Cum de a alege un bloc de soare

Excesul excesiv sau neprotejat la soare poate duce la arsuri solare, riduri, degenerare a pielii și chiar cancer de piele. Este important să vă protejați pielea de la expunerea la soare pe o bază zilnică pentru a preveni deteriorarea pielii. Există multe tipuri diferite de placi de soare care sunt desemnate de factorul de protecție solară (SPF), ingrediente, rezistența la apă și dacă blochează razele UVA sau UVB. Alegerea tipului corect de sunblock pentru utilizarea dvs. și tipul pielii este important pentru menținerea pielii sănătoase.

Pași

Partea 1 din 3:
Alegerea specificului
  1. Imagine intitulată Alegeți un pas de soare 1
1. Alegeți un număr SPF. Numărul SPF vă spune ce procent din razele UVB sunt absorbite de către SunBlock. De exemplu, SPF 30 absoarbe aproximativ 97% din razele UVB, în timp ce SPF 50 absoarbe aproximativ 98% din razele UVB, în timp ce SPF 100 poate bloca aproape 99% din razele UVB. Din acest motiv, SPF-urile sunt destul de greșite. S-ar putea să credeți că, dacă vă petreceți mai mult pe un produs SPF 100, atunci veți fi absolut sigure la soare, când, în realitate, protecția sa împotriva razelor UVB este cu doar 2% mai mare decât cea a SPF 30.
  • SPF se referă numai la blocarea razelor UVB, nu razele UVA, iar ambele pot deteriora pielea. SPF-urile înalte s-au dovedit a permite mai multor raze UVA să ajungă la pielea dvs., fără a oferi o protecție mult mai bună împotriva razelor UVB. În plus, SPF-urile mari nu durează mai mult decât SPF-urile inferioare.
  • Imagine intitulată Alegeți un pas de soare 2
    2. Evitați parabele și ingredientele dăunătoare. Asigurați-vă că în protejarea pielii de soare, nu vă expuneți la alte elemente dăunătoare. Multe produse de protecție solare conțin parabeni, care pot crește ratele de cancer de sân și pot facilita dezvoltarea melanomului! Oxibenzonul poate descompune pielea și poate provoca stupi și alte probleme. Retinil palmitat poate crește riscul de cancer atunci când este expus la soare. Aveți grijă ca ingredientele ca cele care să se asigure că protecția solară nu face mai mult rău decât bine.
  • Luați în considerare utilizarea ingredientelor pe bază de minerale, cum ar fi oxid de zinc sau dioxid de titan. Acestea stau pe partea superioară a pielii, mai degrabă decât absorbția. Aceste ingrediente sunt capabile să reflecte razele UV și s-au dovedit a fi ingrediente sigure și eficiente în prevenirea efectelor negative ale soarelui. Ele tind să fie mai eficiente decât substanțele solare chimice.
  • Dacă utilizați substanțe chimice, alegeți cele care protejează împotriva razelor UVA și UVB. Mexoryl sx, mexoryl xl și parsol 1789 sunt unele substanțe chimice care protejează împotriva razelor UVA. Ocucoxatele, octizalat și homosalatul sunt substanțe chimice care protejează împotriva razelor UVB. Căutați un bloc de soare care conține aceste substanțe chimice pentru cea mai bună protecție globală față de ambele tipuri de raze.
  • Evitați blocurile de soare care conțin extracte de fructe sau nuci. Ei nu s-au dovedit a bloca soarele, iar multe dintre ele pot provoca reacții alergice.
  • Imagine intitulată Alegeți un pas de soare 3
    3. Căutați un spectru larg de protecție solară. "Spectrul larg" înseamnă că protejează atât de razele UVA și UVB ale soarelui. Radiile UVA provoacă riduri și îmbătrânire a pielii, în timp ce razele UVB provoacă arsuri solare, dar atât UVA, cât și UVB provoacă cancer de piele. Cel mai bine este să fii protejat de ambele, cu toate acestea, multe sunblocuri protejează numai împotriva razelor UVB. Căutând un sunblock marcat "spectru larg" vă va ajuta să evitați acest lucru.
  • Imagine intitulată Alegeți un Sunblock Pasul 4
    4. Utilizați protecție solară rezistentă la apă dacă veți înota. Sunblocurile nu mai sunt lăsate să fie etichetate "impermeabile", deoarece toți se spală în apă după un timp. Dar protecția solară rezistentă la apă vă poate permite să rămâneți în apă timp de aproximativ 80 de minute înainte de a fi nevoie să reaplicați. Dacă intenționați să înotați sau să transpirați, probabil că veți dori un bloc de soare care este rezistent la apă. Dar țineți cont de faptul că va trebui să fie reaplicat ca orice altcreen de protecție solară.
  • Imagine intitulată Alegeți un pas de soare Pasul 5
    5. Evitați spray-urile de protecție solară și alegeți în schimb creme. Spray-urile și cremele nu sunt aceleași. Încercați să evitați spray-urile de protecție solară și să alegeți în schimb o cremă. Cu spray-uri, este foarte ușor să pierdeți un loc și, de asemenea, ridică preocupări legate de inhalarea produsului. Cremele sunt mai susceptibile de a asigura o acoperire completă și nu sunteți în pericol de a le inhal.
  • Imagine intitulată Alegeți un pas de soare Pasul 6
    6. Găsiți modalități suplimentare pentru a vă proteja pielea. În timp ce un bun bloc de soare este o măsură importantă pentru protejarea pielii, este doar o parte din acest lucru. Unii oameni cred că atâta timp cât aplică un sunblock, ei sunt liberi să se înmulțească razele soarelui fără consecințe. Dar un studiu a arătat că oamenii care folosesc protecția solară au fost la un risc mai mare de a dezvolta melanomul. Acest lucru este probabil datorită creșterii timpului de plajă atunci când se aplică protecția solară. Nici un produs de protecție solară nu poate fi protejat de toate razele soarelui. Pentru a avea cu adevărat grijă de pielea ta, limitați-vă expunerea la soare și protejați-vă cu haine, pălării sau umbrele.
  • Partea 2 din 3:
    Găsind ceea ce este potrivit pentru tine
    1. Imagine intitulată Alegeți un pas de soare Pasul 7
    1. Luați în considerare perioada de timp pe care o veți cheltui în soare. Protecția solară pentru o zi la plajă față de o plimbare rapidă de 15 minute nu are aceleași cerințe. Pentru expunerea la soare prelungită, pe care ar trebui să încercați să evitați, asigurați-vă că utilizați un SPF mai mare și pentru a reaplica adesea. Nu este nevoie să mergeți mai sus SPF 50, dar asigurați-vă că este un spectru larg pentru a vă proteja împotriva tuturor razelor UV. Pentru o protecție solară mai ușoară, puteți merge la fel de scăzut ca SPF 15 dacă veți fi doar în soare pentru câteva minute.
    • Pentru a limita expunerea la soare, încercați să luați pauze. De exemplu, dacă mergeți la plajă pentru o zi, petreceți o oră înotați și apoi intrați în interior undeva să mâncați prânzul și să reaplicați protecția solară.
  • Imagine intitulată Alegeți un pas de soare 8
    2. Țineți minte ce activități veți face. Căutați un sunblock rezistent la apă dacă intenționați să fiți în apă sau dacă transpirați foarte mult. Poate dura aproximativ 80 de minute pentru ca un sunblock rezistent la apă pentru a vă spăla. Un bloc de soare rezistent la apă va asigura că aveți protecție împotriva soarelui chiar și atunci când sunteți învelit în apă. Dacă nu veți fi expuși la apă, luați în considerare alți factori ai activităților dvs., cum ar fi altitudinea. Dacă sunteți înalt în munți schi sau drumeții, veți avea nevoie de un SPF mai mare din cauza expunerii la soare crescute, chiar dacă este rece!
  • Un alt factor de a ține minte este locația dvs. Dacă vă aflați în Mexic versus Canada, expunerea la soare va fi destul de diferită! Protejați-vă în consecință.
  • Imagine intitulată Alegeți un pas de soare Pasul 9
    3. Acordați atenție tipului dvs. de piele. În timp ce toate tipurile de piele beneficiază de protecție solară, pielea corectă poate fi în special predispusă la cancer. Dacă pielea dvs. este ușoară, utilizați un ecran de protecție solară mai puternic ca spectrul larg SPF 50. Dar chiar dacă te bați cu ușurință sau aveți o piele foarte întunecată, sunteți încă în pericol pentru deteriorarea soarelui! Doar pentru că nu ardeți, nu înseamnă că pielea ta este în siguranță. Protejați-vă folosind un SPF inferior.
  • Anumite tipuri de piele sunt mai expuse riscului de cancer de piele. Pielea corectă cu părul ușor sau părul roșu tinde să fie cel mai expus riscului de arsuri și cancer. Fii deosebit de atenți dacă membrii familiei au avut cancer de piele. Asigurați-vă că vă protejați cu protecția solară adecvată și alte măsuri de protecție, cum ar fi îmbrăcămintea întunecată.
  • Imagine intitulată Alegeți un pas de soare Pasul 10
    4. Factor de vârstă. Acest lucru este deosebit de important pentru copiii mici. Nu se recomandă ca copiii să utilizeze spray-uri de protecție solară, protecție solară cu oxibenzonă sau protecție solară care conțin nanoparticule. Curtele de protecție solară cu oxizi de metal, cum ar fi zincul și titanul, sunt cele mai sigure. Găsiți cele care sunt spectru largi pentru cea mai bună protecție UV. Utilizați SPF 30-50 pentru o protecție sigură, de calitate.
  • Pentru copiii foarte tineri, cei cu vârsta sub 6 luni, protecția solară nu este recomandată. În schimb, le protejează prin păstrarea lor la umbra, limitând expunerea la soare și având-i să poarte o pălărie și îmbrăcăminte de protecție.
  • Imagine intitulată Alegeți un pas de soare 11
    5. Luați în considerare orice sensibilitate a pielii. Dacă știți despre ingrediente care irită pielea, evitați cu siguranță cei din protecția solară. Dacă pielea dvs. este acnee-predispusă, căutați protecție solară fără ulei. Dacă nu sunteți sigur dacă un protector de protecție solară vă va irita, încercați să aplicați un pic pe o zonă mică înainte de ao aplica în întregul corp. Așteptați câteva minute și dacă apare o iritație, știți că nu o utilizați. În plus, extractele de fructe și piulițe și parfumurile nu îmbunătățesc blocajul UV și pot provoca iritarea.
  • Imagine intitulată Alegeți un pas de soare Pasul 12
    6. Luați în considerare orice alte măsuri preventive pe care le veți utiliza. Aceasta este una dintre cele mai importante modalități de a vă proteja pielea și va influența și alegerea dvs. în protecția solară. Prin limitarea expunerii la soare, purtarea de îmbrăcăminte de protecție, așezată sub o umbrelă sau copac, și purtând o pălărie și ochelari de soare, vă puteți ajuta foarte mult pielea și nu veți avea nevoie de o suprafață solară. În acest fel vă puteți gândi la protecția solară ca o parte a protejării pielii, în loc să vă bazați singur. Acest lucru este important pentru o abordare bine rotunjită a pielii sigure.
  • Încercați să limitați timpul la soare între orele 10:00 și 4PM atunci când razele sunt cele mai puternice.
  • Partea 3 din 3:
    Făcând o decizie
    1. Imagine intitulată Alegeți un pas de soare 13
    1. Merge la un magazin. Ați putea încerca un supermarket sau un magazin de îngrijire a pielii. Ați putea chiar să vă uitați la magazinele online. Acest lucru vă va oferi acces la o mare varietate de produse solare, astfel încât să vă puteți familiariza cu opțiunile dvs.
    • Dacă nu sunteți sigur de unde să începeți, încercați să vă uitați la o piață generală, cum ar fi Amazon.COM. Au multe produse de protecție solară și prezintă, de asemenea, ingredientele astfel încât să puteți învăța despre ele.
  • Imagine intitulată Alegeți un pas de soare 14
    2. Comparați multe blocuri diferite. Nu vă uitați doar la modul în care se fac publicitate, dar ia timp pentru a citi fiecare ingredient. Să fie în căutarea unor ingrediente potențial dăunătoare și pentru cele utile. Un sunblock nu este la fel de bun ca eticheta ei - este la fel de bun ca ingredientele sale. Gândiți-vă la ce ingrediente doriți înainte de timp, astfel încât să nu veți obține lista de lectură pierdută după lista de substanțe chimice indecipare. Poate că căutați ceva cu oxid de zinc și fără oxibenzonă. Concentrați-vă căutarea pe aceste criterii pentru a găsi cel mai bun sunblock pentru dvs.
  • Dacă găsiți unul care vă place, dar nu sunteți gata să-l cumpărați, scrieți numele său, astfel încât să puteți citi mai târziu. Acest lucru vă poate ajuta să luați o decizie și mai informată.
  • Imagine intitulată Alegeți un pas de soare Pasul 15
    3. Decideți care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. După ce vă restrângeți căutarea, găsiți care se aliniază cel mai mult cu nevoile dvs. Probabil vor fi cel puțin câteva opțiuni care îndeplinesc criteriile dvs. Să ia timp pentru a vă uita mai atent la acestea mai îndeaproape în alte cerințe pe care le puteți avea. Care este rezistentă la apă? Care unul este un spectru larg? Care dintre ele are mai puține substanțe chimice? Care se costă mai puțin? Uită-te la orice aspecte care sunt importante pentru dvs. și probabil că va fi una care iese în evidență.
  • Dacă există câțiva care par despre egal, mergeți mai departe și doar alegeți unul și încercați să încercați. Dacă aveți destui bani, luați în considerare cumpărarea a două astfel încât să le puteți încerca pe amândouă și să vedeți pe care le preferați.
  • Imagine intitulată Alegeți un pas de soare 16
    4. Face o decizie informată. Indiferent ce faceți, asigurați-vă că vă educați înainte de a alege un protecție solară. Aceasta este o decizie importantă care vă poate ajuta să vă protejați de cancer! Nu alegeți doar cea mai ieftină - încercați să găsiți produsul care este cea mai înaltă calitate și cea mai bună pentru dvs. Aceasta este o măsură de prevenire importantă care vă poate salva o mulțime de bani și durere pe termen lung prin evitarea cancerului.
  • Dacă aveți nevoie de un protector de protecție solară și nu aveți timp să conduceți o mulțime de cercetări, mergeți la o cremă care este SPF 30, spectrul larg, paraben liber, cu oxid de zinc și fără oxibenzonă sau palmitatul retinil.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă nu sunteți sigur că SunBlock se potrivește cel mai bine, cumpărați un cuplu și încercați-le. Uneori, procesul și eroarea sunt cea mai bună modalitate de a găsi un produs doar pentru dvs.

    Avertizări

    Sunblock este doar o parte a ecuației! Pentru a proteja de cancerul de piele, limitați expunerea la soare și folosiți alte măsuri de protecție în afară de Sunblock.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar