Cum se potrivesc cu o placă de ambreiaj: totul mecanicii acasă trebuie să știe

Placa de ambreiaj este dispozitivul mecanic care vă permite să schimbați uneltele într-o transmisie manuală și, în timp, poate purta în jos. Dacă observați că mașina dvs. se luptă să schimbe uneltele, vehiculul dvs. vibrează sau nu schimbă vitezele la toate atunci când schimbați, este posibil să vă înlocuiți placa de ambreiaj. Dacă sunteți un mecanic experimentat, este posibil să vă ocupați de locul de muncă, dar poate doriți să vă luați autovehiculul într-un magazin de reparații auto pentru a vă asigura că este corect. Pentru a vă ajuta, am răspuns la câteva întrebări frecvente despre ceea ce este necesar pentru a se potrivi cu o nouă placă de ambreiaj în poziție.

Pași

Întrebarea 1 din 10:
Este greu să înlocuiți un ambreiaj?
  1. Imagine intitulată se potrivește cu o placă de ambreiaj Pasul 1
1. Un mecanic de casă experimentat se poate ocupa de sarcina cu instrumentele potrivite. Dacă nu aveți nicio experiență care lucrează la autoturisme, salvați lucrarea pentru un mecanic licențiat care se poate asigura că se face bine și în siguranță. Va trebui să puteți ridica vehiculul și să știți cum să renunțați la o transmisie. Veți avea nevoie, de asemenea, de unelte speciale ca o cheie de cuplu și un volant Turner.
  • Țineți minte dacă lucrarea nu se face corect, ați putea să vă distrugeți serios transmisia. Dacă aveți îndoieli, aveți un mecanic licențiat.
Întrebarea 2 din 10:
Cum alegeți o placă de ambreiaj de înlocuire?
  1. Imagine intitulată se potrivește cu o placă de ambreiaj Pasul 2
1. Alegeți un kit de ambreiaj, astfel încât să aveți părți potrivite. Plăcile de ambreiaj pot fi realizate din materiale organice, ceramice și metalice. Materialele organice comutați uneltele mai fine, dar se usucă mai repede decât materialele metalice, iar plăcile de ambreiaj ceramic sunt o combinație uniformă a ambelor. Alegeți un material care se potrivește nevoilor dvs. și mergeți cu un kit plin de ambreiaj care include, de asemenea, o placă de presiune care se potrivește cu ambreiajul, astfel încât totul liniște în mod consecvent.
  • De asemenea, puteți personaliza plăcile de presiune, dar este important ca acestea să fie concepute pentru a se potrivi cu placa de ambreiaj.
  • Pentru o opțiune mai simplă, alegeți o placă de ambreiaj care este aceeași cu cea pe care o înlocuiți.
Întrebarea 3 din 10:
Cum accesați placa de ambreiaj?
  1. Imagine intitulată se potrivește cu o placă de ambreiaj Pasul 3
1. Ridicați vehiculul, scoateți arborele de transmisie și susțineți transmisia. Utilizați o cric de etaj pentru a vă ridica autovehiculul și apoi plasați mufa sub axe pentru a menține vehiculul în condiții de siguranță. Scurgeți uleiul de transmisie și deconectați arborele de transmisie. Scoateți conexiunile electrice și șuruburile ținând transmisia și apoi utilizați o mufă de transmisie pentru ao deplasa din cale de a accesa placa de ambreiaj.
  • Este extrem de important să susțineți vehiculul ridicat cu jack-ul adecvat, astfel încât să nu cadă.
Întrebarea 4 din 10:
Cum scoateți vechea placă de ambreiaj?
  1. Imagine intitulată se potrivește cu o placă de ambreiaj Pasul 4
1. Scoateți placa de presiune și scoateți placa veche a ambreiajului. Odată ce ați ieșit din cale, veți vedea placa de presiune. Utilizați o cheie sau o foraj pentru a scoate șuruburile ținând placa de presiune în poziție și scoateți-o. Apoi, glisați placa de ambreiaj pe arborele pilot.
Întrebarea 5 din 10:
Cum conectați o placă de ambreiaj la arborele pilot?
  1. Imagine intitulată se potrivește cu o placă de ambreiaj Pasul 5
1. Utilizați un instrument de ghidare pentru a se potrivi plăcii de ambreiaj pe arborele pilot. Un instrument de ghidare a ambreiajului, cunoscut și ca un instrument de aliniere a ambreiajului, este un instrument metalic în formă de cilindrică, cu sloturi care se încadrează în centrul ambreiajului și un inel de la 1 capăt. Introduceți instrumentul de ghidare în centrul ambreiajului, apoi împingeți capătul mai subțire al sculei în arborele de antrenare în măsura în care va merge.
  • Instrumentul de aliniere este conceput pentru a ține ambreiajul la distanța perfectă de la transmisie.
  • Puteți găsi unelte de aliniere la magazinul local de aprovizionare auto.
Întrebarea 6 din 10:
În ce mod intră o placă de ambreiaj?
  1. Imagine intitulată se potrivește cu o placă de ambreiaj Pasul 6
1. Așezați întotdeauna partea plată a plăcii ambreiajului împotriva motorului. Aruncați o privire la placa de ambreiaj. Veți vedea izvoare care se lipesc mai mult pe o parte, lăsând cealaltă parte mai mult sau mai puțin plat. Partea plană se confruntă cu transmisia în carcasa clopotului.
Întrebarea 7 din 10:
Puteți înlocui doar placa de ambreiaj?
  1. Imagine intitulată se potrivește cu o placă de ambreiaj Pasul 7
1. Înlocuiți rulmentul de împingere, placa de presiune și cilindrul sclavului. Rulmentul dvs. de împingere ajută la ambreiajul dvs. să se rotească liber atunci când schimbați unelte și faceți o mulțime de abuz în timp. Placa ta de presiune trebuie, de asemenea, să se ocupe de o mulțime de tensiune și poate începe să se îndoaie sau să crăpească. Cilindrul sclav vă ajută să vă deplasați placa ambreiajului atunci când apăsați pe pedala de ambreiaj și puteți scurge sau să profite în cele din urmă. Deoarece veți accesa deja componentele interioare atunci când vă schimbați placa de ambreiaj, este un moment minunat pentru a înlocui și aceste părți.
  • În plus, multe kituri de ambreiaj vin cu plăci de ambreiaj potrivite și plăci de presiune. Înlocuiți atât în ​​același timp, așa că se aliniază perfect.
Întrebarea 8 din 10:
Cum conectați placa de presiune la placa de ambreiaj?
  1. Imagine intitulată se potrivește cu o placă de ambreiaj Pasul 8
1. Montați placa de presiune și cuplul șuruburilor într-un model CRISS-Cross. Acoperiți ambreiajul cu placa de presiune și introduceți șuruburile de fixare în fiecare dintre sloturile cu mâna. Verificați manualul proprietarului pentru a găsi specificațiile de cuplu pentru placa de presiune specifică a vehiculului și pentru a regla cheia de cuplu pentru a se potrivi. Cuplul 1 bolț, apoi cuplu șurubul direct peste el. Continuați cu Torking într-un model CRISS-Cross sau Star, până când toate șuruburile sunt strânse.
  • De exemplu, dacă manualul proprietarului dvs. spune că placa de presiune trebuie să fie torked până la 24 de picioare (3.32 kilogram-metri), apoi setați cheia de cuplu pentru a se potrivi.
  • Puteți găsi chei de cuplu la magazine hardware și magazine de alimentare auto.
Întrebarea 9 din 10:
Cum vă rupeți într-un nou ambreiaj?
  1. Imagine intitulată se potrivește cu o placă de ambreiaj Pasul 9
1. Unitate timp de cel puțin 500 de kilometri (800 km) pentru a sparge corect ambreiajul tău. Ruperea într-un ambreiaj nou este similară cu ruperea unui nou motor - conduceți în jur și dați-i timp. Petreceți primele 500 de mile (800 km) sau astfel conducerea în mod normal. Nu revizuiți motorul sau accentuați ambreiajul prea mult prin conducerea într-adevăr rapid sau în jos agresiv. Odată ce ambreiajul este rupt, puteți începe să vă împingeți vehiculul un pic mai greu pe drum.
Întrebarea 10 din 10:
Cât costă un cost de instalare a ambreiajului?
  1. Imagine intitulată se potrivește cu o placă de ambreiaj Pasul 10
1. Costul mediu este între 1.200 $ la 1.400 USD USD. Părțile reale pe care le veți avea nevoie de obicei între 700- $ 750 USD. Costul muncii se desfășoară, în general, de la aproximativ 500 și 650 USD în funcție de cât timp ia locul de muncă. Avantajul de a avea ambreiajul dvs. instalat profesional este că vă puteți odihni ușor să știți că a fost făcută corect.

sfaturi

Cumpărați un kit de ambreiaj care vine cu o placă de ambreiaj, plăcuță de presiune și șuruburi, astfel încât toate părțile dvs. meci.

Avertizări

Instalarea unui ambreiaj necorespunzător poate duce la deteriorări grave de transmisie. Dacă nu sunteți sigur, lăsați un mecanic licențiat să se ocupe de slujbă.
Partajați pe rețeaua socială:
Similar