Cum să găsiți informații despre oameni

Internetul poate fi un instrument util dacă doriți să vă reconectați cu un vechi prieten sau coleg de clasă, găsiți membri ai familiei sau cercetați un potențial candidat la locul de muncă. Categorii de informații personale disponibile online includ: înregistrări publice, postări pe blog sau profiluri de rețea socială sau informații publicate, cum ar fi articole de știri, anunțuri de nuntă sau obituari.O alternativă la internet este de a angaja un investigator privat, mai ales dacă încercați să localizați o persoană dispărută, să confirmați identitatea cuiva sau să obțineți dovezi de utilizare în instanță. În cele din urmă, este important să respectăm confidențialitatea unei persoane și să fiți atenți la descoperirea informațiilor care ar putea fi în detrimentul dvs. sau alții.

Pași

Metoda 1 din 4:
Căutarea oamenilor online
  1. Imagine intitulată Make Eye Contact Pasul 4
1. Conduce o căutare generală. Motoarele de căutare, cum ar fi Google sau Bing, sunt ușor de utilizat și gratuite. Începeți cu o căutare simplă care include numele persoanei, plus orașul și / sau starea în care ați știut ultima dată că el sau ea a trăit.
  • Păstrați căutarea simplă. Puneți ghilimele în jurul numelui pe care îl căutați. Acest lucru spune motorului de căutare să găsească numai pagini care conțin acel nume exact.
  • Concentrați mai întâi la colectarea tuturor informațiilor gratuite pe care le puteți. Marcați sau salvați o listă a site-urilor web care necesită plata pentru a urmări mai târziu.
  • Imaginea intitulată ia măsuri pentru combaterea traficului de ființe umane Pasul 7
    2. Localizați persoanele care folosesc căutarea online a oamenilor. Puteți căuta o adresă de domiciliu sau un număr de telefon gratuit pentru Whitepages.COM. Dacă sunteți dispus să plătiți o taxă, site-uri web precum Intelius.com sau Spokeo.COM oferă acces la o varietate mai largă de surse și documente decât motoarele de căutare tradiționale sau rețelele sociale.
  • Va trebui să cunoașteți numele și prenumele persoanei complete, precum și statul actual sau anterior sau orașul de reședință.
  • Intelius și Spokeo oferă informații gratuite, cum ar fi numele, adresa, numărul de telefon de acasă, vârsta și rudele.
  • Imagine intitulată Scrieți un mesaj pe blog Pasul 1
    3. Accesați arhivele istorice online și datele recensământului. Acest lucru poate fi de ajutor dacă încercați să găsiți membri ai familiei, trăiesc sau decedați.U.S.Proiectul de recensământ GENWEB oferă date gratuite de recensământ ale Statelor Unite pentru multe state până la 1940.
  • Majoritatea înregistrărilor de recensământ sunt grupate de stat, deci este util să cunoaștem statul în care persoana sa născut, a murit sau vieți.
  • Contactați o asociere istorică de stat sau locală în care trăia țintă, mai ales dacă a murit înainte de anii 1940. Multe documente istorice, înregistrări publice și ziare nu au fost digitizate și sunt accesibile numai ca documente de hârtie sau pe microfilm.
  • Metoda 2 din 4:
    Localizarea oamenilor prin social media
    1. Imagine intitulată Utilizați un blog pentru stațiunea de afaceri 10
    1. Înțelegeți modul în care vă poate ajuta mass-media socială. Peste 70% dintre adulți 18 ani sau mai veche sunt active pe mass-media sociale online.Puteți căuta site-uri majore de rețele sociale pentru a vedea dacă ținta dvs. este un membru activ. În Statele Unite, cele mai populare site-uri includ Facebook, Twitter și LinkedIn.
    • Cele mai multe site-uri media sociale vă permit să căutați conținutul lor pentru a găsi utilizatori sau pentru a identifica utilizatorii asociați cu o anumită companie, instituție sau regiune geografică.
    • Informațiile privind rețelele sociale sunt raportate de sine și, ca rezultat, nu pot fi exacte.Crearea profilurilor false sau a spam-urilor pe site-urile sociale este în creștere, ceea ce poate face dificilă cunoașterea dacă vă conectați la țintă sau cu altcineva.
  • Imagine intitulată TRACE Numere de telefon mobil Pasul 4
    2. Găsiți oameni pe Facebook. Oamenii folosesc în primul rând site-uri media sociale, cum ar fi Facebook să se conecteze cu familia sau prietenii.Introduceți numele unei persoane plus informații suplimentare, cum ar fi orașul de reședință, locul de muncă sau școala în barul de căutare.
  • Imagine intitulată Găsiți un loc de muncă în Dubai Pasul 6
    3. Găsiți oameni pe LinkedIn. LinkedIn este unul dintre cele mai mari site-uri din întreaga lume pentru crearea de rețele profesionale.Este un instrument bun pentru găsirea de informații despre istoria carierei unei persoane și a intereselor de muncă. Pe pagina de pornire LinkedIn, defilați la partea de jos și lângă "Găsește un coleg" Introduceți numele complet al unei persoane.
  • Imaginea intitulată Găsiți o persoană dispărută în Mexic Pasul 15
    4. Utilizați social media pentru a găsi persoane din alte țări. În timp ce Facebook are cei mai mulți utilizatori din întreaga lume, nu este cel mai popular site de rețea socială din fiecare țară. Site-urile majore sociale specifice unei țări sau regiuni includ Qzone și Sina Weibo în China și Vkontakte și Odnoklassniki în Rusia și în părți ale fostei Uniuni Sovietice
  • Să fie conștienți de faptul că aceste site-uri și conținutul acestora nu pot fi disponibile în limba engleză.
  • Conținutul de pe aceste site-uri poate fi patrat și cenzurat de guvern, în special în Rusia și China.
  • Metoda 3 din 4:
    Accesarea înregistrărilor publice online
    1. Imaginea intitulată Găsiți un avocat de apărare penală cu experiență Pasul 8
    1. Localizați depozitele publice publice de stat sau județ. Înregistrările publice sunt create și întreținute de agențiile guvernamentale. În timp ce definiția înregistrărilor publice variază de stat la stat, acestea sunt direcționate prin lege să fie puse la dispoziția publicului, adesea după cererea formală.
    • Vedeți dacă statul sau județul dvs. are o bază de date de înregistrare publică online. În Google sau Bing, tastați statul sau județul plus "înregistrări publice". În continuare, căutați înregistrări publice specifice (naștere, moarte, căsătorie, divorț etc.) în paginile de stat sau județene.
  • Imagine intitulată Găsiți un loc de muncă dacă aveți un handicap Pasul 2
    2. Accesați înregistrările vitale prin departamentele de sănătate de stat sau județene. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) oferă legături către agențiile de stat și județene care mențin înregistrări vitale (nașteri, decese, divorțuri, căsătorii). Du-te la CDC.Gov site și căutați "Unde să scrieți pentru înregistrări vitale".
  • Imaginea intitulată deveni un pas 3
    3. Cercetarea înregistrărilor serviciului militar prin arhivele naționale. Arhivele naționale oferă resurse pentru obținerea personalului militar sau a înregistrărilor medicale. Acestea oferă o bază de date căutată pentru înregistrări și documente în colecția lor dinaintea celui de-al doilea război mondial.
  • Înregistrările serviciilor militare pot fi solicitate numai de un veteran sau de următorul lor kin.
  • Listele de victimă și înregistrările de medalii, premii și decorațiuni până la războiul din Vietnam sunt, de asemenea, disponibile pe pagina web pentru arhivele naționale.
  • Imaginea intitulată deveni un inginer de software Pasul 5
    4. Găsiți înregistrări civile și judiciare online. Cazurile civile și penale sunt gestionate la nivel județean, de stat și federal, deci va trebui să determinați jurisdicția (jurisdicțiile) relevante atunci când căutați date de caz. Cazurile civile se referă la acte de neglijență sau litigiile dintre organizații sau persoane fizice, în timp ce cauzele penale sunt cele care dăunează sau încalcă intimitatea și siguranța.
  • Căutați biroul grefierului județului pentru înregistrări penale sau civile. Grefierul județean menține înregistrări pentru reclamații civile, mici și chiar cazuri penale au decis la nivel regional sau județ. Într-un motor de căutare, introduceți numele județului și "cazierele judiciare" sau "înregistrări ale instanței civile". Dacă este cunoscut, puteți introduce, de asemenea, numele de apel sau inculpatul sau numărul cazului.
  • Urmăriți înregistrările deținuților prin Departamentul de Stat al Corecțiilor (DOC). Într-un motor de căutare, introduceți numele de stat și "Departamentul de corecții". În general, ar trebui să găsiți informații cum ar fi numărul DOC deținut, locația incarcerării și datele de încarcerare.
  • Metoda 4 din 4:
    Angajarea unui investigator privat
    1. Imaginea intitulată deveni un inginer de software Pasul 8
    1. Angajați și păstrați un investigator privat. Anchetatorii privați (PI) pot fi angajați să găsească și să analizeze informațiile referitoare la chestiuni juridice, personale și financiare. Acestea oferă servicii, cum ar fi controale de fond, investigarea infidelităților maritale suspectate, desfășurând proiecții de angajare, verificând identitatea unei persoane, găsind oameni dispăruți și recuperarea proprietății furate. În majoritatea statelor, PIS licențiat au trecut prin examinarea investigatorului privat, are o vârstă de cel puțin 25 de ani și a finalizat 3 ani de experiență profesională. De asemenea, trebuie să treacă o istorie penală și o verificare de fond administrată de Departamentul de Justiție și FBI și să fie licențiat de Departamentul de Consumatori.
  • Imaginea intitulată Obțineți o lucrare Pasul 16
    2. Alegeți un investigator privat licențiat. Fi inteligent despre cine angajezi. Puteți căuta agenții PI din zona dvs. online sau în agenda telefonică. Dacă nu aveți experiență anterioară cu o anumită agenție, contactați un grup de asistență pentru consumatori (e.G. BUCURI BUNE BUSINESS). Întrebați despre orice reclamații și / sau natura plângerilor depuse împotriva unei agenții. De asemenea, puteți căuta recenzii online de pe site-uri, cum ar fi AngiesList.COM.
  • Comparați prețurile și serviciile oferite de diferite companii.
  • Interviu un investigator potențial. Cereți-i să-ți arate cartea de identitate PI emisă de stat. Înregistrați numele, numărul licenței și data expirării.
  • Validați licența lor de afaceri sau individuală prin urmărirea cu Departamentul de Consumatori al statului dvs.
  • Imagine intitulată Cumpărați asigurările de afaceri mici Pasul 15
    3. Elaborarea unui contract. Odată ce selectați un PI, este important să se obțină un contract scris, acest lucru ar trebui să includă un acord cu privire la serviciile care vor fi oferite, o listă de taxe și obligații de plată și durata serviciului de timp va fi reținut. Contractul ar trebui să stipuleze, de asemenea, că clientul va avea acces la dovezi (înregistrări, casete video etc.) colectate în timpul anchetei. În cele din urmă, PI este obligat să furnizeze un raport final de caz care include rezultatele investigației și costul și timpul petrecut pe aspecte separate ale cazului (e.G. supraveghere, anchetatori suplimentari, echipamente speciale, timp stand-by, etc.).
  • Citiți cu atenție contractul și nu ezitați să puneți întrebări.
  • Stipulează un termen limită prin care toate lucrările vor fi finalizate.
  • Să solicite o estimare detaliată a serviciilor care urmează să fie oferite ca parte a contractului și să ofere companiei o factură oficială și o primire.
  • Păstrați o copie a contractului, a facturilor și a încasărilor într-un singur dosar.
  • sfaturi

    Multe dintre site-urile pe care le găsiți vor necesita o taxă. Cântărește valoarea pe care o aduc asupra efectului cheltuielilor de numerar. Inutil să spun că nu vrei să-i plătești pe toți.
  • Copiați informațiile într-un fișier de computer sau scrieți-l într-un notebook pe măsură ce îl găsiți. Este posibil să nu pară importantă acum, dar mai târziu va veni la îndemână.
  • Pentru a vizualiza sau a căuta conținut pe site-urile de socializare, este posibil să trebuiască să vă înscrieți ca membru. Facebook, Twitter și LinkedIn sunt libere să se înregistreze și să utilizeze și puteți edita setările de profil și confidențialitate.
  • Asigurați-vă că vă cercetați politicile statului sau ale orașului pentru accesarea înregistrărilor publice. Diferite agenții guvernamentale, departamente și diviziuni compilează și mențin diferite tipuri de înregistrări publice.
  • Este utilă dacă știți informații de bază, cum ar fi statul sau județul în care sa născut persoana, locuiește sau trăia.
  • Când căutați înregistrări publice, anul nașterii sau o gamă, este foarte important, dar vedeți cât de departe puteți obține fără ea.
  • Avertizări

    Feriți-vă de identitate greșită sau falsă - mulți oameni folosesc aliasuri de internet pe rețelele sociale, mai degrabă decât numele lor real. Motoarele de căutare și site-urile de socializare nu vor fi niciodată la fel de fiabile ca înregistrările publice oficiale.
  • Există întotdeauna posibilitatea de a găsi informații care ar putea fi deranjante sau supărătoare pentru dvs. sau pentru alții.
  • Raportați orice PI care își încalcă contractul sau se angajează în activități ilegale către FBI și Departamentul de Consumatori
  • Unii oameni sunt mai greu de găsit online decât alții. Acest lucru se poate datora unui nume comun, schimbându-și numele sau folosind un alias, folosind un număr nelistat sau nepublicat (majoritatea telefoanelor celulare) sau sunt decedate.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar