Cum să trimiteți un discurs de absolvire

Dacă ați câștigat onoarea de prestigiu de a oferi discursul de absolvire a clasei, înseamnă că veți fi vocea clasei dvs. de absolvire. Este o mare responsabilitate, dar și o mare avere. Pentru a oferi un discurs de absolvire, lucrați la scrierea ceva memorabil și semnificativ, practicați în prealabil, memorați cea mai mare parte a discursului dvs., dar vă dați note clare, utilizați limbajul corpului și vorbiți într-un ritm lent, dar natural. Adevărul este că, atunci când ați scris un discurs minunat de absolvire, livrați-o în fața colegilor, părinților și profesorilor este o experiență pe care nu o veți uita niciodată - și, sperăm, nici nu vor.

Pași

Eșantion de discursuri

Eșantion de discurs de absolvire a școlii medii

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Exemplu de discurs de absolvire a liceului

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Metoda 1 din 2:
Scrierea discursului de absolvire
  1. Imaginea intitulată oferă un discurs de absolvire Pasul 1
1. Brainstorm despre ce a însemnat experiența dvs. în școală. Ai fost în școală de ceva timp acum. Întrebați-vă: Ceea ce a învățat această experiență sau alții, despre viață, despre succes și despre creșterea de-a lungul drumului?
  • Alte întrebări pe care le-ați putea întreba ca o modalitate de a crea idei:
  • Cum m-am schimbat de când am început acest nivel de școală? Cum s-ar putea schimba alți colegi de clasă de când au început?
  • Care este cea mai importantă lecție pe care o pot lua de la timpul meu în școală?
  • Care sunt câteva povesti de succes care s-au întâmplat în timpul școlii?
  • Care sunt unele dintre provocările cu care ne confruntăm în următorul picior al călătoriei noastre și cum suntem mai bine pregătiți să depășim aceste provocări acum că suntem aici?
  • Imaginea intitulată oferă un discurs de absolvire Pasul 2
    2. Începeți să dezvoltați o temă. Vrei discursul tău de absolvire să aibă o temă. Tema dvs. poate fi foarte specifică sau foarte largă, dar doriți o temă pentru a lega totul împreună. Fără o temă, se poate părea că vă amintiți doar despre timpul dvs. și nu există lecţie sau morală Discursul tău. Unele teme comune includ:
  • Adversitate. Adversitatea este provocările pe care le-ați suprasolicitat pentru a obține unde sunteți acum. Poate unul dintre colegii tăi a fost diagnosticat cu cancer și a învățat restul clasei cum să lupte, nu doar o boală ca cancerul, ci orice obstacole care vin calea ta. Aceasta este adversitatea.
  • Maturitate. O temă deosebit de bună pentru elevii de liceu, maturitatea este de a deveni un adult și de a-și asuma responsabilitatea. Poate că puteți vorbi despre cât de tânăr și verde a fost cel mai mare bobockman când ați început și cum seniorii au crescut acum în exemple strălucitoare de oameni care sunt adulți, nu pentru că trebuie să fie, ci pentru că vor să fie.
  • Lecții de viață. Școala este un microcosmos pentru viață. Este un mod fantezist de a spune că școala ajută la învățarea oamenilor despre viața în general. Școala vă învață că munca grea se plătește, că există mai mult de învățând decât memorarea ecuațiilor, că ceea ce faceți în afara sălii de clasă este la fel de important ca și ceea ce faceți în interior și că prietenii pe care îi faceți sunt lipiciul care vă ține împreună.
  • Imaginea intitulată oferă un discurs de absolvire Pasul 3
    3. Gândiți-vă la structura discursului dvs. Structura este locul în care plasați fiecare parte în discurs, astfel încât ceea ce spuneți are sens.
  • Luați în considerare utilizarea mesajului Metoda burger. Bunul de top este introducerea dvs. - Patty este ideile dvs. în formularul de paragraf - și bunul BUN este concluzia dvs. Utilizați o mulțime de ketchup, maioneză și alte condimente: ele sunt glumele tale, dar amintiți-vă că prea multă maioneză poate ruina un burger altfel bun.
  • Imaginea intitulată oferă un discurs de absolvire Pasul 4
    4. Începeți introducerea cu ceva atrăgător. Poate fi un citat interesant, fapt, poveste sau chiar o glumă bună despre școala sau clasa ta. Orice ar fi, trebuie să atragă atenția publicului dvs. Aceasta înseamnă că trebuie să fie relevantă și atrăgătoare. Poate începeți cu ceva de genul acesta:
  • "Îmi amintesc când am intrat în această cameră acum patru ani. Am arătat tânăr, așa cum am ieșit din pat. Și, în timp ce toți suntem acum mai în vârstă, văd că majoritatea dintre noi încă mai arată ca somnoros așa cum am făcut în acea zi fundamentală."
  • "Nu vreau să te alară, dar clasa de 20 - are o problemă serioasă. Nu este o problemă financiară. Nu este o problemă intelectuală. Este un atitudine problemă. Clasa de 20 - are o problemă minunată."
  • Imaginea intitulată oferă un discurs de absolvire Pasul 5
    5. Faceți din mijlocul discursului dvs. interesant și amintiți-vă să-l legați cu tema. Începeți puternic. Puneți-vă cea mai bună idee în dreapta la început pentru a cârlig în.
  • Face interesant spunând ceva neașteptat. Dacă vorbești despre adversitate, toată lumea se așteaptă să vorbești despre teste, întâlniri / relații și gestionarea timpului. De ce să nu vorbim despre ceva neașteptat? Vorbește despre modul în care nu sunt întotdeauna un semn pe care l-ați învățat, poate sau despre cât de greu este să lăsați profesorii să-și lase gardă. Surprinde publicul în moduri noi.
  • Asigurați-vă că tema dvs. nu este niciodată departe. Întrebați-vă: Cum se referă la această paragraf în tema mea? Dacă nu se referă, întrebați de ce este acolo.
  • Imaginea intitulată oferă un discurs de absolvire Pasul 6
    6. Utilizați concluzia pentru a desena o lecție. Luați tema și întrebați întrebarea Și ce dacă? Ce putem învăța din temă?Aceasta va fi lecția voastră. Unele lecții ar putea părea ceva de genul acesta:
  • "În concluzie, liceul ne-a învățat că notele pe care le câștigăm nu sunt la fel de importante ca și educația pe care o primim. Câștig un grad pentru a lua un test de istorie. Avem o educație pentru înțelegere de ce sclavia este imorală. Câștig un grad pentru a lua un test de matematică. Avem o educație pentru a înțelege că modelele matematice ne pot ajuta să zburam. Câștig un grad pentru scrierea unui eseu englezesc. Avem o educație pentru înțelegerea că cuvintele sunt poezii și poezii sunt frumoase."
  • "Când mă gândesc la clasa noastră, nu mă gândesc la nici o persoană, mă gândesc la o comunitate de muncitori, o familie. O comunitate are o anumită responsabilitate și, încă, nu am uitat niciodată această responsabilitate. Pe măsură ce mergem astăzi în lumea mai largă, să nu uităm responsabilitatea pe care o ducem atât ca membri ai acestei comunități, cât și ca cetățeni ai lumii.
  • Metoda 2 din 2:
    Livrarea discursului de absolvire
    1. Imaginea intitulată oferă un discurs de absolvire Pasul 7
    1. Vorbește rar. Când te ridici în fața multor oameni, cu bătăi inimii și gura uscată, va fi tentant să accelerați lucrurile. Discursurile bune, totuși, sunt aproape întotdeauna livrate lent, cu forță și senzație în spatele fiecărui cuvânt. Nu uitați să încetinească.
    • Ascultați un discurs al lui Martin Luther King, JR., unul dintre cei mai eficienți vorbitori publici și să acorde atenție cât de încet vorbește el. Discursurile lente sună foarte bine pentru că au lăsat procesul de audiență ce se spune.
    • Practicați-vă discursul într-un recorder de voce și ascultați înregistrarea. Veți vedea că chiar și atunci când tu gândi Vorbești încet, iese mult mai repede decât îți imaginezi. Există întotdeauna o oportunitate de a încetini.
  • Imaginea intitulată oferă un discurs de absolvire Pasul 8
    2. Pauză pentru efect. Nu vă fie frică să respirați sau două după ce ați terminat o propoziție. Dați audienței timpului pentru a face sens din ceea ce spuneți. Întrerupeți după ce livrați o sentință cu adevărat sinceră, astfel încât semnificația propoziției să se poată scufunda.
  • Imaginea intitulată oferă un discurs de absolvire Pasul 9
    3. Discursul memorat mai ales. Discursul memorat astfel încât să nu vă uitați doar la note, citiți de o bucată de hârtie. Citirea unei bucăți de hârtie poate face ca discursul să sune robotic, jefuit de tot ritmul natural și fluxul limbii.
  • Imaginea intitulată oferă un discurs de absolvire Pasul 10
    4. Faceți un contact bun cu audiența dvs. Făcând un contact bun de ochi vă va permite să luați publicul nu numai cu cuvintele dvs., ci și cu ochii și cu prezența voastră. Aceasta este o parte foarte importantă a vorbitorului public care este ușor de trecut cu vederea, deoarece este atât de greu de stăpânit.
  • Scanați audiența din când în când. Dacă vă citiți discursul, vă veți petrece în mod evident mult timp în căutarea hârtiei. Când terminați o propoziție, cu toate acestea, căutați de la Dais și scanați oamenii din audiență. Acest lucru vă va ajuta să vă prindeți respirația.
  • Nu vă fie frică să vă concentrați asupra unei singure persoane pentru scurt timp. Nu este neobișnuit ca un vorbitor să blocheze ochii cu o persoană în audiență pentru două, trei sau patru secunde. (Patru secunde este a într-adevăr De mult timp când ești singur pe un podium!) Nu o faceți tot timpul, dar încercați să o faceți din când în când.
  • Imaginea intitulată oferă un discurs de absolvire Pasul 11
    5. Nu vă faceți griji cu privire la Mess-Ups. Dacă vă încurcați o linie, nu vă faceți griji cu privire la aceasta sau nu vă cereți scuze. Obțineți linia dreapta și continuați. Cu atât mai puțin veți lucra asupra greșelilor dvs. (pe care le veți face - toată lumea), cu atât mai puțin vor fi observați.
  • Imaginea intitulată oferă un discurs de absolvire Pasul 12
    6. Puneți-vă să vă simțiți în vocea voastră. Nu te juca într-o voce monotonă timp de opt minute sau vei pune pe toată lumea să doarmă. Fiți încântați de discursul dvs. și lăsați-vă entuziasmul să sângerăm în vocea voastră. Amestecați volumul, pasul și viteza vocii dvs. pentru o livrare și mai bună.
  • Imaginea intitulată oferă un discurs de absolvire Pasul 13
    7. Fii încrezător, nu cocoș. Fii încrezător în abilitatea ta de a face oamenii să râdă, să-i ajute să vă înțeleagă mai bine, să le inspirați să fie oameni mai buni și să-și realizeze întregul potențial. Furnizați acest discurs pentru un motiv, corect? Încredere în oamenii care au încredere în tine și le răsplătesc pentru încrederea lor.
  • Dacă sunteți nervos, încercați vechiul truc de vorbire public de a imagina pe cineva din audiență fiind goală. Nu fixați-o, dar imaginați-o. Va ajuta la rake unii dintre fluturi și vă va permite să vă concentrați asupra livrării unui discurs mai încrezător.
  • Imaginea intitulată oferă un discurs de absolvire Pasul 14
    8. Practicați-vă discursul înainte de timp. Practicând discursul înainte de timp, poate pe câțiva prieteni de încredere, va face două lucruri:
  • Te va face în obiceiul a ceea ce funcționează în discursul și ce nu. Mai este tot timpul pentru a schimba acea glumă pe care nimeni nu o înțelege sau se concentrează mai mult pe acea parte pe care prietenii tăi le place foarte mult.
  • Vă va ajuta să memorați discursul, făcându-vă mai puțin nervos și acordându-vă o prezență mai bună.
  • sfaturi

    Întotdeauna acordați credit profesorilor dvs.
  • Vorbind natural, poate părea ca și jumătate să fii formal, dar șansele tale sunt discursul tău va fi mai semnificativ dacă se pare că vine de la tine.
  • Avertizări

    Nu plăgați un discurs de pe Internet. Veți avea probleme și veți fi pedepsiți.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar