Cum să calmezi un cal de vânătoare

Caii pot fi creaturi de zbor. Ca animale de pradă, au o teamă naturală și sănătoasă de mirosuri neașteptate, sunete și mișcări care ar putea semnala un prădător. Pentru călăreți, totuși, frica unui cal poate părea atât de imprevizibilă încât este periculoasă. Caii condamnați cred că sunt pe punctul de a fi răniți și nu reacționează într-un mod logic - instinctul lor este de a fugi. Cu toate acestea, este posibil să se facă un cal mai calm, de încredere și mai puțin probabil să se spele, dar numai în timp. Tot ce este nevoie este răbdarea și poise.

Pași

Metoda 1 din 3:
Controlul calului în șa
  1. Imaginea intitulată Calmați un pas de cal de ștergere 1
1. Ține-te calm. Riderii pot deveni nervoși înainte de spectacole, iar acest lucru la rândul său poate face calul nervos. Ia o clipă pentru a respira și a vă relaxa. Amintiți-vă, din nou, că calul vă poate citi starea de spirit și emoțiile. Este treaba ta ca un călăreț pentru a fi lider. Trebuie să fii încrezător și să-ți ghidezi calul.
  • Imaginea intitulată Calmați un pas de cal de ștergere 2
    2. Pet Mane. Dacă sunteți deja pe cal, animați gâtul sau masajul și zgâriați zona din jurul liniei sale de păr pe gât. De asemenea, puteți freca calul sub urechi. Încercați diferite tehnici până când găsiți cel care funcționează cel mai bine pentru dvs. O tehnică bună este t-touch - adică deplasarea degetelor de mijloc și a indicatorului în cercurile mici din jurul corpului caii. Acest lucru va ajuta la ușurarea mușchilor tensionați ai calului și să o calmeze.
  • Imaginea intitulată Calmați un pas de cal de ștergere 3
    3. Plimbare pe o coamă liberă. O frânză cauzală sau liberă este ținută într-o mână, cu cotul mai ales drept și aproape de coama. Acest lucru necesită experiență pe un cal. S-ar putea să nu vă simțiți în siguranță fără ambele mâini pe rein sau să o țineți aproape de corpul vostru. Cu toate acestea, folosind două mâini pe reins angajează postul posteri al calului și adaugă puterea la ceea ce fac. Trebuie să vă amintiți că stați pe vârful unui animal de pradă! Cel mai important lucru este păstrarea calului calului și asigurat. Utilizați un paradis pentru controlul pentru a dezactiva postul posteriori.
  • Imaginea intitulată Calmul în jos un pas de cal 4
    4. Nu trageți pe frâu. Dacă calul dvs. începe să spună, prima dvs. reacție va fi să țineți mai strânsă. Rezista acestui sentiment. Nu trageți imediat înapoi pe frâie, deoarece poate agrava situația. Calul poate reacționa ca și cum ar fi atacat și căzut într-o panică totală.
  • Imaginea intitulată Calmați un pas de cal de ștergere 5
    5. Utilizați în schimb, în ​​cazurile de spook ușoare. Rentul indirect este o tehnică care va opri mișcarea înaintea calului și o va întoarce, permițând calului să ceri și să aibă ceva timp să se liniștească. Puteți face acest lucru prin luarea mâinii într-o mână și trageți înapoi, spre interior, în direcția șoldului exterior al calului. Mâna nu va trece peste gât, ci se va împrăștia și se aplică o presiune mică la gura animalului.
  • Imaginea intitulată Calmați un cal de cal de ștergere
    6. Utilizați flexia laterală în cazuri grave de spook. Dacă calul începe să se bucure, în spate sau să ruleze, este posibil să aveți nevoie să utilizați ceva numit flexie laterală și să obțineți o "oprire unică."Spre deosebire de brațul indirect, aceasta este o tehnică directă de rein care oprește picioarele calului când animalul este gata să se oprească - nu-l forțează să se oprească. Cu "ON-REAL STOP", va trebui să scurtați o reinstalare fără probleme și să forțezi calul într-un cerc strâns. Rămase centrate și echilibrate, trageți brațul stâng până când capul calului și curba gâtului în acea direcție. Păstrați mișcarea înainte. Ideea nu este de a opri calul imediat, ci pentru ao încetini. Odată ce calul este la rândul său, va începe să se liniștească și să se relaxeze, permițându-vă să încetați la o plimbare și să vă opriți.
  • Imaginea intitulată Calmați un pas de cal de ștergere 7
    7. Acționează mai repede decât mai târziu. Ar trebui să acționați prompt dacă simți că calul devine tensionat. Stai calm. Un cal speriat este un cal periculos și modul în care reacționați vă poate salva de la un prejudiciu sau mai rău. Încercați să difuzați situația și să aduceți calul sub control, demontarea, dacă este necesar.
  • Imaginea intitulată Calmați un pas de cal de ștergere 8
    8. Încheiați sesiunile de echitație pe o notă bună. Calul tău nu ar trebui să se teamă de arena sau să devină nervos ori de câte ori șaua iese. Nu pedepsi calul pentru un episod de expediere. Aceasta va fi doar o sperierească și o va face să vă vadă ca o potențială amenințare sau prădător.
  • Metoda 2 din 3:
    Controlul calului de pe pământ
    1. Imaginea intitulată Calmați un pas de cal de ștergere 9
    1. Abordare cu îngrijire. Arată calul că nimic nu va face rău. Mișcați încet în timp ce vorbiți cuvinte reconfortante - chiar dacă calul nu vă poate înțelege, va fi liniștit de sunetul calm al vocii voastre. Păstrați-vă mâinile la părțile dvs. cu palme orientate spre sus, de asemenea. Asigurați-vă că nu faceți mișcări bruște.
  • Imaginea intitulată Calmul în jos un pas cu pasul 10
    2. Liniștiți calul. Dacă calul scade înapoi sau în partea laterală, continuă să vorbească cu ea în tonuri liniștitoare. Încercați să aflați ce a alarmat-o. Acest lucru ar trebui să fie destul de evident, pe măsură ce calul va îngheța urechile și se va uita direct la obiect, fie timid în direcția opusă. Dacă vă puteți aborda în siguranță, încercați să frecați locul blând în mijlocul frunții sale. Caii răspund pozitiv la masaje ca așa-numitele "T-touch." Acest lucru va relaxa calul.
  • Imaginea intitulată Calmați un pas de cal de ștergere 11
    3. Nu pedepsiți sau forțați calul. Caii nu împărtășesc capacitatea noastră de a raționa. Pentru ei, o formă necunoscută sau un obiect semnalează un pericol posibil și trebuie evitată. Ei nu vor înțelege că un furtun de iepure sau grădină, de exemplu, nu este un pericol. Pedepsirea calului sau forțându-l să se confrunte cu ceea ce a speriat, prin urmare, nu va funcționa și, de fapt, poate agrava situația, sporind teama calului. Dacă pedepsiți calul, poate începe să vă temeți de tine.
  • Imaginea intitulată Calm în jos un pas de cal de ștergere 12
    4. Calm calul cu un remediu pe bază de plante. Formulele făcute din plante cum ar fi lavandă, mușețel, valerian sau floare bach sunt favorite pentru calmarea caii. Acestea pot, de asemenea, să calmezi călăreții. Remediile pe bază de plante vin în mai multe forme, cum ar fi compresele pe bază de plante, puilele, infuzii sau tincturile de alcool, apă și esența plantelor - în funcție de tip, pot fi administrate calului prin inhalare sau ingestie în hrana lui. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile corespunzătoare pentru modul de administrare a remedierii.
  • Imaginea intitulată Calmul în jos un pas de cal de ștergere 13
    5. Lunge calul. Lungingul este o tehnică în care un cal este lucrat în jurul unui cerc pe linia unui antrenor. Poate ajuta ca cai neexperimentați să învețe să răspundă la comenzi vocale și un limbaj al trupului unui antrenor și îi vor face obișnuiți să poarte o șa și de călcâie și să se simtă puțin. Lungingul poate, de asemenea, să se stabilească un cal înainte de a merge, deci este întotdeauna o idee bună să faceți acest lucru. Pentru a vă lăsa calul, veți avea nevoie de cizme bune, o arenă de inel, vocea ta și o linie lungă de aproximativ 30-35 de metri lungime. Ideea este de a avea circuitul de cai arena cu îndrumarea vocii dvs. și a unui bici plăcut, schimbându-și ritmul și direcția. În cele din urmă ar trebui să vină să vă recunoască vocea pentru mersul pe jos, trotting, cantering și alte comenzi.
  • Să rătăcească cu biciul plămân. Crăparea biciului poate supăra calul, în timp ce îl atingeți cu biciul este un semnal pentru ca animalul să se deplaseze puternic.
  • Metoda 3 din 3:
    Câștigând încrederea calului în timp
    1. Imagine intitulată Calmați un pas de cal de ștergere 14
    1. Fii calm. Caii pot citi emoțiile tale. Ei pot simți dacă sunteți agitați sau supărați și pot deveni fluturați. Amintiți-vă că unii cai nu vor avea încredere imediat la tine și vor avea nevoie de timp, care pot fi săptămâni sau chiar luni. O greșeală ar putea să-i facă panică. Întotdeauna abordați cu calm și cu încredere, nu timid sau timid.
  • Imaginea intitulată Calmați un cal de cal de ștergere 15
    2. Abordați calul numai dacă este confortabil. Dacă urechile sale sunt fixate sau nările sale sunt aprinse, acest lucru ar putea indica faptul că este agitată de prezența dvs. Nu apropiați de calul din nici unul din aceste cazuri, deoarece mișcarea dvs. ar putea sparge animalul. Dacă este în siguranță, abordarea din stânga și față, dacă este posibil, vorbind ușor, astfel încât să fie conștientă de prezența dvs. Nu abordează niciodată animalul din spate.
  • Imagine intitulată Calmați un pas de cal de ștergere
    3. Hrăniți calul. Caii învață prin consolidare pozitivă. Dacă calul este calm și sunteți în stare să vă apropiați în siguranță, să-l hrănească pe tidbite ca morcovii, merele, cuburile de zahăr sau calul pentru a-și câștiga încrederea. Acest tip de armare pozitivă va calma calul și va asigura că sunteți prietenos. Repetați acest pas de câteva ori și, în cazul în care calul este dispus să mănânce, să-și strângă coama. Rețineți că anumite alimente nu sunt bune, totuși. Evitați să dați ceapi de cai, cartofi, roșii, varză sau orice altă legumă care provoacă gaze intestinale sau aparține familiei de nisip.
  • Imaginea intitulată Calmați un pas de cal de ștergere 17
    4. Vizitați frecvent calul. Odată ce ați vizitat destul de des, calul ar trebui să se obișnuiască încet cu prezența dvs. și începe să aibă încredere în tine ca a "Prieten."Continuați vizitele pentru a stabili o relație constantă cu calul și o legătură tot mai puternică. După un timp, calul va avea încredere în tine suficient pentru a vă lăsa pe spate.
  • Imagine intitulată Calm în jos un pas de cal de ștergere 18
    5. Încercați să citiți limbajul corpului calului. Ca și oamenii, caii dau semnale fizice despre modul în care se simt. Un cap coborât este un semn că calul este relaxat, de exemplu, în timp ce agitarea capului este un semn de agresiune. O privire rapidă de darting indică adesea frică. Încercați, de asemenea, să citiți modul în care calul reacționează în mediul său. Realizarea poate fi un comportament psihologic pentru cal, rezultatul unui trecut traumatic sau abuziv. Dacă calul tău devine nervos în jurul unei șa, de exemplu, acest lucru poate însemna că are o asociere proastă cu ședele sau există ceva despre șa care îi doare.
  • Imagine intitulată Calmați un cal de vânătoare
    6. Fii răbdător. Și, de asemenea, aveți grijă. Obținerea încrederii calului ar putea dura ceva timp. Continuați să lucrați la relație. Dacă calul tău sperie și încerci să o restrângă, să țineți minte că animalul nu cunoaște neapărat intențiile tale. Ar putea panica sau încerca să fugă, ceea ce te-ar putea pune în pericol de a fi lovit, mușcat sau chiar să fugi peste. Punerea mai multă tensiune pe braț ar putea face situația mai rău. Aveți grijă de reacția dvs.
  • Avertizări

    Doar un călăreț experimentat ar trebui să funcționeze cu cai spookable.
  • Înfășurarea frânghiei de plumb sau a frânghiei în jurul mâinilor pot provoca răniri.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar