Cum se schimbă bujii într-un renault clio mk3

Doriți să vă schimbați bujii de pe Renault Clio 1.2 (MK3)? Urmați acest ghid, și veți avea treaba în cel mai scurt timp.

Pași

  1. Imagine intitulată Schimbarea bujiilor într-un Renault Clio MK3 Pasul 1
1. Parcați-vă mașina la nivel de nivel și așteptați ca motorul să se răcească. Dacă motorul este deja cool, puteți începe să lucrați la mașina dvs.
  • Imagine intitulată Schimbarea bujiilor într-un Renault Clio MK3 Pasul 2
    2. Deconectați bateria mașinii. Asigurați-vă că acumulatorul este deconectat înainte de a efectua orice lucrare din sistemul dvs. electric. Nu doriți un șoc sau chiar mai rău să vă prăbușiți computerul pe bord din cauza unui șoc. Care ar costa mult mai mulți bani.
  • Imagine intitulată Schimbarea bujiilor într-un Renault Clio MK3 Pasul 3
    3. Deschideți capota mașinii și localizați capacul motorului. Va trebui să eliminați această acoperire. Se compune din 3 - 5 șuruburi mici în jurul vârfului și o clip jubileu care trebuie slăbită înainte de îndepărtare. Eliberați orice furtune care sunt atașate la acest capac pentru a permite ca capacul să fie îndepărtat complet.
  • Imagine intitulată Schimbarea bujiilor într-un Renault Clio MK3 Pasul 4
    4. Localizați suporturile bujiilor și scoateți cablurile de contact (HT Leads). Ar trebui să vedeți 4 suporturi pentru bujii. Veți vedea bobinele de aprindere plasate în interiorul acestor suporturi. Nu-i scoateți încă din găuri. Va trebui să le deconectați de la ambalajul bobinei de aprindere, pe măsură ce firele sunt prea strânse pentru a le trage, așa cum sunt.* Amintiți-vă ce ordin se întâmplă, deoarece firul poate fi prea scurt în anumite puncte.
  • Imagine intitulată Schimbarea bujiilor într-un Renault Clio MK3 Pasul 5
    5. Scoateți bujii. Acum că au fost eliminate, veți dori să obțineți instrumentul de îndepărtare a prizei dvs. de buji. Poate doriți să utilizați un instrument magnetic lung, deoarece este mult mai ușor să le scoateți cu unul. Potriviți instrumentul de soclu peste bujia și întoarceți în sens invers acelor de ceasornic. La început ar putea fi un pic cam greu pentru a vă întoarce, poate necesita o bară lungă de înșelătorie pentru a ajuta la acest proces.
  • Imagine intitulată Schimbarea bujiilor într-un Renault Clio MK3 Pasul 6
    6. Comparați bujii noi și veche. Odată ce există acolo, verificați calitatea bujiei. Comparați-l cu bujii noi pentru a vă asigura că aveți elementul corect.
  • Imagine intitulată Schimbarea bujiilor într-un Renault Clio MK3 Pasul 7
    7. Nu setați decalajul. Pe bujii moderne, decalajul a fost deja setat și le puteți purta direct.
  • Imagine intitulată Schimbarea bujiilor într-un Renault Clio MK3 Pasul 8
    8. Instalați bujii noi. Acum unul câte unul, puneți ușor bujii în capul motorului mașinii. Asigurați-vă că acestea sunt strânse până la cuplul corect pentru a obține performanțe maxime de la bujii dvs. Puteți verifica manualul proprietarilor de mașini cu privire la modul în care puteți face acest lucru.
  • Imagine intitulată Schimbarea bujiilor într-un Renault Clio MK3 Pasul 9
    9. Reinstalați cablurile de aprindere. Verificați manual fiecare aprindere pentru a vedea dacă nu au nici o uzură sau lacrimi în cazul în care acestea vor trebui să fie înlocuite. Înlocuiți fiecare pe care se datorează o schimbare.
  • Imagine intitulată Schimbarea bujiilor într-un Renault Clio MK3 Pasul 10
    10. Re-atașați capacul motorului. Asigurați-vă că nu ați pierdut șuruburile și ați atașat capacul
  • Imagine intitulată Schimbarea bujiilor într-un Renault Clio MK3 Pasul 11
    11. Porniți mașina. Dacă totul se face corect, ar trebui să înceapă perfect prima dată și ar trebui să vedeți un MPG mai bun.
  • sfaturi

    Investiți în instrumente de înaltă calitate atunci când înlocuiți bujii. Este un loc de muncă pe care îl veți face cel mai probabil de câteva ori pe an, deci asigurați-vă că obțineți un instrument de îndepărtare a bujiilor decente.
  • Achiziționați bujii corecte pe care le puteți afla bujia corectă prin vizitarea magazinului de reparații auto locale și citând numărul dvs. de înregistrare sau găsirea bujii corecte în manualul proprietarului de mașini.
  • Avertizări

    Asigurați-vă întotdeauna că obțineți bujiile corecte pentru lucrare. Nu recurgeți la bujii ieftine sau incorecte. De asemenea, deoarece lucrul la motorul mașinii asigură că bateria este deconectată mai întâi înainte de a efectua orice lucrare.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar