Cum să decalați o bujie

O bujie de protecție în mod corespunzător este necesară pentru un motor funcțional corect. Dimensiunea decalajului afectează temperatura de ardere a bujiilor, care are o relație directă cu combustia combustibilului și a aerului în motor. Deschiderea golurilor oferă o scânteie mai mare, utilă pentru unele motoare personalizate în maximizarea eficienței. Puteți învăța conectarea corectă a bujiilor prin măsurarea și reglarea corespunzătoare.

Pași

Partea 1 din 2:
Măsurarea decalajului
  1. Imagine intitulată Gap O priză de scânteie Pasul 1
1. Aflați specificațiile spațiului dvs. Indiferent dacă faceți cumpărături pentru prize noi, ați cumpărat doar prize noi pe care doriți să le verificați înainte Instalare, Sau doriți să verificați funcția setului de bujii curente, trebuie să aflați decalajul corespunzător dintre cei doi electrozi la sfârșitul fiecărui ștecher.
  • Măsurarea fiecărui vehicul va fi diferită, deși majoritatea sunt, în general, undeva între 0.028-.06 inch. Puteți să vă uitați fie în manualul proprietarului sau puteți merge la magazinul de piese auto și să le arătați pentru dvs.
  • Motoarele modificate necesită setări mai mici pentru a explica cantitatea de energie pe care o puneți prin motor. Regula generală a degetului mare: cu cât mai multă putere, cu atât mai mic decalajul.
  • Imaginea intitulată Gap O Plug Pasul 2
    2. Selectați un instrument de decalaj adecvat. Există mai multe soiuri de instrumente utilizate pentru măsurarea golurilor de bujii, dintre care unele sunt mai potrivite pentru dopuri mai moderne, care uneori prezintă metale prețioase delicate. Cele mai multe instrumente de măsurare vor conține, de asemenea, o margine plană utilizată în mod obișnuit pentru îndoirea electrodului inferior de pe bujie pentru a regla ușor diferența.
  • O măsură de decalare a monedelor este, de obicei, cea mai ieftină opțiune și funcționează prin rularea marginii "monedă" prin decalaj până când ajungeți la un punct în care se oprește. Marginea este marcată ca un conducător, desemnând grosimea marginii în acel moment. Acesta este un instrument bun pentru prizele mai vechi pe care doriți să le verificați eficacitatea, dar poate, de asemenea, să lărgiți din greșeală golurile pe măsură ce îl utilizați.
  • Un decalaj de monede de sârmă funcționează în mod esențial în același mod ca și decalajul regulat în stil de monedă, dar are măsuri diferite de sârmă de lungimi diferite pe marginea monedei.
  • Un ecartament Faerler în stil lamă este un instrument eficient și versatil. Construit ca un cuțit de buzunar, acest ecartament conține diferite lame de lățimi diferite, unele cu sârmă la capăt și unele fără, plasate în decalaj pentru a verifica distanța electrozilor. De asemenea, puteți utiliza mai multe lame pentru a măsura lacunele mai mari. Acestea sunt eficiente de utilizat în timpul ajustării.
  • Imagine intitulată Gap O priză Pasul 3
    3
    Curățați bujia. Dacă tocmai l-ați scos din cutie, ar trebui să fie în formă destul de bună, dar dacă verificați un dop pe care l-ați folosit în mașină, este o idee bună să o curățați puțin cu un pic cu un curat pânză. Bujii pot construi niște funingine albicioase pe punctele de contact, astfel încât să doriți să vă asigurați că sunt oarecum curate pentru a obține cea mai precisă lectură.
  • Puteți utiliza un pic de alcool de uscare rapidă (90%) pe punctele de contact pentru a le curăța dacă sunt deosebit de murdare. O mulțime de acumulări sau orice înnegrire pe punctele de contact ar putea fi un semn al unui dop care a depășit totuși principalul său principal. Dacă sunt deosebit de murdar, ați putea lua în considerare cumpărarea de noi.
  • Imagine intitulată Gap O Plug Pasul 4
    4. Măsurați diferența prin trecerea sculei prin electrozi. Așezați lama corespunzătoare sau firul corespunzător pe instrumentul spațiu între sfaturile electrodului de ștecă sau treceți moneda prin electrozi pentru a determina măsurarea.
  • Partea 2 din 2:
    Ajustarea decalajului
    1. Imagine intitulată Gap O priză Pasul 5
    1. Determinați dacă trebuie ajustarea decalajului. Dacă scula trece prin decalaj fără a atinge electrozii la măsura corespunzătoare, diferența dvs. este prea mare. Dacă nu vă puteți potrivi între electrozi, decalajul este prea mic și trebuie să fie lărgit unii. Dacă se potrivește îndeaproape la măsurarea specificată, sunteți în siguranță pentru a instala bujia.
    • Cele mai multe bujii și prizele de iridiu fabricate astăzi nu trebuie să fie golpe înainte de a le instala. Dacă aveți un motor modificat personalizat, este posibil să fiți interesat să verificați sau să instalați dopuri la un spațiu diferit. Ajustați-le în consecință.
  • Imagine intitulată Gap O priză Pasul 6
    2. Utilizați instrumentul pentru a regla electrodul inferior. Când țineți bujia cu electrozii cu care se îndreaptă podeaua, veți dori să îndoiți foarte ușor pe cineva fie spre celălalt electrod dacă doriți să restrângeți spațiul sau afară, dacă doriți să măriți ușor decalajul.
  • Nu îndoiți niciodată mai mult de câteva (.02) Fracțiunile unui inch. Nu va lua prea multă presiune, deci fiți foarte atenți. Bujiile pot fi destul de delicate, iar orice fracturare poate provoca incendii.
  • Dacă aveți probleme cu utilizarea instrumentului pentru a regla decalajul, ia în considerare îndoirea în utilizarea unei suprafețe plane ca o masă pentru a aplica o presiune foarte ușoară asupra electrodului pentru ao ajusta.
  • Imagine intitulată Gap O Plug Pasul 7
    3. Re-măsurați decalajul și ajustați în consecință. Fiți foarte atenți să nu contactați electrodul din centrul ștecherului și să deteriorați miezul. Dacă se rupe sau pantaloni scurți, va trebui să o aruncați și să cumpărați unul nou.
  • Imagine intitulată Gap O priză Pasul 8
    4. Fii foarte blând. Scoaterea electrodului va pierde eforturile dvs. și nu ia prea mult pentru a face acest lucru. Utilizați doar o cantitate mică de presiune pentru a îndoi electrodul și pentru a îndoi puțin puțin.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă culoarea sfaturilor este diferită una de cealaltă, motorul dvs. poate avea o problemă.
  • Nu strângeți prea multă bujiile. Cele mai multe capete sunt fabricate din aluminiu, iar firele se pot desprinde cu ușurință.
  • Încercați să potriviți golurile dintre toate prizele cât mai uniform posibil.
  • Bujii sunt relativ ieftini și vin în două dimensiuni comune: 5/8 și 13/16. Dacă nu sunteți sigur ce dimensiune aveți nevoie, cumpărați un pachet de fiecare pentru a vă salva o excursie suplimentară.
  • Avertizări

    Asigurați-vă că ați reinstalat firele de conectare în aceeași ordine așa cum au fost înainte.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Baveler Gauge
    • 13/16" soclu cu unitate
    • Viciu
    • Cârpă
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar