Cum să aplicați protecția solară

Probabil știți că trebuie să aplicați protecția solară în timp ce vă așezați pe plajă. Cu toate acestea, dermatologii recomandă să utilizați un ecran de protecție solară oricând veți fi în afara timp de mai mult de 20 de minute, chiar și în timpul iernii. Ar trebui să purtați protecție solară chiar și atunci când este umbros sau acoperit. Razele UV (ultraviolete) ale soarelui pot începe să provoace leziuni ale pielii în doar 15 minute! Acest daune poate duce chiar la cancerul de piele. Prevenirea unei arsuri solare este întotdeauna preferabilă tratarea unei arsuri solare. Cel mai bun mod de a face acest lucru este de a aplica protecția solară liberal în orice moment veți fi în afara zilei.

Pași

Partea 1 din 3:
Alegerea unui protecție solară
  1. Imagine intitulată Aplicați Sunscreen Pasul 1
1. Uită-te la numărul SPF. "SPF" se referă la "factorul de protecție la soare" al unui Sunsreen sau cât de eficient blochează razele UVB. Numărul SPF reflectă timpul necesar pentru arsurile solare purtând protecția solară vs. Nu purtați protecția solară.
  • De exemplu, un SPF de 30 înseamnă că puteți petrece de 30 de ori mai mult timp în soare înainte de ardere în comparație cu nu purtarea deloc de protecție solară. Deci, dacă ați începe să ardeți după 5 minute la soare, un SPF de 30 ar permite teoretic să vă petreceți timp în exterior timp de 150 de minute (30 x 5) înainte de a vă arde. Cu toate acestea, pielea dvs. unică, activitățile dvs. și intensitatea soarelui, toate cauzează variație în cât de eficientă este protecția solară, deci este posibil să aveți nevoie să utilizați mai mult decât alte persoane.
  • Numărul SPF poate fi complicat, deoarece protecția acestuia nu crește proporțional. Astfel, SPF 60 nu este de două ori mai bun ca SPF 30. SPF 15 blochează aproximativ 94% din razele UVB, SPF 30 blochează aproximativ 97%, și SPF 45 blochează aproximativ 98%. Fără protecție solară blochează 100% din razele UVB.
  • Academia Americană de Dermatologie recomandă un SPF de 30 sau mai mare. Diferența dintre SPF-urile extrem de mari este adesea neglijabilă și nu merită bani în plus.
  • Dacă mergeți înotați sau transpirați, mergeți cu un protecție solară care este SPF 50.
  • Imagine intitulată Aplicați Sunscreen Pasul 2
    2. Alegeți o protecție solară "spectru larg". SPF se referă numai la capacitatea de a bloca razele UVB, care provoacă arsuri solare. Cu toate acestea, soarele emite, de asemenea, raze UVA. Radiile UVA provoacă daune pielii, cum ar fi semne de îmbătrânire, riduri și pete întunecate sau ușoare. Atât să vă măriți riscul de cancer de piele. Un spectru larg de protecție solară oferă protecție atât din razele UVA, cât și ale UVB.
  • Unele produse de protecție solară pot să nu spună "spectrul larg" pe ambalaj. Cu toate acestea, acestea ar trebui să precizeze întotdeauna dacă protejează împotriva UVB și Razele UVA.
  • Cele mai multe produse de protecție solară cu spectru larg conțin componente "anorganice" cum ar fi dioxid de titan sau oxid de zinc, precum și componente de protecție solară "organice" cum ar fi avobenzonă, cinoxat, oxibenzonă sau octil metoxicinnamate.
  • Imagine intitulată Aplicați Sunscreen Pasul 3
    3. Căutați o protecție solară rezistentă la apă. Deoarece corpul tău expulzează apă prin sudoare, ar trebui să căutați un protecție solară rezistentă la apă. Acest lucru este deosebit de important dacă veți fi foarte activi, cum ar fi alergarea sau drumeții, sau dacă veți fi în apă.
  • Nici un produs de protecție solară este "impermeabil" sau "rezistență la sudoare."În SUA, protecția solară nu se poate comercializa ca" impermeabil."
  • Chiar și cu protecție solară rezistentă la apă, reaplicați la fiecare 40-80 de minute sau așa cum este indicat pe etichetă.
  • Imagine intitulată Aplicați Sunscreen Pasul 4
    4. Decideți ce vă place. Unii oameni preferă protecția solară de pulverizare, în timp ce alții preferă creme sau geluri groase. Indiferent ce decideți, asigurați-vă că aplicați o acoperire groasă și uniformă. Aplicația este la fel de importantă ca și SPF și alți factori: dacă nu îl aplicați în mod corespunzător, protecția solară nu își va face treaba.
  • Spray-urile pot fi cele mai bune pentru zonele păroase, în timp ce cremele sunt, de obicei, cele mai bune pentru pielea uscată. Alcoolul sau gelul de protecție a gelului sunt bune pentru pielea grasă.
  • De asemenea, puteți cumpăra bastoane de protecție solară de ceară, care sunt bune pentru a aplica în apropierea ochilor. Aceasta este adesea o alegere bună pentru copii, deoarece evită obținerea de protecție solară în ochi. Ei au, de asemenea, beneficiul de a nu vărsa (cum ar fi într-o pungă) și pot fi aplicate fără a obține loțiune pe mâini.
  • Rezistent la apă "Tipul de sport" Protecția solară este adesea lipicioasă, deci nu sunt alegeri bune pentru aplicarea sub machiaj.
  • Pentru acne-predispus individual, aveți grijă să selectați protecția solară. Căutați pe cei care sunt proiectați special pentru fața dvs. și nu vor înfunda porii. Acestea au adesea mai mari SPF (15 sau mai mari) și sunt mai puțin susceptibile de a înfunda porii sau de a spori breakouts acnee.
  • Multe indivizi predispuși la acnee constată că produsele solare pe bază de oxid de zinc tind să funcționeze cel mai bine.
  • Cauta "non-comedogen", "nu va înfunda porii", "pentru pielea sensibilă", sau "pentru pielea predispusă la acnee" pe etichete.
  • Imagine intitulată Aplicați protecția solară Pasul 5
    5. Du-te acasă și încercați o mică parte în jurul încheieturii mâinii. Dacă vedeți orice reacție alergică sau o problemă a pielii, cumpărați un alt protecție solară. Repetați procesul până când găsiți protecția solară potrivită sau discutați cu medicul dumneavoastră despre mărcile recomandate dacă aveți pielea sau alergii sensibile.
  • Mâncărime, roșeață, ardere sau blistere sunt toate semnele unei reacții alergice. Dioxidul de titan și oxidul de zinc sunt mai puțin probabil să provoace reacții alergice ale pielii.
  • Partea 2 din 3:
    Aplicarea unui protecție solară
    1. Imagine intitulată Aplicați Sunscreen Pasul 6
    1. Verificați data de expirare. FDA cere ca protecția solară să-și păstreze puterea de protecție timp de cel puțin trei ani de la data fabricării. Cu toate acestea, trebuie să notați întotdeauna datele de expirare. Dacă data a trecut, șanțați sticla veche și cumpărați un nou protecție solară.
    • Dacă produsul dvs. nu are o dată de expirare atunci când îl achiziționați, utilizați un marker permanent sau o etichetă pentru a scrie data achiziționării pe sticlă. În acest fel, veți ști cât timp ați avut produsul.
    • Modificări evidente ale produsului, cum ar fi schimbările de culoare, separarea sau consistența diferită, sunt semne că protecția solară a expirat.
  • Imaginea intitulată Aplicați Sunscreen Pasul 7
    2. Se aplică înainte de a ieși la soare. Substanțele chimice din protecția solară iau timp pentru a se lega de pielea dvs. și pentru a deveni complet protective. Aplicați-vă protecția solară inainte de ieșiți.
  • Protecția solară pe piele trebuie aplicată cu 30 de minute înainte de a ieși în soare. Lipul de protecție a buzelor trebuie aplicat cu 45-60 de minute înainte de a intra în soare.
  • Protecția solară trebuie să:"vindeca" pe piele pentru a fi pe deplin eficientă. Acest lucru este deosebit de important în factorul de rezistență la apă. Dacă puneți pe protecție solară și săriți în piscină, 5 minute mai târziu, o mare parte din protecția dvs. va fi pierdută.
  • Acest lucru este, de asemenea, foarte important pentru îngrijirea copiilor. Copiii sunt de obicei wriggle și nerăbdători și sunt de obicei de două ori atunci când sunt încântați de o aventură în aer liber - la urma urmei, cine poate sta în continuare atunci când oceanul este chiar acolo? În schimb, încercați să vă protejați de protecție solară înainte de a părăsi casa sau în parcare sau așteptați autobuzul.
  • Imagine intitulată Aplicați Sunscreen Pasul 8
    3. Utilizați suficient. Una dintre cele mai mari greșeli din utilizarea protectorului solar este să nu folosiți suficient. Adulții au de obicei nevoie de o uncie - o palmie-plină sau despre o sticlă plină de sticlă - de protecție solară pentru a acoperi pielea expusă.
  • Pentru a aplica crema sau gelul de protecție solară, strângeți un dollop în palmă. Răspândiți-o peste tot pe piele care va fi expusă la soare. Frecați protecția solară în piele până când nu mai puteți vedea albul.
  • Pentru a aplica protecția solară a pulverizării, țineți sticla în poziție verticală și mutați flaconul înainte și înapoi peste piele. Aplicați o acoperire uniformă, generoasă. Asigurați-vă că vântul nu suflă ecranul de protecție solară înainte de a vă contacta pielea. Nu inhalați protecția solară. Fiți atenți la aplicarea protectorilor de protecție solului de pulverizare în jurul feței, în special în jurul copiilor.
  • Imagine intitulată Aplicați Sunscreen Pasul 9
    4. Aplicați protecție solară la toată pielea. Amintiți-vă de zonele ca urechile, gâtul, vârfurile picioarelor și mâinilor și chiar partea din părul vostru. Orice piele care va fi expusă la lumina soarelui trebuie acoperită cu protecție solară.
  • Poate fi greu să acopere complet zonele greu accesibile, cum ar fi spatele tău. Cereți pe cineva să vă ajute să aplicați protecția solară la aceste zone.
  • Îmbrăcămintea subțire nu oferă adesea o protecție la soare. De exemplu, un tricou alb are un SPF de doar 7. Purtați îmbrăcăminte concepută pentru a bloca razele UV sau purtați-o pe sunblock sub haine.
  • Imaginea intitulată Aplicați Sunscreen Pasul 10
    5. Nu vă uitați fața. Fața ta are nevoie de mai multă protecție solară decât restul corpului, cât mai multe tipuri de cancer de piele apar pe față, în special pe sau în jurul nasului. Unele produse cosmetice sau loțiuni pot conține protecție solară. Cu toate acestea, dacă veți fi în afara timp de mai mult de 20 de minute (total, nu la un moment dat) veți dori să aplicați și un protecție solară facială.
  • Multe protecția solară facială vin în formă de cremă sau loțiune. Dacă utilizați o protecție solară de pulverizare, pulverizați-l în mâinile dvs. mai întâi, apoi aplicați-l pe față. Cel mai bine este să evitați pulverizarea de protecție solară pe față, dacă este posibil.
  • Fundația pentru cancerul de piele are o listă de protecție a produselor solare faciale recomandate.
  • Utilizați un balsam de buze sau o protecție solară a buzei cu un SPF de cel puțin 15 pe buze.
  • Dacă sunteți chelați sau aveți părul subțire, amintiți-vă să aplicați de protecție solară la cap, de asemenea. Puteți purta, de asemenea, o pălărie pentru a vă proteja împotriva deteriorării soarelui.
  • Imagine intitulată Aplicați Sunscreen Pasul 11
    6. Reaplicați după 15-30 de minute. Studiile au arătat că re-aplicarea protectorului de protecție solară după aproximativ 15-30 de minute după intrarea în soare este mai protector decât așteptarea a 2 ore.
  • Odată ce ați făcut această reaplicare inițială, re-aplicați protecție solară la fiecare 2 ore sau așa cum este indicat pe etichetă.
  • Partea 3 din 3:
    Rămânând în siguranță în soare
    1. Imagine intitulată Aplicați Sunscreen Pasul 12
    1. Stați la umbră. Chiar și atunci când purtați protecție solară, veți fi încă expuși razelor puternice ale soarelui. Stați la umbră sau folosind o umbrelă de soare vă va ajuta să vă protejați de daunele la soare.
    • Evitați "orele de vârf."Soarele este cel mai mare între orele 10:00 și 2:00. Dacă puteți evita expunerea la soare în acest timp. Căutați umbra dacă sunteți afară și despre acest timp în acest timp.
  • Imagine intitulată Aplicați starea de protecție solară 13
    2. Purtați îmbrăcăminte de protecție. Nu toate îmbrăcămintea este creată egală. Cu toate acestea, cămăși cu mâneci lungi și pantaloni lungi vă pot ajuta să vă protejați pielea de la deteriorarea soarelui. Purtați o pălărie pentru a vă oferi o umbra suplimentară de față și protejați-vă scalpul.
  • Căutați țesături strânse și culori întunecate, care oferă cea mai mare protecție. Pentru persoanele care sunt foarte active în aer liber, există haine speciale cu protecție la soare, disponibilă la magazine de specialitate sau online.
  • Amintiți-vă acele ochelari de soare! Razele UV ale soarelui pot provoca cataracta, astfel cumparati o pereche care bloca razele UVB si UVA.
  • Imagine intitulată Aplicați Sunscreen Pasul 14
    3. Păstrați copiii mici din soare. Expunerea la soare, în special în timpul orelor de "vârf" de la 10 am la 2 pm, este deosebit de dăunător copiilor mici. Căutați produse de protecție solare realizate special pentru copii și copii. Consultați-vă cu medicul pediatru pentru a determina ce este sigur pentru copilul dumneavoastră.
  • Sugarii sub vârsta de 6 luni nu ar trebui să poarte protecția solară sau să fie expuși la lumina directă a soarelui. Pielea copiilor tineri nu este încă matură, astfel încât acestea pot absorbi mai multe substanțe chimice din protecția solară. Dacă trebuie să luați niște sugari tineri afară, păstrați-i la umbră.
  • Dacă bebelușul dvs. este mai vechi de 6 luni, utilizați un protecție solară cu spectru larg cu un SPF de cel puțin 30 de ani. Aveți grijă atunci când aplicați protecția solară lângă ochi.
  • Îmbrăcați copii mici în îmbrăcăminte de protecție la soare, cum ar fi pălării, cămăși de soare cu mâneci lungi sau pantaloni lungi lungi.
  • Obțineți ochelari de soare pentru copii cu protecție UV.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Chiar dacă aplicați protecție solară, nu vă supraexpuneți în soare.
  • Cumpărați un protecție solară specială pentru fața dvs. Dacă aveți pielea grasă sau tind să obțineți pori înfundați, căutați protecție solară "fără ulei" sau "noncomedogen". Formulele speciale sunt disponibile pentru pielea sensibilă.
  • Reaplicați protecția solară după ce ați umed, la fiecare 2 ore sau așa cum este indicat pe etichetă. Sunscreenul nu este un produs "unul și făcut".
  • Avertizări

    Nu există un astfel de lucru ca un suntan "sigur". Lumina UV din paturile de bronzare și lumina soarelui naturală determină cancerul de piele. Un bronz de aur poate arăta grozav, dar nu merită viața ta. Luați în considerare alternativele, cum ar fi un bronz spray.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar