Cum să fii un investigator privat

Anchetatorii privați sau PI, sunt cetățeni privați cu diferite tipuri de formare și experiență. Anchetatorii adună dovezi în cauze civile și penale pentru avocați, societăți de asigurări și soți suspecți, printre altele. În timp ce nu este la fel de glorios ca emisiunile TV o fac să fie, poate fi în continuare o carieră interesantă.

Pași

Metoda 1 din 2:
Introducerea investigației private ca prima dvs. carieră
  1. Imagine intitulată Fii un investigator privat Pasul 1
1. Cercetarea cerințelor din zona dvs. Aproape toate statele americane și multe țări necesită un anumit nivel de educație sau experiență pentru a câștiga o licență de investigație privată. Informațiile de mai jos vă vor ajuta să vă calificați în majoritatea cazurilor, dar este mai bine să verificați legea în zona în care intenționați să lucrați.
  • Un cazier criminal vă descalifică în aproape fiecare regiune. Chiar și în zona fără licențiere, potențialii dvs. angajatori pot efectua o verificare de fond asupra dvs.
  • Regatul Unit nu are în prezent nicio cerință, dar acest lucru este de așteptat să se schimbe în curând.
  • Imagine intitulată Fii un investigator privat Pasul 2
    2. Studiu Subiecții aplicabili în colegiu (recomandat). Multe regiuni nu necesită o diplomă de patru ani, dar este încă foarte recomandată pentru oricine fără experiență de muncă relevantă. Completează o diplomă de două sau patru ani în dreptul penal, justiția penală sau știința poliției.
  • Alternativ, contabilitatea de studiu sau un domeniu conex pentru a se califica pentru o poziție ca a Investigator corporativ. Acești anchetatori investighează în mare parte acuzațiile de fraudă și delapidare.
  • Chiar și în zonele în care o diplomă este opțională, acest lucru poate conta pentru cerințele privind experiența de muncă. În California, de exemplu, o diplomă de drept sau un grad de știință de poliție de patru ani elimină 2000 de ore.
  • Imagine intitulată Fii un investigator privat Pasul 3
    3. Evaluați trăsăturile de caractere. Ideea dvs. de lucru PI este probabil mult mai plină de farmec decât adevăratul lucru. Cea mai mare parte a muncii dvs. vor implica cercetări online, supraveghere și pregătirea înregistrărilor pentru prezentările instanțelor. Acest lucru ia pe cineva cu abilități și temperament particular:
  • Abilități excelente de observare
  • Abilități bune de comunicare vorbite și scrise, pentru a vă ajuta să lucrați cu clienții și prezenți juriștii
  • Abilități și resurse de luare a deciziilor rapide
  • Abilități tehnologice moderate, în special tehnologia de cercetare și supraveghere online
  • Abilitatea de a gestiona situații ocazionale de înaltă stres, cerințe fizice și mentale și ore lungi, neobișnuite de lucru
  • Imaginea intitulată Fii un investigator privat Pasul 4
    4. Pregătiți-vă pentru plictiseală. S-ar putea să vă gândiți să fiți un PI ca și cum lucrați într-un birou de fum, întunecat într-o zonă de schiță a orașului, în timp ce dingsels în linia de primejdie la ușă. În realitate, veți petrece ore în mașina dvs. parcată în mijlocul suburbiei în imposibilitatea de a face o alergare la Taco Bell, chiar dacă suferiți de foame pentru că Joe Schmo ar putea ieși în orice moment. Te vei plictisi.
  • Veți obține, de asemenea, foarte obosit. Dacă sejurul treaz nu este chestia ta, nu este treaba pentru tine. Prietenii tăi cei mai buni vor fi opriri de cafea de noapte târziu, băuturi energizante și scaunul din față al mașinii. Sper că este confortabil!
  • Acesta nu este un loc de muncă care să permită multitasking. Chiar dacă vă ascundeți în spatele unui copac încercând să faceți fotografia timp de ore la sfârșit, Nu puteți citi exact o carte sau să jucați Bejeweled în timp ce așteptați. Este nevoie de focalizare pentru perioade lungi de timp -, uneori, perioadele extinse de timp, fără absolut, dar așteaptă. Dacă ești bun la așteptare fără să te înnebuni, vei face un mare pi.
  • Imagine intitulată Fii un investigator privat Pasul 5
    5. Obțineți stealthy. În timp ce depinde de linia specifică de muncă pe care o intrați, cote sunt că veți obține un caz cel puțin aici și acolo unde trebuie să fiți furișați. Oriunde te duci, trebuie să se amestece. Fiind tare și mândru nu te va duce nicăieri în cazul tău.
  • Pentru unele cazuri, trebuie să fii atât de stealth, chiar câinii nu te vor scufunda. În altele, trebuie să fiți la fel de "normal" posibil pentru a obține informații și par a fi demn de încredere. O mare parte a bătăliei va fi recunoscută doar ce trebuie să faceți și cum trebuie să ieșiți. Dar orice este, trebuie să vă ascundeți intențiile. Practicați abilitățile mintale pentru a incepe.
  • Imagine intitulată Fii un investigator privat Pasul 6
    6. Luați cursuri de formare (recomandate). La fel de valoros ca o diplomă de justiție penală poate fi, poate să nu acopere partea practică a supravegherii și accesului la baze de date. PIS cu experiență spun că formarea hands-on este cel mai important pas pentru cineva care intră în câmp. Multe cursuri sunt relativ ieftine și durează doar câteva zile.
  • Alegeți un curs acreditat de o organizație națională de acreditare sau de o organizație profesională a anchetatorilor.
  • În mod alternativ, contactați agențiile private private locale și independente și cereți să umbrească un investigator. O a doua mașină poate veni la îndemână pe supraveghere, deci nu este prea greu să le convingem.
  • Imagine intitulată Fii un investigator privat Pasul 7
    7. Aplicați la pozițiile la nivel de intrare. Agențiile de detectiv existente au adesea poziții de intrare deschise, deși acest lucru ar putea să nu implice un salariu constant. Agenția ar trebui să ofere formare la locul de muncă până când veți câștiga suficientă experiență pentru a deveni un investigator privat adecvat. Acest lucru durează de obicei câțiva ani.
  • De asemenea, vă puteți califica pentru licența dvs. prin alte căi, cum ar fi aplicarea legii, munca poliției militare, ajustarea solicitărilor sau colectarea datoriilor.
  • În unele state, activitățile dvs. vor fi limitate până când vă calificați pentru o licență.
  • Imagine intitulată Fii un investigator privat Pasul 8
    8. Obțineți licența. Dacă o licență este necesară în zona dvs., luați examenul de îndată ce vă calificați. Licența dvs. vă va permite să lucrați în calitate de investigator privat, cu dreptul de a accesa anumite baze de date și de a efectua supravegherea. Puteți continua să lucrați pentru o agenție privată sau să aplicăm locuri de muncă PI la corporații, agenții guvernamentale și firme de avocatură.
  • În majoritatea statelor americane, Departamentul de Siguranță Publică se ocupă de aceste licențe.
  • Metoda 2 din 2:
    Trecerea la o carieră privată de investigare
    1. Imagine intitulată Fii un investigator privat Pasul 9
    1. Cunoașteți perspectivele de locuri de muncă. Creșterea locurilor de muncă în cariera de anchetă este de aproximativ medie, dar vă puteți confrunta cu o concurență dură de la un număr mare de pensionari din poliție și militar. Salariul anual median al unui investigator este de aproximativ 44.500 de dolari în SUA și £ 17.500 în Marea Britanie.
  • Imagine intitulată Fii un investigator privat Pasul 10
    2. Înțelegeți stresul locului de muncă. Cei mai mulți anchetatori privați se bazează în întregime pe clienți pentru venitul lor, deci trebuie să aveți rezolvarea bugetului pentru a salva pentru lunile uscate. Efectul asupra vieții dvs. interne poate fi și mai severă: Când aveți de lucru, puteți fi chemat la o sesiune de 12 ore la picătură de pălărie. Se așteaptă să renunțe la multe seri, week-end și sărbători, astfel încât să puteți efectua supraveghere în timpul timpului liber al țintă. În cele din urmă, trebuie să puteți gestiona stresul fizic și emoțional, inclusiv din situația ocazională periculoasă.
  • Unele specialități implică mai puțină supraveghere și ore oarecum mai bune. Continuați să citiți mai multe informații.
  • Imagine intitulată Fii un investigator privat Pasul 11
    3. Luați în considerare experiența dvs. Aproximativ 50% dintre anchetatorii privați sunt foști polițiști și 20% sunt militari. Veți avea nevoie de cotlet-uri similare dacă nu doriți să lucrați în sus din partea de jos, dar există mai multe rute în domeniu:
  • Muncă legală
  • Jurnalism investigativ
  • Ajustarea cererilor de asigurare
  • Colectare de datorii
  • Imagine intitulată Fii un investigator privat Pasul 12
    4. Obțineți o licență pentru a investiga. Majoritatea statelor americane și multe alte țări necesită o licență înainte de a putea lucra ca investigator privat. De obicei, puteți renunța la cerințele de experiență dacă ați petrecut cel puțin câțiva ani într-una din carierele enumerate mai sus. De obicei, va trebui să treceți un examen și, uneori, un curs de antrenament scurt.
  • În SUA, contactați departamentul de stat sau oraș al siguranței publice pentru a afla mai multe.
  • Imagine intitulată Fii un investigator privat Pasul 13
    5. Găsiți un focus. Anchetatorii privați pot examina totul de la ARSON la furtul de identitate. Dacă puteți, să trageți în special experiența sau abilitățile pentru a se specializa în una sau mai multe zone. Acest lucru poate duce la oportunități de angajare cu normă întreagă sau poate crea o reputație care atrage clienții. Iată câteva specialități comune:
  • Supravegherea locurilor de supraveghere implică cel mai frecvent compensarea lucrătorilor, soții necredincioși, furtul recurent, căutările persoanelor dispărute sau vandalismul.
  • Dacă aveți un fundal în drept, firmele de avocatură vă pot angaja să vă ajutați cu activitatea de încercare, inclusiv achiziționarea de informații și prezentarea la juriști.
  • Abilitatea de calculator vă poate face de dorit ca un investigator pentru criminalistice, recuperarea și analizarea e-mailurilor șterse și a altor date digitale.
  • Experiența contabilă vă pregătește pentru locuri de muncă corporative care implică fraudă, delapidare, recuperare a activelor și alte tranzacții financiare.
  • Imagine intitulată Fii un investigator privat Pasul 14
    6. Pregătiți materialele. Pentru început, veți avea nevoie de transport fiabil și un computer decent rapid. Nu puteți urmări pe cineva cu computerele bibliotecii locale și cu autobuzul orașului. Probabil că veți dori, de asemenea, o cameră bună, un echipament de înregistrare și - în funcție de locurile de muncă - Camouflage Haine.
  • Armele nu sunt la fel de comune cum ați putea crede în majoritatea tipurilor de lucrări PI. Dacă regiunea dvs. permite PIS să transporte arme și sunteți dispus să acceptați locuri de muncă mai periculoase, luați în considerare formarea de arme de foc și un permis de arme.
  • Imagine intitulată Fii un investigator privat Pasul 15
    7. Găsiți un loc de muncă consistent. În funcție de experiența dvs. exactă, este posibil să puteți ateriza un loc de muncă cu normă întreagă într-una din specialitățile enumerate mai sus. Lucrul pentru o agenție de detectiv este o altă opțiune, iar formarea la locul de muncă pe care o oferă poate fi de neprețuit, chiar dacă aveți formare de aplicare a legii. Căutați clienți în rândul companiilor de asigurări și a avocaților, precum și a persoanelor fizice.
  • Deși unul din patru Piși sunt independenți, nu recomandăm să începeți o afacere până când aveți cel puțin câțiva ani de experiență.
  • Imagine intitulată Fii un investigator privat Pasul 16
    8. Știți ce este legal și ce nu este. Ca PI, vă atingeți linia când vine vorba de tactici pe care le angajați pentru a vă prinde perpul. Doar pentru că tu ești un pi nu înseamnă că poți rupe legea. Rămâneți în siguranță (și angajați) și cunoașteți legile.
  • Pretexarea (actul de pretindere a fi altcineva care să obțină informații) este în general privită ca numai neetică. Cu toate acestea, este ilegal în SUA dacă pretindeți că sunteți oficial guvernamental sau utilizați identitatea dvs. pentru a obține înregistrări telefonice sau bancare.
  • Wiretapping-ul este, în general, ilegal.
  • Supravegherea este de obicei legală (mai ales dacă poliția a fost notificată).
  • Ruperea și intrarea este cu siguranță nu legal.
  • Legile de arestare a cetățenilor variază în funcție de zonă.
  • Imagine intitulată Fii un investigator privat Pasul 17
    9. Lucrați spre certificări. Există aproximativ cincisprezece certificări profesionale pe care le puteți câștiga pentru a vă dovedi calificările în diferite subcoane de investigație. Acestea necesită de obicei cel puțin doi ani de experiență și trecând un examen. Câteva exemple de organizații care oferă certificare sunt asociația națională a anchetatorilor juridici, ASIS International și Asociația Națională a Examinatorii de Fraudă. Atâta timp cât țineți pregătirea la zi, puteți utiliza certificarea și titlul pentru a atrage clienți.
  • A "certificat" nu este un profesionist "certificare." Certificatele sunt în general acordate pentru cursuri de formare scurte. Formarea poate fi utilă, dar nu poartă același cachet.
  • sfaturi

    Majoritatea anchetatorilor privați rareori sau nu au niciodată arme. Munca lor este de a găsi informații, nu pentru a confrunta criminali. Dacă lucrați într-o specialitate mai periculoasă, obțineți un permis de arme și un handgun.
  • Anchetatorii de femei sunt pe o creștere majoră în unele țări. Mulți angajatori îi prețuiesc pentru tendința lor de a crea mai puțină suspiciune în oamenii pe care o urmează.
  • Unele state solicită PIS să aibă o asigurare de răspundere.
  • Munca dvs. vă poate cere să traversați frontierele în statele vecine. Unele state au un acord de reciprocitate, recunoscând reciproc licențele de investigație private ca fiind valabile. Dacă nu există un acord de reciprocitate, veți avea nevoie de o licență pentru fiecare regiune.
  • Avertizări

    Un investigator privat poate suporta situații periculoase sau stresante. Nu este o slujbă de birou de run-of-the-Mill!
  • Orele de lucru pot fi lungi și non-tradiționale - poate lua o taxă pe tine și pe familia ta.
  • Acest loc de muncă poate fi incredibil de mare stres. Dacă aveți probleme cu inima, este posibil să aveți nevoie să vă reconsiderați aspirațiile de carieră.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar