Cum să împrumut bani de la un prieten

Împrumuturile de la un prieten pare a fi mai ușor și mai flexibil decât încercarea de a obține un împrumut bancar. Cu toate acestea, adăugarea de bani la o prietenie poate fi o rețetă pentru dezastru dacă este făcută în grabă.Înainte de a vă cere prietenului dvs. pentru un împrumut, luați în considerare dacă aceasta este cea mai bună opțiune, tratați procesul cu grija și faceți ceea ce este necesar pentru a păstra atât fluxul dvs. de numerar cât și prietenia într-un loc bun.

Pași

Partea 1 din 3:
Legitimizarea tranzacției
  1. Imagine intitulată împrumutați bani de la un prieten Pasul 1
1. Ia in serios.Poate că nu trebuie să puneți un costum sau să stați alături de cineva din spatele unui birou mare ca la bancă, dar scoaterea unui împrumut de la un prieten nu ar trebui să fie tratată ca o chestiune trivială.Banii împrumutați și împrumuturi sunt o mare afacere și ar trebui tratate ca atare.
  • Faceți o prezentare sau un pas cu privire la motivul pentru care aveți nevoie de bani.Nu, probabil că nu trebuie să declanșezi un PowerPoint pe proiector, dar să-ți oferiți prietenului tău o idee clară despre intențiile tale pentru bani.Profitați de (și, prin urmare, riscați în mod nejustificat) prietenia dvs. dacă vă așteptați "pentru că am nevoie de ea" pentru a fi o rațiune suficientă pentru împrumutul dvs.
  • Să fie realist cu privire la suma de care aveți nevoie pentru a împrumuta și capacitatea dvs. de ao rambursa.Faceți-vă temele în prealabil cu precizie cât de mult trebuie să vă reparați mașina, să ieșiți din apartamentul dvs. crud - luați o clasă pentru a vă îmbunătăți perspectivele de angajare etc.Și nu vă așteptați "o voi plăti înapoi cât mai curând posibil" să fiu suficient - proiect un program de rambursare și o perioadă de timp.
  • Imagine intitulată împrumuta bani de la un prieten pas 2
    2. Insistați asupra condițiilor legitime.Un prieten va dori, probabil, (sau cel puțin să se simtă obligat) să-l ia ușor și să fie lax despre orice dobândă datorată, garanții sau termeni de rambursare.Puteți vedea acest lucru ca un avantaj pentru dvs., dar dacă sunteți interesat să protejați prietenia, să fiți clar că veți împrumuta doar dacă termenii sunt corecți și clară pentru ambele părți, în special pentru creditor.
  • Plătiți interesul.Acest lucru demonstrează aprecierea dvs. pentru partajarea prietenului dvs. cu banii și seriozitatea dvs. în plata înapoi.Insistați asupra unei sume cel puțin pe liniile ratei pentru un cont de economii cu randament ridicat la băncile locale. În caz contrar, solicitați un cadou.
  • Oferta de garanție.Acesta este un alt mod de a demonstra că sunteți serios în legătură cu acest împrumut și despre plata înapoi.Oferiți-vă televizorului dvs. pe care prietenul dvs. o invocă sau acei cercei pe care le împrumută întotdeauna de la dvs.
  • Discutați opțiunile de plată pierdute.Fiți clar că veți face totul în puterea dvs. pentru a evita lipsa unei plăți, dar aveți un plan clar în vigoare dacă se produce.Alternativele pot fi la fel de formale ca o penalizare sau o rată crescută a dobânzii sau la fel de informală ca oferirea de a face rufele prietenului dvs. sau de a cosi gazonul pentru o lună.
  • Imagine intitulată împrumuta bani de la un prieten pas 3
    3. Pune-l în scris.Chiar și în lumea din ce în ce mai bună a hârtiei, nimic nu legimează o tranzacție ca o bucată de hârtie semnată.Elaborarea unui document la care vă puteți referi atât la termenii, condițiile și procedurile.
  • Dacă doriți să elaborați o notă mai formală la ordin, există ghiduri ca acest articol de wikihow legat disponibil online.
  • Dacă sunteți foarte grav, luați în considerare faptul că documentul notarizat.Nu costă prea mult și, probabil, face ca documentul să fie obligatoriu în mod legal în statul dvs.
  • Dacă preferați un document mai puțin formal, chiar și un e-mail sau o foaie scrisă de mână cu sume clar definite, planuri de rambursare, ratele dobânzilor, garanții și penalități sunt suficiente pentru a da fiecărei părți confort și încredere în tranzacție.
  • Imagine intitulată împrumuta bani de la un prieten Pasul 4
    4. Fii clar în ceea ce privește investițiile în afaceri.În cazul în care împrumutul este legat de o afacere de afaceri, porniți sau operează în prezent, să fiți clar cu privire la natura acestei tranzacții de bani.
  • Este doar un împrumut sau o investiție de capital?Acest lucru oferă orice implicare în afaceri, sau ponderea oricăror profituri (sau pierderi sau riscuri)?
  • Dacă nu doriți ca prietenul dvs. implicat în afaceri, nu le dați motive să credeți că ar trebui să fie, făcând natura împrumutului clar.Alternativ, nu le implică în mod involutiv într-o aventură de afaceri eșuată.
  • Partea 2 din 3:
    Păstrarea prietenilor și a fondurilor
    1. Imagine intitulată împrumuta bani de la un prieten pas 5
    1. Alegeți prietenul potrivit.Probabil că aveți cel puțin câțiva prieteni de la care să alegeți când cereți un împrumut și ați putea crede că cel cu cei mai mulți bani este cea mai bună opțiune.Personalitatea prietenului și relația dvs. cu el este cel puțin la fel de importantă ca și contul său bancar, cu toate acestea.
    • Împrumuta de la un prieten pe care îl cunoști bine, încredere și cu cine puteți comunica confortabil despre orice domeniu de subiecte.Amintiți-vă, banii pot face conversații ciudate, astfel încât să aibă un nivel de confort cu discuții incomode, va fi în beneficiul dvs.
  • Imagine intitulată împrumutați bani de la un prieten Pasul 6
    2. Nu negociați.Chiar dacă sunteți un haggler după natură, acum nu este momentul să extrageți cea mai bună afacere posibilă.Arată deferență și recunoștință față de prietenul care este suficient de generos pentru a vă oferi asistență și veți reduce riscul de amărăciune mai târziu.
  • Fii clar despre suma de bani de care aveți nevoie, dar prezentați o serie de opțiuni de împrumut și luați ceea ce oferă (sau lăsați-l).2.000 de dolari când aveți nevoie de 10.000 de dolari este mai bună decât nimic și este, de asemenea, probabil mai bine decât pierderea unui prieten apăsând prea mult pentru mai multe.
  • Refuză termenii politicos în loc să lucreze pentru o înțelegere la preferințele dvs.Da, va fi ciudat să întrebi un prieten pentru bani și apoi să spună "nu mulțumesc."Dar, aceasta este o rană mai probabil să se vindece decât să se simtă un prieten profit de condițiile de împrumut cu care nu este incomod.Este mai bine să spuneți că doriți să luați în considerare toate opțiunile din nou.
  • Imaginea intitulată împrumuta bani de la un prieten pasul 7
    3. Luați nu pentru un răspuns.Da, acesta este un offshoot de sfaturi "fără negociere", dar vrednic de propria sa facturare.Nu apăsați un prieten nedrept sau chiar ezitant să vă împrumutați bani.
  • Presiunea unui prieten pentru a împrumuta banii profită de acest prieten, și profitând de un prieten este una dintre cele mai bune modalități de a pierde un prieten.
  • Chiar și dincolo de daunele la prietenia dvs. cauzată de presarea lui, este posibil să vă aflați că ați oferit termenii de împrumut mai puțin avantajoși, încât, la rândul său, vă veți simți presați să acceptați.Doar treceți la următorul prieten pe lista dvs. de întrebări."
  • Imagine intitulată împrumutați bani de la un prieten Pasul 8
    4. Faceți rambursarea priorității dvs.Îi datorezi prietenului tău, prieteniei tale și pentru tine să ia în serios acest împrumut și să faci toate eforturile pentru a plăti înapoi la timp și în întregime.
  • Anularea fondurilor în fiecare lună (sau alt interval de timp stabilit) pentru plata dvs.Sigilați banii într-un plic marcat, aveți bani luați direct de la salariul dvs. într-un cont, creați un sistem de plăți auto, faceți tot ce este necesar pentru a vă asigura că banii intră în mâinile creditorului în fiecare lună.
  • Plătiți împrumutul devreme, chiar numai printr-un pic, dacă este posibil.Aceasta este o modalitate de a câștiga câteva puncte suplimentare în prietenie.
  • Imaginea intitulată împrumuta bani de la un prieten pas 9
    5. Păstrați relațiile sociale și financiare separate ori de câte ori este posibil.Nu aduceți împrumutul la o parte a altor adunări sociale și cereți-i prietenului dvs. să facă același lucru dacă devine o problemă.Discutați-o în mod privat și separat pentru a vă ajuta să vă confruntați cu conflicarea prieteniei cu ceea ce este în esență o tranzacție financiară.
  • Nu folosiți acest lucru ca o scuză pentru a evita vorbirea cu prietenul / creditorul dvs. despre o plată ratată, totuși.Să fie drept și clar despre dificultățile și opțiunile dvs. pentru a face față lor - faceți-o în contextul potrivit.Contactați-le, nu-i face să vă ceară plățile întârziate.
  • Dacă prietenia este prioritatea voastră, tratați-vă prietenul cu respectul pe care îl merită.Fii deschis și cinstit, în împrumuturi ca în viață.
  • Partea 3 din 3:
    Luând în considerare alte opțiuni
    1. Imagine intitulată împrumuta bani de la un prieten Pasul 10
    1. Examinați îndeaproape situația financiară.Ori de câte ori simțiți nevoia de a cere un împrumut, fie de la un amic sau de la bancă, în primul rând, luați în considerare de ce vă aflați în această poziție și dacă aveți alte opțiuni disponibile pentru dvs.
    • Dacă fluxul de numerar scăzut este o problemă regulată pentru dvs., luați timp pentru a vă examina bugetul gospodăriei și urmăriți cheltuielile. Există numeroase programe și aplicații care vă pot ajuta cu acest lucru, dar un stilou și o hârtie pot face și lucrarea.
    • Obțineți o imagine clară a situației dvs. financiare înainte de a cere împrumutați bani.S-ar putea să găsiți că aveți alternative disponibile pentru dvs. - cel puțin veți fi mai bine informați cu privire la suma de care aveți nevoie pentru a împrumuta și capacitatea dvs. de ao rambursa în timp util.
  • Imagine intitulată împrumutați bani de la un prieten Pasul 11
    2. Căutați modalități de salvare sau strângere de fonduri.Puteți anula serviciul de cablu și puteți cumpăra o antenă?Tăiați cupoanele?Începeți să cosi peluze sau zăpadă de împingere pe lateral?Vinde-ți mașina și plimbare cu bicicleta sau autobuzul pentru a lucra?Luați în considerare ceea ce puteți face pentru dvs., de unul singur, înainte de a implica o altă persoană, în special a unui prieten, în problemele dvs. financiare.
  • Cum să economisiți bani și articole de wikihow asociate oferă numeroase idei bune privind costurile de reducere, inclusiv, de exemplu, depunerea de fonduri într-un cont de economii (asemănătoare cu reținerea fiscală) - consumul de alimente la domiciliu și cumpărarea de alimente în vrac pe utilități prin conservarea electricității, a apei etc.- Negocierea plății dvs. de chirie sau găsirea unei locuințe mai accesibile - și găsirea unor opțiuni de divertisment ieftine / gratuite (drumeții, evenimente comunitare etc.).
  • De asemenea, Cum să obțineți bani rapid fără ao împrumuta sfătuiește opțiunile cum ar fi luarea de locuri de muncă ciudate, vânzarea de articole neesențiale online sau la o vânzare în curte și participarea la studii și studii de cercetare.
  • Imaginea intitulată împrumutați bani de la un prieten Pasul 12
    3. Evacuați mai întâi alte opțiuni de împrumut.Mai degrabă decât prima opțiune, puteți găsi că este mai bine să faceți împrumuturi de la un prieten ultima opțiune.Există riscuri implicate în orice fel de împrumut, dar cel puțin puteți elimina distrugerea unei prietenii apropiate ca una dintre ele.
  • S-ar putea să fiți preocupați de ratele ridicate ale dobânzii, multe restricții și lipsa de flexibilitate pe care o presupuneți că veți găsi cu o instituție financiară.Dați băncilor o privire, dar oferă multe tipuri de împrumuturi și linii de credit care pot servi nevoilor dvs. destul de bine.De asemenea, plata înapoi un împrumut bancar este o modalitate bună de a vă construi ratingul de credit.
  • Există numeroase site-uri web de împrumut peer-to-peer acolo, care vă oferă posibilitatea de a împrumuta de la (sau împrumutați) alte persoane direct, de obicei (dar nu neapărat) anonim.Faceți-vă temele în alegerea site-ului intermediar și a creditorului dvs.
  • Dacă aveți un anumit proiect, un plan sau un scop în minte pentru bani, puteți lua în considerare și stabilirea unui a Crowdfunding Campanie pe net.
  • Imaginea intitulată împrumuta bani de la un prieten pas 13
    4. Deschideți-vă ochii la potențialele capcane.Poate fi greu să-ți imaginezi lucrurile care merg cu un bun prieten peste niște bani, dar se poate întâmpla destul de ușor.Într-adevăr, unii sfătuiesc că, dacă nu sunteți dispus să pierdeți persoana ca prieten, nu luați în considerare împrumuturile de la ei.
  • Se estimează că cel puțin 89 de miliarde de dolari pe an (o estimare din 2008) este împrumutat de la prieteni și familie în U.S., și în timp ce 95% dintre americani spun că au împrumutat bani prietenilor sau familiei, 43% dintre cei spun că nu au fost rambursați în întregime.
  • Banii pot sau nu pot fi rădăcina tuturor răului, așa cum merge vechea zicală, dar poate favoriza cu ușurință suspiciunea, gelozia, egoismul și impulsivitatea, printre alte atitudini care au contribuit la distrugerea nenumăratelor parteneriate, căsătorii și prietenii.
  • Imagine intitulată împrumuta bani de la un prieten Pasul 14
    5. Cereți sfaturi sau ajutor înainte de bani.Prietenii doresc să-i ajute pe prieteni, motiv pentru care pot fi de acord să împrumute bani împotriva judecății lor mai bune.Dați-le șansa de a vă ajuta în mai întâi în alte moduri, înainte de a le pune în poziția de obicei - ciudată de a decide dacă deveniți sau nu un creditor.
  • Cotele tale sunt, prietenul tău a fost într-un punct de vârf financiar la un moment dat, așa că întrebați-l pentru sfaturi privind reducerea costurilor sau economisirea mai eficientă.
  • Alternativ, prietenul dvs. poate să-și ofere vreun avantaj de locuri de muncă sau oportunități de fabricare a banilor?Întrebați-vă și vedeți.
  • Lăsați-i pe prietenul dvs. să vadă că apreciați opiniile sale și ați explorat toate opțiunile înainte de a cere bani.
  • sfaturi

    Fi pregătit pentru prietenul tău să spună nu. Prietenul tău nu poate să vă împrumute cât de mulți bani ai nevoie sau să vă faceți griji că împrumuturile pe care le-ați pus prietenia voastră la risc. Oricare ar fi motivul, prietenul tău are dreptul să te întorci. Încercați să aveți un plan de rezervă pentru obținerea banilor de care aveți nevoie.
  • Dacă aflați că nu puteți efectua plățile lunare, vedeți dacă prietenul dvs. va schimba termenii împrumutului. S-ar putea să fiți în măsură să plătiți sume mai mici pe o perioadă mai lungă de timp. Este mai bine să obțineți suma și perioada de timp corectă, deci asigurați-vă că știți ce vă puteți permite. Ar trebui să fiți și mai sigur de cât de mult puteți plăti cât timp dacă vă cereți prietenului dvs. să modifice împrumutul. Nu doriți să cereți o altă modificare câteva luni mai târziu.
  • Avertizări

    Nu evitați prietenul dvs. dacă pierdeți o plată. În timp ce explicați că nu puteți plăti în momentul în care ați fost de acord, nu este distractiv, evitând problema doar o va face mai rău. Îți puneți prietenul în poziția ciudată de a vă urmări și vă reamintiți că o plată este datorată. Dacă nu oferiți o explicație, prietenul dvs. poate presupune că încercați doar să scăpați fără să nu plătiți ceea ce datorați. Defalcările de comunicare vă poate ruina prietenia, deci discutați cu prietenul dvs., chiar dacă este greu de făcut.
  • Păstrați cheltuielile sub control. Doar dacă nu ați spus altfel când ați cerut împrumutul, prietenul dvs. a împrumutat acești bani pentru necesități, nu astfel încât să puteți continua să cumpărați tot ceea ce doriți. Dacă mergeți la filmul sau cina ocazional și încă mai faceți toate plățile dvs. la timp, prietenul dvs. probabil că nu se va supăra. Dar dacă cumpărați o mulțime de articole cu prețuri ridicate sau ieșiți să mâncați tot timpul și ați pierdut deja o plată sau două, prietenul dvs. se poate simți folosit și se va gândi cel puțin de două ori să vă împrumute mai mulți bani.
  • Nu minți. Fi la fel de cinstit cum puteți despre de ce aveți nevoie de împrumut sau de ce nu puteți efectua o plată. Dacă prietenul dvs. află că ați mințit, este foarte probabil ca prietenia să se termine.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar