Cum să faceți cpr pe un adult

Știind cum să efectueze ambele metode de CPR (resuscitare cardiopulmonară) asupra unui adult ar putea salva o viață. Cu toate acestea, metoda recomandată pentru efectuarea CPR sa schimbat relativ recent și este important să cunoaștem diferența. În 2010, American Heart Association a făcut o schimbare radicală la procesul de CPR recomandat pentru victimele arestării cardiace după ce studiile au arătat că CPR-ul focalizat în compresie (cu puțină respirație gura la gură) este la fel de eficient ca abordarea tradițională.

Pași

Partea 1 din 5:
Luând vitale
  1. Imagine denumită CPR pe un pas adult 1
1. Verificați scena pentru un pericol imediat.Asigurați-vă că nu vă puneți în mod rău prin administrarea CPR la cineva inconștient.Există un incendiu?Este persoana care se află pe o carieră?Face tot ce este necesar pentru a vă mișca și cealaltă persoană la siguranță.
  • Dacă există ceva care ar putea pune în pericol dvs. sau victima, vedeți dacă există ceva ce puteți face pentru a-l contracara. Deschideți o fereastră, opriți aragazul sau scoateți focul, dacă este posibil.
  • Cu toate acestea, dacă nu există nimic, puteți face pentru a contracara pericolul, mutați victima. Cea mai bună modalitate de a muta victima este prin plasarea unei pături sau a unei straturi sub spatele lor și trageți-o.
  • Imagine denumită CPR pe un pas adult 2
    2. Evaluați conștiința victimei.Atingeți ușor umărul său și întrebați "Ești în regulă?" într-o voce tare și clară.Dacă el sau ea răspunde la acord "Da" sau astfel, nu este necesar CPR.În schimb, întreprindeți Primul ajutor de bază și ia măsuri pentru a preveni sau a trata șocul, și evaluați dacă trebuie să contactați serviciile de urgență.
  • Dacă victima nu răspunde, frecați sternul lor sau strângeți-le pe ureme să vadă dacă răspund. Dacă încă nu reacționează, verificați un impuls pe gât sau sub degetul mare al încheieturii mâinii.
  • Imagine denumită CPR pe un pas adult 3
    3
    Trimiteți pentru ajutor. Cu atât mai mulți oameni sunt disponibili pentru acest pas, cu atât mai bine. Cu toate acestea, se poate face singur. Trimiteți pe cineva să solicite servicii medicale de urgență (EMS). Dacă sunteți singuri, solicitați servicii de urgență înainte de a începe.
  • Pentru a contacta serviciile de urgență, apelați

    911 în America de Nord

    000 in Australia

    112 prin telefonul mobil în UE (inclusiv Marea Britanie)

    999 În Marea Britanie și Hong Kong.

    102 in India

    1122 în Pakistan

    111 În Noua Zeelandă

    123 în Egipt

    120 in China
  • Dați dispeceratului locația dvs. și notificați-l că veți face CPR.Dacă sunteți singuri, puneți telefonul pe modul difuzor, astfel încât mâinile dvs. să fie libere să înceapă comprimările.Dacă aveți pe altcineva cu dvs., faceți 2-MAN CPR și păstrați serviciile de urgență pe difuzor.
  • Imagine denumită CPR pe un adult Pasul 5
    4. Verificați respirația. Și, asigurați-vă că căile respiratorii nu sunt blocate. Dacă gura este închisă, înclinați capul înapoi, așa că se deschide. Îndepărtați orice obstacol vizibil care este la îndemâna dvs., dar nu împingeți niciodată degetele prea departe în interior. Puneți urechea aproape de nasul și gura victimei și ascultați o ușoară respirație. Urmăriți creșterea și căderea pieptului. Dacă victima este tuse sau respirația în mod normal, nu efectuați CPR.
  • Partea 2 din 5:
    Administrarea CPR
    1. Imagine denumită CPR pe un pas adult 6
    1. Puneți victima pe spate.Asigurați-vă că el sau ea se află cât mai plat - este posibil pentru a preveni rănirea în timp ce faceți comprimări în piept.Înclinați capul înapoi prin folosirea palmei pe frunte și o împingere împotriva bărbiei lor.
  • Imagine intitulată face CPR pe un pas adult 7
    2. Așezați călcâiul de la o mână pe sânul victimei, 2 lățimi de deget deasupra zonei de întâlnire a nervurilor inferioare, exact între poziția normală a sfârcurilor.
  • Image denumită CPR pe un pas adult 8
    3. Plasați mâna a doua pe partea de sus a primei mâini, palmați-vă, interblocați degetele celei de-a doua mâini între prima.
  • Imaginea denumită CPR pe un pas adult 9
    4. Poziționați corpul direct peste mâini, astfel încât brațele dvs. să fie drepte și oarecum rigide. Nu flexați brațele pentru a împinge, dar aproape blocați coatele și utilizați puterea superioară a corpului pentru a împinge.
  • Image denumită CPR pe un pas adult 10
    5. Efectuați 30 de comprimări toracice.Apăsați în jos cu ambele mâini direct peste piept pentru a efectua o comprimare, ceea ce ajută la bătăile inimii.Comprimările toracice sunt mai critice pentru corectarea ritmurilor cardiace anormale (fibrilația ventriculară sau tahicardia ventriculară a pulserii, inima rapid tremurând în loc să bată).
  • Ar trebui să apăsați în jos cu aproximativ 2 inci (5 cm).
  • Faceți compresiile într-un ritm relativ rapid.Unele agenții recomandă comprimări la bataia corului "Supravituiesc," O lovitură disco din anii 1970.
  • Image denumită CPR pe un pas adult 13
    6. Dați 2 respirații de salvare. Dacă sunteți instruiți în CPR și cu totul încrezător, dați 2 respirații de salvare după comprimările din piept de 30 de piept. Înclinați capul și ridicați bărbia. Prinde nările lor închise și administrează 1 secundă gură-la-gură.
  • Asigurați-vă că respirați încet, deoarece acest lucru se va asigura că aerul merge în plămâni.
  • Dacă respirația intră, ar trebui să vedeți pieptul ușor ridicat și, de asemenea, simțiți că mergeți. Da oa doua respirație de salvare.
  • Dacă respirația nu intră, re-poziționați capul și încercați din nou.
  • Partea 3 din 5:
    Continuând procesul până la sosirea ajutorului
    1. Image denumită CPR pe un pas adult 11
    1. Minimizați pauzele în compresia toracică care apar la schimbarea furnizorilor sau pregătirea pentru un șoc. Încercați să limitați întreruperile la mai puțin de 10 secunde.
  • Imagine denumită CPR pe un pas adult 12
    2. Asigurați-vă că căile respiratorii sunt deschise. Puneți mâna pe fruntea victimei și două degete pe bărbie și înclinați capul înapoi pentru a deschide căile respiratorii.
  • Dacă bănuiți că vătămarea gâtului, trageți maxilarul înainte, mai degrabă decât ridicarea bărbiei. Dacă împingătorul maxilarului nu reușește să deschidă căile respiratorii, faceți o înclinare cu capul atentă și chin.
  • Dacă nu există semne de viață, puneți o barieră de respirație (dacă este disponibilă) asupra gurii victimei.
  • Imagine intitulată face CPR pe un pas adult 14
    3. Repetați ciclul a 30 de comprimări toracice urmate de 2 respirații de salvare.Dacă faceți și respirații de salvare, continuați să faceți un ciclu de 30 de comprimări pieptului, apoi 2 respirații de salvare - repetați cele 30 de comprimări și încă 2 respirații. Continuați CPR până când sosește cineva sau personalul de urgență.
  • Ar trebui să faceți CPR timp de 2 minute (5 cicluri de compresiuni de respirație) înainte de a petrece timpul de verificare a unui impuls sau o creștere și căderea în piept.
  • Partea 4 din 5:
    Folosind un AED
    1. Image denumită CPR pe un pas adult 16
    1
    Utilizați un AED (defibrilator extern automatizat).Dacă o AED este disponibilă în zona imediată, utilizați-o cât mai curând posibil pentru a începe inima victimei.
    • Asigurați-vă că nu există puddle sau apă în picioare în zona imediată.
  • Image denumită CPR pe un pas adult 17
    2. Porniți AED. Ar trebui să aibă solicitări vocale care să vă spun ce să faceți.
  • Imaginea intitulată face CPR pe un pas adult 18
    3. Expuneți pe deplin pieptul victimei. Îndepărtați orice coliere metalice sau sutiene. Verificați pentru orice piercinguri corporale sau dovezi că victima are un defibrilator cardioverter cardiacător sau implantabil pentru a evita șocarea prea aproape de acele pete. Acestea sunt marcate de obicei cu o brățară medicală, dar pot să nu aibă una.
  • Asigurați-vă că pieptul este absolut uscat, iar victima nu este într-o băltoacă. Rețineți că, dacă persoana are o mulțime de păr toracic, este posibil să fie nevoie să o radeți, dacă este posibil. Unele kituri AED vin cu rasori în acest scop.
  • Image denumită CPR pe un adult Pasul 19
    4. Atașați tampoanele lipicioase cu electrozi la pieptul victimei.Urmați instrucțiunile de pe AED pentru plasare. Deplasați plăcuțele la cel puțin 1 inch (2.5 cm) departe de orice piercing metal sau dispozitive implantate.
  • Asigurați-vă că nimeni nu atinge persoana când aplicați șocul. Cu voce tare, "Stați înapoi!"Înainte de administrarea șocului.
  • Image denumită CPR pe un pas adult 20
    5. Apăsați Analizați mașina AED. Dacă un șoc este necesar pentru pacient, aparatul vă va notifica. Dacă faceți șocați victima, asigurați-vă că nimeni nu îl atinge.
  • Imagine denumită CPR pe un pas adult 21
    6. Nu scoateți plăcuțele de la victimă și reluați CPR pentru alte 5 cicluri înainte de a utiliza din nou AED. Stickul pe suporturile electrodului adeziv sunt destinate să fie lăsate în poziție.
  • Partea 5 din 5:
    Punerea pacientului în poziția de recuperare
    1. Image denumită CPR pe un pas adult 22
    1. Poziționați pacientul numai după ce victima a fost stabilizată și respiră pe cont propriu.
  • Image denumită CPR pe un pas adult 23
    2. Flex și ridicați o îmbinare a genunchiului, împingeți mâna victimei, care este pe partea opusă de genunchiul ridicat, parțial sub șold cu piciorul drept. Apoi poziționați mâna liberă pe umărul opus și rotiți victima pe lateral cu piciorul drept. Piciorul ridicat de genunchi / îndoit este pe partea de sus și ajută la oprirea corpului să se rostogolească pe abdomen. Brațul cu mâna ascuns sub marginea șoldului este păstrat să scape în cale când se rostogolește pacientul pe acea parte.
  • Image denumită CPR pe un pas adult 24
    3. Utilizați poziția de recuperare pentru a ajuta victima să respire mai ușor. Această poziție împiedică acumularea saliva în partea din spate a gurii sau a gâtului și ajută limba să stea pe o parte fără ca aceasta să cadă / flop în spatele gurii și împiedicând căile respiratorii.
  • Această poziție este importantă pentru în apropierea înecărilor sau supradozajului dacă există un risc de vărsături.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Puteți obține îndrumări cu privire la tehnica CPR corectă de la un operator de servicii de urgență, dacă este necesar.
  • Obțineți o pregătire adecvată de la o organizație calificată în zona dvs. Instruirea de la un instructor experimentat este cel mai bun mod de a fi pregătit în caz de urgență.
  • CPR este cel mai eficient pe o suprafață tare, astfel încât mișcarea victimei la podea este o idee bună înainte de a începe CPR.
  • Dacă trebuie să mutați sau să rotiți victima, încercați să deranjați corpul cât mai puțin posibil.
  • Dacă nu sunteți în stare sau nu doriți să efectuați respirația de salvare, implicați-vă "CPR numai pentru compresie" cu victima. Acest lucru va ajuta în continuare victima recuperarea de la stopul cardiac.
  • Protejați-vă de contractarea oricărei boli în timp ce efectuați gura la gură cu un țesut sau o barieră subțire.
  • Avertizări

    Amintiți-vă că CPR este diferit pentru adulți, copii și sugari - acest CPR este menit să fie administrat unui adult.
  • Cel mai important, nu panică. Deși un arest cardiac este un eveniment foarte stresant, este important să rămâi calm și să gândiți clar.
  • Atâta timp cât ați primit poziționarea mâinilor drepte, nu vă fie frică să utilizați puterea corpului superior pentru a apăsa pe pieptul adultului. La urma urmei, aveți nevoie de forța pentru a apăsa inima împotriva spatelui victimei pentru a încerca să pompeze sânge.
  • Nu mutați pacientul decât dacă este în pericol imediat sau sunt într-un loc care pune viața în pericol.
  • Dacă persoana are respirație normală, tuse sau mișcare, nu începe comprimările toracice.
  • În toate cele 50 de state au o anumită formă de a "Bună legea samariteană". Această lege protejează o persoană care oferă prim ajutor, atâta timp cât oferă o asistență rezonabilă, dintr-un proces sau consecințe juridice. Nu a existat niciodată un proces de succes în SUA împotriva unei persoane pentru efectuarea CPR.
  • Amintiți-vă, dacă cineva nu este deja în grija voastră, trebuie să cereți permisiunea unei victime responsabile, indiferent dacă vă puteți ajuta și așteptați să vă conectați sau să vă spuneți da. Dacă el sau ea nu răspunde, atunci ați implicat consimțământul.
  • Nu loviți victima pentru a le trezi și, cel mai sigur, nu-i bateți / sperie. Fixați-le pe lărgi sau apăsați pe sternul lor.
  • Dacă este posibil, purtați mănuși și folosiți o barieră de respirație / muștiuc atunci când este posibil să faceți o transmitere a bolilor mai puțin probabilă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar