Cum să participați la o rană de înjunghiere

Dureroasă, goală și potențial mortală, o rană de înjunghiere necesită un tratament imediat pentru a atenua sângerarea și durerea și pentru a stabiliza victima până când poate fi examinat de către profesioniștii din domeniul medical. Participarea la o rană de înjunghiere necesită o acțiune rapidă și un cap de nivel pentru a furniza în mod eficient primul ajutor necesar pentru a controla sângerarea și salvarea vieții victimei.

Pași

Partea 1 din 3:
Evaluarea situației
1. Anchetați zona. O înjunghiere apare adesea în timpul unui incident volatil, iar atacantul ar putea fi încă în vecinătate, ceea ce ar putea fi periculos pentru tine și victima înjunghiere. Evitați să vă faceți o potențială victimă prin intervenția sau apropierea de atacatorilor. Abordați doar victima odată ce ați determinat că este sigur să faceți acest lucru.
  • Deși așteaptă până când atacatorii au părăsit scena, a pierdut timp prețios pentru victima înjunghiere, având mai mulți oameni răniți, nu are greu să salveze pe nimeni.
  • 2. Apelați imediat ajutor de urgență. Dacă persoana a fost înjunghiată, este esențială Sunați serviciile de urgență cât mai repede posibil.
  • Dacă sunteți singura persoană din jur, utilizați telefonul pentru a solicita asistență prioritară. Dacă nu aveți un telefon cu dvs., încercați să găsiți un trecători sau un magazin din apropiere. Doriți să ajutați persoana cât mai repede posibil, dar cel mai util lucru pe care îl puteți face este să obțineți ajutor medical profesionist victimei cât mai curând posibil.
  • Dacă atacanții sunt încă în apropiere și nu sunteți în stare să vă apropiați în siguranță victima, utilizați acel moment pentru a apela servicii de urgență.
  • 3. Pune persoana în jos. Înainte de a face altceva pentru a participa la rana de înjunghiere, ia persoana să se culce pe pământ. Acest lucru va face mai ușor să contribuie la stabilizarea victimei, mai ales dacă încep să se amelioreze sau să cadă inconștient. Nu doriți ca persoana să riscă să agraveze rănirea sau să se răcească dacă se prăbușește în timpul leșinului.
  • Pentru confort, plasați o jachetă sau un rucsac sub capul victimei. În mod alternativ, dacă există și alți oameni în jur, cereți unul dintre ei să stea cu capul persoanei în poala ei și să vorbească cu el. Acest lucru va fi liniștitor victimei și îl va ajuta să păstreze calmul.
  • 4. Examinați persoana și determinați amploarea prejudiciului.Există mai multe rani de înjunghiere? Există drumuri? Unde vine sângele? Este pe partea din față sau din spate a corpului?
  • Probabil că va trebui să vă împărțiți îmbrăcămintea persoanei pentru a identifica în mod corespunzător rana (rana). Încercați să căutați și să identificați toate rănile înainte de a începe tratamentul.
  • Cu toate acestea, dacă observați o rană gravă evident, care are nevoie de un tratament urgent, trebuie să vă ocupați imediat de acest lucru. O rană severă ar fi una care sângerează în mod constant și profund sau una pe care o sporind sânge ca un geyser. Spurtarea sângelui este, de obicei, un semn că rana a lovit o arteră.
  • Partea 2 din 3:
    Participarea la rana de înjunghiere
    1. Puneți mănuși de unică folosință dacă le aveți. Alternativ, puteți pune și niște pungi de plastic peste mâini. Deși această etapă nu este necesară pentru a avea tendința de rană de înjunghiere, este important pentru a vă proteja, pentru a reduce riscul de infecție sau a victimei.
    • Dacă sunt disponibile, sunt preferabile nitril sau alte mănuși non-latex. Aceste tipuri de mănuși minimizează posibilitatea unei reacții alergice la latex, care poate complica tratamentul. Nitrilii și alte mănuși non-latex sunt, de obicei, albastru sau violet și înlocuiesc rapid mănușile de latex alb care au fost anterior standardul.
    • Dacă nu aveți mănuși cu dvs., încercați să vă spălați mâinile sau chiar să utilizați rapid un dezinfectant de mână. Dacă nu aveți nimic disponibil, încercați să utilizați straturi de pânză pentru a păstra o barieră între dvs. și sângele victimei.
    • Amintiți-vă, faceți nu trebuie să atingă persoana dacă credeți că sunteți în pericol de a contracta o infecție sau nu se incomod. Așteptați asistență de urgență dacă aveți îndoieli. Dacă alegeți să tratați victima, faceți tot posibilul pentru a minimiza contactul cu sângele victimei.
  • Imaginea intitulată participă la o rană de înjunghiere Pasul 6
    2. Verificați victima ABCS, AIwway, BReike, și CIrcularea.
  • Asigurați-vă că căile respiratorii ale persoanei rămâne neobstrucționată.
  • Ascultați sunetul de respirație și urmăriți pieptul persoanei pentru mișcare.
  • Verificați pulsul victimei pentru a vă asigura că inima este încă bătătoare.
  • Dacă victima a încetat să respire, efectuați CPR.
  • Dacă persoana este conștientă, începeți să lucrați, dar discutați cu el pentru a-l menține calm și pentru a-și încetini ritmul cardiac. Dacă este posibil, încercați să păstrați ochii victimei evitați, astfel încât el nu poate vedea rana.
  • 3. Îndepărtați îmbrăcămintea victimei în jurul zonei afectate. Acest lucru vă va permite să identificați locația exactă a ranii de înjunghiere și apoi aplicați tratamentul. Rănile de înjunghiere pot fi uneori ascunse atât de îmbrăcăminte, cât și de sânge sau alte fluide și chiar murdărie sau noroi, în funcție de locul unde se găsește victima.
  • Utilizați îngrijirea în îndepărtarea îmbrăcămintei victimei, deoarece este probabil în durere considerabilă.
  • 4. Nu scoateți obiectul de înjunghiere dacă este încorporat. Lăsați obiectul în rană dacă este încă acolo și fiți foarte atenți să nu o mutați, ceea ce poate provoca daune suplimentare. Obiectul ajută, de fapt, să stea fluxul sanguin. Trăgând-o va spori probabil pierderea de sânge, în timp ce împinge-o în pot provoca o vătămare suplimentară a organelor interne.
  • Va trebui să aplicați presiune și să îmbrăcați rana în jurul obiectului cât mai bine posibil. Profesioniștii din domeniul medical vor fi mai capabili să elimine obiectul fără a deteriora orice organe interne sau care cauzează pierderi de sânge masive în proces.
  • 5
    Opriți sângerarea. Aplicați presiunea asupra plăgii cu un material curat și absorbant (ca o cămașă sau un prosop) sau, de preferință, un pansament curat, cum ar fi tifon steril. Dacă obiectul este încă în rană, apăsați ferm în jurul aceasta. Aplicarea presiunii la rană va ajuta la încetinirea fluxului de sânge.
  • Unele formare de prim ajutor sugerează utilizarea marginea unui card de credit la "sigiliu" rana, un element la îndemână, deoarece atât de mulți oameni au unul pe ele. Nu numai că acest flux sanguin stem, dar poate, de asemenea, să prevină colapsul pulmonar (prin menținerea aerului din rană) dacă rana este în piept.
  • Dacă rana sângerează profund, aplicați o presiune asupra arterei majore care duce la zona cu mâna, în timp ce cealaltă mână continuă să aplice presiune asupra plăgii. Aceste zone sunt numite "puncte de presiune". De exemplu, pentru a încetini sângerarea în braț, apăsați interiorul brațului chiar deasupra cotului sau chiar sub axilă. Dacă rana este pe picior, apăsați chiar în spatele genunchiului sau în zona.
  • Imaginea intitulată participă la o rană de înjunghiere Pasul 10
    6. Repoziționați victima, astfel încât rana este deasupra inimii. Acest lucru va contribui la reducerea pierderii de sânge. Dacă victima poate sta, du-l să se mute într-o poziție verticală - dacă nu, atunci ajută victima dacă este posibil.
  • Imaginea intitulată participă la o rană de înjunghiere Pasul 11
    7. Acoperiți pansamentul. Dacă întâmpinați materiale de prim ajutor cu dvs., fixați pansamentul în poziție folosind un bandaj sau o bandă. Nu ridicați sau scoateți pansamentul, deoarece aceasta va perturba formarea cheagurilor și va relua sângerarea. Dacă pansamentul devine înmuiat cu sânge, adăugați mai multe materiale de pânză pe partea de sus a acesteia.
  • Dacă nu aveți materiale pentru a fixa pansamentul în poziție, pur și simplu continuați să aplicați presiune. Acest lucru va ajuta cheagul de sânge.
  • Pentru o rană de piept, fii atent. Acoperiți rana cu ceva cum ar fi folia de bucătărie, o pungă de plastic sau peliculă de plastic și doar acoperire Trei părțile laterale ale rană și lăsați una neobișnuită sau bandajată în jos. Aerul trebuie să poată scăpa dintr-o parte a bandajului pentru a împiedica intrarea în cavitatea pleurală în piept. Dacă aerul intră în cavitatea pleurală, plămânii se pot prăbuși.
  • Nu folosiți niciodată un turnichet, cu excepția ultimului stațiune pentru a salva o viață. Știți cum și când un turnichet. Dacă un turnichet este aplicat incorect, poate duce la o vătămare gravă inutilă sau la pierderea membrelor afectate.
  • Imaginea intitulată participă la o rană de înjunghiere Pasul 12
    8. Continuați să aplicați presiune la rană până la sosirea ajutorului. În timp ce așteptați ajutor de urgență, continuați să monitorizați ABC-urile: căile respiratorii, respirația și circulația.
  • Căutați și tratați simptomele de șoc. Simptomele de șoc includ pielea rece, clară, paloare, puls rapid sau respirație, greață sau vărsături, amețeli sau leșin, și o anxietate crescută sau agitație. Dacă bănuiți că victima poate fi în șoc, slăbește orice îmbrăcăminte strânsă și o acoperi cu o pătură pentru ao încălzi. Încercați să obțineți victima să rămână încă. Vedea Cum de a trata șocul pentru detalii.
  • Imaginea intitulată participă la o rană de înjunghiere Pasul 13
    9. Verificați conștiința victimei. Dacă victima cade inconștientă, va trebui să acționați rapid. Plasați victima în pozitie de recuperare, Pe partea lui cu capul înclinat înapoi și mâna mai departe de pământ sub cap și brațul cel mai apropiat de pământ fie îndoit, fie direct. Piciorul mai departe de pământ (piciorul de sus) ar trebui să fie îndoit pentru stabilitate și de a menține victima să se rostogolească înainte. Nu puneți pe cineva în poziția de recuperare dacă suspectați că are o vătămare spinării sau a gâtului. Monitorizați respirația persoanei.
  • Dacă victima inconștientă nu mai respiră, puneți victima pe spate și efectuați CPR.
  • Imaginea intitulată participă la o rană de înjunghiere Pasul 14
    10. Păstrați victima caldă și confortabilă. Atât șocul cât și pierderea sângelui pot determina victima să sufere de temperatura corpului redusă. Aruncați o pătură, haina sau un alt element cald peste victimă pentru a-i menține cald.
  • Păstrați victima cât mai mult posibil. Fie că minciuna sau starea în jos, persoana ar trebui să fie păstrată și calmă. Este important ca cineva să rămână cu persoana în mod constant atât să o liniștească și să-și monitorizeze starea.
  • Partea 3 din 3:
    Curățarea și închiderea unei răni de înjunghiere
    1. Imaginea intitulată participă la o rană de înjunghiere Pasul 15
    1. Începeți curățarea plăgii. Dacă sunteți izolat și nu puteți apela servicii de urgență (e.G., Dacă faceți camping sau în pustie), ar trebui să curățați rana odată ce aveți un control asupra sângerării. În circumstanțe normale, aceasta ar fi treaba personalului de urgență, dar ar putea exista momente când trebuie să faceți acest lucru singur.
    • Îndepărtați orice resturi de la rană dacă sunt prezente. Țineți minte, totuși, că chiar și o rană fără resturi a avut un obiect jabbit în ea și nu există nici o modalitate de a ști cât de curat a fost elementul. Cu alte cuvinte, fiecare rană trebuie curățată în mod corespunzător.
    • Salina este cea mai bună pentru a iriga rana. Apă proaspătă, curată este cea mai bună dacă nu există nici o salină pe mână.
    • De asemenea, puteți face o soluție de sare. Amestec de 1 lingură (14.8 ml) de sare la 1 ceașcă de apă caldă.
    • Victima va avea probabil durere atunci când rana este curățată, astfel încât persoana este conștientă, dă-i avertizare.
  • Imaginea intitulată participă la o rană de înjunghiere Pasul 16
    2. Împachetați rana. O rană murdară nu trebuie închisă, iar orice înjunghiere este considerată murdară. Ambalarea plăgii ar trebui să contribuie la evitarea oricărei contaminări din materiale exterioare, cum ar fi murdăria, care ar putea provoca o infecție. Rănile de înjunghiere ar trebui să fie ambalate cu soluție salină și tifon și acoperiți cu bandă relativ liber. În acest caz, acoperiți rana, nu-l legați, pe măsură ce așteptați să-l chemați.
  • Dacă aveți o pregătire medicală sau sunteți sigur că rana este curată, ați putea dori să închideți rana. Asigurați-vă că rana este mai întâi uscată. Dacă aveți niște lipici, aplicați-l pe marginile pielii din jurul plăgii (nu pe rană). Aplicați o bandă de bandă la o margine a plăgii, închideți spațiul de protecție a pielii cu mâna și aplicați cealaltă parte a benzii. Acoperiți rana cu o cârpă curată, bandă de conducte sau orice altceva aveți la îndemână, care pot păstra murdăria și alte materiale infecțioase din rană. Rana ar trebui să fie reambalată zilnic.
  • Dacă o rană nu va înceta sângerarea, nu o închideți.
  • Imaginea intitulată participă la o rană de înjunghiere Pasul 17
    3. Aplicați tratamentul cu antibiotice, dacă este disponibil. Dacă aveți unguente antibiotice, aplicați periodic la rană. Acest lucru va contribui, de asemenea, la evitarea oricărei infecții din setarea în.
  • Imaginea intitulată participă la o rană de înjunghiere Pasul 18
    4. Verificați dacă bandajul nu este prea strâns. Verificați zona cea mai îndepărtată de inimă pentru fiecare membru care are un bandaj pe el. De exemplu, dacă persoana are o rană a brațului, examinați degetele. Dacă persoana are o rănire a piciorului, verificați degetele de la picioare. Dacă un bandaj este prea strâns, poate tăia fluxul de sânge în zona de sub ea, care este periculoasă și poate deteriora permanent țesutul. Puteți spune dacă acest lucru se întâmplă deoarece aceste zone vor deveni decolorate (albastru sau culoarea întunecată). Slăbiți bandajul dacă observați acest lucru se întâmplă și vedeți asistență de urgență cât mai curând posibil.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă aveți consumabile limitate, încercați să utilizați pansamente sterile pe rană și apoi să le întărești prin punerea unei cârpe necorespunzătoare necorespunzătoare (prosoape, cămăși, etc.) pe partea de sus a pansamentului steril.
  • Deși curățarea unei răni va răni (dacă nu se face cu apă pură), durerea ar trebui să fie un semn imediat că curățarea merge bine și se face bine.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar