Cum de a bloca o lovitură în baschet

Deoarece baschetul este un sport de mare viteză, cu o mulțime de scoruri, un shotblocker calificat poate însemna diferența dintre înfrângerea sau victoria unei echipe. Blocarea constantă a fotografiilor adversarilor vor avea un efect psihologic negativ asupra moralei lor. Chiar dacă preferați să jucați pe ofensivă, este o idee bună să vă ascuțiți abilitățile de blocare.

Pași

Partea 1 din 3:
Practicând tehnica dvs. de blocare
  1. Imagine intitulată blochează o lovitură în pasul de baschet 1
1. Asamblați un grup de trei. Pentru a practica în mod corespunzător blocarea, veți avea nevoie de trei jucători. O persoană va face trecerea, a doua va încerca să primească mingea, iar al treilea va executa blocul. Dacă practici de dragul jocului competitiv, este o idee bună să practici cu colegii tăi. La urma urmei, îmbunătățirea abilităților lor de blocare va funcționa pentru echipa dvs. la fel de mult ca și on-vă propria ta. Ar trebui să alternezi între fiecare dintre cele trei poziții în timp ce practici. Acest lucru vă va face un jucător mai dinamic și va oferi celorlalți jucători o șansă de a practica blocarea.
  • Dacă aveți un antrenor, el va încerca să treacă mingea.
  • Puteți face acest lucru cu doi jucători, de asemenea. Dacă blocați, stați în fața unui perete și încercați să blocați fotografiile de la lovirea peretelui. O practică cu doi jucători nu este recomandată totuși, deoarece plâng elementul dinamic din exercițiu.
  • Imagine intitulată blochează o lovitură în pasul de baschet 2
    2. Evitați contactul cu playerul de fotografiere. Cea mai obișnuită metodă de obținere a unui apel greșit este prin contactul fizic cu un membru al echipei adverse. Acest lucru se întâmplă adesea atunci când jucătorii încearcă să blocheze fotografiile. Ca rezultat, ar trebui să vă satisfaceți blocarea pentru a minimiza riscurile de lovire într-un jucător. Acest lucru poate fi ajutat să săriți în sus și să vă folosiți corpul ca un obstacol, mai degrabă decât să ajungeți în mod activ și să luați mingea.
  • Nu ar trebui să încercați să luați în mod activ mingea din mâinile jucătorului opus. Dacă o faci, vei primi un apel greșit. Un apel greșit va oferi cealaltă parte o șansă de a obține un împușcat de 3 puncte fără a avea riscul de a fi manipulat de partea ta.
  • Imagine intitulată blochează o lovitură în pasul de baschet 3
    3. Rulați și rotiți între shooter și net. Deși înălțimea și dimensiunea sunt, evident, importante pentru blocarea blocării, agilitatea este necesară pentru a vă duce într-un loc unde puteți bloca. În medii competitive, jucătorii opuși se vor mișca repede. În majoritatea cazurilor, veți avea doar câteva secunde pentru a ajunge între celălalt jucător și rețea. Rulați pentru a bloca calea celuilalt a jucătorului și rotiți rapid pentru a le confrunta cu ei.
  • Poate ajuta la a face "alerga și roti" Exerciții în timpul tău. Din fericire, acestea pot fi realizate fără ajutor de la oricine altcineva.
  • Imagine intitulată blochează o lovitură în pasul de baschet 4
    4. Stabilizați-vă picioarele. Păstrarea picioarelor în control în toate etapele unei tehnici de blocare va limita riscul unui fault și asigurați-vă că sunteți în poziția corectă pentru a continua să jucați fără probleme odată ce blocul este finalizat. Nu puneți un picior în fața celuilalt. Țineți-le în mod egal distanțate și relativ paralele între ele.
  • Pe măsură ce vă pregătiți pentru o mișcare de blocare, este bine să aruncați picioarele într-o poziție de ghemuire. Acest lucru vă va oferi forța construită necesară pentru a executa un bloc adecvat.
  • Imagine intitulată blochează o lovitură în pasul de baschet 5
    5. Master Timpul de salt. Deoarece fotografiile de salt sunt unele dintre cele mai folosite fotografii din baschet, știind cum să vă exprima timpul imperativ. Țineți-vă mâna de blocare pentru a vă oferi o înălțime suplimentară și săriți pentru a întâlni jucătorul opus la cel mai înalt punct. O modalitate de timp este în mod corespunzător să urmăriți picioarele celorlalți jucători în timp ce părăsesc pământul. Acest lucru vă va aloca doar o clipă de timp pentru a reacționa, dar cu suficientă practică, veți începe să vă găsiți sărituri pe instinct.
  • Săriți direct în sus când blocați. Acest lucru va limita riscul de a intra în contact cu celălalt jucător.
  • Imagine intitulată blochează o lovitură în pasul de baschet 6
    6. Blocul folosind mâna cea mai apropiată de minge. În executarea unui bloc, va trebui să ridicați una din mâinile dvs. în aer pentru a împiedica cursul bilei. Cea mai sigură modalitate de a deflecta o minge este de a folosi mâna care este cea mai apropiată de minge în raport cu corpul tău. În timp ce majoritatea jucătorilor vor avea o preferință a unei mâini blocante peste alta, este important să obțineți ambele mâini versate în mecanica blocării. Acest lucru vă va face un jucător mai versatil și, prin urmare, mai eficient.
  • Este important să vă folosiți mâna ca un obstacol împiedicând arcul natural al mingii, mai degrabă decât să-l atingeți și să-l prindeți. Apucându-l direct, ar putea duce la un apel greșit.
  • Imagine intitulată blochează o lovitură în pasul de baschet 7
    7. Practica până la a doua natură. Ca toate sporturile competitive, unele dintre succesul dvs. în baschet se vor baza pe instinctele voastre. Acest tip de lucru vine doar cu o mulțime de practici. Chiar și atunci când blocați fotografii în mod consecvent, este o idee bună să vă împingeți până când veți putea face acest lucru fără să vă gândiți conștient la asta.
  • Partea 2 din 3:
    Executarea blocurilor într-un cadru competitiv
    1. Imagine intitulată blochează o lovitură în pasul de baschet 8
    1. Alegeți blocantele potrivite ale echipei dvs. În general, cei mai buni împușcături sunt jucătorii cu cele mai mari sau mai înalte corpuri. Deși este, de asemenea, necesar viteza, jucătorii mai înalți reprezintă un obstacol mai dificil de a trage trecutul. Este posibil să nu fie corect, dar are sens din punct de vedere practic.
    • În setările competitive, alegerea blocantelor împușcate este de obicei lăsată la antrenor.
  • Imagine intitulată blochează o lovitură în pasul de baschet 9
    2. Anticipați fotografiile din cealaltă echipă. Situația de conștientizare este importantă în timpul oricărui joc de baschet. Păstrați-vă ochii curățați și fiți conștienți de ceea ce fac jucătorii celorlalți echipei, chiar dacă nu au mingea în acest moment. Dacă vă concentrați asupra locului în care sunt ceilalți jucători, veți putea să preziceți unde trebuie să fiți să blocați fotografiile când contează.
  • Imagine intitulată blochează o lovitură în pasul de baschet 10
    3. Fals un bloc. O parte dintr-o tehnică de succes se bazează pe tricking celălalt jucător. Urmăriți pașii inițiali ai unei mișcări de blocare. Ghemuiți picioarele în fața jucătorului și acționați ca și cum ar trebui să sari. Celălalt jucător vă va vedea că faceți acest lucru și faceți-o tehnica sa pentru a contracara blocul prezis. Shooters care sunt îngrijorătoare cu privire la blocarea jucătorilor tind să fie mai puțin exacți. Mai bine, pentru că nu executați din punct de vedere tehnic o mișcare, nu există riscul de a avea un fault.
  • Imagine intitulată blochează o lovitură în pasul de baschet 11
    4. Cântărește riscul unui potențial apel greșit. Dacă vă faceți o greșeală împotriva echipei dvs., cealaltă parte va avea șansa de a obține un gol de 3 puncte clare. Acest lucru nu face ca aceasta să merite să încerce blocarea tuturor fotografiilor, mai ales dacă există un risc pentru contactul fizic cu celălalt jucător. Nu încercați să blocați o lovitură pe perimetrul Curții. Chiar dacă împușcătura avea să rateze oricum, va fi probabil o greșeală numită echipei tale.
  • Imagine intitulată bloca o lovitură în pasul de baschet 12
    5. Rămâi dinamică. Spre deosebire de un set de practici, jucătorii cu care vă confruntați se vor îndrepta în mod constant pe tactica lor. Acest lucru este valabil mai ales dacă ați avut o mulțime de succes cu blocarea unui anumit tip de împușcătură atât de departe în joc. Pe măsură ce jucați, încercați să intrați în capetele celorlalte echipe. Dacă sunteți în măsură să identificați care mișcă fiecare jucător este cel mai probabil să execute, veți avea o șansă mai bună să le prezinte înainte de a se întâmpla.
  • Partea 3 din 3:
    Depanarea tehnicii dvs. de blocare
    1. Imagine intitulată blochează o lovitură în pasul de baschet 13
    1. Practicați o gamă versatilă de fotografii. Cei mai de succes sportivi sunt definiți de capacitatea lor de a găzdui o gamă largă de tehnici. Într-un mediu competitiv, nu puteți depinde de cealaltă echipă să folosească un fel de împușcare. Dacă vă simțiți că ați stăpânit anumite blocuri, dar alți jucători încă mai primesc fotografii, este probabil că nu ați luat în considerare toate fotografiile posibile în acest sens. Iată câteva fotografii comune pentru a căuta:
    • O lovitură de jump este cea mai comună lovitură. Pentru a câștiga înălțimea, jucătorii ofensivi vor sări în aer și vor arunca mingea spre net.
    • Un slam dunk este cea mai eficientă lovitură în baschet. Acesta este locul în care un jucător ofensiv rulează direct în curte, sare în sus și îl livrează direct în rețea.
    • O FADEAWAY este o lovitură avansată în care jucătorul ofensiv se va sprijini de plasă în timp ce o aruncă înăuntru. Acest lucru se face pentru a evita eforturile de blocare a jucătorilor. Se poate rezista prin punerea brațelor în calea prezisă a baschetului.
    • O lovitură falsă este în cazul în care un jucător ofensiv lins o lovitură, dar nu aruncă de fapt mingea. Acest lucru se face din motive psihologice de a face o echipă opusă.
  • Imagine intitulată blochează o lovitură în pasul de baschet 14
    2. Săriți până la Fend un slam dunk. Slam Dunks sunt considerate fotografii foarte riscante, deoarece este dificil să obțineți un bloc adecvat fără a provoca un apel greșit. Dacă încercați să blocați un dunk Slam, intrați între rețea și celălalt jucător și săriți direct, vizând mâna pe calea mingelor.
  • Imagine intitulată blochează o lovitură în pasul de baschet 15
    3. Se potrivește pentru a bloca o lovitură de fadeaway. O lovitură Fadayaway este locul în care un jucător de fotografiere se va înălța înapoi în timp ce aruncă mingea spre cercul. Această tactică este specificată în mod specific pentru a înșela un jucător de blocare. Pentru a vă maximiza șansele de a bloca o fadeaway, săriți între minge și rețea și extindeți-vă mâinile spre minge.
  • Nu vă mișcați în mod inutil brațele în jurul valorii de blocarea. Acest lucru va suporta un apel greșit.
  • Imagine intitulată blochează o lovitură în pasul de baschet 16
    4. Concentrați-vă pe sărituri. O parte semnificativă a blocurilor de blocare în baschet implică utilizarea corectă a săriturilor. Jumping este un exercițiu bazat pe mușchi, dar nu este adesea văzut ca un antrenament primar să se concentreze pentru mulți jucători. Practicați seturi de salturi verticale, încercând să obțineți la fel de multă forță de pe sol cum puteți. Apoi, adăugați la acest exercițiu ținând barele în fiecare mână și săriți cu ei. Acest lucru va crește presiunea asupra picioarelor dvs., făcându-le mai bine potrivite pentru blocurile de sărituri atunci când jucați competitiv.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Practicarea fotografiilor în timp ce altcineva blochează vă va ajuta indirect cu blocarea proprie. Văzută din cealaltă parte a lucrurilor, veți experimenta prima dată ce tehnici blochează cele mai multe fotografii. De acolo, veți putea aplica aceste mișcări la propriul dvs. blocare.

    Avertizări

    Chiar dacă încercați să blocați mingea, nu înseamnă întotdeauna că veți reuși. Oricând o minge trecută, încercați să cazați pentru ceea ce ați făcut greșit.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar