Cum se adaptează sumele de rețetă

Dacă rețeta dvs. indică faptul că servește 4, dar aveți nevoie de el pentru a alimenta 6, cum ajustați-l? Alternativ, cum scriiți suma pe care o va face o rețetă? Cunoscut sub numele de scalare, ajustarea unei retete este uneori necesară, dar nu este doar o chestiune de adăugare sau scădere a cantității fiecărui ingredient. Dar nu vă faceți griji, este ușor să ajustați cantitățile de rețetă.

Pași

Metoda 1 din 2:
Creșteți randamentul unei retete
  1. Imagine intitulată Reglarea cantităților de rețetă Pasul 1
1. Citiți rețeta.
  • Înainte de cumpărături pentru ingrediente, citiți prin rețetă. Cele mai multe rețete principale de mâncare se vor dubla cu ușurință sau triplă, dar coacerea, în general, nu se scaldă bine datorită măsurătorilor de ingrediente precise necesare pentru a crea reacția chimică necesară pentru a se coace în mod corespunzător. Determinați de câte ori veți avea nevoie de mai multe retete pentru a obține cantitatea de servire necesară.
  • Imagine intitulată Reglarea cantităților de rețetă Pasul 2
    2. Faceți conversiile.
  • Dacă este posibil, faceți conversia sumei rețetei în creionul alături de rețeta reală. Dacă o rețetă solicită o ceașcă (240 ml) de făină, atunci trebuie să scrieți în 2 cani (480 ml) făină. Continuați acest lucru prin întreaga listă a ingredientelor și a sumelor, cu excepția condimentelor. Puteți roti un element în sus. Dacă rețeta solicită 1 ou și vă înmulțiți rețeta cu 1.5 Apoi, ați termina cu 1 1/2 ouă - rotiți acest până la 2 ouă.
  • Când dublați o rețetă care include condimente și alcool, numai mai multe ingrediente cu 1.5 sau riscați să depășiți rețeta cu arome asertive.
  • Imagine intitulată Reglarea cantităților de rețetă Pasul 3
    3. Face o listă.
  • Scalarea unei retete înseamnă că aveți nevoie de ingrediente suplimentare. Acest lucru este valabil și pentru principalele ingrediente, cum ar fi proteine, legume și amidonuri. Faceți o listă a cantităților fiecărui ingredient de care aveți nevoie după ce a scalat rețeta. Nu vă faceți griji cu privire la cumpărarea unor sume exacte de condimente de condimente vor păstra liniște bine într-o cămară de bucătărie de luni de zile.
  • Imagine intitulată Reglarea cantităților de rețete Pasul 4
    4. Du-te la cumpărături pentru ingredientele tale.
  • Imagine intitulată Reglarea cantităților de rețetă Pasul 5
    5. Faceți rețeta.
  • Pregătiți rețeta. Direcțiile vor rămâne aceleași, dar perioadele de gătit ar putea fi necesare pentru a fi ajustate pentru a permite un lot mai mare. Orice pregătit pentru cuptor va dura un timp suplimentar. Verificați frecvent pentru a vă asigura că nu vă depășiți rețeta.
  • Metoda 2 din 2:
    Reduceți randamentul unei retete
    1. Imagine intitulată Reglarea cantităților de rețetă Pasul 1
    1. Citiți rețeta.
    • Reducerea cantității produse de o rețetă este tratată în același mod ca și în creștere, numai că lucrați cu cantități mai mici de fiecare ingredient. Mai întâi citiți rețeta și dați seama de cât de mult trebuie să reduceți rețeta. Dacă rețeta produce suficient timp pentru 4 și doriți doar suficientă pentru 2, atunci ați tăia-o în jumătate și așa mai departe.
  • Imagine intitulată Reglarea cantităților de rețetă Pasul 7
    2. Faceți conversiile.
  • Dacă este posibil, faceți conversia sumei rețetei în creionul alături de rețeta reală. Dacă o rețetă solicită o ceașcă (240 ml) de făină, atunci trebuie să scrieți în 1/2 cană (120 ml) făină. Continuați acest lucru prin întreaga listă a ingredientelor și a sumelor, inclusiv a condimentelor. Dacă rețeta solicită 1 ou și vă împărțiți rețeta în jumătate, utilizați încă 1 ouă. Coborâți cantitatea de alt lichid din rețetă cu 2 linguri. (30 ml) pentru fiecare jumătate de ouă pe care o rotunji.
  • Imagine intitulată Reglarea cantităților de rețetă Pasul 8
    3. Face o listă.
  • Scalarea unei retete în jos înseamnă că veți avea nevoie de mai puține ingrediente. Acest lucru este valabil și pentru principalele ingrediente, cum ar fi proteine, legume și amidonuri. Faceți o listă a cantităților fiecărui ingredient de care aveți nevoie după ce a scalat rețeta.
  • Imagine intitulată Reglarea cantităților de rețetă Pasul 9
    4. Du-te la cumpărături pentru ingredientele tale.
  • Imagine intitulată Reglarea cantităților de rețetă Pasul 10
    5. Faceți rețeta.
  • Pregătiți rețeta. Direcțiile vor rămâne aceleași, dar pot fi necesare perioade de gătit pentru a permite un lot mai mic. Orice pregătit pentru cuptor va dura mai puțin timp. Dacă vă împărțiți rețeta în jumătate, tăiați și timpul de gătire în jumătate. Verificați frecvent pentru a vă asigura că nu vă depășiți rețeta.
  • sfaturi

    Dacă aveți îndoieli când creșteți cantitatea de rețetă pentru produsele de coacere, faceți 1 lot la un moment dat.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar