Cum să găsiți un număr federal de identificare fiscală

U.S. Numerele de identificare fiscală (cutii) sunt atribuite de serviciul de venituri interne (IRS). Există multe tipuri de conșetate diverse entități individuale și de grup în scopul identificării oficiale privind orice număr de documente publice și private. Cins pot lua forma numerelor de securitate socială (SSNS), numere de identificare fiscală individuală (ITIN) sau numere de identificare a angajatorilor (EIN) și pot fi emise de Administrația Securității Sociale (SSA), precum și IRS. Un staniu trebuie utilizat ori de câte ori completați documente legate de impozitare pentru IRS (e.G., declarații fiscale și declarații fiscale).

Pași

Metoda 1 din 4:
Găsirea numărului de identificare fiscală federală a unei terțe părți
  1. Imagine intitulată Găsiți un număr de identificare fiscală federală Pasul 1
1. Verificați înregistrările. Dacă aveți nevoie să găsiți o companie și ați făcut afaceri cu ei, acest număr poate apărea pe orice facturi pe care le-ați primit sau alte înregistrări pe care le aveți la tranzacțiile dvs. cu ele.
  • De exemplu, este posibil să aveți nevoie de einul babysitterului copilului sau la facilitatea de îngrijire a copilului, astfel încât să puteți pretinde creditul de îngrijire a copilului la impozitele dvs. Este obișnuit ca serviciile de îngrijire a copilului să le pună pe facturi și, uneori, chiar și pe antet.
  • Organizațiile nonprofit, de asemenea, enumeră în mod obișnuit ca orice corespondență oficială. Dacă ați făcut o contribuție caritabilă și aveți nevoie de scopuri fiscale EIN, numărul poate fi localizat la chitanța pe care ați primit-o de la organizație.
  • Imagine intitulată Găsiți un număr de identificare fiscală federală Pasul 2
    2. Verificați site-ul web al afacerii. În cazul în care afacerea sau organizația pentru care aveți nevoie de un ein are un site web, aceștia își pot enumera EIN acolo. Acest lucru este valabil, de obicei, pentru companiile comercializate public, precum și organizațiile nonprofit.
  • Pe site-ul companiei, căutați un "despre" sau "informații legale" pagină. De obicei, unde veți găsi EIN dacă l-au publicat pe site-ul lor.
  • Imagine intitulată Găsiți un număr de identificare fiscală federală Pasul 3
    3. Apelați afacerea sau persoana și întrebați. Întreprinderile sunt în mod obișnuit înțelegerea faptului că ați putea avea nevoie de EIN pentru a solicita o deducere a impozitelor dvs. Dacă chemați afacerea și vorbiți cu cineva din resurse umane sau contabilitate, ar trebui să vă poată oferi EIN.
  • Dacă compania a ieșit din afaceri, va exista o persoană responsabilă de ambalarea afacerii, de obicei un avocat sau unul dintre proprietari. Puteți găsi informațiile lor de contact prin căutarea directorului de afaceri al site-ului Secretarului de Stat pentru statul în care a fost localizată compania.
  • Dacă încercați să obțineți EIN sau TIN al unui antreprenor de afaceri sau independent care a făcut muncă pentru afacerea dvs., le-ați completat o cerere W-9 pentru numărul de identificare al contribuabilului și certificarea, disponibil aici: https: // IRS.Gov / Pub / IRS-PDF / FW9.pdf.
  • Imagine intitulată Găsiți un număr de identificare fiscală federală Pasul 4
    4. Utilizați un serviciu online. Există site-uri oficiale care mențin directoare de EIN active pentru societățile comercializate public și organizațiile nonprofit. Puteți folosi gratuit acele directoare pentru a găsi o companie.
  • Pentru o companie comercializată public, utilizați EDGAR (Sistem electronic de colectare, analiză și recuperare a datelor) menținute de Comisia de Valori Mobiliare și Exchange (SEC). Eins poate fi găsită pe rapoartele companiei 8-K, 10K sau 10-Q.
  • Datele Melissa oferă informații despre organizațiile nonprofit, inclusiv despre EIN. Asigurați-vă că căutați folosind codul poștal al Oficiului Corporate, mai degrabă decât codul poștal al unui birou local.
  • De asemenea, puteți găsi numărul de identificare al unei afaceri utilizând site-ul autorității fiscale relevante a statului în care se află afacerea.
  • Imagine intitulată Găsiți un număr de identificare fiscală federală Pasul 5
    5. Contactați direct IRS. Dacă nu puteți contacta pe nimeni în companie sau găsiți EIN prin alte mijloace, este posibil să aflați ca firma de la IRS. Găsiți informații de contact despre site-ul principal al IRS la IRS.Gov.
  • Când vorbiți cu un agent IRS, explicați-vă situația și pașii pe care ați făcut-o pentru a încerca să găsiți numărul de identificare federală al companiei. Agentul ar trebui să vă poată ajuta sau vă va oferi cel puțin o asistență suplimentară în cum să o găsiți singur.
  • Imagine intitulată Găsiți un număr de identificare fiscală federală Pasul 6
    6. Închiriați un investigator privat sau un avocat. Dacă compania a ieșit din afaceri, sau dacă nu sunteți altfel în imposibilitatea de a găsi EIN prin orice alt mijloc, este posibil să aveți nevoie de un profesionist pentru a vă ajuta cu găsirea EIN a companiei.
  • Înainte de a angaja pe cineva, luați în considerare dacă deducerea sau alte beneficii pe care ați primi-o merită să plătiți un investigator privat sau un avocat. Rețineți că vă puteți plăti câteva sute de dolari pentru ca acest serviciu să fie efectuat pentru dvs.
  • Avocații vor avea, de asemenea, acces la motoarele de căutare legale, pe care ar putea să le folosească pentru a vă ajuta să găsiți EIN de o companie privată.
  • Metoda 2 din 4:
    Găsirea ID-ului fiscal individual (SSN sau ITIN)
    1. Imagine intitulată Găsiți un număr de identificare fiscală federală Pasul 7
    1. Verificați formularul W-2 pentru un SSN. Oricine cu un număr de securitate socială (SSN) îl poate folosi ca un ID fiscal. Angajatorul dvs. este obligat să vă trimită un formular W-2 în fiecare an până la sfârșitul lunii ianuarie. Acest formular afișează SSN ca "Numărul de securitate socială al angajatului" Inbox "A" În partea de sus a paginii.
  • Imagine intitulată Găsiți un număr de identificare fiscală federală Pasul 8
    2. Adresați-vă angajatorului. Dacă nu aveți formulare W2, puteți solicita o copie de la orice angajator curent sau trecut. Toți angajatorii sunt obligați să păstreze aceste informații timp de cel puțin 4 ani după ce părăsiți compania.
  • Imagine intitulată Găsiți un număr de identificare fiscală federală Pasul 9
    3. Solicitați o cartelă SSN de înlocuire. Dacă nu găsiți cartea dvs. de securitate socială, puteți Aplicați pentru un nou online Utilizarea unui permis de conducere sau ID de stat.
  • Poti de asemenea Completați această aplicație și să o aducă la un birou de securitate socială, împreună cu un certificat de naștere și un ID de fotografie.
  • Imagine intitulată Găsiți un număr de identificare fiscală federală Pasul 10
    4. Verificați vechile formulare fiscale pentru un SSN. Toate formularele fiscale individuale (1040, 1040A sau 1040EZ) enumeră SSN-ul contribuabilului în colțul din dreapta sus al primei pagini.
  • Imagine intitulată Găsiți un număr de identificare fiscală federală Pasul 11
    5. Verificați formularele fiscale recente pentru o ITIN. Dacă nu aveți un SSN, dar ați depus taxe în trecut, aceste formulare au folosit un ITIN (număr individual de identificare al contribuabilului). Orice ITIN utilizat în 2013 sau mai târziu este încă valabil, cu excepția cazului în care IRS ți-a trimis o scrisoare care să vă spună că o reînnoiți. ITIN este introdus în cutia etichetă "Cod numeric personal." De exemplu, formularul vechi 1040 afișează ITIN-ul dvs. pe prima pagină, în colțul din dreapta sus.
  • Dacă ați primit o scrisoare care vă spune să vă reînnoiți ITIN-ul sau dacă nu ați utilizat un ITIN înainte de 2013, Completați formularul W-7 Pentru a solicita o nouă itin. Durează aproximativ 7 săptămâni pentru a obține unul nou.
  • Imagine intitulată Găsiți un număr de identificare fiscală federală Pasul 12
    6. Sunați la IRS despre un itin. Dacă nu vă puteți găsi ITIN, apelați 1-800-908-9982. Acest număr este disponibil numai din SUA.
  • Metoda 3 din 4:
    Găsirea ID-ului pentru angajatorul dvs. (EIN)
    1. Imagine intitulată Găsiți un număr de identificare fiscală federală Pasul 13
    1. Verificați W-2. Orice W-2 formează angajatorul dvs. pe care îl trimiteți listați numărul de identificare al angajatorului în cutie "B", lângă colțul din stânga sus al formularului.
  • Imagine intitulată Găsiți un număr de identificare fiscală federală Pasul 14
    2. Sunați la divizia de salarizare a angajatorului dvs. Este posibil să fiți în măsură să obțineți EIN angajatorul dvs. solicitându-l direct de la Divizia Payroll a angajatorului dvs. Chiar dacă ați părăsit recent compania, ei vă pot ajuta.
  • Imagine intitulată Găsiți un număr de identificare fiscală federală Pasul 15
    3. Verificați depunerea SEC pentru o companie publică. Dacă angajatorul dvs. este o societate comercială publică, verificați secțiunea Investitor a site-ului său web pentru piliturile SEC. Deschideți cel mai recent raport trimestrial sau documentul numit "Raportul actual de depunere SEC." Numărul de identificare a angajatorului este de obicei listat în partea de sus a primei pagini.
  • De asemenea, puteți căuta compania utilizând numele sau simbolul său de ticker la Sec.Căutarea lui Edgar din Gov.
  • Metoda 4 din 4:
    Găsirea ID-ului pentru afacerea dvs. (EIN)
    1. Imagine intitulată Găsiți un număr de identificare fiscală federală Pasul 16
    1. Uită-te la înregistrările fiscale ale afacerii. Fiecare W-2 o afacere trimite angajaților săi enumeră numărul de identificare angajator (EIN). Găsiți un W-2 din orice an și căutați în cutie "B", În apropierea colțului din stânga sus al paginii. Orice alte documente fiscale Actualitatea ar trebui să includă, de asemenea, EIN, de obicei în partea de sus a primei pagini.
    • O afacere se comută într-un nou EIN dacă acesta este în faliment, schimbă proprietatea (pentru proprietari sau parteneriate unice) sau are o schimbare majoră în organizație (de exemplu, aceasta încorporează sau fuzionează). Nu vă bazați pe formulare de la unul dintre aceste evenimente.
  • Imagine intitulată Găsiți un număr de identificare fiscală federală Pasul 17
    2. Verificați cu banca dvs. Puteți obține EIN de la banca dvs. Dacă sunteți proprietar de afaceri și ați folosit EIN pentru a deschide un cont bancar pentru afacerea dvs.
  • Imagine intitulată Găsiți un număr de identificare fiscală federală Pasul 18
    3. Cereți guvernelor locale sau de stat. Dacă ați folosit EIN pentru a obține orice fel de licență pentru afacerea dvs., încercați să contactați orașul, județul sau guvernul de stat care a emis licența.
  • Imagine intitulată Găsiți un număr de identificare fiscală federală Pasul 19
    4. Apelați IRS. Sunați la linia de impozitare a companiei IRS și de specialitate la (800) 829-4933. IRS poate căuta numărul dvs. și vă pot da dacă ați pierdut-o. Este posibil să trebuiască să furnizați numele, poziția și SSN pentru a dovedi că sunteți autorizat să obțineți aceste informații.
  • Această linie telefonică operează între orele 7:00 și 19:00 în fusul dvs. local din SUA, luni până vineri.
  • Imagine intitulată Găsiți un număr de identificare fiscală federală Pasul 20
    5. Verificați înregistrările. IRS a trimis o notificare automată atunci când afacerea dvs. a solicitat mai întâi un ein. Verificați atât înregistrările digitale, cât și cele fizice, după cum ați primit această notificare prin e-mail.
  • Imagine intitulată Găsiți un număr de identificare fiscală federală Pasul 21
    6
    Aplicați pentru un nou ein. Dacă afacerea dvs. a trecut printr-o schimbare majoră (cum ar fi transferul către un nou proprietar), veți avea nevoie de un nou ein. Poti Aplicați online de pe site-ul IRS, sau completați-o Formularul SS4 și trimiteți-l la IRS. Acesta este un serviciu gratuit.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Au acces la documentele dvs. fiscale în timp ce faceți oricare dintre apelurile telefonice sugerate mai sus.
  • Persoanele care au adoptat un copil care nu au încă un SSN au nevoie de un număr de identificare al contribuabilului de adopție (ATIN) pentru a revendica copilul ca fiind dependent de declarația lor federală privind impozitul pe venit. Puteți solicita unul prin completarea Formularul W-7A sau prin apelarea 1-800-829-3676.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar