Cum să începeți să scrieți o carte

Te-ai găsit vreodată că vrei să începi să scrii o carte, dar nu erai sigur unde să începi? Ați început o carte, dar vă simțiți pierduți sau în afara piesei? Citirea informațiilor de mai jos vă vor oferi câteva idei minunate pentru organizarea, dezvoltarea și scrierea noii dvs. cărți.

Pași

Partea 1 din 7:
Venind cu o idee
  1. Imaginea intitulată începe să scrie o carte Pasul 1
1. Vino cu o idee. Înainte de a începe să scrieți cartea dvs., va trebui să aveți o idee. Aceasta este semințele de unde crește cartea dvs. A venit cu conceptul poate fi totuși dificil. Ideile vor veni atunci când vă deschideți la mai multe experiențe, deci cel mai bun mod de a obține o idee pentru o carte este să ieșiți și să faceți lucruri.
  • Conceptele de plecare pot lua mai multe forme. Puteți avea o idee pentru complotul general - puteți avea o imagine a unui mediu, o schiță pentru personajul principal sau ideile mai mici și mai puțin dezvoltate. Nu contează cât de dur este, orice idee se poate transforma într-o poveste completă.
  • Imaginea intitulată începe să scrie o carte Pasul 2
    2. Cercetați-vă conceptul. Odată ce aveți un concept vag, începeți să cercetați pentru a obține mai multe idei.De exemplu, doriți să scrieți o carte despre copii care joacă un joc video futurist. Faceți unele cercetări, mergând la arcade, citindu-vă la cele mai recente inovații de joc și jucând câteva jocuri. În acest fel, puteți vedea sau experimenta lucruri care vă oferă idei pentru ceea ce poate fi povestea sau ar putea fi inclusă într-o poveste.
  • Imaginea intitulată începe să scrie o carte pasul 3
    3. Dezvoltați-vă conceptul. Cu câteva idei despre ceea ce ar putea fi inclus într-o poveste, veți dori să vă dezvoltați conceptul. Faceți conceptul mai complex, urmând-o în concluzia logică, gândindu-vă la ceea ce ar putea rezulta din setul de circumstanțe sau orice altceva pentru ao face o idee mai complexă. Având un concept mai dezvoltat vă va ajuta să vă construiți complotul.
  • Pentru povestea noastră despre jocurile video, de exemplu, am putea dezvolta conceptul, întrebându-ne pe noi înșine care au făcut jocul video futurist. De ce o fac? Ce se întâmplă cu cei care joacă?
  • 4. Luați în considerare publicul dvs. Când vă apropiați și vă dezvoltați conceptul, va trebui să vă gândiți publicul. Pe cine scrieți această carte? Oamenii diferiți sunt în lucruri diferite și există anumite seturi de experiențe și cunoștințe anterioare pentru a merge cu diferitele demografii. Va trebui să luați în considerare acest lucru, astfel încât să înțelegeți cum să continuați cu complotul, caracterele și modul în care cartea este scrisă.
  • Încercați să creați un anunț fals pentru cartea dvs. Includeți un rezumat, o idee de acoperire și titlul. Acest lucru vă va ajuta să vă gândiți la modalități de a face cartea atrăgătoare. Imaginea intitulată începe să scrie o carte Pasul 4
  • Nu te simți limitat: nu există nici un motiv o carte despre copii care joacă jocuri video nu poate fi plăcut pentru persoanele în vârstă care nu au jucat niciodată jocuri video. Cu toate acestea, dacă intenționați să scrieți o carte care urmărește persoanele care nu au experimentat niciodată ceea ce scrieți, va trebui probabil să oferiți o mulțime de informații de fundal și veți face o muncă remarcabilă la descrierea experiențelor personajelor.
  • Partea 2 din 7:
    Organizarea complotului dvs
    1. Imaginea intitulată începe să scrie o carte Pasul 5
    1. Alegeți o structură. În etapele de început ale scrierii unei cărți, veți dori să vă organizați complotul. Este bine să lăsați o cameră de mișcare atunci când începeți să scrieți, dar scrieți povestea dvs. fără ca o hartă rutieră rar să lucreze. Cel mai bun loc pentru a începe este alegerea unei structuri care funcționează pentru dvs. Teoria scrisă învață că există mai multe structuri clasice, pe care cele mai multe lucrări cad, dar cele mai multe nu se exclud reciproc și pot fi combinate. Cele două structuri majore sunt:
    • Structura ACT: Structura ACT, asociată frecvent cu piesele și filmul, poate fi aplicată cu ușurință la romane, de asemenea. Această teorie a structurii afirmă că poveștile fac bine atunci când sunt împărțite în secțiuni clar identificabile. Numărul normal de secțiuni este de trei, deși două și patru sunt comune. În structura clasică cu trei act, primul act introduce caracterele principale și secundare, setarea, problema care trebuie cucerită și adesea câteva informații de bază (acest act cuprinde de obicei aproximativ 25% din poveste). Al doilea act se deplasează și dezvoltă conflictul din poveste, care conține, de obicei, un punct de complot în care personajul principal se confruntă cu un obstacol major. Aceasta este carnea și cartofii din poveste și, de obicei, cuprinde aproximativ 50% din conținutul. Al treilea act este concluzia, în cazul în care eroul se confruntă cu ticălosul și povestea atinge punctul culminant, urmată de o scenă de încheiere sau, cel puțin, mai puțin interesantă sau o serie de scene. Fiecare dintre aceste acte poate fi adesea fiert în trei subsecțiuni, fiecare cu arcul propriu sau mini-poveste.
    • Monomyth sau călătoria eroului: această teorie a structurii de poveste a fost prezentată de Joseph Campbell. Acesta afirmă că aproape fiecare poveste cu un erou poate fi fiert într-o serie principală de arhetipuri. Acest lucru începe cu un erou care este chemat la aventură, deși a refuzat inițial povara. Eroul primește un ajutor înainte de a trece din lume, el a cunoscut întotdeauna în aventură (unde eroul se simte pierdut și singur la început). Eroul suferă apoi o serie de studii, în timpul căreia vor întâlni adesea ajutoare, la sfârșitul cărora eroul trece printr-o schimbare personală semnificativă. Eroul se confruntă apoi cu antagonistul principal al povestii și se întoarce acasă, îmbogățit cu înțelepciune și comoară.
  • Imaginea intitulată începe să scrie o carte Pasul 6
    2. Alegeți tipul de conflict. Poate doriți să vă gândiți la ce tip de conflict doriți să aveți în povestea dvs. Acest lucru vă poate ajuta să dezvoltați un complot, precum și să vă duceți la alte povestiri similare pentru a vă inspira. Există multe teorii despre tipurile de conflicte în povestiri, dar principalele surse sunt:
  • Omul împotriva naturii: aceasta este o poveste în care personajul dvs. principal se confruntă cu unele fenomene naturale. Un exemplu ar fi povești în care personajul principal se pierde în pustie sau antagonistul este un animal. Un exemplu de astfel de poveste ar fi filmul de 127 de ore.
  • Omul împotriva supranaturalului: aceasta este o poveste în care personajul tău principal se confruntă împotriva creaturilor cum ar fi fantome și demoni, Dumnezeu însuși sau alte ființe nu din această lume. Strălucirea este un bun exemplu de acest tip de conflict.
  • Omul împotriva omului: Acesta este cel mai important conflict de poveste, unde personajul tău principal se confruntă cu o altă persoană. Expertul minunat al OZ este un exemplu clasic.
  • Omul împotriva societății: În acest tip, personajul principal se confruntă cu regulile unei societăți sau a normelor sociale. Un exemplu ar fi romanul Fahrenheit 451.
  • Omul împotriva sinelui: Aceasta este o poveste în care personajul dvs. principal se confruntă cu demonii interiori sau propriul său conflict intern. Un exemplu de aceasta ar fi imaginea lui Dorian Gray.
  • Imaginea intitulată începe să scrie o carte Pasul 7
    3. Luați în considerare temele. Indiferent dacă este intenționat sau nu, povestea ta se va încheia cu o temă. Aceasta este ceea ce este vorba despre poveste. Prin scrierea despre această temă, vă veți încheia făcând o declarație despre ceea ce credeți că pe această temă. Gândiți-vă la temele din cartea dvs. sau care ar putea fi în cartea dvs. și ce vreți să spuneți despre ei. Acest lucru vă poate ajuta să dezvoltați un complot, prin crearea de situații care prezintă ideile dvs.
  • Dunea lui Frank Herbert (de exemplu) nu este despre un tip care încearcă să-i răzbune familiei. Este vorba despre pericolele imperialismului și Herbert clarifică faptul că el crede că puterile occidentale au devenit încurcate fără speranță într-o situație în care nu aparțin care nu pot spera să controleze.
  • Imaginea intitulată începe să scrie o carte Pasul 8
    4. Planificați punctele de complot. Punctele de complot sunt punctele de transformare în povestea dvs., evenimente importante care schimbă cursul pe care trebuie să-l ia caracterul. Va trebui să planificați ceea ce vor fi acestea și să încercați să le spargeți în mod egal. Există un punct de complot, care servește pentru a vă convinge caracterul că trebuie să meargă în aventura lor. Acesta este un punct la care toate planurile personajului dvs. de a face față problemei lor merg chiar pe fereastră și apoi un climax care incită bătălia finală.
  • Imaginea intitulată începe să scrie o carte Pasul 9
    5. Contur. Odată ce știi unde te duci și cum vei ajunge acolo, scrieți totul. Aceasta va fi foaia de parcurs și este vitală pentru un proces de scriere netedă. Notați elementele de bază ale fiecărei scene, în ce scop servește scena, ce personaje sunt în scenă, unde sunt, ceea ce se gândesc și se simt, etc. Fiecare minuscule detaliu al secvenței de evenimente ar trebui, de asemenea, să fie scrise pentru fiecare scenă. Aceasta este cea mai bună modalitate de a împiedica blocul scriitorului crippling, deoarece puteți acoperi în continuare elementele de bază ale unei scene, chiar dacă este posibil să nu simțiți că este perfectă.
  • Partea 3 din 7:
    Dezvoltarea personajelor tale
    1. Imaginea intitulată începe să scrie o carte Pasul 10
    1. Alegeți numărul de caractere. Când vă planificați cartea, veți dori să vă gândiți la câte caractere doriți să includeți. Doriți doar cel mai mic număr posibil, pentru a crea un sentiment minimalist, singuratic? Sau doriți să includeți o mare bogăție de personaje care servesc pentru a crea o lume elaborată în cartea dvs? Acest lucru este important, deoarece va trebui să vă planificați personajele unul în jurul celuilalt pentru a crea echilibru.
  • Imaginea intitulată începe să scrie o carte Pasul 11
    2. Echilibrați personajele. Nimeni nu este bun sau mare la tot, și fără greșeli (un caracter prea perfect este adesea numit a "Mary Sue"). Oferind caracterului tău lupte și defecțiuni reale le vor face mai realiste și îi vor ajuta pe cititorii săi să se identifice cu caracterul. Amintiți-vă: cititorii dvs. au defecțiuni, așa că și personajele tale ar trebui.
  • Defecțiunile personajului dvs. vă vor oferi spațiul necesar pentru a le îmbunătăți pe parcursul povestirii. Aceasta este ceea ce face o poveste bună: personajul tău supus provocărilor pentru a le face mai bune ființe umane în cele din urmă. Aceasta este ceea ce voia publicului dvs. va citi, deoarece îi ajută să creadă că și ei pot fi oameni mai buni la sfârșitul luptelor lor.
  • Imaginea intitulată începe să scrie o carte Pasul 12
    3. Să-ți cunoști personajele. Odată ce ai un caracter echilibrat, cunoașteți-le. Gândiți-vă cum ar reacționa în situații diferite (chiar dacă acele situații nu ar fi niciodată în cartea dvs.). Gândiți-vă la ceea ce este nevoie pentru a le face să ajungă la diferite puncte emoționale, ceea ce sunt speranțele și visele lor, ceea ce îi face să plângă, care este cel mai important pentru ei și de ce. Cunoașterea acestor lucruri despre personajele voastre vă va permite să înțelegeți mai bine modul în care acestea vor acționa în situațiile pe care le le puneți, ducând la un caracter mai consistent și mai realist.
  • Imaginea intitulată începe să scrie o carte Pasul 13
    4. Evaluați-vă personajele. Odată ce sunteți destul de departe de procesul de dezvoltare a caracterelor, poate doriți să vă întoarceți și să vă evaluați personajele. Asigurați-vă că sunt cu adevărat importante pentru complotare. Dacă nu sunt, vă recomandăm să le tăiați. Având prea multe personaje, mai ales personaje care nu se disting niciodată, pot confunda cititorul și vă rănesc cartea.
  • Partea 4 din 7:
    Proiectarea mediului dumneavoastră
    1. Imaginea intitulată începe să scrie o carte Pasul 14
    1. Vizualizați-vă mediul. Gândiți-vă la locul în care are loc cartea dvs. Gândiți-vă la ceea ce arată arhitectura, cum se pun orașele, cum arată mediul natural etc. Acum, scrieți toate astea. Acest lucru vă va permite să fiți în concordanță în descrierile dvs., dar și mai detaliate, creând mai bogate medii mai realiste.
    • Puteți spune cuiva că cerul este verde, trebuie doar să-i facă să creadă că le-a spus cum la apusul soarelui a dispărut de la pământul palid al unei frunze la un verde bogat, care a făcut totul plictisitor înainte ca întunericul să se afle aproape Culoarea irizantă ca pene de cioară. Fă-i să-l vadă, înțelegem suficient de bine că o puteți explica.
  • Imaginea intitulată începe să scrie o carte pasul 15
    2. Luați în considerare logistica. Spuneți că scrieți despre o trupă de aventurieri care încearcă să ajungă la un oraș Fabled de cealaltă parte a unui munte. Grozav. Problema este că durează mult timp pentru a traversa un munte. Lucrurile sunt obligate să se întâmple în timpul trecerii unui munte. Nu puteți pur și simplu să le traversați în două zile ca și cum nu este o problemă mare. Dacă trebuie să traverseze un continent pe jos, trebuie să alocați timp pentru asta în complot.
  • Imaginea intitulată începe să scrie o carte Pasul 16
    3. Înțelegeți simțurile. Va trebui să apelați la toate simțurile audienței dvs. dacă doriți să fie complet imersate în text. Nu le spuneți doar ce au mâncat personajele. Spune-le cum a izbucnit sucul cărnii când au intrat în ea, iar gustul este un amestec de grăsime și fumul de la foc. Nu le spuneți doar că un clopot a sunat chiar deasupra capului personajului tău. Spune-le despre cum sunetul a fost atât de tare încât a străpuns fiecare gând până când doar o conștientizare a sunetului a persistat.
  • Partea 5 din 7:
    Selectarea unui spațiu de scriere
    1. Imaginea intitulată începe să scrie o carte Pasul 17
    1. Alegeți-vă mediul de scriere. Gândiți-vă la modul în care doriți să vă scrieți cartea dvs. După cum se dezvoltă tehnologia, numărul de alegeri devine mai mare și mai mare. Va trebui să alegeți o metodă care funcționează cel mai bine pentru dvs., dar țineți cont de faptul că poate afecta modul în care vă aflați la publicarea muncii dvs.
    • Puteți scrie textul cu un stilou și hârtie, tastați o mașină de scris, introduceți un computer sau utilizați un program software care înregistrează vocea dvs. pe măsură ce vorbiți și o traduce în text tipărit. Munca medie medie cea mai bună pentru diferite persoane.
  • Imaginea intitulată începe să scrie o carte pasul 18
    2. Găsiți un spațiu de scris. Veți avea nevoie de un spațiu acceptabil, ceea ce vă permite să lucrați fără întrerupere. Va trebui să se adapteze metoda de scriere aleasă și să fie confortabilă și nu distragă atenția.Opțiunile comune includ o cafenea, o birou sau o bibliotecă. Este util să aveți acces la instrumente și materiale de care aveți nevoie, cum ar fi dicționare, tezaur, articole de pe subiectul dvs., radiere, etc.
  • Imaginea intitulată începe să scrie o carte Pasul 19
    3. Acoperiți confortul creaturii. Veți dori să vă asigurați că nu vă distrați în timp ce scrieți astfel încât să aveți tot ce aveți nevoie. Mulți oameni dezvoltă un lucru specific, pe care nu îl pot scrie fără, cum ar fi o anumită mâncare sau ședință la un anumit scaun. Asigurați-vă că aceste nevoi sunt îndeplinite înainte de a continua.
  • Partea 6 din 7:
    Stabilirea unui program de scriere
    1. Imaginea intitulată începe să scrie o carte Pasul 20
    1. Înțelegeți obiceiurile dvs. de scriere. Să vă cunoașteți și cum scrieți. Scrieți mai bine la un anumit moment al zilei sau într-un anumit loc? Poate că scrieți cel mai bine după ce ați terminat să citiți cartea altcuiva. Știind cum scrieți vă poate spune despre modul în care ar trebui să continuați și ce ar trebui să evitați - vă puteți construi programul de scriere în jurul obiceiurilor pe care le cunoașteți.
  • Imaginea intitulată începe să scrie o carte Pasul 21
    2. Scrieți în același timp. Odată ce decideți ce oră funcționează cel mai bine pentru dvs. și formați un fel de program de scriere, rămâneți la programul respectiv. Au un timp care este doar pentru scriere și scrieți întotdeauna în acel moment. Puteți să-l utilizați pentru a scrie liber sau planificați romanul dvs., dar trebuie să utilizați întotdeauna timpul pentru scriere. Acest lucru vă va ajuta să intrați în obișnuință și să fiți mai productivi.
  • Imaginea intitulată începe să scrie o carte Pasul 22
    3. Lucrați prin blocul scriitorului. Uneori poate deveni dificil de scris, dar nu trebuie să opriți și să ignorați problema. Acest lucru duce adesea la cărți neterminate. Faceți lucrurile să vă inspirați și să continuați să lucrați, chiar dacă este lent și mult mai dificil. Puteți întotdeauna să vă întoarceți la o secțiune mai târziu când vă simțiți mai inspirat.
  • Partea 7 din 7:
    Obținerea sfaturilor specifice
    1. Imaginea intitulată începe să scrie o carte Pasul 23
    1. Începeți să scrieți cartea dvs! Ați terminat acum toți pașii și răsturnările necesare pentru a vă planifica cartea, dar acum este timpul să o scrieți. WikiHow oferă mai multe moduri diferite despre scrierea cărților pe care ar trebui să le utilizați ca referințe:
    • Cum să scrieți o carte
    • Cum să scrieți o autobiografie
    • Cum să scrieți o carte ca adolescent
    • Cum să scrieți o carte pentru copii
    • Cum de a scrie o poveste de fantezie credibilă
    • Cum de a publica o carte
    • Cum să publicați o carte electronică
    • Cum să scrieți o scurtă poveste
    • Cum să scrieți un roman
    • Cum de a scrie un roman scurt
    • Cum să scrieți un capăt al unui roman
    • Cum să planificați un roman
    • Cum să scrieți un proiect dur
    • Cum să vă pregătiți pentru scrierea unei cărți
    • Cum să vă scrieți cartea de viață

    Scrierea ajutorului

    Program de scriere a probelor

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Eșantion nanowrimo brainstorm

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Eșantion de fragment nanowrimo

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Comunitatea Q & A

    Căutare
    Adăugați o nouă întrebare
    • Întrebare
      Simt că sentințele mele sunt încurcate și scurte. Cum rezolv acest lucru?
      Răspunsul comunității
      Răspunsul comunității
      Combinați două propoziții împreună. De exemplu, vă puteți întoarce "A fugit acasă. Imediat după ce a sărit pe terasă." la "Ea a alergat acasă și a sărit pe terasă, în timp ce inima îi bate în piept puternic." Adăugați un pic mai mult, și nu va fi atât de încurcat.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu este util 2-leafful 50
    • Întrebare
      Ce ar trebui să fac dacă cineva îmi insultă cartea și mă simt oribil la scris?
      Răspunsul comunității
      Răspunsul comunității
      Acest lucru se întâmplă cu o mulțime de scriitori, și poate fi foarte dezastru. Încercați să vizualizați insultele persoanei constructiv. Dacă nu vă vor ajuta deloc munca dvs., atunci ignorați-le - persoana ar putea fi doar un bully gelos. Amintiți-vă, va exista cel puțin o persoană care vă susține munca. Nu renunți niciodată la ceva ce vă place să faceți din cauza unei critici rele.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu este de ajutor 4helpful 67
    • Întrebare
      Ar trebui să tasta sau să scriu manual?
      Răspunsul comunității
      Răspunsul comunității
      Cărți bune-cărți pe care o mulțime de oameni doresc să citească - sunt de obicei scrise și re-scrise prin mai multe etape de editare.Dacă obiectivul dvs. este să vă publicați cartea și sunteți nou să scrieți, puteți face bine să vă scrieți primul proiect de mână. Există câteva motive valide pentru a face acest lucru: creierul dvs. încetinește când scrieți cu mâna, oferind creativității reale mai mult spațiu pentru a apărea. Este mai ușor să rămâi concentrat fără ping-uri și pop-up-uri de avertizare socială a unui computer. Este mai greu să editați când mergeți. Scopul cu primul proiect este de a obține povestea scrisă, urâtă așa cum ar putea fi. Odată ce ați scris primul proiect, apoi treceți la computer și începeți editarea!
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu este utilă 5Alpful 68
    Vedeți mai multe răspunsuri

    sfaturi

    Asigurați-vă că aveți întotdeauna un stilou sau creion și notepad sau un notepad electronic gata, astfel încât să vă puteți face jos ideile. Ideile vor veni la tine în vremuri și locuri foarte întâmplătoare, întotdeauna să fie gata!
  • Nu vă fie frică să întrebați alte persoane pentru ajutor. Este întotdeauna o idee bună să aveți pe cineva să vă spun ceea ce se gândesc la carte, deoarece uneori poate fi dificil să vă spuneți că nu este foarte bun.
  • Întotdeauna obțineți pe cineva să-ți citească cartea (un capitol la un moment dat ar putea fi mai ușor). Opiniile lor ar putea fi diferite de ale voastre, dar le consideră oricum.
  • Cartea dvs. va fi mai probabil să vândă dacă este în jur de 200-250 de pagini.
  • Nu dați cartea dvs. un nume înainte de a termina, deoarece un titlu bun este cel mai probabil să vină la dvs. când citiți întreaga carte pentru a-l auto-verifica. "Kway" poate să nu fie un titlu bun pentru o carte, la început, așa că nu vă lipiți cu disperare. Undeva de-a lungul drumului, poate apărea un nou titlu, cum ar fi "Flomponaug".
  • Oferiți personajelor dvs. personalități diferite, amintiți-vă să fiți creativi și păstrați întotdeauna un jurnal cu dvs. în cazul în care o idee nouă apare în capul dvs. când nu puteți scrie.
  • O modalitate utilă în jurul blocului scriitorului vă pune caracterele în scenarii separate de carte. Nu trebuie să includeți aceste scenarii în povestea actuală, nici măcar nu trebuie să fie conectați la complot. Doar scriind una sau mai multe dintre personajele dvs. într-un alt scenariu, ați putea obține în jurul blocului sau, eventual, să formați idei noi de utilizat în romanul dvs.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar