Cum să fixați o maxilar dislocată

O falcă dislocată este o condiție foarte dureroasă care necesită o atenție medicală imediată de către profesioniști instruiți. Se întâmplă atunci când conexiunea cu bile și socket a articulației temporomandibulare (TMJ) devine deplasată din cauza traumei, a ligamentelor libere, a factorilor genetici sau a altor cauze. În mod tipic, dislocarea este "redusă" (realignă) prin manipularea maxilarului în mâinile unui profesionist instruit, în timp ce pacientul este sedat. Cu excepția unor circumstanțe extreme, nu trebuie să o faceți singur - să consultați imediat medicul.

Pași

Partea 1 din 3:
Oferind asistență imediată
  1. Imagine intitulată Fix O falcă dislocată Pasul 1
1. Căutați asistență medicală de urgență dacă suspectați o maxilară dislocată. Dacă gura dvs. este blocată într-o poziție parțial deschisă și aveți o durere semnificativă sub una sau ambele urechi, există o șansă bună că aveți o maxilară dislocată. Mergeți la un departament de urgență imediat sau Sunați serviciile de urgență pentru a obține ajutor.
  • Veți avea nevoie de un examen fizic și de o radiografie imediat pentru a diagnostica problema.
  • De asemenea, puteți observa indentări sub una sau ambele urechi.
  • S-ar putea să suferiți de o fractură în loc de o dislocare sau este posibil să experimentați atât, dar aveți nevoie de o atenție medicală rapidă în orice caz.
  • Imagine intitulată Fix o stea falsă dislocată 2
    2. Susțineți maxilarul cu mâinile sau cu un bandaj elastic. Durerea dislocării și greutatea maxilarului detașat poate să-ți îndrepte ligamentele și să facă mușchii înconjurători să înceapă să spasm. Imobilizarea și susținerea greutății maxilarului dvs. poate contribui la reducerea acestor impacturi.
  • Nu încercați să vă împingeți gura închisă cu mâinile. Doar puneți-le sub bărbie și încercați să vă sprijiniți maxilarul.
  • Un ajutor poate, de asemenea, să înfășoare un bandaj elastic sub bărbie și peste cap de mai multe ori. Cu toate acestea, nu puneți prea multă presiune ascendentă asupra maxilarului dvs. și asigurați-vă că puteți scoate rapid bandajul dacă persoana trebuie să vadă din cauza durerii. Puteți să drool, dar nu veți putea înghiți sau nu beți nimic.
  • Imagine intitulată Fix o maxilară dislocată Pasul 3
    3. Încercați să reparați dislocarea numai ca o ultimă soluție. O persoană neinstruită este mai probabil să provoace durere și deteriorare decât trebuie să repare maxilarul dislocat. Așteptați ca un profesionist medical să repare maxilarul, cu excepția cazului în care nu există altă alegere - de exemplu, dacă faceți camping în pustie profundă cu un prieten și cel mai apropiat ajutor este o plimbare de o zi.
  • Stați în spatele persoanei cu maxilarul dislocat și asigurați-vă că își păstrează capul drept și încă.
  • Puneți mănuși pentru a reduce șansele de infectare și pentru a înfășura tifonul sau țesătura în jurul degetelor dvs. pentru a le proteja de mușcătura neintenționată din cauza durerii. Asigurați-vă că puteți simți articulația, astfel încât să puteți pune maxilarul înapoi în poziție.
  • Puneți degetele în gura persoanei, pe molarii din spate și înfășurați-vă mâinile în jurul părților bărbiei lor.
  • Apăsați ușor cu brațele în timp ce înclinați partea din față a bărbiei ușor în sus cu degetele. Apoi împingeți maxilarul până când simțiți că mingea pop în priză.
  • Fără anestezie și sedare adecvată, această manevră ar putea fi extrem de dureroasă pentru persoana respectivă. Trebuie să fie ultima dvs. stațiune. Apelați la ajutor ori de câte ori este posibil.
  • Nu încercați să realizați o maxilar dacă a existat un accident grav, deoarece ar putea fi și fracturi.
  • Partea 2 din 3:
    Având dislocarea din punct de vedere medical
    1. Imagine intitulată Fix o maxilară dislocată Pasul 4
    1. Adresați-vă nivelele de durere și confort cu medicamente. Când ajungeți la o unitate medicală cu o maxilară dislocată, probabil că veți primi anestezie prin împușcare sau intravenos (iv). De asemenea, vă pot oferi AINS sau alte amelioratori de durere prin intermediul IV și sedative pentru a vă pregăti pentru procedura de reparații. S-ar putea să fiți trimise și pentru raze X sau o scanare CT.
    • Vei fi în durere și ai probleme cu vorbirea, deci este mai bine să ai cineva să te însoțească la facilitatea medicală.
  • Imagine intitulată Fix o maxilară dislocată Pasul 5
    2. Obțineți un relaxant muscular intravenos dacă este necesar. Dacă mușchii din jurul maxilarului dvs. au început să spasm, veți primi și un relaxant muscular. În caz contrar, mușchii confiscați pot face dificilă deplasarea maxilarului înapoi în poziția sa adecvată.
  • Dacă aveți alergii sau alte motive medicale de ce nu puteți lua anumite relaxante musculare sau alte medicamente, asigurați-vă că dvs. sau cineva care vă însoțește informează imediat personalul.
  • Imagine intitulată Fix o maxilar dislocată Pasul 6
    3. Suferă metoda convențională de reducere a TMJ. Majoritatea profesioniștilor din domeniul medical utilizează încă o metodă de lungă durată pentru reducerea (repararea) unei maxilar dislocate. Ei își vor pune degetele pe molarii inferiori din spate și degetele lor pe părțile laterale ale bărbiei, apoi apăsați în jos în jos și ghidați maxilarul în poziție.
  • Veți fi sedați, deci nu veți simți durerea în timpul procedurii.
  • Această procedură este eficientă aproape 90% din timp.
  • Imagine intitulată Fix o stea dislocată a maxilarului 7
    4. Acceptați metode alternative de reducere pentru starea dvs. Există mai multe modalități de a repara manual o maxilară dislocată, iar mai multe alternative au și rate bune de succes, de asemenea. Există mai multe metode extraoratoare, în care mâinile practicantului rămân în afara gurii pacientului, reducând astfel șansa de mușcături reflexive.
  • Există, de asemenea, o așa-numită metodă "pivotă", care are o rată de succes foarte mare (97%), dar ia o mulțime de formare pentru maestru.
  • Unii practicanți se pot confortabil cu o singură metodă în toate cazurile, în timp ce altele pot alege o metodă bazată pe particularitățile cazului.
  • Numai în cazuri rare este o intervenție chirurgicală necesară pentru a repara o maxilar dislocată.
  • Partea 3 din 3:
    Furnizarea de îngrijire ulterioară sau îngrijire recurentă
    1. Imagine intitulată Fix o maxilară dislocată Pasul 8
    1. Fă-ți maxilarul în mod medical strâns sau securizat mecanic. După ce maxilarul este populat înapoi, ligamentele false ale maxilarului trebuie să fie întărite și re-strâns. Acest lucru se poate face printr-un agent sclerozator dat ca o lovitură, care va strânge ligamentele. Maxilarul ar putea fi, de asemenea, blocat sau cu fir folosit timp de câteva zile pentru a da mușchii și ligamentelor timp să se vindece.
    • În timp ce făcându-ți maxilarul cu fir închis este un inconvenient major, vă poate împiedica să aveți o altă dislocare dureroasă a maxilarului în viitorul apropiat.
  • Imagine intitulată Fix o stea dislocată a maxilarului 9
    2. Du-te pe o dietă moale sau lichidă timp de câteva zile. Dacă maxilarul dvs. este bandit sau închis, vi se va da instrucțiuni despre dieta lichidă pe care trebuie să o urmați timp de câteva zile până când benzile / firele sunt eliminate. Chiar dacă maxilarul dvs. nu este legat sau bandit, totuși, veți fi sfătuiți să consumați numai lichide și alimente moi specificate pentru o săptămână după aceea.
  • Nu mestecați guma în timp ce vă recuperați.
  • Urmați instrucțiunile dvs. cu atenție și puneți întrebări dacă nu sunteți sigur de nimic. Nu doriți să riscați imediat o altă dislocare!
  • 3. Utilizați gheață pentru a ușura durerea și umflarea. Aplicați pachetele reci la maxilar timp de 10-20 de minute la un moment dat. Repetați acest lucru la fiecare 2-3 ore.
  • Imagine intitulată Fix o maxilară dislocată Pasul 10
    4. Nu deschideți gura largă de 6 săptămâni. Pentru unii oameni, un mare căscariu sau o mușcătură foarte mare este suficientă pentru a provoca o dislocare a maxilarului. În timp ce maxilarul vindecă, este important să vă limitați cât de mare vă deschideți gura, astfel încât să nu puneți stres nejustificat asupra ligamentelor și mușchilor vindecării.
  • Când simțiți un căscariat sau un strănut venind, cupeți mâinile sub bărbie pentru a vă menține gura de la deschiderea largă.
  • Medicul dumneavoastră vă poate recomanda să utilizați bandaje pentru a vă asigura maxilarul, astfel încât să nu vă puteți deschide gura prea larg.
  • Imaginea intitulată Fix o stea dislocată a maxilarului 11
    5. Adresa dislocărilor recurente cu chirurgie sau alte proceduri. Datorită geneticii sau a altor factori, cum ar fi dinții de măcinare pe timp de noapte și artrită, unii oameni sunt pur și simplu mai predispuși la dislocările maxilarului. În funcție de circumstanțe, pot fi utilizate diferite abordări pentru a limita recurența dislocărilor.
  • S-ar putea să vi se administreze mai multe injecții de medicamente care vă vor ajuta să vă întăriți și să vă strângeți ligamentele maxilarului.
  • Procedura chirurgicală cunoscută sub numele de Eminectomie este cel mai bun mod de acțiune în unele cazuri. Aceasta implică îndepărtarea secțiunii de os pe care "mingea" a articulației maxilarului este prinsă în fața unei dislocări.
  • S-ar putea să fiți sfătuiți să vă închideți maxilarul sau să fie închisă timp de câteva săptămâni, astfel încât ligamentele dvs. să se poată vindeca și să se strângă ca o ultimă soluție
  • sfaturi

    O falcă dislocată poate provoca atacuri de panică și anxietate, deoarece nu poți mânca, bea sau vorbi. Încercați să rămâneți calm sau să vă liniștiți pe cineva care și-a dezactivat maxilarul pentru a le menține la ușurință.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar