Cum să remediați o cheie de aprindere care nu se întoarce

Dacă vă aflați într-o situație în care cheia dvs. nu se va întoarce la aprinderea autovehiculului, există o serie de probleme care pot provoca problema.În timp ce unele dintre aceste probleme sunt specifice anumitor ani, face sau modele de vehicule, multe sunt destul de universale și pot fi abordate în calea dvs. de acces.Problema poate fi cheia, cilindrul de aprindere sau eroarea utilizatorului.Să regleze cauza problemei prin încercarea unui număr de metode înainte de a avea vehiculul remorcat într-o instalație de reparații.

Pași

Metoda 1 din 3:
Verificarea problemelor comune
  1. Imaginea intitulată Fix o cheie de aprindere care nu are
1. Asigurați-vă că vehiculul este în parc.Vehiculele echipate cu o transmisie automată sunt proiectate să nu pornească dacă transmisia nu este în parc sau neutru.Pornirea unei mașini în timp ce în conducere ar putea duce la ca vehiculul să se înrăutățească înainte, provocând daune sau răniți pe cineva.Verificați maneta dvs. de schimbare pentru a vă asigura că este complet în parc sau neutru, apoi încercați să întoarceți cheia din nou.
  • Asigurați-vă că indicatorul de pe pârghia de schimbare este indicat la "P" pentru parc.
  • Încercați să luați vehiculul din parc și să îl puneți înapoi dacă puteți, apoi întoarceți cheia din nou.
  • Imaginea intitulată Fix o cheie de aprindere care nu are
    2. Inspectați cheia pentru daune.Dacă cheia dvs. nu se va întoarce când introduceți-o în aprindere, poate fi datorită faptului că cheia a fost deteriorată și nu mai angajează pinii corecți la adâncimea necesară pentru a roti cilindrul.Examinați cheia pentru semnele de uzură excesivă, rotunjire sau dinți rupți. Oricare dintre acestea ar putea duce la eșecul cheii să se întoarcă la aprindere.
  • Dacă cheia este deteriorată, va trebui înlocuită.
  • Unele chei necesită programare de la dealer atunci când sunt înlocuite.Consultați manualul proprietarului dvs. pentru a verifica cerințele pentru vehiculul dvs.
  • Imaginea intitulată Fix o cheie de aprindere care nu are
    3. Asigurați-vă că nu este nimic blocat la cheie.La fel cum dinții uzați sau deteriorați pot împiedica întoarcerea cheii, orice altceva la cheie va determina, de asemenea, să se angajeze în mod necorespunzător pinii din cilindrul de aprindere.Dacă ați folosit cheia pentru a deschide un pachet recent, de exemplu, pot exista biți de bandă blocată la dinții cheie, împiedicându-l să lucreze.
  • Curățați orice resturi sau murdărie de pe tastă, apoi reintroduceți-o și încercați din nou.
  • Nu utilizați cheile pentru a deschide pachetele sau pentru a face altceva decât începeți vehiculul.
  • Imaginea intitulată Fix o cheie de aprindere care nu are
    4. Verificați dacă volanul este blocat.Dacă aplicați orice presiune la volanul când ați pornit mașina, este posibil să fi blocat roata în poziție cu știftul de direcție.Verificați dacă volanul dvs. este blocat prin încercarea de a roti roata.Dacă nu se va mișca sau se mișcă foarte ușor, este posibil să fie blocată.Un volan blocat nu va permite contactul cu aprinderea.
  • Când mutați roata înainte și înapoi, veți simți că se oprește brusc, deoarece vine în contact cu blocarea volanului.
  • Dacă roata dvs. a fost întoarsă ușor fără să aplicați nici o presiune atunci când ați pornit mașina, ea poate cupla blocarea volanului.
  • Imaginea intitulată Fix o cheie de aprindere care nu are
    5. Împingeți roata înainte și înapoi în timp ce întoarceți cheia.Pentru a debloca volanul, introduceți cheia în aprindere și încercați să o transformați.În timp ce aplicați presiunea luminii la cheie, răsuciți volanul înainte și înapoi până când se deconectează blocarea.Acest lucru va permite volanul și cheia pentru a se întoarce.
  • Cheia va fi capabilă să se întoarcă liber în aprindere după ce volanul este deblocat.
  • Dacă cheia nu reușește să se întoarcă după ce roata este deblocată, există o altă problemă.
  • Metoda 2 din 3:
    Rezolvarea problemelor cu cheia
    1. Imaginea intitulată Fix o cheie de aprindere care nu are
    1. Trageți cheia ușor înainte de ao transforma.Dacă cheia începe să poarte, este posibil să puteți angaja știfturile necesare pentru a porni vehiculul introducând cheia tot drumul, apoi trageți-l înapoi ușor.Încercați să trageți cheia înapoi 1/16 de un centimetru sau aproximativ lățimea unui nichel, apoi încercați să o întoarceți din nou.
    • Dacă acest lucru funcționează, cheia este probabilă pe uz.
    • Ar trebui să înlocuiți cheia cât mai curând posibil înainte de a opri munca.
  • Imaginea intitulată Fix o cheie de aprindere care nu are
    2. Împingeți cheia înainte și înapoi pe măsură ce îl întoarceți.Dacă trageți cheia, un pic nu reușește să facă rotirea cheii, încercați să o răsuciți în sus și în jos ușor pentru a fixa pinii în aprindere.Aveți grijă să nu aplicați prea multă presiune.Wiggling cheia poate face ca cheia să contacteze pinii dintr-un unghi diferit, care vă poate permite să porniți vehiculul.
  • Dacă ați răsturnat lucrările cheie, înseamnă că dinții de pe cheie sunt prea uzați pentru a cupla corect pinii.
  • Înlocuiți cheia cât mai curând posibil dacă acest lucru funcționează înainte ca cheia să nu mai funcționeze în întregime.
  • Imaginea intitulată Fix o cheie de aprindere care nu are
    3. Aplatizați o cheie îndoită folosind un mallet din lemn sau cauciuc.Dacă cheia este îndoită, aceasta poate face imposibilă introducerea completă sau rotiți cilindrul de aprindere.Așezați cheia în jos pe o suprafață plată, robustă, ca o masă puternică.Luați un cauciuc greu sau un ciocan de lemn și loviți cheia de sus pentru ao aplaca pe masă.
  • Este posibil să trebuiască să loviți cheia de mai multe ori pentru ao aplaca în întregime.
  • Evitați utilizarea cleștilor sau a unui viciu pentru a îndrepta tasta, deoarece îl puteți îndoi prea departe în direcția opusă și reduceți rezistența cheii.
  • Imaginea intitulată Fix o cheie de aprindere care nu are
    4. Glisați ușor cheia în și din mai multe ori.Dacă au existat o resturi blocate la cheie când l-ați introdus, s-ar fi putut fi prins în pinii cilindrului de aprindere.Introduceți complet tasta, apoi glisați-o înapoi.Repetați procesul de câteva ori pentru a încerca să mutați orice resturi care pot fi prinse în cilindru.
  • Dacă acest lucru funcționează, problema va continua să apară până când resturile sunt curățate din cilindrul de aprindere.
  • Imaginea intitulată Fix o cheie de aprindere care nu are
    5. Au o nouă tastă de tăiere la numerele originale.Dacă cheia este prea deteriorată pentru a funcționa, nu veți putea să o copiați.O copie a unei cheii uzate sau deteriorate va reuși, de asemenea, să pornească vehiculul.În schimb, va trebui să aveți o nouă cheie de tastă de un dealership care servește vehiculul dvs. și modelul dvs.În funcție de vehicul, dealerul poate fi capabil să producă o nouă cheie folosind numărul VIN al vehiculului.
  • Va trebui să oferiți suficiente dovezi privind proprietatea asupra vehiculului.
  • Dacă o nouă cheie nu poate fi produsă, va trebui să achiziționați un nou modul de aprindere cu tasta potrivire și să îl instalați.
  • Metoda 3 din 3:
    Abordarea problemelor cu cilindrul de aprindere
    1. Imaginea intitulată Fix o cheie de aprindere care nu are
    1. Utilizați aerul conservat pentru a curăța portul de aprindere.Dacă există vreo restină prins în cilindrul de aprindere, poate provoca cheia să nu se angajeze în mod corespunzător pinii să se întoarcă.Achiziționați aerul conservat dintr-un magazin local de vânzare cu amănuntul sau de birou și introduceți paie de la duza direct în gaura cheie.Pulverizați aerul conservat în orificiul cheie în scurte spurturi.Ar trebui să ia doar câteva spray-uri scurte pentru a curăța orice resturi.
    • Nu pulverizați întreaga poate în gaura cheie.Floarea extremă ar putea duce la deteriorarea cilindrului de aprindere.
    • Purtați protecția ochilor atunci când utilizați aerul conservat pentru a curăța gaura cheie pentru a vă asigura că nu ajunge resturile în ochi.
  • Imaginea intitulată Fix o cheie de aprindere care nu are
    2. Utilizați o mică doză de curățare electrică în gaura cheie.Dacă cilindrul de aprindere a fost confiscat, pulverizarea unei cantități mici de curățare electrică în orificiul cheie poate să le lubrifiat suficient pentru a se întoarce.Aveți grijă să nu pulverizați prea mult în gaura cheie.Câteva scurte ar trebui să fie suficiente.Odată terminat, introduceți cheia și rotiți-o înapoi și ușor pentru a lucra lubrifiantul în.
  • Dacă acest lucru funcționează, este posibil să fie necesar să înlocuiți cilindrul de aprindere în curând, deoarece devine progresiv mai rău.
  • Imaginea intitulată Fix o cheie de aprindere care nu are
    3. Au înlocuit cilindrul de aprindere.Dacă toate celelalte nu reușește, va trebui să înlocuiți cilindrul de aprindere.Vehiculul dvs. a fost remorcat într-o unitate de reparații din apropiere care este specializată în marca și modelul vehiculului.Explicați problema și discutați despre opțiunile dvs.
  • Doar ca având o nouă tăiere cheie, va trebui să demonstrați suficientă proprietate asupra vehiculului pentru a avea un nou cilindru de aprindere instalat.
  • Un nou cilindru de aprindere va necesita înlocuirea cheii, chiar dacă nu a fost problema.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar