Cum să cumpărați un cal de traseu

Caii de traseu sunt potriviți pentru a traseul de echitatie sau de a călări în aer liber pe drumuri și trasee naturale. Acest lucru se datorează fizicului, temperamentului și instruirii lor. Dacă vă bucurați de traseu și aveți timp, spațiu și finanțe pentru a deține un cal, atunci un cal de traseu ar putea fi potrivit pentru tine. Știind cum să cumpere un cal de traseu vă poate ajuta să selectați un montor pe care îl puteți antrena și lucra cu mulți ani. Este important să înțelegeți că atunci când vine vorba de cumpărarea unui cal de traseu, rezistența fizică și forța, împreună cu manierele și temperamentul său, sunt mai importante decât conformația sau rasa sa.

Pași

Partea 1 din 4:
Decideți ceea ce doriți într-un cal de traseu
  1. Imagine intitulată Cumpărați un cal de traseu Pasul 1
1. Ia în considerare vârsta unui cal. Un cal mai vechi poate avea în continuare mulți ani buni, în timp ce un cal tânăr va avea nevoie de timp pentru a deveni suficient de puternic pentru a lua un călăreț și pentru a merge pe treci lungi. Pentru un cal de traseu, este adesea sfătuit să aleagă un cal cu experiență de peste 10 ani. Mulți cai de traseu sunt în vârsta de 20 de ani, iar unii chiar o fac până la 30 de ani, așa că vârsta este o întrebare a preferinței dvs. și a sănătății calului.
  • Cei mai mulți cai nu pot fi călătoriți până la vârsta de 2 ani, dar încă mai au nevoie de ani de formare intensă.
  • Rețineți că cai mai vechi de traseu nu pot fi în stare să urce dealuri provocatoare și pe trasee tehnice din cauza artritei sau a rănilor vechi.
  • Deoarece nu toate rasele se dezvoltă la aceeași viteză, ar trebui să vă evaluați VET dacă calul dvs. este potrivit pentru a merge și câți ani vă puteți aștepta să vă bucurați împreună.
  • Imagine intitulată cumpăra un cal de traseu pas 2
    2. Decideți dacă doriți o mare, o gelding sau un armăsar. O gelding sau un armăsar castrat, este probabil cel mai potrivit pentru majoritatea piloților de traseu. Este mai puțin dominantă decât un armăsar și nu prezintă provocările hormonale pe care unele iepuri le fac atunci când sunt în sezon.
  • Poate că atunci când căutați un altor factori de cal vor conta mai mult decât sexul calului. Cu toate acestea, este o idee bună să intrați în procesul de cumpărare cu cel puțin o preferință liberă că puteți fi dispus să vă îndoiți.
  • Armalioanele vin cu provocări suplimentare de întreținere deoarece trebuie să fie instruiți. Ei nu sunt pentru proprietarii neexperimentați sau cei care nu doresc să lucreze în mod constant cu ei și să-i ajute să învețe managementul comportamentului.
  • Geldings sunt cele mai puse înapoi, fac cele mai bune din setările de grup și sunt ușor de transportat împreună. Ele sunt, de asemenea, mai calme și mai relaxate la surprize în timp ce se află pe traseu în comparație cu iepurile sau armăsarii.
  • Imagine intitulată cumpăra un cal de traseu pas 3
    3. Luați în considerare dacă doriți un cal înregistrat sau marcat. Cumpărarea unui cal de traseu care este înregistrată sau marca poate adăuga la valoarea sa. Cel mai probabil va avea lucrări, astfel încât să puteți urmări vârsta și pedigreea. Cu toate acestea, probabil veți plăti mai mult pentru un cal înregistrat și marcat.
  • Verificarea pedigree a calului vă permite să înțelegeți linia sa și să evaluați dacă este probabil să aveți probleme de sănătate specifice în viitor.
  • Imagine intitulată cumpăra un cal de traseu pas 4
    4. Gândiți-vă la aspect, abilități fizice și conformație. Conformația este structura și proporția corpului calului. Deși toată lumea vrea un cal frumos cu o conformație perfectă, acest lucru nu înseamnă neapărat că calul va funcționa mai bine decât un cal care este mai puțin perfect. Determinați ce compoziții sau defecțiuni puteți trăi cu atâta timp cât calul este un cal bun de traseu.
  • Având o idee despre ceea ce doriți înainte de a vă uita la cai vă va ajuta să evaluați mai repede dacă un potențial cal este potrivit pentru dvs.
  • Luând un prieten de cal cu experiență sau chiar un medic veterinar cu tine când te duci să te uiți la cai vă poate ajuta să capturați problemele de conformitate mai devreme.
  • Partea 2 din 4:
    Căutarea unui cal
    1. Imagine intitulată cumpăra un cal de traseu pas 5
    1. Vorbiți cu profesioniștii de cal pe care îl cunoașteți. Când începeți să căutați un cal de traseu pentru a cumpăra, discutați cu profesioniștii de cal cu care interacționați, inclusiv formatori, profesori, proprietari stabili și veterinari. Probabil vor ști despre caii disponibili din zona dvs. și dacă caii disponibili sunt potriviți pentru nevoile dvs.
    • Dacă auziți despre un cal disponibil de la cineva pe care îl cunoașteți și aveți încredere că ar trebui să verificați acel cal. Este probabil ca calul să fie bine îngrijit și un animal de calitate.
    • Dimpotrivă, ei vă vor putea conduce departe de dealerii de cai cunoscuți care sunt nerecuperați.
  • Imagine intitulată cumpăra un cal de traseu pas 6
    2. Caută anunțuri. Dacă cuvântul de gură nu dă rezultate, încercați anunțurile în lucrările locale, revistele ecvestre sau pe Internet. Puteți găsi calul perfect al traseului printr-unul dintre aceste căi.
  • Fiți precauți atunci când cumpărați un cal de la cineva pe care nu îl cunoașteți personal. Evaluați caracterul lor, cereți referințe și examinați condițiile pe care le păstrează caii lor. Toți acești factori, precum și sănătatea și fitatea calului pe care încearcă să le vândă, vă vor informa dacă doriți sau nu să cumpărați de la ei.
  • Puneți întrebări pentru a vă asigura că persoana este reputațională:
  • "Cât timp a fost calul în posesia ta?"
  • "Calul a fost bolnav deloc în timp ce vă îngrijește?"
  • "Este calul pe orice suplimente sau medicamente în acest moment?"
  • "Ce nivel de muncă a fost calul și ce face acum?"
  • Imagine intitulată Cumpărați un cal de traseu Pasul 7
    3. Discutați cu crescătorii de cai și dealeri. Există o varietate de profesioniști în lumea calului care se află în afaceri de cumpărare și vânzare cai. Discutați cu crescătorii și vânzătorii din zona dvs. despre nevoile dvs. și vedeți dacă vă pot oferi un cal care este potrivit pentru dvs.
  • Poate fi mai costisitoare pentru a cumpăra un cal de traseu de la un vânzător profesionist de cal.
  • Fiți precauți atunci când cumpărați un cal de la un dealer sau un crescător. Slujba lor este de vânzare cai, astfel încât acestea pot fi prea motivate să vă vândă un cal care nu este potrivit pentru dvs. Ei vă pot vinde un cal care va fi dificil de antrenat, are o istorie de probleme sau nu poate efectua cum doriți.
  • Partea 3 din 4:
    Evaluarea unui potențial cal și a unui vânzător
    1. Imagine intitulată cumpăra un cal de traseu pas 8
    1. Discutați cu un vânzător despre calul lor. Înainte de a face efortul de a merge vedea un cal, ar trebui să aveți o discuție detaliată cu vânzătorul despre temperamentul, experiența și istoria calului. Acest lucru vă va oferi un sens mai bun dacă acest cal este probabil calul pentru dvs.
    • Această discuție vă poate oferi, de asemenea, informații despre dacă vânzătorul este cineva cu care doriți să faceți afaceri. Întrebați-i cum îi pasă de caii lor, care este istoria lor cu cai și alte întrebări care vă pot ajuta să determinați dacă le pasă de caii lor.
  • Imagine intitulată cumpăra un cal de traseu pas 9
    2. Programați o întâlnire pentru a vedea un cal. Înainte de a vă alege, ar trebui să aveți șansa de a evalua cu atenție un potențial cal. Acesta este punctul în care puteți măsura comportamentul, personalitatea și confortul calului cu a fi un cal de traseu.
  • Dacă un vânzător nu vrea să vă lase să petreceți oricând cu un cal potențial, mergeți departe de vânzare. Ar trebui să vă puteți cunoaște un cal înainte de ao cumpăra.
  • Un vânzător privat bun va fi mai mult decât dispus să vă ajute să petreceți timpul de vizită cu și să călătoriți calul. Ei ar trebui să vrea să vă evalueze și să vă asigurați că sunteți bine, de asemenea.
  • Imagine intitulată cumpăra un cal de traseu pas 10
    3. Aduceți pe cineva împreună cu dvs. pentru a evalua calul. Asigurați-vă că persoana pe care o aduceți este informată cu privire la cai și poate oferi o opinie obiectivă. Ei vă vor putea să vă dea o a doua opinie și va fi o resursă bună pentru întrebările de care aveți nevoie.
  • De asemenea, aduceți o cameră pentru a face un videoclip al calului. În acest fel, puteți viziona videoclipul mai târziu la petrecere a timpului liber pentru a vă ajuta să vă luați decizia.
  • Imagine intitulată Cumpărați un pas de traseu Pasul 11
    4. Arata calul de la o distanță. Înainte de a vă apropia de cal, uitați-vă de la câteva metri distanță. Dacă pare bine echilibrată, sunetul corpului și calm, continuați cu evaluarea dvs. Dacă nu arată bine și pare nervos, bolnav sau altfel nesănătoasă, plecați.
  • Spuneți vânzătorului politicos că nu sunteți interesat să cumpărați calul. Nu-i lăsa să-ți dau seama de calul mai departe.
  • Imagine intitulată Cumpărați un cal de traseu Pasul 12
    5. Evaluați cât de bine reacționează calul la manipulare. Cereți proprietarului să atingă calul pe cap, gât, flancuri și burtă. Urmăriți-o să se miște și să caute semne de disconfort sau de skittism, cum ar fi un cap de bobbing, urechi fixate sau o coadă de aruncare. Determinați dacă reacțiile calului arată de încredere.
  • Un cal bun de traseu va fi foarte calm și nu va răspunde la atingere sau mișcare bruscă cu șoc sau disconfort.
  • Imagine intitulată Cumpărați un pas de traseu pas 13
    6. Evaluați modul în care se mișcă calul. Cereți proprietarului să o facă și să o călătorească. În timp ce calul, troturi, cantare și galopes, urmăriți semne de lameritate. Verificați, de asemenea, gama de mișcare și lungimea pasului calului. Determinați dacă mișcările calului arată în siguranță și solid.
  • Aici aduce un ajutor poate fi cu adevărat benefic pentru dvs. Un antrenor profesionist sau un călăreț ar trebui să aibă un ochi bun pentru a evalua mersul și mișcarea unui cal.
  • Vânzătorul ar trebui să fie mai mult decât fericit să călătorească calul. Ei ar trebui să vă lase să vă lăsați să vedeți cum lucrați cu calul.
  • Imagine intitulată cumpăra un cal de traseu pas 14
    7. Analizați manierele și comportamentul calului. Vedeți dacă poziția sa este relaxată sau neliniștită. Evaluați dacă calul poate sta liniștit, modul în care se ocupă de intrarea și ieșirea dintr-o remorcă și cât de calmă este în timpul scăldei și tăierii.
  • Faceți o mișcare bruscă în fața calului și vedeți cum reacționează. Stați la cel puțin 5 picioare (1.5 m) departe de el, în cazul în care se întemeiază sau încearcă să ștechin.
  • Dacă puteți vedea albul ochilor calului, este nervos sau panicat.
  • Imagine intitulată cumpăra un cal de traseu pas 15
    8. Verificați istoricul medical al calului. Obțineți o copie a istoricului medical de la proprietar și cereți-vă propriul veterinar pentru a da calului fizic. Acest lucru vă va permite să aflați dacă este în stare bună de sănătate și dacă există probleme structurale cu corpul său.
  • Veterinarul dvs. ar trebui să evalueze, de asemenea, vederea calului, deoarece aceasta este cheia într-un cal bun de traseu, precum și inima, auzul și sistemul musculoscheletal.
  • Imagine intitulată Cumpărați un cal de traseu Pasul 16
    9. Plimbați calul de mai multe ori. Cereți proprietarului calului dacă puteți călători calul pentru a vedea cum interacționați cu el. În cele din urmă, interacțiunea dvs. va fi unul dintre cei mai importanți factori atunci când decideți să cumpărați un cal de traseu.
  • În timp ce calul nu poate fi perfect confortabil cu tine, nu ar trebui să fie agresiv sau speriat de prezența dvs. Un cal bun de traseu ar trebui să fie calm chiar și cu un străin.
  • Ar trebui să puteți veni și să călătoriți pe cal de mai multe ori pe o săptămână sau două pentru a obține mai multe exemple despre ceea ce este ca calul să se plimbe.
  • Partea 4 din 4:
    Achiziționarea calului de traseu
    1. Imagine intitulată Cumpărați un pas de cal de traseu 17
    1. Negociați pentru cal. Când cumpărați un cal de traseu, este perfect rezonabil să negociezi prețul. Cu toate acestea, nu uitați să discutați mai mult decât prețul. Este important să discutăm cronologia de plată și să luați în considerare cererea unei perioade de încercare cu calul. Aceasta este o perioadă de timp când sunteți responsabil pentru îngrijirea calului, dar o puteți aduce înapoi dacă nu doriți să o păstrați.
    • O perioadă destul de standard a perioadei de probă este de 30 de zile, ceea ce vă va permite să încercați calul în propriul dvs. cadru și să vedeți dacă există probleme.
    • Dacă vânzătorul nu va trece la preț, discutați despre lucruri pe care le-ar putea arunca în vânzare, cum ar fi Tack sau Mutarea calului pentru dvs.
    • Dacă ați fost de acord cu o perioadă de încercare cu calul, obțineți acordul în scris.
  • Imagine intitulată Cumpărați un cal de traseu pas 18
    2. Plătiți un depozit odată ce un acord este semnat. În acest moment, este posibil să aveți nevoie să oferiți vânzătorului un depozit pentru cal. Acest lucru va arăta că sunteți angajat să îl cumpărați și că vânzătorul nu îl va oferi altcorilor cumpărători. Acest depozit poate fi oriunde între 10% și 30% din prețul de vânzare. Ar trebui să se acorde numai odată ce un acord scris este semnat.
  • Acordul scris ar trebui să includă circumstanțele în care depozitul dvs. poate fi rambursat. Aceasta ar trebui să includă o rambursare dacă găsiți că calul este nepotrivit din punct de vedere medical odată ce este examinat de un medic veterinar.
  • Imagine intitulată Cumpărați un cal de traseu pasul 19
    3. Au o evaluare veterinară. Înainte de a plăti pentru cal, trebuie să îl evaluați de un medic veterinar. VET poate să arate animalul pentru problemele evidente de sănătate și să facă testarea pentru a căuta boli pe care le-ar putea purta. Acest lucru este important de făcut înainte de a finaliza vânzarea, deoarece dacă plătiți pentru cal, sunteți responsabil pentru costul îngrijirii sale veterinare.
  • În multe cazuri, dacă doriți să asigurați calul, este necesară o factură curată de sănătate pentru a începe acoperirea.
  • Nu evitați obținerea unei evaluări veterinare din cauza costului. Se poate ajunge să vă costă mult mai mult pe termen lung dacă cumpărați un cal bolnav sau bolnav.
  • Imagine intitulată Cumpărați un cal de traseu Pasul 20
    4. Plătiți pentru cal. Odată ce ați convenit asupra unui preț și evaluarea veterinară este făcută, ar trebui să plătiți vânzătorului pentru calul dvs. După efectuarea plății, va trebui să faceți aranjamente pentru mutarea noului dvs. casă de cai.
  • Obțineți o chitanță pentru plata dvs. și păstrați toate documentele într-un loc sigur, astfel încât să puteți dovedi că vă dețineți noul dvs. cal. Acest lucru este deosebit de important dacă ați plătit bani pentru calul dvs., deoarece nu există o traseu electronic de hârtie.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar