mingea intră sau echipa lui devine rebound, urmați-l! S-ar putea să fii singurul jucător în timpul tău care nu este legat de coș, așa că tu ești singurul care poate păstra cealaltă echipă de la punctele ușoare.
  • Partea 2 din 4:
    Jucând infracțiune
    1. Imaginea intitulată Fii un pas de poartă Pasul 6
    1. Rămâneți la perimetrul acțiunii. Deși un punct de gardă poate face uneori piese până la cercul, adesea, al lui "Mod implicit" poziția va fi la "top" a acțiunii - de obicei la sau în apropierea liniei de trei puncte din fața coșului. Acest lucru îi conferă o priveliște bună asupra ambelor echipe, ceea ce este important pentru a observa deschiderile de scoruri și pentru înființarea de piese. De asemenea, oferă punctul de vedere cel mai simplu, cel mai direct cale directă spre cerc dacă apărarea nu reușește să-l păzească.
    • Desigur, gardianul punct nu ar trebui să se simtă limitat la această zonă, nici. Dacă o joacă ofensivă o cere, paza de puncte ar trebui să se simtă versatil jucând în orice zonă a instanței, inclusiv sub hoopul.
  • Imaginea intitulată Fii un pas de pază 7
    2. Direcționați ceilalți jucători ofensivi pentru a completa piesele. Așa cum am menționat în intro, paza de puncte acționează de obicei ca un fel de a "lider" pentru infracțiunea. De când începe de obicei cu mingea și rămâne la perimetrul acțiunii, este într-o poziție mai bună decât oricine altcineva să-i spună colegilor săi ce să facă pentru a înscrie. Este foarte comun ca un punct de gardă să folosească comenzi verbale, semnale de mână și "Coduri de cod" să-i dea direcțiile de coechipieri. De exemplu, pe o anumită piesă, el ar putea numi numele unei piese pe care echipa a practicat-o înainte sau direcționează un coechipier pentru a face o pauză pentru cercul cu contactul cu ochii și o mișcare rapidă a capului lui.
  • Comenzile Point Guard ar trebui să servească întotdeauna pentru a crea oportunități de notare pentru coechipierii săi. Dacă nu caută un coechipier deschis pentru a trece mingea, el încearcă să-și facă colegii de echipă să facă o deschidere, astfel încât nici unul altcineva să poată înscrie.
  • Pentru a obține o idee despre tipul de direcții, o gardă de puncte bune, urmăriți unul în acțiune. Data viitoare când vizionați un joc de baschet, păstrați un ochi pe Point Guard. Ar trebui să-l vedeți în mod constant să supravegheze instanța, la lăsarea ordinelor și să ofere indicii nonverbali colegii săi. De exemplu, este foarte comun ca un punct de gardă să ceară un ecran făcând un contact vizual cu unul dintre colegii săi și să-i scot pe apărător în fața lui.
  • Imaginea intitulată Fii un pas de poartă Pasul 8
    3. "A hrani" coechipierii dvs. mingea cu treceri rapide și eficiente. Când un punct de gardă vede un coechipier cu ocazia de a înscrie, vrea să obțină mingea în mâinile echipei sale cât mai repede posibil, astfel încât coechipierul să poată înscrie înainte de oportunitatea lui. Din acest motiv, gardienii de puncte trebuie să-și păstreze cât mai eficient posibil. Punctul de gardieni ar trebui să folosească treceri rapide, forțate pentru a obține mingea la coechipierii lor. Ei nu ar trebui să folosească mișcări de trecere care necesită o mișcare de vânt - acest lucru dă apărătorilor un indiciu că o trecere este pe drum.
  • La cele mai înalte niveluri de baschet, paznicii de puncte folosesc uneori treceri fără aspect, în spatele trecerilor din spate și se mișcă falsuri complicate la un efect deosebit. Cu toate acestea, dacă nu ați experimentat cu aceste mișcări, nu contează pe ele în timpul unui joc. Nu încercați niciodată o trecere rapidă sau showy atunci când o trecere simplă de șah va funcționa la fel de bine.
  • Să fie atenți la trecerea mingelor în (sau prin) o mulțime, chiar dacă persoana pe care intenționați mingea să meargă este deschisă. Cei mai mulți apărători ai trecerii dvs. trimite mingea în apropiere, șansa mai mare va fi interceptată.
  • Imaginea intitulată Fii un pas de poartă Pasul 9
    4. Știți când (și cum) să trageți. După cum sa menționat mai sus, este un bonus mare pentru infracțiune dacă paza este o amenințare credibilă. Dacă apărarea crede că aveți capacitatea de a înscrie, vă vor păzi, eliberarea celorlalți colegi de echipă. Cea mai bună modalitate de a fi o amenințare la apărare la apărare punctele de scor atunci când puteți. Dacă apărarea vă lasă nepăsări, pedepsiți-le pentru asta.
  • De exemplu, să spunem că treceți mingea unui coechipier, dar sunt acoperite rapid și nu pot trage. În cazul în care apărătorul care păzește-te urmează mingea, veți dori să obțineți mingea înapoi de la coechipierul dvs. imediat, astfel încât să puteți împușca - cote sunt că coechipierul dvs. vă poate transmite mingea mai repede decât fundașul tău poate alerga înapoi la tine. Rețineți, totuși, că acest lucru necesită atât dvs., cât și coechipierul dvs. pentru a fi conștienți de ceea ce face apărarea.
  • Dacă aveți un apărător în fața dvs. când încercați să trageți, o modalitate de a deschide o fotografie clară este să utilizați o falsă falsă. Practic, doriți să încercați să începeți mișcarea obișnuită de fotografiere, apoi opriți-o brusc. Plantați-vă picioarele, îndoiți genunchii, luați mingea cu ambele mâini și aduceți-o la nas ca și cum ați fi pe cale să trageți. Dacă se face bine, apărătorul tău poate sări pentru a bloca împușca, oferindu-ți ocazia de a sufla rapid în jurul lui sau timp împușcat astfel încât să-l faci așa cum atinge pământul.
  • Imaginea intitulată Fiți un pas de poartă Pasul 10
    5. Controlați tempo-ul posesiei dvs. Deoarece Point Guard are mingea de mult timp în care este în posesia echipei sale, el poate controla în mod esențial cum "rapid" jocul se mișcă. Dacă își ia timpul să-și facă balonul și să facă o lovitură, el a spus că este "încetinirea jocului în jos," întrucât dacă el sporește imediat instanța sau trece la un coechipier deschis pentru împușcat, el a spus că este "accelerarea jocului în sus." Ambele pot fi alegeri inteligente în funcție de circumstanțele jocului. Mai jos sunt doar câteva exemple de situații care vă pot duce la accelerarea sau încetinirea jocului:
  • Echipa ta este în plumb după câteva pauze rapide de succes, dar colegii tăi caută obosit. În acest caz, încetinește jocul în jos pentru a le da o șansă de a se recupera în timpul posesiei dvs. - probabil că veți fi mai bine pe termen lung, chiar dacă nu reușiți imediat punctele.
  • Adversarii dvs. sunt vizibil obosiți. În acest caz, căutați o deschidere pentru o pauză rapidă pentru a accelera jocul și a scor câteva puncte ușoare - apărarea nu ajunge să decidă tempo-ul jocului, deci profitați de oboseala lor!
  • Ați început o pauză rapidă, dar adversarii dvs. au ajuns în instanță înainte de tine și păzesc coșul. În acest caz, nu conduceți într-o mulțime de apărători - în schimb, rămâneți la perimetru și așteptați ca colegii dvs. să vă prindă.
  • Partea 3 din 4:
    Joacă apărare
    1. Imaginea intitulată Fii un pas de poartă Pasul 11
    1. Rămâneți la perimetru, păzind celălalt Point Guard. La fel ca în cazul infracțiunii, paza de puncte rămâne, de obicei, la perimetrul cheii sau lângă linia de trei puncte din apărare. Acest lucru îl poziționează bine pentru a păzi garda de puncte a echipei adverse, jucând în principal inversul rolului pe care la jucat în infracțiune. Acest lucru vă permite să puneți presiunea asupra gardei punctului adversarului, care este necesar pentru a-l împiedica să tragă pur și simplu la cercul de îndată ce va lua curtea.
    • În ceea ce privește infracțiunea, însă, există o mulțime de cazuri în care va trebui să vă deplasați din această poziție implicită, în funcție de ceea ce face infracțiunea. De exemplu, dacă paza Point trece mingea la un coechipier și apoi se mișcă spre cerc, veți dori să rămâneți pe el, negându-i o cale ușoară spre coș. În acest caz, există o șansă ca el să caute să-și facă mingea înapoi sub hoop pentru că se așează ușor, așa că rămâneți între el și cu cercul.
  • Imaginea intitulată Fii un pas de poartă Pasul 12
    2. Utilizați o poziție defensivă puternică. Este o poveste comună în baschet că apărarea este de 90% inimă, 10% abilitate - cu alte cuvinte, strategia este mai simplă, dar fizicitatea ta este mai importantă. Pentru a fi cel mai eficient jucător defensiv pe care îl puteți fi, fiți conștient de modul în care utilizați corpul pentru a vă proteja adversarul. Mai jos sunt câteva sfaturi generale defensive pentru gardienii puncte:
  • Nu te remarca. Păstrați umerii dvs. scăzut și șoldurile înapoi în timp ce vă protejați un adversar vă face mai ușor să reacționați la mișcările sale - mai ales dacă încearcă să vă arunce în jurul tău.
  • Păstrați-vă mâinile gata. Majoritatea jucătorilor defensivi păstrează cel puțin o mână în sus când adversarul lor se află în intervalul de fotografiere pentru a-și bloca fotografiile. Mulți îi place, de asemenea, să păstreze o mână scăzută pentru a bloca trecerile și fac încercări de furie.
  • Rămâi despre o lungime a brațului de la adversarul tău. Dacă ești prea departe, adversarul tău poate fi capabil să obțină o lovitură înainte să-l blochezi, dar dacă ești prea aproape, va avea un timp ușor de suflat în jurul tău.
  • Au o lucrare rapidă. Folosiți pași choppini, scurți, cum ar fi un lineman în fotbal. Cu cât pașii tăi sunt mai rapizi, cu atât mai repede veți putea reacționa la schimbarea adversarului în direcția.
  • Imaginea intitulată Fii un pas de poartă Pasul 13
    3. Garda treptat. Din moment ce păziți Garda Point a adversarului, va trebui să fiți în căutarea unei multe treceri. Este aproape imposibil să blochezi fiecare trecere și, dacă încerci, adversarul tău va învăța repede să te falsifice și să mergi la cerc. În schimb, încercați să fiți conștienți de locul alți jucători ofensivi astfel încât, atunci când vedeți o trecere, puteți ajunge în fața trecutului adversarului dvs., așa cum o face pentru o încercare de interceptare. Echilibrul dintre blocarea pasiunii și păzitorul Puțin Guard este unul complicat, atât de paznic, care sunt bune la apărare sunt foarte apreciate.
  • Pentru că se confruntă departe Din cercul, este de obicei mai greu pentru un punct de vedere defensiv să aibă o idee bună despre ceea ce se întâmplă în curte decât o ofensivă. S-ar putea să vă uitați rapid în spatele dvs. și în părțile voastre pentru a avea un sentiment pentru poziționarea infracțiunii, dar nu vă luați ochii de la omul dvs. prea mult sau va fi larg deschis pentru o lovitură.
  • Imaginea intitulată Fii un pas de poartă Pasul 14
    4. Împiedicați pauzele rapide ale infracțiunii. După cum sa menționat mai sus, uneori, Garda Point este singurul apărător care este în poziție de a apăra împotriva unei pauze rapide a echipei opuse. În acest caz, încercați să rămâneți între transportatorul cu bile și cercul. Nu-l lăsa să intre înainte de tine sau va avea o scurtă perioadă de timp. Fiți gata să-l urmați până la coș - cele mai rapide pauze se vor încheia cu o încercare de layup.
  • Pauzele rapide sunt extra-greu pentru a apăra dacă Două Jucătorii ofensivi vin la tine imediat. În acest caz, veți dori să evitați săvârșirea prea mult față de oricare dintre jucători. Dacă o veți face, o va transmite cealaltă și nu veți avea timp să reacționați înainte de a obține. Încercați să rămâneți înainte de ambii jucători, cât și între ele și coșul. Echilibrarea atenției dvs. între ambii jucători îi încetinește în jos și oferă restul timpului dvs. pentru a prinde din urmă. Dacă un jucător oprește driblingul înainte de a fi foarte aproape de celălalt, fiți pregătit să-l bedleze pe celălalt jucător și să meargă pentru rebound. Dacă fiecare jucător are o lovitură ușoară lângă cerc, fiți gata să o blocați.
  • Partea 4 din 4:
    Fiind un lider de echipă
    1. Imaginea intitulată Fii un pas de poartă Pasul 15
    1. Știți și înțelegeți planul antrenorului. Comparativ cu ceilalți jucători, paza de puncte are de obicei o relație specială cu antrenorul său. Paznicul Point este responsabil pentru a rula joacă ofensivă a antrenorului pe teren, dar de asemenea Trebuie să aibă cunoștințele despre planul de joc general al antrenorului necesar pentru a apela piese pe zbor atunci când este necesar. Din aceste motive, un punct de gardă va trebui să înțeleagă playbook-ul ofensiv al antrenorului mai bine decât oricine altcineva în echipă (și va trebui să poată executa instrucțiunile antrenorului așa cum le dă în timpul jocului).
    • În plus, din moment ce este, de obicei, controlul mingea la începutul piesei, Garda Point este însărcinată cu îndeplinirea anumitor îndatoriri speciale, cum ar fi chemarea unui timp. Știind când să facă aceste lucruri, îi cere să fie conștient de planul antrenorului său, cât și de circumstanțele jocului (mai ales în joc atunci când timpul și alte tactici care stau sunt comune).
  • Imaginea intitulată Fii un pas de poartă Pasul 16
    2. Au o mare comunicare cu colegii tăi. Un gardian de punct care nu poate comunica cu colegii săi în instanță poate fi o răspundere majoră față de echipa sa. Punctul de gardieni ar trebui să poată folosi vocea și corpul pentru a-și direcționa colegii de coechipieri pentru a înființa oportunități de notare, executați piese și așa mai departe. O mare parte a dezvoltării acestor abilități de comunicare se pune în o mulțime de practici ca o echipă, astfel încât fiecare membru să știe ce fel de semnale se așteaptă și modul în care fiecare membru comunică ca jucător.
  • Puținele Point poate dori să vorbească cu colegii săi și să fie de acord asupra unui sistem de semnale, cuvinte de cod și așa mai departe pentru a păstra secretul strategiei echipei sale în instanță. De exemplu, dacă garda de protecție ridică un pumn când se află în partea de sus a cheii, acesta poate fi un semnal pentru micul înainte pentru a tăia linia de trei puncte și a se pregăti pentru o trecere.
  • Imaginea intitulată Fii un pas de poartă Pasul 17
    3. Condus de exemplu. Din cauza poziției dvs. unice, ceilalți colegi (mai ales neexperimentați) vă pot căuta "Seteaza tonul" Pentru jocurile și practicile dvs. Un bun Point Guard ia în serios jocul, pune în muncă grea în practică, ascultă antrenorul său și încearcă să-și îmbunătățească jocul în afara practicii. La fel de important, el încurajează și colegii săi să facă același lucru. Câștigând respectul de colegii săi prin muncă și dedicare, Point Guard poate îmbunătăți comunicarea echipei și poate ajuta la dezvoltarea unui Camaraderie valoroasă.
  • Imaginea intitulată Fii un pas de poartă Pasul 18
    4. Aflați din cea mai mare gardienă a lui NBA. Profesionale Baschet nu are nici un deficit de gardieni de mare - unele sunt legende din liga tot timpul, în timp ce unii sunt jucători activi astăzi. Vizionarea acestor gardieni de puncte domină instanța poate fi inspirată, umilitoare și educațională pentru gardienii punctului amatori care caută jocul lor. Iată doar câțiva gardieni de puncte NBA care sunt considerați a fi unele dintre cele mai bune pentru a juca vreodată poziția:
  • Isiah Thomas
  • Stephen Curry
  • Gary Payton
  • Magic Johnson
  • Jason Kidd
  • John Stockton
  • James Harden
  • Russell Westbrook
  • Dwyane Wade a
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Cunoașteți fundamentele și regulile de baschet înainte de a intra în instanță! Pentru o reîmprospătare rapidă, vezi Cum se joacă baschet.
  • Să fie capabil să falsifice! Acest lucru este util ca un punct de gardă, dacă au apărare greu când ajungi în curte.
  • Practică, practică, practică.
  • Nu fi nervos. Dacă sunteți calm, acesta duce la colegii dvs. de echipă sunt calmați și concentrați.
  • Avertizări

    Nu porniți mingea! Punctul de gardieni ar trebui să caute oportunități pentru ca echipa lor să înregistreze, nu doar pentru a-și îmbunătăți propriile statistici.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar